Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

...i rozsypały mi się chorobowo cztery młode kotki. Wirusowe zapalenie krtani pociągnęło lawinowo jednego po drugim. Dzisiaj byłam u weta z czwartym, z Agatką. W gabinecie była grzeczniutka, dostała trzy szpryce od p. doktor, teraz wywiała na zewnątrz. Ta choroba dziwnie działa, koty przestają jeść bo mają trudności z przełknięciem, są osowiałe, właściwie tylko śpią. Kocurek (największy i najaktywniejszy z czwórki) po dniu stał się lekki jak piórko, mizerota. Po pierwszym zastrzyku nie ustępuje, trzeba czekać tak jak przy ludzkiej grypie. Antybiotyk jest podawany profilaktycznie na powikłania po bakteryjne. W sobotę u weta był jeden kot Rysio, w niedzielę następny-Jacuś. Już w poniedziałek te dwa kocurki przepadły. Myśleliśmy, że wyszły na zewnątrz i padły, ale wczoraj zauważyłam je dwa u sąsiada na ogrodzie w nie najgorszej kondycji. Muszą się żywić na publicznej kociej stołówce skąd przyniosły to paskudztwo. Wczoraj u weta był trzeci Mruczuś, ten przynajmniej trzyma się domu i wyraźnie dobrzeje. No i dzisiaj czwarta koteczka Agatka, która ciągle siedzi w domu, a teraz po zastrzyku wybyła:shake:. Mam urwanie głowy z tymi kotami.

Posted

Na pewno się zakochali tylko trzymają to w tajemnicy.;) Z takim psiakiem przyjemnie żyć i cieszyć się życiem.
Zwierzęta tyle dają radości w codziennym życiu.

Posted

[quote name='Poker']Orliś piękny, taki dostojny , jak salonowy LEW. Jeszcze się w nim nie zakochaliście ?;)[/QUOTE]

z ogromną wzajemnością :loveu:
[quote name='Anula']Na pewno się zakochali tylko trzymają to w tajemnicy.;) Z takim psiakiem przyjemnie żyć i cieszyć się życiem.
Zwierzęta tyle dają radości w codziennym życiu.[/QUOTE]

jeszcze trzymamy w tajemnicy;)

Posted

ale dzisiaj psy poszalały, a ja nie wzięłam aparatu :/ Dośka pływała nad trawą :loveu: uwielbiam patrzeć na taki galop, a Orluś robił przyczajówę w tej trawie i tylko doskakiwał do niej. Szalał po szeleszczących liściach i oczywiście utytłał się w błocku po kolana i nazbierał pełno rzepów. Była sarna, Orlen poszedł jej zapachem w przeciwnym kierunku, wrócił zdziwiony.

Dzisiejszy zbiór

Posted

A, widzisz, w poście 3, a ja poczytałam opis w 1 i dalam spokój... Starzeję się, starzeje...
E, no to super, że zostaje u Ciebie! :-) Tak mi nawet przemknęlo przez mysl, gdy widzialam ostatnie zdjęcia, że juz chyba go nie oddasz :-)
Ja pytalam, bo mam w Jeleniej G. chetnych na kudłaczka, ale dzis juz zdecydowali sie na pewna sunię.

Posted

beta ata napisał(a):
A, widzisz, w poście 3, a ja poczytałam opis w 1 i dalam spokój... Starzeję się, starzeje...
E, no to super, że zostaje u Ciebie! :-) Tak mi nawet przemknęlo przez mysl, gdy widzialam ostatnie zdjęcia, że juz chyba go nie oddasz :-)
Ja pytalam, bo mam w Jeleniej G. chetnych na kudłaczka, ale dzis juz zdecydowali sie na pewna sunię.

wiesz, że tu na wątku mamy dwa dt od kudłaczy, a szczególnie anula ma największą orientację, gdzie jaki kudłacz jest w potrzebie.

Posted

wyczekiwanie na paróweczkę. Nie mogłam tego odpuścić, ale zdjęcie zrobił mąż ze swojej perspektywy, więc jest trochę inny odbiór.

Posted

uwielbiam takie chwile i te czy wpatrzone w ciebie bez mrugnięcia :)
Moja trójka po chwili zaczyna wykonywać sztuczki a jak nic nie pomoze i smakołyk nadal niedostępny to daja głos , łapę i wszystko na raz . Śmiesznie to wyglada

Posted

no,no:) z mojego miejsca wyglądało to bosko, ale ręce miałam zajęte paróweczką, po kawałeczku dostawał raz jeden, drugi i trzeci, bo kot nie odpuścił :)

Posted

Dzisiaj był piękny, jesienny spacer w lasku podmiejskim. Pospacerujcie z nami;)

Pędziwiatr rozkręca się :)

mijamy kameralny stawik

coraz weselej ...

Orluś nieco się rozmazał ;)

Posted

spacerkiem suchym laskiem

nie wiem czy widzicie- tam coś pędzi...;)

o, zatrzymał się.

wchodzimy na łączkę. Szaleństwo nie miało końca, trudno wybrać zdjęcia.

Posted (edited)

o! widzę, że Pan też biega....

Przynieś tego kija....

t e g o kija przynieś ;)

tam Dosia, tam jest kierunek :)

ta kulka pioruna to Orlen

Edited by docha
Posted

...a co tam, jeszcze trochę;) taka ładna pogoda.

oj, Dosia, nieładnie tak podglądać.

Chyba Was zamęczyłam, ale fajnie psy wybiegały się. Teraz pojadły i śpią.

Posted

Pan Pies wrócił ze SPA i jest ZŁY. swoje niezadowolenie odreagował na kocie. biedny Mruczuś;) . dziewczyny przycięły mu włos wokół oczu, uformowały bambosze na łapkach, wyszczotkowały do bólu, upachniły, aż Dosię zaskoczyło.
Dostał tabletkę na odrobaczenie oraz tabletki do podawania przez 4 dni na reumatyzm. bolą go tylne łapki. przy szczotkowaniu tylnych części pokazał im ostro zęby. dzisiaj u nas jest deszczowo i wilgotno, pewnie dlatego źle się czuje.

nie chce teraz ze mną gadać ;)