Ellig Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='deer_1987']o prosze a jednak i po polsku cos znalazlam [URL]http://www.vetopedia.pl/odpowiedz19809-Wyjazd_z_psem_za_granice.html[/URL] [B]Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego z 2003 roku o konieczności przeprowadzenia neutralizującego badania miareczkowania przeciwciał wścieklizny przy wprowadzaniu psów do Irlandii, Malty, Szwecji i Wielkiej Brytanii ma zastosowanie do 31 grudnia 2011 roku. To oznacza, że badanie to nie będzie obowiązkowe od 1 stycznia 2012 roku.[/B] [URL]http://www.awp.akita-world.de/index.php?topic=713.0[/URL] [B]Od 1 stycznia 2012 przestaje obowiązywać przepis w sprawie wymogów dotyczących badań w kierunku sprawdzenia efektywności szczepień p/ko wściekliźnie przy przemieszczaniu psów w celach niehandlowych na terytorium Irlandii, Malty, Szwecji, oraz Wielkiej Brytanii. Badanie polegało na określeniu miana przeciwciał w surowicy szczepionego psa i zezwolenie na wyjazd do w/wym krajów po upływie 6 miesięcy od uzyskania pozytywnego wyniku (miano przeciwciał w surowicy co najmniej 0,5 IU/ml).[/B][/QUOTE] Bardzo dobre wiadomosci dla Milki i dla Was:)Tylko " Pozostałe wymagania (profilaktyka przeciwko Echinococcus multilocularis i kleszczom) dotyczące wprowadzania psów do tych państw nie ulegają zmianie." czyli odrobaczanie ale przeciwko tasiemcowi musi byc:) Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='anetta']Jak udało Ci się przekonać Tz?:cool3:[/QUOTE] Wiesz co zachowanie Sherry go przekonalo :( [quote name='Ellig']Bardzo dobre wiadomosci dla Milki i dla Was:)[/QUOTE] Dokladnie, ciezko byloby czekac prawie pol roku na wymarzonego psiaka... Quote
jola_li Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Bardzo dziękuję - nigdy nie wiadomo, kiedy takie informacje mogą się przydać. Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='jola_li']Bardzo dziękuję - nigdy nie wiadomo, kiedy takie informacje mogą się przydać.[/QUOTE] Nigdy nie wiadomo kiedy sie moga przydac :diabloti: Juz od conajmniej 2 lat EU probowalo "zmusic" Szwecje do zmiany ale sie nie udawalo.... a teraz sie udalo :multi: Quote
jola_li Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='Nutusia'] W żadne zapeszania nie wierzę - jak ma być dobrze, to będzie! [/QUOTE] Ja też nie wierzę, ale OKROPNIE nie lubię cieszyć się, by po chwili ---- balonik pękł :-(. Wolę poczekać, aż będę miała pewność, że już można skakać bez obawy przed rozczarowaniem :-). Za dużo widziałam na dogomanii przedwczesnych radości... (- Jak go ukarać? - Cofnijcie mu podwyżkę. - Ale on nie dostał podwyżki. - To mu dajcie!) ;-) Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='jola_li']Wolę poczekać, aż będę miała pewność, że już można skakać bez obawy przed rozczarowaniem :-). [/QUOTE] Transport malej na prom i prom juz mam zamowiony, z decyzji od DS sie nie wycofamy :loveu: Quote
jola_li Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Nie mam najmniejszych wątpliwości, mówiłam ogólnie ;-). Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='jola_li']Nie mam najmniejszych wątpliwości, mówiłam ogólnie ;-).[/QUOTE] Wiem, wiem :) Decyzja zostala podjeta w czwartek ale napierw musialam miec zgode dziewczyn ktora ja wydaja i ustalic wszystko dokladnej z transportem tak ze wiem na czym stoje :loveu: Quote
Asiaczek Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Czyli odbiór małej będzie w Świnoujsciu? Czu jednak dojedziesz do W-wy? pzdr. Quote
Isadora7 Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='jola_li']Ja też nie wierzę, ale OKROPNIE nie lubię cieszyć się, by po chwili ---- balonik pękł :-(. Wolę poczekać, aż będę miała pewność, że już można skakać bez obawy przed rozczarowaniem :-). Za dużo widziałam na dogomanii przedwczesnych radości... (- Jak go ukarać? - Cofnijcie mu podwyżkę. - Ale on nie dostał podwyżki. - To mu dajcie!) ;-)[/QUOTE] Dokładnie, o tym też napisałam stronę wcześniej [quote name='deer_1987']Transport malej na prom i prom juz mam zamowiony, z decyzji od DS sie nie wycofamy :loveu:[/QUOTE] To też wiem, ale dopóki nie miałas [LIST] [*]rozmowy z TZ za sobą [*]rozeznania logistycznego [/LIST] bezpieczniej było tylko marzyć, a radość obwieszczenia zostawić na najwłasciwszy moment, ten moment zaś najlepiej przez Ciebie był wybrany, bo to Ty wiedziałaś że schody za Tobą. Moje zdanie i tak znasz od pierwszej rozmowy na temat adopcji Ondry vel Milki. Quote
M&S Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 I jak tu nie wierzyć w magiczny świąteczny czas.....:):) Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='Asiaczek']Czyli odbiór małej będzie w Świnoujsciu? Czu jednak dojedziesz do W-wy? pzdr.[/QUOTE] W swinoujsciu, jakbym miala przyleciec rano w sobote i jechac razem z nia i transportem to wyjdzie mnie to troche drozej bo wtedy musze nocny prom ktory jest duzo drozszy... A tak ja wyplywam w piatek wieczorem, jestem w sobote rano i w sobote o 12 melduje sie na promie, prom wypylwa o 13 i w ystad ok 20. a potem tylko z 30-40 minut do domu :loveu: [quote name='Isadora7']To też wiem, ale dopóki nie miałas [LIST] [*]rozmowy z TZ za sobą [*]rozeznania logistycznego [/LIST] bezpieczniej było tylko marzyć, a radość obwieszczenia zostawić na najwłasciwszy moment, ten moment zaś najlepiej przez Ciebie był wybrany, bo to Ty wiedziałaś że schody za Tobą. Moje zdanie i tak znasz od pierwszej rozmowy na temat adopcji Ondry vel Milki.[/QUOTE] Zgadzam sie :) Najpierw trzeba miec te techniczne rzeczy zeby w razie co nie musiec potem odwolywac. Tak znalam Twoje zdanie i dziekuje Ci za zaufanie :loveu: [quote name='M&S']I jak tu nie wierzyć w magiczny świąteczny czas.....:):)[/QUOTE] Trzeba wierzyc :loveu: Ja juz Tz powiedzialam ze usmiech sherry i milki to bedzie moj najlepszy prezent urodzinowy :loveu: co prawda troche spozniony ale... :) Quote
Nutusia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 O matko, ale ta "radość" produkuje postów! :) Isadoro, mam nadzieję, że mojego posta o "tajemniczości" nie odebrałaś opacznie i nie odniosłaś do swojej osoby, bo absolutnie nie było to moim zamiarem! Doskonale rozumiałam dlaczego trzeba było czekać, nic nie mówić i mocno wierzyć, że się uda. Ja też pisałam tak raczej ogólnie - bo nie przepadam za wątkami, które śledzę z uwagą, udzielam się na nich i dobrze życzę, trzymam kciuki, gdzie wszyscy płaczą, że domu nie ma, że pies tak długo czeka w DT czy w hotelu, a potem nagle czytam, że pies... od tygodnia w DS. I na tym koniec. Nawet nie wiadomo w jakim, skąd... Nigdy się nie odzywam, bo nie partycypuję w utrzymaniu tego psa - wspieram jedynie dobrymi myślami, ale jest mi wtedy po prostu przykro. To tyle w tym temacie. Tu sytuacja była zupełnie inna, ale baaaardzo mi ulżyło, że już możemy się cieszyć oficjalnie - wszyscy :) Quote
[email protected] Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 a ja pytam z ciekawości kto następny u ciebie będzie Natusiu:cool3: Quote
inka33 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='[email protected]']a ja pytam z ciekawości kto następny u ciebie będzie Natusiu:cool3:[/QUOTE] [B]Nutusiu[/B], właśnie - kto? może Dosia... :diabloti: Quote
Isadora7 Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='[email protected]']a ja pytam z ciekawości kto następny u ciebie będzie Natusiu:cool3:[/QUOTE] jamnik :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Quote
M&S Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='Isadora7']jamnik :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:[/QUOTE] Jestem za;) Quote
marmosia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='Isadora7']jamnik :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:[/QUOTE] Dłuuuuuuugi ? :) Quote
__Lara Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='deer_1987']Wiesz co zachowanie Sherry go przekonalo :( Dokladnie, ciezko byloby czekac prawie pol roku na wymarzonego psiaka...[/QUOTE] deer - GRATULUJĘ!!!! :D Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='__Lara']deer - GRATULUJĘ!!!! :D[/QUOTE] Dziekuje! :) Tylko nie zapomnijcie trzymac kciukow przez miesiac :diabloti: Quote
Asiaczek Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 A czy jeszcze przed wyjazdem Milki do deer będzie jakas sesja zdjęciowa? pzdr. Quote
M&S Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='deer_1987']Dziekuje! :) Tylko nie zapomnijcie trzymac kciukow przez miesiac :diabloti:[/QUOTE] Cały czas trzymamy!!!!!!!!!!!!!! Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='Asiaczek']A czy jeszcze przed wyjazdem Milki do deer będzie jakas sesja zdjęciowa? pzdr.[/QUOTE] Nutula obiecala zdjecia w Swieta a ja tez biore ze soba aparat jak przylatuje na poczatku stycznia :loveu: Tylko ze ja bardziej chce sie skupic na niej i rozmowie z DT niz na robieniu zdjec. Ja sama mam nadzieje ze zdjecia beda tu czesto przez ten miesiac :diabloti: [quote name='M&S']Cały czas trzymamy!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE] Tylko nie caly czas bo jeszcze trzeba chodzic do pracy, szkoly, sprzatac, wychodzic z psem :diabloti: Quote
ZZPON Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Ale mega super wieści. Malutka ma dużżżżżżżżooooooo szczęścia. Nawet przepisy się zmieniły, żeby mogła mieć wymarzony domek. :) Quote
Recommended Posts