Ellig Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='ludka']A list do Mikolaja z listą przysmakow dla Ondraszka i reszty stadka mozna gdzies podejrzec? :x-mas:[/QUOTE] Ludka,wysle Ci kopie na pw :santagri: Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='Ellig']Ludka,wysle Ci kopie na pw :santagri:[/QUOTE] Ja tez poprosze bo myslalam zeby jej kupic karme ale jak Ty kupilas to nie ma co :) Quote
myjuliette Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [SIZE=6][COLOR=red]pozwolę się przypomnieć[/COLOR][/SIZE] [quote name='myjuliette']13.11 poszło 21 zł z bazarku Cinkowo-Ondrowego poproszę o sprawdzenie i potwierdzenie tu [URL]http://www.dogomania.pl/threads/218968-ROZLICZAMY-na-jamnikowate-CINKA-ALFA-i-ONDRĘ-do-09.12.2011-godz-21.00/page3[/URL][/QUOTE] Quote
Ellig Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='deer_1987']Ja tez poprosze bo myslalam zeby jej kupic karme ale jak Ty kupilas to nie ma co :)[/QUOTE] Lista to byl zart:)Ludka lubi zartowac:) Oczywiscie wszystkie psiaki u Nutusi dostana od Mikolaja jakis prezent na Boze Narodzenie. Ja jak wiesz kupilam: posłanie plus materac, 2 poduszeczki, 2 zabawki, kocyk, sucha karme Hill'sa, ubranko:) Quote
ludka Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='Ellig']Ludka,wysle Ci kopie na pw :santagri:[/QUOTE] Bede wdzieczna, bo pieczenie pasztetu chyba mnie przekracza :cool3: Juz mi sie zdarzylo, ze wspolpasazerka karmila mi psiaka wedlinka, a moje smakolyki (jakies paseczki miesne) nie smakowaly. ;) Quote
Isadora7 Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 [quote name='myjuliette'][SIZE=6][COLOR=red]pozwolę się przypomnieć[/COLOR][/SIZE][/QUOTE] [SIZE=3][B][COLOR=silver]pytałam dzisiaj i nie ma jeszcze tych pieniedzy :( Ze świezych wpłat jest 50 zł które jutro wpisze w rozliczenie, tylko dostane info od kogo. [/COLOR][COLOR=red] [SIZE=4]DOBRA SPRAWDZONE PONOWNIE. JEST 21 zł za bazarek. Edyta sprawdziła teraz. [/SIZE][/COLOR][/B][B][COLOR=silver] [/COLOR] [SIZE=4]Nutusia co u lekarza?[/SIZE][/B][/SIZE] Quote
Nutusia Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Wróciłyśmy zmęczone jak... psy! :diabloti: Ale od początku: 1. Pani Doktor zrobiła zeskrobinę i zbadała pod mikroskopem, żeby wykluczyć nużeńca - wykluczyła:multi: 2. Pobrała też wymaz, żeby zrobić antybiogram i sprawdzić czy nie ma na skórze żadnej bakterii - wyniki będą może jeszcze przed świętami, albo tuż po... 3. Zrobiliśmy USG jamy brzusznej. Wszystko jest w porządku oprócz kilku torbieli na jajnikach. Ale to akurat żaden problem, w związku z planowaną sterylką (mamy termin wyznaczony na 4 stycznia na 18-tą). 5-go wezmę urlop, 6-go jest święto, potem weekend, więc spokojnie jej przypilnuję po zabiegu. 4. Została ponownie odrobaczona 5. Zaszczepiona została przeciwko wściekliźnie 6. Ma pięknie przycięte pazurki i wreszcie tupta normalnie No... prawie godzinę bidusia leżała jak trusia na stole... Ale była dzielna, ani razu się nie poskarżyła! Terminarz więc mamy taki: - do świąt lub tuż po powinniśmy mieć wyniki wymazu - wtedy się okaże czy potrzebne są jeszcze jakieś dodatkowe wizyty czy leki (choć Pani Doktor stawia, że nie) - 4-go stycznia, w dniu sterylki, przed zabiegiem pobierzemy krew na określenie poziomu hormonu tarczycy, żeby potwierdzić dawkowanie leku oraz zaczipujemy Maleńką w znieczuleniu, żeby nie cierpiała, no i będzie zabieg sterylizacji - 14-go stycznia będziemy zdejmować szwy i zaszczepimy na wirusówki Mamy założoną książeczkę - brakuje oczywiście wpisu o pierwszym odrobaczeniu oraz o badaniach w kierunku świerzbowca i grzybicy - dobrze byłoby to uzupełnić albo dostać zaświadczenia na piśmie, by je dołączyć do książeczki. Ondraszek został oceniony na 2 latka! Za dzisiejszą wizytę, zabiegi i badania zapłaciłam 110 zł + 10 zł za dojazd do lecznicy - proszę o wpisanie do postu rozliczeniowego. Po tych wszystkich przeżyciach, w podskokach wróciła do domku, wcięła kolację, wzięła leki i śpi na podusi obok mnie jak zabita... W poczuciu dobrze spełnionego obowiązku sprawozdawczego udaję się spać i ja!;) Dobrej nocy wszystkim! Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [B]To ja teraz oglosze ta mila dla nas i dla Milki (tak, jej nowe imie to Milka :loveu:) wiadomosc. To my bedziemy jej DS!! :multi: Dziekuje serdecznie za zaufanie jakim nas obdarzyliscie! Juz sie nie mozemy jej doczekac!! Czas szykowac jej szwedzka wyprawke :diabloti: Oczywiscie gdyby ktos z Was sie wybieral czy bylby w Szwecji to zapraszamy do nas! :) Dolozymy wszelkich staran zeby Milka czula sie u nas jak najlepiej! :loveu: [/B] Quote
jola_li Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Czy dobrze zrozumiałam, że Ondra jedzie za morze??? (ucieszę się dopiero jak przeczytam potwierdzenie, bo aż trudno uwierzyć w taki wysyp dobrych wiadomości ;-)) Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='jola_li']Czy dobrze zrozumiałam, że Ondra jedzie za morze??? (ucieszę się dopiero jak przeczytam potwierdzenie, bo aż trudno uwierzyć w taki wysyp dobrych wiadomości ;-))[/QUOTE] Dokladnie tak :loveu: :multi: Quote
Isadora7 Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 [quote name='Nutusia']Wróciłyśmy zmęczone jak... psy! :diabloti: Ale od początku: 1. Pani Doktor zrobiła zeskrobinę i zbadała pod mikroskopem, żeby wykluczyć nużeńca - wykluczyła:multi: 2. Pobrała też wymaz, żeby zrobić antybiogram i sprawdzić czy nie ma na skórze żadnej bakterii - wyniki będą może jeszcze przed świętami, albo tuż po... 3. Zrobiliśmy USG jamy brzusznej. Wszystko jest w porządku oprócz kilku torbieli na jajnikach. Ale to akurat żaden problem, w związku z planowaną sterylką (mamy termin wyznaczony na 4 stycznia na 18-tą). 5-go wezmę urlop, 6-go jest święto, potem weekend, więc spokojnie jej przypilnuję po zabiegu. 4. Została ponownie odrobaczona 5. Zaszczepiona została przeciwko wściekliźnie 6. Ma pięknie przycięte pazurki i wreszcie tupta normalnie No... prawie godzinę bidusia leżała jak trusia na stole... Ale była dzielna, ani razu się nie poskarżyła! Terminarz więc mamy taki: - do świąt lub tuż po powinniśmy mieć wyniki wymazu - wtedy się okaże czy potrzebne są jeszcze jakieś dodatkowe wizyty czy leki (choć Pani Doktor stawia, że nie) - 4-go stycznia, w dniu sterylki, przed zabiegiem pobierzemy krew na określenie poziomu hormonu tarczycy, żeby potwierdzić dawkowanie leku oraz zaczipujemy Maleńką w znieczuleniu, żeby nie cierpiała, no i będzie zabieg sterylizacji - 14-go stycznia będziemy zdejmować szwy i zaszczepimy na wirusówki Mamy założoną książeczkę - brakuje oczywiście wpisu o pierwszym odrobaczeniu oraz o badaniach w kierunku świerzbowca i grzybicy - dobrze byłoby to uzupełnić albo dostać zaświadczenia na piśmie, by je dołączyć do książeczki. Ondraszek został oceniony na 2 latka! Za dzisiejszą wizytę, zabiegi i badania zapłaciłam 110 zł + 10 zł za dojazd do lecznicy - proszę o wpisanie do postu rozliczeniowego. Po tych wszystkich przeżyciach, w podskokach wróciła do domku, wcięła kolację, wzięła leki i śpi na podusi obok mnie jak zabita... W poczuciu dobrze spełnionego obowiązku sprawozdawczego udaję się spać i ja!;) Dobrej nocy wszystkim![/QUOTE] [SIZE=4] No cudnie, cudnie. Tak paierzyska z lecznicy wyciągnę tym bardziej że będę szła po odbdukcję małej. [/SIZE][SIZE=4]Dostane na priva to o co prosziłam?[/SIZE] :cool3::cool3::cool3: [quote name='deer_1987'][B]To ja teraz oglosze ta mila dla nas i dla Milki (tak, jej nowe imie to Milka :loveu:) wiadomosc. To my bedziemy jej DS!! :multi: Dziekuje serdecznie za zaufanie jakim nas obdarzyliscie! Juz sie nie mozemy jej doczekac!! Czas szykowac jej szwedzka wyprawke :diabloti: Oczywiscie gdyby ktos z Was sie wybieral czy bylby w Szwecji to zapraszamy do nas! :) Dolozymy wszelkich staran zeby Milka czula sie u nas jak najlepiej! :loveu: [/B][/QUOTE] [SIZE=4] Czekałam kiedy to zrobisz :)[/SIZE] [SIZE=4]i dodam, co zreszta mówiłam jak rozmawiałyśmy, zę bardzo cieszyłabym się gdybys to Ty była DS. Tym bardziej, że coraz bardziej wychodzi na to co przypuszczałam że największą choroba slicznoty jest .... bezdomność. [/SIZE] Czipa oczywiście od razu na Ciebie ale to jak wiem już konszachtowałas z Nutusią:cool3::cool3::cool3: [SIZE=5]Marta napiszesz na evencie?[/SIZE] Quote
jola_li Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='deer_1987']Dokladnie tak :loveu: :multi:[/QUOTE] No to --- [B]HURAAAAAAAAAAAA[/B] :-)!!! Quote
M&S Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='deer_1987'][B]To ja teraz oglosze ta mila dla nas i dla Milki (tak, jej nowe imie to Milka :loveu:) wiadomosc. To my bedziemy jej DS!! :multi: Dziekuje serdecznie za zaufanie jakim nas obdarzyliscie! Juz sie nie mozemy jej doczekac!! Czas szykowac jej szwedzka wyprawke :diabloti:[/B] [B]Oczywiscie gdyby ktos z Was sie wybieral czy bylby w Szwecji to zapraszamy do nas! :) Dolozymy wszelkich staran zeby Milka czula sie u nas jak najlepiej! :loveu: [/B] [/QUOTE] Chwalipięta:eviltong:;) Nutusiu, same dobre wiadomości:multi::multi:głaski i drapanki za uszkiem dla Ondry=Milki:loveu: Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Ja tez sie bardzo ciesze :multi: Ale to tez Wasza zasluga, ze nam zaufalyscie! :loveu: Milce niczego u nas nie zabraknie, bedzie drugi przyjaciel Sherry, ja bede teraz przez dluzszy okres czasu duzo w domu wiec bede mogla sie nia zaopiekowac i pokazac ze ludzie to nie sa tylko zli. Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='M&S']Chwalipięta:eviltong:;) Nutusiu, same dobre wiadomości:multi::multi:głaski i drapanki za uszkiem dla Ondry=Milki:loveu:[/QUOTE] To teraz zamiast mnie przezywac to trzymaj kciuki zeby wszystko sie udalo! Ostatnio same szczesliwe chwile dla tymczasow Nutusi! Quote
M&S Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='deer_1987']Ja tez sie bardzo ciesze :multi: Ale to tez Wasza zasluga, ze nam zaufalyscie! :loveu: Milce niczego u nas nie zabraknie, bedzie drugi przyjaciel Sherry, ja bede teraz przez dluzszy okres czasu duzo w domu wiec bede mogla sie nia zaopiekowac i pokazac ze ludzie to nie sa tylko zli.[/QUOTE] Ja w to wierzę!!! Quote
M&S Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='deer_1987']To teraz zamiast mnie przezywac to trzymaj kciuki zeby wszystko sie udalo! [/QUOTE] Wiesz, że trzymam moooocno i życzę Ci tego z całego serca........ Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='M&S']Ja w to wierzę!!![/QUOTE] o Niunie staralismy sie, walczylismy do konca. Teraz to wiem ze wiecej zrobic dla niej nie moglismy... Juz rok temu wlasnie przed Swietami byl moment krytyczny, myslelismy ze bedziemy musieli sie z nia pozegnac... ale znalazlam informacje o CetylM, zaczelismy rehabilitacje i dostala rok zycia :loveu: [quote name='M&S']Wiesz, że trzymam moooocno i życzę Ci tego z całego serca........[/QUOTE] Dziekuje!! Wiem juz na czym stoje, kiedy moge przyplynac i kiedy ja zabrac. Quote
M&S Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='deer_1987']o Niunie staralismy sie, walczylismy do konca. Teraz to wiem ze wiecej zrobic dla niej nie moglismy... Juz rok temu wlasnie przed Swietami byl moment krytyczny, myslelismy ze bedziemy musieli sie z nia pozegnac... ale znalazlam informacje o CetylM, zaczelismy rehabilitacje i dostala rok zycia :loveu: Dziekuje!! Wiem juz na czym stoje, kiedy moge przyplynac i kiedy ja zabrac.[/QUOTE] Niunia zawsze będzie w waszych sercach... I wszystko zodnie z planem:) Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='M&S']Niunia zawsze będzie w waszych sercach... I wszystko zodnie z planem:)[/QUOTE] Wiem :loveu: Czas zamawiac bilety :diabloti: Quote
Justyna Lipicka Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 ale fajne wieści się tu czyta:) Quote
andzia190 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Tak się ciesze że Onderka tzn Milka będzie miała DS:)). A co do imienia bardzo dobrze że imię jej zmieniacie bo Ondra to przynajmniej mi się z jakąś chorobą kojarzy:) Mam tylko nadzieje że będą jakieś zdjęcia się pojawiać jak Milka się zmienia. pozdr Ania Quote
taxelina Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='Justyna Lipicka']ale fajne wieści się tu czyta:)[/QUOTE] :multi: [quote name='andzia190']Tak się ciesze że Onderka tzn Milka będzie miała DS:)). A co do imienia bardzo dobrze że imię jej zmieniacie bo Ondra to przynajmniej mi się z jakąś chorobą kojarzy:) Mam tylko nadzieje że będą jakieś zdjęcia się pojawiać jak Milka się zmienia. pozdr Ania[/QUOTE] Tak oczywiscie, z reguly u mnie na watku pojawiaja sie codziennie jakies zdjecia, zapraszam [url]http://www.dogomania.pl/threads/196969-Pol-metra-jamniczej-milosci-x2-i-krolik-ktory-mysli-ze-jest-psem.-Niunia[/url] jak tylko Milka bedzie u mnie to bede miec banerek do galeri to latwiej bedzie nas znalezc :) Quote
M&S Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='deer_1987']Wiem :loveu: Czas zamawiac bilety :diabloti:[/QUOTE] Dokładnie:):) Quote
Recommended Posts