Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
nie nie szyneczki nie dużo, a pasztety są niezdrowe bo mocno przyprawiane

no...zawsze możesz sama taki pasztecik upiec:evil_lol: na pewno będzie pyszny:cool3: a nawet przepyszny:evil_lol::evil_lol:

Posted

Dziś mnie Dżordż stresuje... aż mu dałam tabletkę przeciwbólową bo nie wiem co się dzieje... trzęsie się - mimo tego, że siedzi w słońcu, w domu mamy ciepło, a on się telepie... zobaczymy jak będzie po przeciwbólu, jak jutro też to będzie miał to pojedziemy chyba do weta - ale mam nadzieję, że panikuję, ale ja się tak boję o niego, że to graniczy z szaleństwem :cry:
ranka ładnie wygląda, nie paprze się nic

Posted

gorączki nie ma, ale już chyba wiem co to - za duża dawka eltroxinu na tarczycę bo oprócz tego drżenia łazikuje w nocy, nie może sobie miejsca znaleźć, kręci się, zmienia legowiska - ech bieduś mój kochany :(

Posted

wieso napisał(a):
malawaszko, psy maja czasami tak po narkozie, ludzie tez......

ale jak długo po narkozie? bo on już 5 dobę po narkozie jest

Luna_wro napisał(a):
a jaką dawkę tego leku Dżordż dostaje?

75 mg 2 x dziennie

Posted

hm...wydaje mi się, że troszeczkę za dużo:( 150mg to dawka dla dorosłego człowieka (bynajmniej tak wynika z ulotki) a to 70 kg.
Pewnie dlatego Dżordż taki niespokojny jest.

Pomyśl może o psim leku, różnica w cenie chyba niewielka (ja płacę ok. 27 pln za 30 tabl / 100 mg). Z dostępnością też nie ma problemu:)

Posted

to jest nie mg tylko mikrogramy ale w forthyronie też są mikrogramy jak widzę, eltroxin to jest Levothyroxinum natricium czyli lewotyroksyna sodowa a Forthyron? Bo wydaje mi się, że tj to samo, ale dawkę zmniejszę bo nawet na ulotce piszą, że zaczyna się od minimalnej - no muszę jutro zadzwonić do wetki jeszcze

Posted

nam nawet wet nie zaproponował ludzkiego odpowiednika:( a ja nie pytałam czy w ogóle taki istnieje.

Więc może u Dżordża zmniejszenie dawki leku spowoduje powrót "do normy":) i tego mu właśnie życzę:loveu:

Posted

Jest to bardzo prawdopodobne ,że po leku tak się zachowuje.Z tego co opisujesz to jakby miał nadczynność.Ludzie też tak mają przy źle dobranej dawce.