Jump to content
Dogomania

ADOPTOWANY!Shogun-bialy, cudny pies w typie owczarka w gdanskim schronie czeka na dom

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Czy ten Pan ze skierniewic odezwał sie może?

Jeszcze nie. On ostatnio napisal, ze po 15 lutego będzie mogl dac mi już ostateczna odp.
Beata

• Replies 454
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nanami napisał(a):
Jesli pan ze Skierniewic sie zdecyduje, to Inka z forum ON zaofiarowała transport.

Na cala droge, z 3city do Skierniewic? Ja moge go wyciagnac ze schronu i przywiezc do Tczewa, ciut blizej. Moze uda sie go nawet wykapac.
Skad Inka by jechala po niego?

Beata

Posted

Do mnie dzwonili z Niemiec z organizacji ratujacej psy z polskich schronisk. Dzialaja glownie na terenie Szczecin - Koszalin. Wypatrzyli Shoguna na allegro, sa zdecydowani go zabrac. Trzeba go tylko za dwa tygodnie zawiezc do Szczecina. Co o tym sadzicie?

Beata

Posted

BeataJ napisał(a):
Do mnie dzwonili z Niemiec z organizacji ratujacej psy z polskich schronisk. Dzialaja glownie na terenie Szczecin - Koszalin. Wypatrzyli Shoguna na allegro, sa zdecydowani go zabrac. Trzeba go tylko za dwa tygodnie zawiezc do Szczecina. Co o tym sadzicie?

Beata

a czy wiadomo co to za organizacja?? I gdzie docelowo piesek trafi??
Moze trzeba napisac PW do Pajuni, ona dziala w Niemczech - moze moglaby rozejrzec sie co to za organizacja.
Pies jest tak wspanialy, ze zasluguje na wszystko co najlepsze w zyciu.

ale jesli sa wiarygodni - to dlaczego nie ;-)
i niestety z drugiego konca Polski z transportem nie pomoge, ale moge sie dorzucic do kosztow. I jak wygladalaby sprawa z zalatwieniem formalnosci (chip) bo chyba to tez sa jakies koszty...?

Posted

stupid-girl napisał(a):
a czy wiadomo co to za organizacja?? I gdzie docelowo piesek trafi??
Moze trzeba napisac PW do Pajuni,

Nie pamietam www stronki wlasnie....skleroza. "Gracja" sie nazywa ta organizacjia, tyle pamietam. Bede miala te stronke to podam.

Ma trafic do Pani Agnieszki, ktora wlasnie do mnie dzwonila. Jesli pogodzi sie z kotami i jej psami to zostanie, jak nie to bedzie to dla Shoguna dom tymczasowy. Dom docelowy bedzie oczywiscie sprawdzony.

Co do kosztow jeszcze nic nie wiem, nie siegalam tak daleko.

Czekam na ich odp, wyslalam foty inne Shoguna.

Beata

Posted

BeataJ napisał(a):

Ma trafic do Pani Agnieszki, ktora wlasnie do mnie dzwonila. Jesli pogodzi sie z kotami i jej psami to zostanie, jak nie to bedzie to dla Shoguna dom tymczasowy. Dom docelowy bedzie oczywiscie sprawdzony.

Co do kosztow jeszcze nic nie wiem, nie siegalam tak daleko.

Czekam na ich odp, wyslalam foty inne Shoguna.

Beata

to dobrze, ze od razu trafilby do konkretnego domu - bałam sie, ze może trafić do jakiegos przytuliska ale niemieckiego.
Moze dałoby sie zrobic Shogunowi test na koty - i ewentualnie na innych samców:cool1: Byloby juz cos wiadomo.
Mimo wszystko myślę, ze nawet tymczas w Niemczech jest lepszy niz schronisko gdzie jest jednym z wielu... tym bardziej, ze jest tak sliczny, ze w domowych warunkach jesli nie bedzie mogl zostac na pewno podbije czyjes serce.

Posted

supergoga napisał(a):
Czy to juz pewne, czyli czy juz usuwac Shoguna z ogłoszeń, czy lepiej poczekać i się upewnić?

Na razie czekamy. Wg mnie mozna kasowac ogloszenia jak Shogun bedzie juz w nowym domku.

Beata