Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asiuniap napisał(a):
Ty Portierku wstrętny, śliczny ty...:angryy: Czemu nie zgodziłeś się, żeby zamieszkała z Tobą 6 mies. super laseczka mix ONka. Na początku zacząłeś ją molestować, a jak podeszła napić się z Twojej miski to skoczyłeś do niej z resztą zębów :mad:
Być może trzeba zweryfikować legendę o zachowaniu psa. Pierwszego dnia w domu tego chłopaka przypuszczam, że był bardzo zmęczony i nie chciało mu się wszczynać awantur. Teraz się odkuł i nabrał energii. Choć, z drugiej strony, ona weszła na jego terytorium, na zewnątrz było OK.

No Piesiu, to żeś się popisał. To ja cię tu reklamuję, zachwalam, a ty co? Myślisz, że sam w dużym pokoju będziesz mieszkał, a inne pieski to co? Gorsze? :mad: Chyba przemyślę, czy w niedzielę te uszy wędzone dostaniesz!:mad:

Posted

Portierku kochany, takis piekny na tych fotkach
dzis zasiadlam dopiero teraz, moze jutro w koncu tego maila spreparuje...moze tam od razu wkleic fotki??? te ostatnie?

Posted

jak wygladaja finanse?
olesiu na ile jeszcze dni wystarczy?

jak Portierek Ciebie przywital?
radosc chyba ogromna . Z pewnoscia jestes jego najukochansza, najwierniejsza Cioteczka !
no i jeszcze z uszami w prezencie przyjezdzasz...

Posted

pixie napisał(a):
jak wygladaja finanse?
olesiu na ile jeszcze dni wystarczy?

jak Portierek Ciebie przywital?
radosc chyba ogromna . Z pewnoscia jestes jego najukochansza, najwierniejsza Cioteczka !
no i jeszcze z uszami w prezencie przyjezdzasz...

Jeszcze starczy na trochę, ale szczerze mówiąc to nie jest rozwiązanie. Rudi jest już w hoteliku 2 miesiące. Przez ten czas nikt nawet o niego nie zapytał, a piesio jest wystawiany wszędzie. Poza tym blokuje miejsce innym psiakom. Sunia On-ka, którą przegonił ze swojego pokoju mieszka co prawda "na salonach", czyli z domownikami.
Rudiemu zaczęło się już nudzić, zjadł więc materac. Dobrze, że zapas kostek przywiozłam.

Słuchajcie, myślę, że najbliższe 2 tyg. powinniśmy przeprowadzić zmasowany atak na domek. Pixie, jeśli masz robić maila, to teraz. Ja jeszcze powrzócam psa tu i tam.
Jeśli nic to nie da, trzeba będzie pomyśleć nad innym rozwiązaniem...

Posted

Olesia.b napisał(a):

Jeśli nic to nie da, trzeba będzie pomyśleć nad innym rozwiązaniem...

Jakim rozwiązaniem? Tymczas?
Nie martw się o to, że blokuje miejsca innym psom. Niektóre psy są w tym hotelu już rok.

Posted

ja po prostu gonie w pietke...bardzo Was przepraszam..
jeszcze ten chorutenki jamniorek staruszek zkroplowkami co dzien
to szukanie chetnych na slome..bo nikt nie chce, na siano, bo nikt nie chce, na deski z blacha i styropianem,
bo tez jakos nie ma chetnych ..a to gdzies w polsce...

stale cos wpada, Suwalki, ot niby blaha sprawa, wstepne pytania o adopcje...ale i to zajelo czas..
.
a wskazowki - zalecenia ABC adopcji przez dogo trzeba tez pilnie zakladac, bo tylu nowych dogomaniakow i tyle juz bledow, zwroty adopcyjne...
bo ta Pomoc w moim podpisie zobowiazuje, ale tez i wobec Portierka
jestem tak Olesiu zobowiazana Tobie za te opieke nad nim, nie wybrazasz sobie nawet jak

troche mnie uspokaja mysl, ze jest Portierek w bezpiecznym miejscu, choc i gnebi, ze nie jest we wlasnym domu...i ze go nie widac

mail...kiedyz ja go napisze...caly czas w innym miejscu jestem, jak sie zabieram za to to wpada cos innego ...alarmowego itd
moze jutro jakis moment otwartej glowy...postaram sie

a czy on byl w GWyborczej? asiuniu czy mozesz go do wyborczej wstawic...

Posted

pixie napisał(a):
a czy on byl w GWyborczej? asiuniu czy mozesz go do wyborczej wstawic...

Do wyborczej daję go co tydzień, oprócz minionego piątku lub poprzedniego (nie pamiętam), kiedy to nie wydrukowali większości moich ogłoszeń. Ale po zareklamowaniu umieszczają w następnym wydaniu.
Z rozpędu podawałam do tej pory ogłoszenia z nr tel. nie Olesi, tylko kogoś kto na początku użyczył numeru.

Olesiu, a może Ty chcesz go zaadoptować :eviltong:

Posted

Portierku nie niszcz materacyka...bo wsadza cie do budy! nie nie pani asia tylko ludzie jak sie zwiedza, to piernatow dla ciebie nie bedzie oj nie bedzie

kto to widzial by zjadac wlasny materac

Posted

Marlenka mowi ze jest kilka dobrych domow kolo niej wsrod sasiadow, podpowiedzialam ze jestes taki wspanialy,moze i Tobie znajdzie domek jak dla 6 letniego niepotrzebnego juz ktotrego lopata chciano zdzielic

zobaczymy ....tam cioteczka Jogi przyjezdza wiec i opieka weterynaryjna w razie czego
hmmmm

Posted

Mam nadzieje, że mój podopieczny lubelski Bary znajdzie domek dla Portierka. Już mu wirtualnie na uszko naszeptałam. Jestem dobrej myśli. Musi byc ok. Ewentualnie po wypłacie coś dorzucę na hotelik - bom póki co wypłukana calkiem.

I kciuki trzymam za domek dla Portiera.

Posted

co Portierku slychac dobrego?
zapoznales sie juz z towarzystwem? Licze troszke na Marlenke, skoro Supergoga tez trzyma kciuki.zdjatka poszly moze i dobry domek sie znajdzie dla ciebie na poludniu?

Posted

Olesiu co się dzieje, czemu się nie odzywasz?
P. Asia mówiła, że w marcu chcesz go zabrać do kojca. To naprawdę dobry pomysł?
Czy on cały czas jest odświeżany na allegro? Przypuszczam, że wątpie. A jesli jest to może wstawić nowe zdjęcia.

Mogłąbyś napisać gdzie ma być ten kojec? Z budą? I jak to miałoby wyglądać, wychodziłby z tego kojca na spacery, dom z ogrodem???
To może być szok dla niego. Teraz się nudzi, ale śpi prawie na kanapie.

Posted

Jak możesz wątpić, że uaktualniam moje ogłoszenia na allegro, no wiesz :mad: . Tego się nien spodziewałam. Jest o to na ogłoszeniach wyróżnianych.
Jeśli kojec dobry, ciepła buda, jeśli kontakt z ludźmi i spacery - to nie wiem, może to nie jest taka zła koncepcja.

Posted

Coś ty. Ja myślałam, że na allegro dawał go jakiś chłopak z dogo :crazyeye: :eviltong:
Jakbym wiedziała, że to Ty ciotka, to nawet bym nie pisnęła ;)
Dla mnie to pies domowy, nie wiem czy w najlepszym nawet kojcu by się odnalazł...

Posted

zagladam do Portierka, czy czegos Olesia nie napisala, wlasnie skonczyla sie akcja z Psuedohodowli kotow na Grochowie..szukanie transporterkow, nie wiadomo co z kotami, czesc chorych..gdzie nie spojrzysz katastrofa
hmmm
a Chrcynne..
tak mysle, ze on jednak jest szczesciarz ten Portier...choc na wlasnym materacu lezy
troche nudno ale cieplo i nikt go pradem nie potraktuje...

olesiu do kiedy jest oplacony hotelik i ile jest pieniedzy jeszcze, o ile jeszcze jakies sa - o ile nie ma bedziemy zbierac

Posted

zaprosilam pewna dogo-cioteczke tutaj, ktora moze dojrzy zalety Portierka i nie okaze sie on zbyt duzy dla jej Cioci...
oj i domek i ogrodek tuz obok Warszawy hmmm
juz cala noc o tym mysle, i 'nadziejam sie'...
wyslalam link i czekam

Posted

tu też proponuję uaktualnić pierwszy post, zdjęcia, opis, namiary
jak wejdzie nowa osoba to się nie zainteresuje bo nie będzie przekopywać wątku w poszukiwaniu zdjęć i postów z opisem psa....