agpol Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Szukam suni dla mojej dobrej kolezanki Suczka powinna byc: -w wieku do 3lat no max 4 -wielkosc ok kolana, troszke ponad -wykastrowana -siersc krotka do poldlugiej -kolor obojetny -raczej na dlugich lapkach -powinna lubic biegac, nie miec klopotow w kontaktach z innymi psami -w przyszlosci mozliwe towarzyszenie w przejazdzkach konnych -umiejetnosc chodzenia na smyczy nie jest obojetna ;) -pomoc w zalatwieniu formalnosci wyjazdowych jak rowniez transportu mile widziana kilka slow o osobie, ktora takiego psa szuka: -moja kolezanka z pracy, mam i chyba zawsze bede miala z nia staly kontakt, czyli kontrolne wizyty zapewniam na biezaco -lat 27, aktualnie samotna, Niemka z krwi i kosci -nie ma problemow z alergia, albo pojawieniem sie dzieci majacych alergie itp, jest totalnie zazwierzecona (dwa konie, dwie fretki, dwa kroliki troche ptactwa domowego, jeden pies-no normalnie nie pasuje do standardu) jej zycie to przede wszystkim zwierzaki -zwierzeta sa zadbane, czyste, najedzone, moze troche brak im dyscypliny, za to maja duuuuuza dawke milosci i uwagi. Dlaczego szuka psa? Zeby Persiemu sie nie nudzilo jak zostaje czasem na kilka godzin sam w domu, zeby mial z kim sie bawic, bo jak sama stwierdzila: czlowiek zeby nie wiem jak sie staral nie jest dla psa tak dobrym kompanem do zabaw jak drugi pies. Bardzo prosze o wklejanie jedynie zdjec odpowiadajacych opisowi wraz z danymi kontaktowymi osoby odpowiedzialnej za psiaka Quote
sleepingbyday Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 o matko, to brzmi jak maxi. z boguszyc, wyciągnięta ze schronu gdzie nie miała łatwego zycia, bałą się ludzi, przerażona łaziła po ścianach, bala się własnego cienia,. teraz jest już "normalna", a nawet zawadiacka ;-). jest w domu tymczasowym i to już bardzo długo, cholera. jest drobniutka, taka wiesz, z cienkimi kostkami, długimi przez to nogami i wysokości ok kolana, jasne, że zależy, czyjego ;-). Wysokiemu facetopwi to moze do pół łydki sięgać ;-\0. myslę, ze waży z 8-9 kg, drobinka taka. Maxi jest oczywiście po sterylizacji. Mieszka z innymi psami w domku z ogrodem, na smyczy chodzi ( a troche to potrwało). Jeśli chodzi o konie, to wiadomo, tego towarzystwa trzeba będzie maxi nauczyć. jeśli maxi spodoba się, będę przeszczęsliwa. ona ma jakiegoś pecha, nikt się nią nie interesuje, a jest śliczna, ma przecudowna minę aniołka, sierść taką dłuższą niż krótką, na pierwszy rzut oka może burą, ale tak naprawdę balejaż ciepłych brązów na niej jest prześliczny, wyjątkowy, zwłaszcza na pyszczku! przeszła niesamowitą psychiczna metamorfozę. jest też w odpowiednim wieku :-) tutaj wątek: http://www.dogomania.pl/threads/200404-Maxi-psie-strachaj%C5%82o-z-boguszyc-w-dt.-Jej-wzrok-topi-stal. fotki: Maxi jest w dt pod warszawą. Quote
Anula Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 To ja zaproponuję taką sunię prześliczną i nie tylko z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/205613-300-piesk%C3%B3w-i-wiele-kotk%C3%B3w-czeka-na-dom-w-schronisku-w-Szczytnie.POM%C3%93%C5%BB!! [FONT=Comic Sans MS] Bojka[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Rewelacyjna wysterylizowana sunia.Wesoła,energiczna super sunia. [/FONT] Quote
Drzagodha Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 To niewielka, czy ponad kolano? :diabloti: Quote
agpol Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 [quote name='Drzagodha']To niewielka, czy ponad kolano? :diabloti:[/QUOTE] no tak, owczarek niemiecki nalezy tez do psow srednich ;) jesli piesek jest w klebie powiedzmy 3-5 cm ponad kolano osoby sredniego wzrostu i jest drobnej budowy to mozna o nim powiedziec ze jest niewielki Wstepnie moge powiedziec, ze kolezance chodzilo o wlasnie taki typ urody i budowy jak Maxi i sunia bardzo sie spodobala (oczywiscie dalsze propozycje mile widziane ;)) watpliwosci pozostawia jedynie jej wielkosc. Czy mozemy poprosic o jakies fotki, gdzie widac jaka ona jest duza, przy czym do czego mozna ja porownac... moze jak stoi wyprostowana przy czyjejs nodze... sorry, ze byc moze o takie "glupstwa" prosze, ale chcialabym, zeby wszystko gralo, ludzie nie mieli ZADNYCH watpliwosci i byli zdecydowani na 200% wczesniej nie dodalam, ze kolezanka mieszka z mama ;) ogladalam wlasnie fotki na jej watku i nasunelo mi sie jeszcze jedno pytanie: ona nie ma ogonka???? Quote
Awit Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Cudna niunia, wątek ma tylko 3 strony, na 2 stronie sporo fotek, jest śliczna, drobna, szczuplutka, nie ma roku, skończyła się jej cieczka, mogłaby być niedługo wysterylizowana. http://www.dogomania.pl/threads/216048-Male%C5%84ka-Sunia-kolejna-ofiara-wyrzucona-z-samochodu-szuka-domu! Quote
sceptiques Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Przedstawiam Kawkę - około 9-miesięczna sunia. bardzo łagodna, jeszcze odrobinę strachliwa, ale jak już zaufa człowiekowi, to wpatrzona w niego jak w obrazek. Usłuszna, w trakcie nauki komend. Ładnie chodzi na smyczy, kocha biegać i bawić się z innymi psami (jak widzi jakiegoś psa na spacerze, od razu go zaczepia do zabawy). Potrzebuje dużo ruchu. W czwartek zostanie wysterylizowana. Ma komplet szczepień. Potrzebuje domu pełnego miłości i kontaktu z człowiekiem. Bardzo miziasta. Uwielbia się bawić, potrzebuje dużej ilości gryzaków. :D Szukam dla niej kogoś, kto zrozumie, że zmiana otoczenia może (ale nie musi) skutkować chwilowym wycofaniem (kilka dni strachu przed wszystkim). A tak wyglądają spacery: [video=youtube;X1HXitM6JcM]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=X1HXitM6JcM[/video] Tel kontaktowy: 507 825 027 Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Zaproponuję moją hotelową sunie: Beta- ok 2 letnia w typie owczarka, wielkości w kolano. Zdrowa, wysterylizowana, z psami zero problemu- zresztą ona w ogóle nie sprawia żadnych problemów-szybko się przyzwyczaja do nowych warunków. Dobrze chodzi an smyczy, karna, grzeczna-polecam;) Do ludzi lgnie- straszny przytulas z niej, lubi się bawić z psami, nie ucieka przez ogrodzenia. Nie ma problemu z załątwieniem formalności, pomoc w transporcie też się znajdzie. Quote
sleepingbyday Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 hej! maxi ma maly ogonek, nie pamiętam, czy straciła keidyś, czy taka dziwna się urodziła. stawiam na to pierwsze. powiem ci, że podobno jedna pani jej nie zaadoptowała przez ten ogonek. zrobiło mi sie mag przykro, bo jeśli kto,s chce widzieć merdanie, to przeciez dupka cała chodzi i ten dzynks na końcu maxi też chodzi ;-). co do zdjęcia, na którym widac dokładnie jej wielkość, to znalazłam takie fotki. powiem jeszcze, że ten chłopak przy maxi to rurek, którego wielkość i sylwetka jest takiego typowego burka do półłydki, a długiego. moze to coś powie? maxi jest wysmukła, drobnokoścista, jest też taka pchełką skaczącą i energiczną. na moje okko pani w dt ją przekarmia, ale niewielka nadwaga jest do usunięcia. a tu jeszcze maxi patrząca na proszącego rurka :-) jakieś foty maxu mogę jeszcze wysłać. nie wiesz nawet, jaką nadzieję we mnie wzbudziaś. to napraawdę słodki psiak, a już straciłam jakikolwiek optymizm no i teraz mi ciśnienei skoczyło.... aha, jeszcze mi się przypomniało - maxi jest ze schroniska ostatnia szansa, które ma intensywne kontakty z jedna niemiecką fundacją - nie pamiętam nazwy. więc i transporty się zdarzają no i kontakt też jest po stronie niemieckiej. Quote
agusiazet Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Bira to ok. 2,5 letnia suczka, śliczna, o aksamitnej, czarnej sierści i bursztynowych oczkach. Jest wysterylizowana, zaszczepiona, z aktualną książeczką zdrowia. Jest zdrowa. Pięknie chodzi na smyczy, zachowuje czystość i nie szczeka w domu. Na spacerach aktywna. Lubi biegać, tarzać się, kopać doły i ganiać z innymi psami. Bira jest psem po przejściach, stąd też jest mocno lękliwa! Potrzebuje czasu, aby przyzwyczaić się do nowego człowieka i otoczenia. To typ psa jednego człowieka, jest bardzo wierna i mocno się przywiązuje. Szuka na prawdę odpowiedzialnego domu, który pokocha ja taką jaka jest! Waży ok. 14 kilo, panicznie boi się huków i wybuchów i wszystkiego co głośne i niespodziewane! Kontakt Agnieszka Zajączkowska, tel 177884627, kom. 696798846 Quote
caryca26 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 To ja zaproponuje Wanessę.Ma niewiele ponad rok i jest po sterylizacji. Uwielbia ruch , biegi i jest bardzo energiczna. W stosunku do ludzi wylewna i kochana. Ogólnie taka mała wariatka:) Waneska jest w schronisku w Koninie ale dowozimy nasze pieski. Na zdjęciach ma ,,okulary" wokół oczek ale teraz są wyleczone , nie ma po nich śladu i ma cudne kruczoczarne lsniące futro. Albo ok. 3 letnia Bambina-też po sterylce. Bardzo czujna sunia. Albo ok. 3,5 letnia Simba. Zwinna , szybka , zna komendy Quote
andzia69 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Agpol - witaj;) a powiedz mi jak rozwiązać kwestię transportu? LANKA.Jestem 10cio miesięczną sunią.Dlaczego nikt mnie nie chce?Dogaduje się z innymi zwierzętami,jestem wielkim łakomczuchem i kocham ludzi.Od dziecka jestem bezdomna.Kiedyś inne psy opowiadały o czymś mi nie znanym-o domu,o rodzinie,o ludziach którzy kochają,bawią się z psami,chodzą z nimi na spacery....Czy sprawisz żebym i ja mogła tego doświadczyć?Obiecuję że odpłacę ci miłością,wiernością,oddaniem i posłuszeństwem do końca moich psich dni.Czy dasz mi tą szansę?Czy proszę o zbyt wiele?Jestem już wysterylizowana i posiadam komplet szczepień.Moja obecna tymczasowa pani powiedziała ze jeśli podpiszesz umowę adopcyjną to bedzie mogła nawet pomóc w transporcie do mojego nowego domku i do rodziny na którą czekam z utęsknieniem. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us ps. zajrzyj do "mojej" suni z podpisu:( Quote
wilczka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 SZIRKA niespełna 2letnia sunia która nigdy się nie meczy.Uwielbia zabawy,aportuje wszystko-od małych kamyczków po wielkie dechy,aportuje w wodzie i na lądzie.Właściciel nie przekupi jej jedzeniem ale czasem który poświęci jej na zabawę.Wspaniała mama-po odchowaniu swoich szczeniąt wzięła pod opiekę 4 małe psie sierotki które teraz wychowuje.Wie że spacer to czas na wyładowanie energii natomiast po powrocie do boksu jest spokojna i wyciszona.Będzie wspaniałym towarzyszem dla każdej aktywnej rodziny.Sunia jest po sterylizacji i posiada komplet szczepień.warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.Możliwa pomoc w transporcie. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
wilczka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
wilczka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
wilczka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 ZUZKA to wspaniała około 11miesięczna sunia.Bardzo żywiołowa,uwielbiająca zabawy z innymi psami i zabiegająca o jak najczęstszy kontakt z człowiekiem.Jedyna komenda jaką zna to "przytulano"-wtedy momentalnie wskakuje na kolana i czeka na pieszczoty.O względy właściciela potrafi bywać zazdrosna.Zalecany dom z dziećmi lub bardzo aktywnie spędzający czas ludzie gdyż Zuzce trzeba rozładowywać nadmiar szczenięcej jeszcze energii.Jest psem średniej wielkości.Sierść nie pozwala na to by mogła mieszkać na dworze-to typowy piesek mieszkaniowy.Jest już wysterylizowana oraz posiada komplet szczepień.Możliwa pomoc w transporcie.Warunkiem adopcji jest wcześniejsze podpisanie umowy adopcyjnej. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
wilczka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 juz po sterylce,wszystkie maja komplety szczepien.typowe swietokrzyskie kundeli docelowo nie beda duze. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
wilczka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
wilczka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kasumi Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Ta piękna sunia zaprezentowana na zdjęciach nazywa się Abi. Ma 5 miesięcy, a jej życie nigdy nie przypominało sielanki.... Została porzucona jak jakaś rzecz.... niechciana.... niekochana.... aż w końcu trafiła do schroniska dla bezdomnych zwierząt, nie radziła sobie... z dnia na dzień marniała w oczach. Nie mogliśmy pozwolić, aby całkowicie zgasła.... została zabrana do domu tymczasowego, gdzie odzyskuje radość życia. Tam czeka na na kogoś kto ją pokocha na zawsze! Może to będziesz właśnie TY? Jeśli chcesz się dowiedzieć o niej czegoś więcej to zadzwoń/napisz do nas. Kinga - 511-732-514 [email protected] Warunkiem przekazania PSA jest spełnienie warunków adopcji: a. pozytywna ocena podczas wizyty przedadopcyjnej; b. podpisanie umowy adopcyjnej; c. podpisanie oświadczenia, w którym zobowiązuje się osobę adoptującą do wysterylizowania szczeniaka, gdy osiągnie odpowiedni wiek. ALBUM: http://imageshack.us/g/194/abii.jpg/ teraz już przytyła i podrosła :) w razie czego mogę zrobić jej nowe zdjęcia :) Quote
malagos Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Moja tymczasowiczka Tika to idealna kandydatka: ma 1 rok, ma szczepienia i jest po sterylizacji. Waży 8 kg, jest szczuplutka. To żywiołowy psiak, wesoły, pogodny ale grzeczny - przybiega na wołanie. W domu mam 3 inne sunia i bawi sie z nimi. Zachowuje czystość i zostaje w domu. [FONT=Comic Sans MS][/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/214633-Tika-dwa-tygodnie-chodzi%C5%82a-po-wsi-i-%C5%BCebra%C5%82a-o-jedzenie...-Teraz-jest-w-schronie.?p=17699903#post17699903 Kontakt: [email protected] 692 781 745 Quote
Ty$ka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Muszka to śliczna, młodziutka suczka o niewielkim wzroście i pięknych brązowych oczkach, w których odbija się spokój. Wzrostem przypomina pinczerka miniaturowego. Ta niewiele ważąca suczka (8kg) padła ofiarą ludzkiej bezmyślności, braku wrażliwości i egoizmu. Porzucona jako ciężarna suczka błąkała się obok zlikwidowanego zakładu pracy, Cukierni Klemensow k/Szczebrzeszyna. Głodna i zmarznięta, spała na ziemi. Niedługo potem na świat wydała potomstwo. Latem szczeniaki zostały zabrane do schroniska, natomiast Muszka - wystraszona ludźmi i nowo zaistniałą sytuacją nie dając się złapać uciekła. Muszka jest sunią zrównoważoną, opanowaną, otoczoną obłokiem tajemniczości. To delikatna kruszynka, która wobec ludzi jest nieufna, zdystansowana, unika obcych ludzi. Potrzebuje czasu, by przekonać się, że człowiek jej nie zagraża. Po okazaniu dobrych intencji i wykazaniu się wyrozumiałością, Muszka otwiera się i staje się sunią sympatyczną, towarzyską i miłą. Muszka jest bardzo łagodna i serdeczna. Nie ma w niej agresji, wybiera ucieczkę niż walkę. Muszka jest sunią bezkonfliktową, może zamieszkać w bloku. Muszka szuka domu, który wykaże się cierpliwością i wyrozumiałością wobec niej. Potrzebuje czasu, aby zaufać na nowo ludziom. Przy odrobinie dobrego serca, suczka odwdzięczy się wielką miłością - taką, jaką jedynie pies może okazać za przytulny, pełen miłości dom. Suczka jest już wysterylizowana. Kontakt: [email protected] , tel.664 500 434 Quote
Merys Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Finka[FONT=Times New Roman][COLOR=#000000][COLOR=#808000][COLOR=#808000][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][COLOR=#808000][COLOR=#000000][COLOR=#808000][COLOR=#000000][COLOR=#808000][COLOR=#808000][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][COLOR=#808000][B][COLOR=#000000][COLOR=#808000][COLOR=#000000][COLOR=#808000][B][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][COLOR=#808000][B][COLOR=#000000][COLOR=#808000][COLOR=#000000][COLOR=#808000][COLOR=#808000][B][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][COLOR=#808000][B][COLOR=#000000][COLOR=#808000][COLOR=#000000][COLOR=#808000][COLOR=#808000][B][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][COLOR=#808000][B][COLOR=#000000][COLOR=#808000][COLOR=#000000][COLOR=#808000][B][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][COLOR=#808000][B][COLOR=#000000][COLOR=#808000][COLOR=#000000][COLOR=#808000][COLOR=#808000][B][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][COLOR=#808000][B][COLOR=#000000][COLOR=#808000][COLOR=#000000][COLOR=#808000][COLOR=#808000][B][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][COLOR=#808000][B][COLOR=#000000][COLOR=#808000][COLOR=#000000] ma 3 lata, jest wysterylizowana. Malutka sunia, która bardzo lubi człowieka, akceptuje również inne zwierzęta. Niestety kiepsko idzie jej chodzenie na smyczy, więc trzeba poświęcić trochę czasu na naukę. [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] Quote
Lu_Gosiak Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Perełka Młodziutka - 2 letnia suczka. Bardzo wesoła i przyjacielska, lubi dzieci i inne psy. Spokojna, opanowana, jest zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Quote
Recommended Posts