Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dziś do mnie przyjechał... nie wiem co pisać... spodziewałam się, że jest w kiepskim stanie, ale nie spodziewałam się, że aż tak... szkielet, tryskająca biegunka, łysy, zęby jakieś szczątkowe, wygięty w pałąk, pije bardzo dużo wody, będziemy się badać i leczyć, najpierw trzeba opanować biegunkę bo jest dramat z tym :(
nie wiem czym go karmić, chyba teraz powinien jakieś weterynaryjne puszki dostawać, raczej suchej karmy nie podoła jeść... ugotowałam póki co ryż z kurczakiem i będzie dostawał po troszku, boję się o niego

Rozliczenie Dżordża:
WPŁATY:
11.2011
20 zł AniaGucio
30 zł Luna_Wro
100 zł Krzysztof K. W-wa
70 zł mala_czarna
39 zł Andrzej O. Dąbrowa Grn.
30 zł lilo
100 zł Aldona P. Bydgoszcz
12.2011
50 zł Rafał K. W-wa
01.2012
50 zł Rafał K. W-wa
95 zł bazarek
02.2012
50 zł mala_czarna
100 zł AniaGucio po Rufusie
100 zł Aleksandra G. Cz-wa
50 zł Henryka S. Rybnik
50 zł Wiesław N. Bydgoszcz
80 zł Renata M.
76 zł po Kleksie
44,15 zł bazarek mala_czarna
06.2012
100 zł farmerka
160 zł Basia
08.2012
50 zł bazarek Margi
232 zł bazarek

suma: 1676,15 zł

WYDATKI:
110 zł puszki RC Gastro Intestinal (12 sztuk)
18 zł wet 21.11
110 zł puszki RC Gastro Intestinal (12 sztuk)
01.2012
90 zł puszki RC Gastro... (10 sztuk)
137 zł 7,5 kg sucha RC Intestinal Gastro
02.2012
126 zł 5 kg Hill's i/d
43 zł leczenie ropnia rachunek 13.03
26 zł kontynuacja leczenia rachunek 14.02
23 zł j.w rach. 15.02
31 zł j.w. 16.02
03.2012
143 zł 7,5 kg sucha RC Intestinal Gastro Zookrak
06.2012
270 zł Vetoryl
08.2012
208 zł RC Gastro Low Fat 12 kg
10.2012
134 zł RC Gastro Intestinal 7,5 kg Zookrak
12.2012
270 zł Vetoryl

suma: 1733 zł

SALDO: -56,85 zł

dary :loveu:
11 puszek RC Gastro Intestinal - mala_czarna
ubranko - kasjas
06.2012
4 kg RC Gastro + 5 puszek - Donna S.
07.2012
Vetoryl 10 mg - Ania78

Edited by malawaszka
  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i teraz jest tak

jest bardzo fajnym pieskiem, bardzo polubił od razu mojego TZ :loveu: wcale mu się nie dziwię ;) z psami moimi ok, troszkę warczał na Dropsa, ale uspokoił się już, na jednego kota szczeka :D czy raczej chrypi...

Posted

Jaki chudzinek kochany :( To wygięcie w pół to może być z braku ruchu, albo coś go boli :( Przypomina mi ta postawa Promyka,który był u Pani Teresy Borcz.Dam znać Małgosi o tym wątku...

Posted

mshume napisał(a):
Jaki chudzinek kochany :( To wygięcie w pół to może być z braku ruchu, albo coś go boli :( Przypomina mi ta postawa Promyka,który był u Pani Teresy Borcz.Dam znać Małgosi o tym wątku...

dzięki mshume i za przesłanie mi jego zdjęć bo bez tego nie wiedziałabym że on tak potrzebuje pomocy :(

Posted

Kochana, Ty mu życie uratowałaś.Ja nie wiem, jak można było go skazywać na taką powolną śmierćw tej klatce, to koszmar co on przeszedł :( Ten rejon geriatrii to piekło na ziemi :(

malawaszka napisał(a):
dzięki mshume i za przesłanie mi jego zdjęć bo bez tego nie wiedziałabym że on tak potrzebuje pomocy :(

Posted

Jestem i ja... Biedak taki... Kurcze z tą zmianą karmy co było pisane na wątku sznupków to jest masakra, u nas przynajmniej dostają w miarę taką samą karmę(mieszają różne rodzaje razem po prostu). A co do jego stanu to dramat... Jak mogli go mieć na zewnątrz w kennelu....

Posted

Może on by troche pojadł convlescence? Ja uważam,że trzeba wreszcie się poważnie zając sprawą geriatrii,nagłośnić w mediach, musze to przegadać z kilkoma osobami...

Posted

mshume napisał(a):
Ja uważam,że trzeba wreszcie się poważnie zając sprawą geriatrii

on nie był w geriatrii, on był na zewnątrz (!) w małej klatce ze słomą; akurat w jego przypadku lepiej by było, gdyby siedział w geriatrii - ciepło, lepsza karma.

Posted

Jestem i ja. wczoraj nie zaglądałam na dogo. dzisiaj poleciałam do biura i jak usłyszałam, że POJECHAŁ :) :) :) Kurczę a dzwoniłam i prosiłam, żeby go schowała opiekunka chociaz na noc.........szkoda gadac. Ja na spacerze dawałam mu kanapki z pasztetem i wciągał aż miło. Dobrze, ze ma chociaż apetyt. Nie zauważyłam na spacerze, żeby go coś bolało - biegał w podskokach i prosił o jedzenie stając na tylnych łapkach. Ten przykurcz to może z ogólnego osłabienia i zaniedbania.
tak bardzo się cieszę :)

Posted

wilczy zew napisał(a):
nadal biedaka męczy?

męczy go strasznie - woda pod ciśnieniem z zadka.. jak zwykle u mnie temat goowniany na pierwszym miejscu :/ zjadł ryżu z mięskiem, teraz śpi, ja też się położę bo i tak czeka mnie wstawanie co chwilę...

Mapet - tak sępić to on potrafi - poszczekiwał na mojego TZ żeby się z nim bułką podzielił, ale nie ma mowy, bo z taką biegunką to zero czegokolwiek poza dietą... na spacerku pomyka dziarsko, ale zrobi co ma do zrobienia i chce do domu do ciepełka, wybrał sobie jedno legowisko i w nim urzęduje