Nanami Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Co do transportu Inki, to najlepiej ją bezposrednio zapytać GG 1683828 albo na owczarku... Trzymam kciukasy :) Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 bardzo ładny jest ten pies i bardzo smutny. Ma już dom, tak? Quote
BeataJ Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 Alfa i Zuzia napisał(a):bardzo ładny jest ten pies i bardzo smutny. Ma już dom, tak? Nie na domku, nadal szuka... Beata Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 A co z ta organizacją?masz jakies blizsze informacje? Quote
BeataJ Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 Ania+Milva i Ulver napisał(a):A co z ta organizacją?masz jakies blizsze informacje? Nadal nie odpisali mi na maila. Beata Quote
stupid-girl Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 szkoda, ze nadal nic - ma go znowu wystawic na allegro? Quote
BeataJ Posted February 13, 2007 Author Posted February 13, 2007 stupid-girl napisał(a):szkoda, ze nadal nic - ma go znowu wystawic na allegro? Pewnie! Beata Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 podnoszę....cos pecha ma ten nasz Shogun:( Quote
rotek_ Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Ania+Milva i Ulver napisał(a):podnoszę....cos pecha ma ten nasz Shogun:( a ja myśle że ma szczęcie;) to że zauważyła go dogomaniaczka beata jest wielkim fartem:multi: teraz trzeba tylko czekać aż znajdziemy mu dom:cool3: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 W górę-kiedy w końcu trafisz na prawdziwy dom....:( Quote
Bewarka Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 To teraz ja...idz w górę piesku, biedactwo :( Quote
Viz Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 To i ja pomogę. A czy ktoś mógłby pomóc mi w podbijaniu moich podopiecznych z tego samego schroniska co Shogun? Często mnie nie ma i wtedy India i Castor będą lądować na dole. :( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 W górę!!!!!! gdzie ten domek?:( Quote
BeataJ Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Wczoraj dzwonila do mnie Pani z Rumii. Jest zainteresowana Shogunem ale musi poczekac jak maz wroci z zagranicy ( za 10 dni ), bo nie ma tam dostepu do sieci a ona sama decyzji nie chce podjac. Jesli maz sie zgodzi to pojada do schroniska zapoznac sie z Shogunem!!! Prosilam ja wtedy o kontakt. Beata Quote
stupid-girl Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 BeataJ napisał(a):Wczoraj dzwonila do mnie Pani z Rumii. Jest zainteresowana Shogunem ale musi poczekac jak maz wroci z zagranicy ( za 10 dni ), bo nie ma tam dostepu do sieci a ona sama decyzji nie chce podjac. Jesli maz sie zgodzi to pojada do schroniska zapoznac sie z Shogunem!!! Prosilam ja wtedy o kontakt. Beata chyba ta sama pani wyslala do mnie maila z pytaniami - kopiuje jego tresc: Mamy kilka pytań odnośnie tego psa. -czy jest to pies który może przebywać z dziećmi(mam dwoje 7 i 2,5 lata)? -jak długo przebywa w schronisku? -jak duży jest to pies,bo na jednym wygląda na duzego na innym na średniego? -jeśli jest wysterylizoawny to czy zachowuje się jakoś inaczej? -aukcja będzie trwała 13 dni czy zakończy sie przed czasem jeśli ktoś zdecydowany go kupi(pytam ponieważ mąż wraca dopiero za 10 dni a jest to poważna decyzja i nie chciałabym sama decydować) Pozdrawiam Joanna Wydaje mi sie, ze pytania sa rozwazne i sensowne - nie wiem czy w rozmowie z Toba padly te pytania - moge pani odpisac, tylko chcialam z Wami skonsultowac odpowiedzi. Nie wiem czy wiadomo cos na temat jego reakcji na dzieci a wydaje mi sie, ze to bedzie sprawa kluczowa Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Jejku, jejku...czyzby to był w końcu ten dom?:) Trzymam kciuki!!!!!!!!!! Quote
daga_27 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 z dziecmi nie mial zadnego problemu. bawil sie super z moim 9-letnim synem. dawal sie tarmosic i miziac na wszelkie sposoby ;-) Quote
stupid-girl Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 przypomnialam sobie, ze przeciezDaga byla z synem w schronisku i Shogun sie z nim bawil, wiec mysle, ze z dziecmi bedzie dobrze :cool3: Nie wiem tylko co z tym panem ze Skierniewic - mial dac znac po 15, pani bedzie na 100% wiedziec za 10 dni, wiec ok 24. Nie wiem jak to rozwiązac - Rumia jest blizej wiec chyba nie byloby problemow z transportem. sama nie wiem :roll: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Zobaczymy, czy ten pan się odezwie w ogóle..... Quote
stupid-girl Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Nie wiem co Beata juz powiedziala, ja odpisalam tak: -czy jest to pies który może przebywać z dziećmi(mam dwoje 7 i 2,5 lata)? Podczas jednej z wizyt wolontariuszy Shogun radośnie bawił się z 9-letnim synkiem jednej z nich. Dawał się przewracac, miziać, tarmosić. Przesylam Pani zdjecie z dzieckiem. Mysle, że da Pani pewnien poglada na wielkość Shoguna. -jak długo przebywa w schronisku? Pies przebywa w schronisku ok 2 miesiecy. -jak duży jest to pies,bo na jednym wygląda na duzego na innym na średniego? Jest wielkości mniej wiecej owczarka niemieckiego. -jeśli jest wysterylizoawny to czy zachowuje się jakoś inaczej? Mysle, ze chodzi Pani o to czy jego zachowanie różni sie jakos od zachowania psa niekastrowanego. Z punktu widzenia wlasciciela kastracja ma zdecydowanie wiecej plusow. Do najwazniejszych nalezą: - pies nie pobiegnie za suczka z cieczka, -zmniejszaja sie tendencje do wloczegostwa i ucieczek, -zmniejsza sie prawdopodbienstwo zachorowania na raka jader czy problemow z prostata, -zmniejsza sie agresja i cechy dominacyjne u psow (chociaz Shogun nie wykazuje ich w najmniejszym nawet stopniu). Jedynym minusem jest neiznaczna sklonnosc do tycia, ale zwazywszy na to, ze Shogun jest po schronisku raczej chudy i ze mieszkalbyz dwojka dzieci raczej mu to nie grozi:) Jesli chcialaby Pani poczyac wiecej o katracji w linku ponizej jest bardziej naukowe opracowanie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6965&page=2 -aukcja będzie trwała 13 dni czy zakończy sie przed czasem jeśli ktoś zdecydowany go kupi(pytam ponieważ mąż wraca dopiero za 10 dni a jest to poważna decyzja i nie chciałabym sama decydować) Aukcja ma charakter informacyjny - klikniecie w opcje "kup teraz" nie oznacza nabycia psa. Naszym celem jest znalezienie dla psa jak nejlepszego domu-nawet jesli trzeba bedzie jakies potencjane oferty odrzucic W tej chwili byly dwie propozyje domu, ale wiazaly sie z dalszym transportem psa i na razie nie padly zadne konkrety. Shogun ma swoj watek na portalu dogomania. Jesli ma Pani ochote prosze zajrzec - jest tam wiecej informacji o tym cudnym psie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37943 Może być? Podalam linka do watku - jesli ta Pani sie zdecyduje jest troche czasu - jesli bedzie chciala moze poczytac o Shogunie. Ten pies tak mi wlazl do serca, ze chcialabym aby mial jak najlepszy domek. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 No i w porządku jak dla mnie:) Zobaczymy co z tego wyniknie.... Quote
BeataJ Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 stupid-girl napisał(a):chyba ta sama pani wyslala do mnie maila z pytaniami - kopiuje jego tresc: Tak, tak to ta sama Pani. Powiedziala mi, ze napiala do mnie maila ale pewnie chodzilo jej o Ciebie :-) Beata Quote
Recommended Posts