malawaszka Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Margi napisał(a):a może dać mu hepatil? o to chyba muszę zapytać weta bo wyniki wątrobowe miał ok, ale w sumie hepatil chyba osłonowo też się daje? Quote
sybil Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 To może Espumisan? ;) No, najbardziej by mu ACTIVIA smakowała :evil_lol::evil_lol: Quote
Margi Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Hepatil daje sie osłonowo. Po jogurtowatych bidak może mieć bieguneczkę i Malawaszka by nas powiesiła za takie rady.:evil_lol: Quote
wilczy zew Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 dużo tej szyneczki dostaje? może to być problem z trawieniem mięsa;może w pasztecie spróbuj podawać Quote
malawaszka Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 nie nie szyneczki nie dużo, a pasztety są niezdrowe bo mocno przyprawiane Quote
Luna_wro Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 malawaszka napisał(a):nie nie szyneczki nie dużo, a pasztety są niezdrowe bo mocno przyprawiane no...zawsze możesz sama taki pasztecik upiec:evil_lol: na pewno będzie pyszny:cool3: a nawet przepyszny:evil_lol::evil_lol: Quote
Margi Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 czemu przepisik mogę Ci podesłać :evil_lol: Quote
malawaszka Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Dziś mnie Dżordż stresuje... aż mu dałam tabletkę przeciwbólową bo nie wiem co się dzieje... trzęsie się - mimo tego, że siedzi w słońcu, w domu mamy ciepło, a on się telepie... zobaczymy jak będzie po przeciwbólu, jak jutro też to będzie miał to pojedziemy chyba do weta - ale mam nadzieję, że panikuję, ale ja się tak boję o niego, że to graniczy z szaleństwem :cry: ranka ładnie wygląda, nie paprze się nic Quote
malawaszka Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 gorączki nie ma, ale już chyba wiem co to - za duża dawka eltroxinu na tarczycę bo oprócz tego drżenia łazikuje w nocy, nie może sobie miejsca znaleźć, kręci się, zmienia legowiska - ech bieduś mój kochany :( Quote
Luna_wro Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 to Dżordż dostaje ludzki lek? http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=778 pewnie stąd te jego "wiatry":) Luna dostaje psi - Forthyron edit: napisali, że może być stosowany jako lek odchudzający:) pewnie dlatego Hrabia taki szczuplutki jest;) Quote
malawaszka Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 no taki nam przepisali, to Twoja Luna też ma niedoczynność tarczycy? szczuplaczek to on był zanim zaczął brać lek - dopiero od kilku dni dostaje Quote
Luna_wro Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 niestety ma:( jest stale na Forthyronie (dostaje 2x50mg dziennie), ale zaczynała od 200 mg. Dopiero jak poziom hormonu wrócił do normy dawka została zmniejszona. Quote
wieso Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 malawaszko, psy maja czasami tak po narkozie, ludzie tez...... Quote
Luna_wro Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 a jaką dawkę tego leku Dżordż dostaje? Quote
malawaszka Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 wieso napisał(a):malawaszko, psy maja czasami tak po narkozie, ludzie tez...... ale jak długo po narkozie? bo on już 5 dobę po narkozie jest Luna_wro napisał(a):a jaką dawkę tego leku Dżordż dostaje? 75 mg 2 x dziennie Quote
Luna_wro Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 hm...wydaje mi się, że troszeczkę za dużo:( 150mg to dawka dla dorosłego człowieka (bynajmniej tak wynika z ulotki) a to 70 kg. Pewnie dlatego Dżordż taki niespokojny jest. Pomyśl może o psim leku, różnica w cenie chyba niewielka (ja płacę ok. 27 pln za 30 tabl / 100 mg). Z dostępnością też nie ma problemu:) Quote
malawaszka Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 to jest nie mg tylko mikrogramy ale w forthyronie też są mikrogramy jak widzę, eltroxin to jest Levothyroxinum natricium czyli lewotyroksyna sodowa a Forthyron? Bo wydaje mi się, że tj to samo, ale dawkę zmniejszę bo nawet na ulotce piszą, że zaczyna się od minimalnej - no muszę jutro zadzwonić do wetki jeszcze Quote
Luna_wro Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 tak, tak to mikrogramy:) masz rację skład ten sam:) Quote
morisowa Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 "moje" chore na tarczyce też brały eltroxin, ludzki Quote
Luna_wro Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 nam nawet wet nie zaproponował ludzkiego odpowiednika:( a ja nie pytałam czy w ogóle taki istnieje. Więc może u Dżordża zmniejszenie dawki leku spowoduje powrót "do normy":) i tego mu właśnie życzę:loveu: Quote
Margi Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Jest to bardzo prawdopodobne ,że po leku tak się zachowuje.Z tego co opisujesz to jakby miał nadczynność.Ludzie też tak mają przy źle dobranej dawce. Quote
Recommended Posts