malawaszka Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 jednak wczoraj zaczęło się dziać coś niedobrego :( przestał działać antybiotyk i zaczęło go boleć - wieczorem zrobił się obrzęk bardzo brzydki i pękło :( normalnie masakra - nie widziałam jeszcze czegoś takiego - tak szybko to się działo, noc koszmarna, nie spałam ja i nie spał Dżordżyk, cały czas chcial lizać, pojechaliśmy rano do weta i znowu antybiotyk, przeciwbólowy, przeciwzapalny i lampionik :( i codziennie na kontrole... czemu czemu czemu? malutki mój znowu coś... Quote
AniaGucio Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Biedny Dżordżyk, tyle się musi wycierpieć :(. Quote
malawaszka Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 no masakra jakaś, uryczałam się jak nie wiem w nocy bo tak mi go szkoda, to prawdopodobnie dlatego, że cały organizm jest taki wyniszczony i skóra nie funkcjonuje jak trzeba :( żebym to wiedziała wcześniej to bym chyba nie decydowała się jeszcze na kastrację, ale z drugiej strony ten guzek na pupie nas zmuszał do kastrowania... i tak źle i tak niedobrze Quote
mala_czarna Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 O rany, ale bidul :( Waszka, no ale nie miej pretensji w ogóle do siebie, bo przeciez trzeba było Dzordżyka wykastrować. Zobaczysz, teraz już będzie lepiej, antybiotyk zacznie działać, stan zapalny się zlikwiduje i będzie git! Quote
zerduszko Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Bidulek :( A wiesz czemu pękło? Maniusiowi też pękło, ciekawam. Quote
malawaszka Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 staram się nie mieć, ale jak się widzi, że ten mały zgredzik cierpi znowu to ciężko o racjonalne myślenie, ale na szczęście już lepiej bo zastrzyk przeciwbólowy zaczął działać i chłopak od razu spokojniejszy i odsypia, nawet nieźle znosi zakloszowanie Quote
malawaszka Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 zerduszko napisał(a):Bidulek :( A wiesz czemu pękło? Maniusiowi też pękło, ciekawam. ja pierwszy raz coś takiego widziałam - to rosło w oczach niemal - zrobiło się takie miejsce gdzie była cieniutka skórka - blisko szwu/szwa (?) i to nie wytrzymało bo on ma ogólnie skórę taką cieńszą niż zdrowe psy - tak jest przy chorej tarczycy, być może polizał i to spowodowało pęknięcie tego ropnia, ale to chyba lepiej że jak było to pękło i się oczyszczało niż miałoby tak się kumulować i boleć takie napięte :shake: Quote
Maupa4 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Będzie dobrze Malawaszko ... ... czasem tak jest jak oni tak wyniszczeni. Mona tak miała. Uczulona jeszcze na szwy była. Babrała się, ropiała, gluciła, zrosnac się nie mogła a my jeszcze dodatkowo musieliśmy jej te szwy, które ją "do kupy trzymały" wyciągac. Quote
Margi Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Z dwojga złego to dobrze,że ropień pękł.Bidulek kochany wycierpiał się,ale teraz juz będzie tylko lepiej. Quote
sybil Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 No jasne, lepiej, że pękło świństwo i wylało się. Pewnie zaraz mu troszkę ulżyło. Biedny Dziadeczek, wszystko mu się wali na głowę :ices_bla:, raczej na doopinkę! Trzymaj się, Mistrzuniu, będzie już dobrze :glaszcze: :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
weszka Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Bidak tyle nieszczęść na niego spada :( Trzymam mocno żeby już się wykaraskał z tego wszystkiego. Quote
wilczy zew Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Biedny Zgredzik,najbardziej boli zanim zrobi się przetoka-to pęknięcie-jak ropa już wychodzi to jest ulga;zrobienie się przetoki to kwestia czasu;ropa bierze się z infekcji teraz to już tylko lepiej będzie Quote
WATACHA Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Kurczę niefajnie :(, mam nadzieję, że już teraz wszystko będzie szło ku lepszemu. Quote
malawaszka Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 goni koty :multi: będzie dobrze! :loveu: :kciuki: Quote
AniaGucio Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 No widzisz, idzie ku lepszemu :evil_lol::multi: Quote
malawaszka Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 lepiej :) byliśmy rano na zastrzykach - nie ma już takiego dużego obrzęku i przestała się lać ta okropna ropa, więc antybiotyk dobrze działa ufff, a i sam Dżordżyk lepszy - weselszy i na spacer chciał iść, bo wczoraj nie chciał nic :( a dziś u nas nawet przyjemnie, mróz niewielki i poszliśmy kawałek, noc też całkiem nieźle, jak się budził to go głaskałam i zasypiał z powrotem; musiałam kołnierz okleić plastrami bo go kaleczyły te części co szyi dotykają - on taki delikatny jest bieduś jeszcze jutro mamy jechać na zastrzyki i kontrolę a potem tablety jak będzie dobrze - i mam nadzieję, że tak będzie Quote
wilczy zew Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 będzie,będzie,łysy to go sztywne kaleczy;dobrze,że ma taką opiekunkę :Rose: Quote
Margi Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Myślę,że najgorsze macie już za sobą.Teraz już będzie z górki i Dżordżyk będzie szybciutko zdrowy. Quote
malawaszka Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 oby Margi oby!!! bo ja mimo wszystko mocna psychicznie nie jestem, a ostatnio coraz z tym gorzej i jak się któreś źle czuje to źle to znoszę... wyglądam jak zombie już :roll: w sensie worów pod oczami - nie tuszy :errrr: Quote
Margi Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 malawaszka napisał(a):oby Margi oby!!! bo ja mimo wszystko mocna psychicznie nie jestem, a ostatnio coraz z tym gorzej i jak się któreś źle czuje to źle to znoszę... wyglądam jak zombie już :roll: w sensie worów pod oczami - nie tuszy :errrr: W pełni to rozumiem,bo ja jestem taka sama. Na pewno już będzie dobrze :kciuki: Quote
malawaszka Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 Kloszardzik :placz: i jeszcze starocie sprzed problemów moi Walenci :loveu: :evil_lol: Drops CSuje bo czuje się nieswojo tak blisko Dżordża Quote
malawaszka Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 ciołki :-D oni jak się pakują w plamki słońca to mają zawsze takie głupkowate miny :-D Quote
Recommended Posts