Jump to content
Dogomania

ADOPTOWANY!Shogun-bialy, cudny pies w typie owczarka w gdanskim schronie czeka na dom

Recommended Posts

• Replies 454
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
podnoszę....cos pecha ma ten nasz Shogun:(

a ja myśle że ma szczęcie;) to że zauważyła go dogomaniaczka beata jest wielkim fartem:multi: teraz trzeba tylko czekać aż znajdziemy mu dom:cool3:

Posted

To i ja pomogę.

A czy ktoś mógłby pomóc mi w podbijaniu moich podopiecznych z tego samego schroniska co Shogun? Często mnie nie ma i wtedy India i Castor będą lądować na dole. :(

Posted

Wczoraj dzwonila do mnie Pani z Rumii. Jest zainteresowana Shogunem ale musi poczekac jak maz wroci z zagranicy ( za 10 dni ), bo nie ma tam dostepu do sieci a ona sama decyzji nie chce podjac. Jesli maz sie zgodzi to pojada do schroniska zapoznac sie z Shogunem!!!
Prosilam ja wtedy o kontakt.

Beata

Posted

BeataJ napisał(a):
Wczoraj dzwonila do mnie Pani z Rumii. Jest zainteresowana Shogunem ale musi poczekac jak maz wroci z zagranicy ( za 10 dni ), bo nie ma tam dostepu do sieci a ona sama decyzji nie chce podjac. Jesli maz sie zgodzi to pojada do schroniska zapoznac sie z Shogunem!!!
Prosilam ja wtedy o kontakt.

Beata

chyba ta sama pani wyslala do mnie maila z pytaniami - kopiuje jego tresc:

Mamy kilka pytań odnośnie tego psa.
-czy jest to pies który może przebywać z dziećmi(mam dwoje 7 i 2,5 lata)?
-jak długo przebywa w schronisku?
-jak duży jest to pies,bo na jednym wygląda na duzego na innym na średniego?
-jeśli jest wysterylizoawny to czy zachowuje się jakoś inaczej?
-aukcja będzie trwała 13 dni czy zakończy sie przed czasem jeśli ktoś zdecydowany go kupi(pytam ponieważ mąż wraca dopiero za 10 dni a jest to poważna decyzja i nie chciałabym sama decydować)
Pozdrawiam Joanna

Wydaje mi sie, ze pytania sa rozwazne i sensowne - nie wiem czy w rozmowie z Toba padly te pytania - moge pani odpisac, tylko chcialam z Wami skonsultowac odpowiedzi. Nie wiem czy wiadomo cos na temat jego reakcji na dzieci a wydaje mi sie, ze to bedzie sprawa kluczowa

Posted

przypomnialam sobie, ze przeciezDaga byla z synem w schronisku i Shogun sie z nim bawil, wiec mysle, ze z dziecmi bedzie dobrze :cool3:
Nie wiem tylko co z tym panem ze Skierniewic - mial dac znac po 15, pani bedzie na 100% wiedziec za 10 dni, wiec ok 24. Nie wiem jak to rozwiązac - Rumia jest blizej wiec chyba nie byloby problemow z transportem. sama nie wiem :roll:

Posted

Nie wiem co Beata juz powiedziala, ja odpisalam tak:

-czy jest to pies który może przebywać z dziećmi(mam dwoje 7 i 2,5 lata)?

Podczas jednej z wizyt wolontariuszy Shogun radośnie bawił się z 9-letnim synkiem jednej z nich. Dawał się przewracac, miziać, tarmosić. Przesylam Pani zdjecie z dzieckiem. Mysle, że da Pani pewnien poglada na wielkość Shoguna.

-jak długo przebywa w schronisku?

Pies przebywa w schronisku ok 2 miesiecy.

-jak duży jest to pies,bo na jednym wygląda na duzego na innym na średniego?

Jest wielkości mniej wiecej owczarka niemieckiego.

-jeśli jest wysterylizoawny to czy zachowuje się jakoś inaczej?

Mysle, ze chodzi Pani o to czy jego zachowanie różni sie jakos od zachowania psa niekastrowanego. Z punktu widzenia wlasciciela kastracja ma zdecydowanie wiecej plusow. Do najwazniejszych nalezą:
- pies nie pobiegnie za suczka z cieczka,
-zmniejszaja sie tendencje do wloczegostwa i ucieczek,
-zmniejsza sie prawdopodbienstwo zachorowania na raka jader czy problemow z prostata,
-zmniejsza sie agresja i cechy dominacyjne u psow (chociaz Shogun nie wykazuje ich w najmniejszym nawet stopniu).
Jedynym minusem jest neiznaczna sklonnosc do tycia, ale zwazywszy na to, ze Shogun jest po schronisku raczej chudy i ze mieszkalbyz dwojka dzieci raczej mu to nie grozi:)
Jesli chcialaby Pani poczyac wiecej o katracji w linku ponizej jest bardziej naukowe opracowanie:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6965&page=2

-aukcja będzie trwała 13 dni czy zakończy sie przed czasem jeśli ktoś zdecydowany go kupi(pytam ponieważ mąż wraca dopiero za 10 dni a jest to poważna decyzja i nie chciałabym sama decydować)

Aukcja ma charakter informacyjny - klikniecie w opcje "kup teraz" nie oznacza nabycia psa. Naszym celem jest znalezienie dla psa jak nejlepszego domu-nawet jesli trzeba bedzie jakies potencjane oferty odrzucic W tej chwili byly dwie propozyje domu, ale wiazaly sie z dalszym transportem psa i na razie nie padly zadne konkrety.
Shogun ma swoj watek na portalu dogomania. Jesli ma Pani ochote prosze zajrzec - jest tam wiecej informacji o tym cudnym psie:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37943

Może być?

Podalam linka do watku - jesli ta Pani sie zdecyduje jest troche czasu - jesli bedzie chciala moze poczytac o Shogunie. Ten pies tak mi wlazl do serca, ze chcialabym aby mial jak najlepszy domek.

Posted

stupid-girl napisał(a):
chyba ta sama pani wyslala do mnie maila z pytaniami - kopiuje jego tresc:

Tak, tak to ta sama Pani. Powiedziala mi, ze napiala do mnie maila ale pewnie chodzilo jej o Ciebie :-)

Beata