Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

makik napisał(a):
no wreszcie odnaleźliśmy ten wątek:) (...) pozdrawiamy i będziemy teraz zaglądać

O! Grzegorz, pozdrów Ewę i ucałuj w nochala najsubtelniejszą zaraz po Dosi, Klaruchę :loveu:
Przepraszam, zapomniałam wcześniej Was zaprosić do Orleńskiego Psa.
dorota k. napisał(a):
Bo przeciwieństwa się przyciągają... niby nie pasują ale zawsze coś leży pośrodku. Nie ma co doszukiwać się podobieństw. (...)A Futrzaki miziam:)

Tak Dorotko, ale żeby tak Orlenik biało-czarny był to by mi wizualnie pasowały do siebie;)
Dobra, jest jak jest :) jest pluszowy miś i znawców od kudłaczy wprowadza w zachwyt, na spacerach również :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widzę,że wskazówki co do diety już "dostarczyły"dziewczyny także bedzie na pewno lepiej.Moja sunia właśnie tez nie może jeść drobiowych kosteczek,a także nic z "pańskiego" stołu,bo zaraz kopa luźna.Ma niestety ale tak wrażliwy żołądek,że byle co i biegunka gotowa.Na spacerze z krzaczków też chętnie coś wygrzebie i zanim do niej dopadnę to już po wszystkim.A Orlenek-pluszowy miś,oj na pewno wprowadza chyba każdego w zachwyt!Cudo...!

Posted

dorota k. napisał(a):
Docha u nas biało- czarne są :) Mówisz i masz :) ;)
A tak serio - co tam u Orlenika słychać. Pozdrawiam :)

Właśnie, cicho coś tutaj.

Posted (edited)

dzisiaj przeglądałam sobie zdjęcia z jednego urlopu dosiowego. Dosia jeszcze piękna, młoda i zgrabna :)

Dośka nie znosi zimnej wody. najchętniej chodziłaby po powierzchni, tak aby sobie łapek nie umoczyć.

Edited by docha
Posted (edited)

Dosia wcale szczęśliwa ...jak ona nie znosi tego wózka :/ ale są miejsca gdzie inaczej nie można jak tylko transportem ją przewozić.

....i tak sobie jeździ kiedy musi ;)

Edited by docha
Posted (edited)

Poker napisał(a):
Śliczny Orlenek. Czy on naprawdę szuka DS ? :eviltong:

szuka takich wariatów jak my ;)
Orlen staje się pomału wyważonym w swoim zachowaniu. Chyba jest spokojniejszy, natomiast Dośka na wiosnę dostała świrgla, jest nie do opanowania- pies zgłupiał.
Ostatnio będąc na spacerze zaszliśmy z Orlenem do naszego weta, aby wstępnie porozmawiać o jego kościstych dolegliwościach.
i co? z oględzin na oko wykluczają dysplazję, natomiast może być jakieś zwyrodnienie lub ucisk na nerw. do tego koniecznie należy zrobić rtg. Oczywiście do naszego kliszowego rtg trzeba psa uśpić, zresztą romuren pisała mi, że w każdym takim przypadku zwierzę jest pod narkozą i właściwie to rozumiem. Jednak ostatnio widziałam w niemieckiej tv jak robili prześwietlenie stawów tylnych łap młodego tygryska w zoo i w ogóle nie był pod narkozą. rozkraczyli mu tylne łapki i aparatem rtg cyfrowym w ciągu sekundy zrobili zdjęcie.
Ciągle dumam jak to rozegrać, nie chciałabym go dawać niepotrzebnie pod narkozę. Jeszcze wet nas zaopatrzył w suplementy witaminowe, ale kudłaty nie za bardzo jest chętny na taką witaminową konsumpcję. Orlen przytył, zrobił się okrąglutki, już zapomnieliśmy o jego wystających gnatach. Zrobił się z niego kawała psiaka, ale jak zwinie się do spania to jest mały ślimaczek.

Edited by docha
literówka
Posted

docha napisał(a):
Dosia rzyga, chlusta z niej jak cholera :/

ojoj martwimy się.... mamy nadzieje, że sytuacja już opanowana. zdrówka życzymy. a urlopowe zdjęcia baaaaardzo sympatyczne:)

Posted

Byliśmy u weta z Dosią. Przebadał i podał zastrzyk rozkurczowy. wykluczył zatrucie. po drodze zrobiła qoope jak purchawa. będzie dobrze.
w nocy mnie nie źle wystraszyła. lało się z niej jak z człowieka, a potem dostała dreszczy, tylne łapy usztywnione przy chodzeniu, miała jakieś bóle brzuszka bo była cała spięta, do tego przysiadała jakby chciała wypróżnić się. To wszystko w środku nocy. Do tego zaczęła wykrzywiać łebek tak dziwnie jak przed 2-oma laty przed tym jak ją paraliż złapał. to wszystko nie na moje nerwy. poszłam spać o 5 rano.

Posted

Ojej, ja tu weszłam zdjecia poogladać, a tu takie wieści... Mam nadzieje,że juz wszystko w porządku, ale co to było jak nie zatrucie?? Dosiuniu zdrówka!
A te zdjecia z wakacji super. Ale mi sie podoba ta przyczepka. Tak własnie sie zastanawiałam czy Majka zechce ze mną jeździć rowerem, bo na wakacjach uwielbiam tak jeździć. Moja Koka jeździła ze mna w koszyku na rowerze,ale Majka trochę za duza na koszyk, a ta przyczepka super. A jak tam Orlen był juz u behawiorystki?

Posted

to dobrze, że już lepiej z dosią. my mieliśmy takie atrakcje jelitowe z klarą i też noc zarwaną ale nie było takich złych objawów i głodówka plus węgiel wystarczyły.
oj dosia, dosia widzimy, że chorowitek z Ciebie trochę. zdrowiej szybko.

Posted

Dosi zdrowie już w porządku. narobiła mi stracha, zresztą ona sama jest równą panikarą jak ja. dwie się tak dobrałyśmy wzajemnie;)
Inko, nie byliśmy jeszcze u behawiorystki z Orlim, w zasadzie planowałam w ostatnią sobotę pojechać do niej, ale odłożyłam ze względu...hm...wiosna mnie zaskoczyła i od ostatniego weekendu walczę z przycinaniem drzewek owocowych, tj. jabłonek. Mamy ich trochę, a zależy mi na owocowaniu bo super dżemiki jesienią wyrabiamy, są bardzo nietrwałe ;)

Posted

Oj! To dobrze,że z Dosieńką już wszystko w porządku i wróciła do zdrówka.Ciekawe czym ona się zatruła bo chyba to było jakieś zatrucie pokarmowe?
No a Orlen cudo coraz piękniejszy i teraz powinna jego sierść jaśnieć od słońca.
Docha Orlen się leni? Bo mój rezydent strasznie teraz przez dwa tygodnie go wyczesywałam i jest już lepiej.A Dosia chyba nie leni się bo ma krótką sierść-tak?

Posted

Nie wiem jak Orlen, ale Dosia się leni na pewno. Te z krótką sierścią też się lenią. Powiedziałam bym nawet, ze cieżej usunąc np z fotela tą krótką sierść, bo jest jak szpileczki, bardzo sie wciska w obicie. Taką troche dłuższą sierść lepiej się sprząta;) Z tego co wiem to nie lenią się tylko te psy które mają włosy jak pudle, yorki chyba też maltańczyki itp. Całe życie sprzatałam całe kłęby sierści i teraz z Majką to po prostu rewelacja:lol:

Posted

oj lenią się z krótką lenią. klara się tak leni, że trochę się zaczynamy martwić czy to normalne a sprząta się białe szpilki ciężko:) orlen piękny tak na marginesie

Posted

[quote name='Inka67']Nie wiem jak Orlen, ale Dosia się leni na pewno. Te z krótką sierścią też się lenią. Powiedziałam bym nawet, ze cieżej usunąc np z fotela tą krótką sierść, bo jest jak szpileczki, bardzo sie wciska w obicie. Taką troche dłuższą sierść lepiej się sprząta;) Z tego co wiem to nie lenią się tylko te psy które mają włosy jak pudle, yorki chyba też maltańczyki itp. Całe życie sprzatałam całe kłęby sierści i teraz z Majką to po prostu rewelacja:lol:
Anula, jest dokładnie tak jak pisze Inka, sierść krótka wbija się wszędzie, do tego biała szczególnie jest widoczna. Orlen nie leni się teraz, wyczesuję go szczotką z plastikowym włosiem do długiej sierści i nie jest to problemem zbyt uciążliwym. Natomiast podszerstek kłębi mi się po podłodze.
[quote name='makik']oj lenią się z krótką lenią. klara się tak leni, że trochę się zaczynamy martwić czy to normalne a sprząta się białe szpilki ciężko:) orlen piękny tak na marginesie
Nie wiem czy to jest normalne, ale z Dosi sierść sypie się garściami przez okrągły rok. Ostatnio jak przybył Orlen do nas to tak jakby mniej. Ja poznaję po podłodze. Rano zmieciona wieczorem posypana na biało, można oszaleć, ale tak jak wspomniałam, ostatnio jakby mniej tej sierści.

[quote name='dorota k.']Dobrze, że z Dosią już ok. Orlenika zdjęcie z ozorkiem w pełnej krasie - rewelka :) Pozdrowionka:)
Dobre Dorotko- Orlen -Ozorek :)

Posted

makik, jak często kąpiecie Klaruchę? zajrzałam do niej, jest rozbrajająca misska. :loveu:
czy pazurki rosną jej w zabójczym tempie, bo w dokładnie takim rosą Dosi i ciągle mamy z tym problem, za nic w świecie nie da sobie ich obciąć. Jedyną osobą, która jest w stanie coś z tym zrobić jest u weta Pani Kasia. Jak ona to robi- nie wiem i chyba nie chcę wiedzieć;)