Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jednak wczoraj zaczęło się dziać coś niedobrego :( przestał działać antybiotyk i zaczęło go boleć - wieczorem zrobił się obrzęk bardzo brzydki i pękło :( normalnie masakra - nie widziałam jeszcze czegoś takiego - tak szybko to się działo, noc koszmarna, nie spałam ja i nie spał Dżordżyk, cały czas chcial lizać, pojechaliśmy rano do weta i znowu antybiotyk, przeciwbólowy, przeciwzapalny i lampionik :( i codziennie na kontrole... czemu czemu czemu? malutki mój znowu coś...

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no masakra jakaś, uryczałam się jak nie wiem w nocy bo tak mi go szkoda, to prawdopodobnie dlatego, że cały organizm jest taki wyniszczony i skóra nie funkcjonuje jak trzeba :( żebym to wiedziała wcześniej to bym chyba nie decydowała się jeszcze na kastrację, ale z drugiej strony ten guzek na pupie nas zmuszał do kastrowania... i tak źle i tak niedobrze

Posted

O rany, ale bidul :(
Waszka, no ale nie miej pretensji w ogóle do siebie, bo przeciez trzeba było Dzordżyka wykastrować.
Zobaczysz, teraz już będzie lepiej, antybiotyk zacznie działać, stan zapalny się zlikwiduje i będzie git!

Posted

staram się nie mieć, ale jak się widzi, że ten mały zgredzik cierpi znowu to ciężko o racjonalne myślenie, ale na szczęście już lepiej bo zastrzyk przeciwbólowy zaczął działać i chłopak od razu spokojniejszy i odsypia, nawet nieźle znosi zakloszowanie

Posted

zerduszko napisał(a):
Bidulek :( A wiesz czemu pękło? Maniusiowi też pękło, ciekawam.

ja pierwszy raz coś takiego widziałam - to rosło w oczach niemal - zrobiło się takie miejsce gdzie była cieniutka skórka - blisko szwu/szwa (?) i to nie wytrzymało bo on ma ogólnie skórę taką cieńszą niż zdrowe psy - tak jest przy chorej tarczycy, być może polizał i to spowodowało pęknięcie tego ropnia, ale to chyba lepiej że jak było to pękło i się oczyszczało niż miałoby tak się kumulować i boleć takie napięte :shake:

Posted

Będzie dobrze Malawaszko ...
... czasem tak jest jak oni tak wyniszczeni.

Mona tak miała. Uczulona jeszcze na szwy była. Babrała się, ropiała, gluciła, zrosnac się nie mogła a my jeszcze dodatkowo musieliśmy jej te szwy, które ją "do kupy trzymały" wyciągac.

Posted

No jasne, lepiej, że pękło świństwo i wylało się. Pewnie zaraz mu troszkę ulżyło. Biedny Dziadeczek, wszystko mu się wali na głowę :ices_bla:, raczej na doopinkę! Trzymaj się, Mistrzuniu, będzie już dobrze :glaszcze: :kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

Biedny Zgredzik,najbardziej boli zanim zrobi się przetoka-to pęknięcie-jak ropa już wychodzi to jest ulga;zrobienie się przetoki to kwestia czasu;ropa bierze się z infekcji

teraz to już tylko lepiej będzie

Posted

lepiej :) byliśmy rano na zastrzykach - nie ma już takiego dużego obrzęku i przestała się lać ta okropna ropa, więc antybiotyk dobrze działa ufff, a i sam Dżordżyk lepszy - weselszy i na spacer chciał iść, bo wczoraj nie chciał nic :( a dziś u nas nawet przyjemnie, mróz niewielki i poszliśmy kawałek, noc też całkiem nieźle, jak się budził to go głaskałam i zasypiał z powrotem; musiałam kołnierz okleić plastrami bo go kaleczyły te części co szyi dotykają - on taki delikatny jest bieduś

jeszcze jutro mamy jechać na zastrzyki i kontrolę a potem tablety jak będzie dobrze - i mam nadzieję, że tak będzie

Posted

oby Margi oby!!! bo ja mimo wszystko mocna psychicznie nie jestem, a ostatnio coraz z tym gorzej i jak się któreś źle czuje to źle to znoszę... wyglądam jak zombie już :roll: w sensie worów pod oczami - nie tuszy :errrr:

Posted

malawaszka napisał(a):
oby Margi oby!!! bo ja mimo wszystko mocna psychicznie nie jestem, a ostatnio coraz z tym gorzej i jak się któreś źle czuje to źle to znoszę... wyglądam jak zombie już :roll: w sensie worów pod oczami - nie tuszy :errrr:

W pełni to rozumiem,bo ja jestem taka sama.

Na pewno już będzie dobrze :kciuki: