Marta&Karmen Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 KaL napisał(a):Czy to na lotnisku i w którym dokładnie miejscu? Bo mam ochotę też się wybrać, jeżeli nic nie wyskoczy. Pytam, bo nigdy tam nie byłam, ale moja córka często, to mi pomoże trafić. ja niestety za bardzo sama nie wiem:p i tu mam takie pytanie - wie ktoś może jakie autobusy dojeżdżają w tamte okolice? Quote
Szarik Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 [quote name='calineczka793']Witam! Ja już pisałam, że mnie termin odpowiada...ale trudno tak do końca przewidzieć, czy na 100%...jak sama pewnie wiesz, zawsze coś może nieprzewidzianego wyskoczyć...:razz:...na tą chwilę termin jak najbardziej mi pasuje:evil_lol:... Pozdrawiam! Doti Tak tak, ja pytałam marmary_19, bo mimo tego, ze niejednokrotnie ją prosiłam, to nie daje odpowiedzi i ani my, ani Justyna z Gizmo nie wiedzą co robić. O niespodziewanych wypadkach nie trzeba informować :evil_lol: [quote name='BBeta']marmara_19, chyba już wiesz czy dasz rade zjawić się na spacerze? Bo jeśli nie Wy to może Justyna i Gizmo przyjdą ;) Wystarczy napisać tak lub nie No właśnie... Justyna z Gizmo stoją pod znakiem zapytania, więc marmara_19, jeśli łaska to okresl się. [quote name='KaL']Czy to na lotnisku i w którym dokładnie miejscu? Bo mam ochotę też się wybrać, jeżeli nic nie wyskoczy. Pytam, bo nigdy tam nie byłam, ale moja córka często, to mi pomoże trafić. To jest dokładnie koło lotniska. Jesli nie Ty, to napewno córka będzie wiedzieć, gdzie jest "Karczma pod lotniskiem". Jakieś 20-30m dalej skręca się w lewo na łąki w lewo i tam nie ma aut, spacerowiczów, a jedynie polany do hasania ;) A skad dokładnie jesteście? I z jakim psiakiem się zjawicie, jesli się zjawicie? :loveu: Quote
Szarik Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Marta&Karmen napisał(a):ja niestety za bardzo sama nie wiem:p i tu mam takie pytanie - wie ktoś może jakie autobusy dojeżdżają w tamte okolice? Zależy skąd jedziesz. Jeśli chodzi Ci o miejskie MZK, to 1, 28, 50, 30, 3... Szukaj w rozpisce os Beskidzkiego, tam jest pętla i bardzo dużo autobusów tam przyjeżdża, zresztą my (lub ja) stamtąd wyruszamy, więc Beksidzkie jest idealnym miejscem na przybycie ;) Quote
Marta&Karmen Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Szarik napisał(a):Zależy skąd jedziesz. Jeśli chodzi Ci o miejskie MZK, to 1, 28, 50, 30, 3... Szukaj w rozpisce os Beskidzkiego, tam jest pętla i bardzo dużo autobusów tam przyjeżdża, zresztą my (lub ja) stamtąd wyruszamy, więc Beksidzkie jest idealnym miejscem na przybycie ;) Ja jadę z czechowic nr 50... i ten autobus jedzie na osiedle karpackie, tyle wiem... Quote
Herspri Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 aaa tak jeszcze, jak się dostanę na lotnisko z dworca PKP :D ? Quote
KaL Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Będziemy z bulterierką (jeżeli dwie), jesteśmy z Bielska. Tylko mieszkam na drugim końcu miasta i nie byłam jeszcze na lotnisku. Bywa moja córka a nawet tam bębniła czasami. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Marta&Karmen - wcześniejszy przystanek przed os.Karpackim to właśnie os.Beskidzkie ;) Herspri nie ma innej opcji jak dojechanie tam autobusem. Choć raz szłam z dziewczynami spod dworca i wyszło ok 50minut... ;) Jeśli jesteś zdecydowana na autobus to daj znać - wyślę pw z informacją, którym dojechać :) KaL - zbiórki zazwyczaj są pod wymienioną przez Szarik Karczmą pod Lotniskiem. Lotnisko znajduje się pomiędzy os.Beskidzkim, Kamienicą, a Aleksandrowicami. Jeśli córa była, to na pewno pokieruje :) Quote
Szarik Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Marta&KArmen - dokładnie tak jak powiedziała Pinczerka. Wysiadasz przystanek wcześniej, albo nawet dwa. Tak czy inaczej wysiądziesz na Beskidzkim. Najlepiej, jak wysiądziesz na pętli na Beskidzkim, bardzo charakterystyczna. (Justyna, jeśi się mylę, to mnie popraw, bo znasz moją orientacje w terenie :evil_lol:) Hespri: to juz Ci pomoże doświadczona Pinczerka, ja potrafie sie zgubić we własnym mieście :oops: KaL, jesli córka bębniła w ostatnim czasie, to napewno nie robiła tego na lotnisku własciwym, tylko właśnie na tych łąkach, więc nie powinna miec problemów ;) Quote
Marta&Karmen Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Marta&Karmen - wcześniejszy przystanek przed os.Karpackim to właśnie os.Beskidzkie ;) Ok, teraz już wiem:) dzięki;) Quote
Dobcia Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Herspri napisał(a):aaa tak jeszcze, jak się dostanę na lotnisko z dworca PKP :D ? Na dzień dzisiejszy raczej też pojadę pociągiem, więc możemy się umówić pod dworcem i z tamtą iść na piechotę /już szłam kiedyś;)/ lub podjechać autobusem:) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Dobcia napisał(a):Na dzień dzisiejszy raczej też pojadę pociągiem, więc możemy się umówić pod dworcem i z tamtą iść na piechotę /już szłam kiedyś;)/ lub podjechać autobusem:) Jadziu, a Ty pamiętasz jak dotrzeć stamtąd? Bo droga nieco zawiła... ;) Pisałam Ci kiedyś na pw instrukcję odnośnie autobusów, masz ją jeszcze? Jeśli nie to napiszę jeszcze raz :) Quote
Herspri Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Dobcia napisał(a):Na dzień dzisiejszy raczej też pojadę pociągiem, więc możemy się umówić pod dworcem i z tamtą iść na piechotę /już szłam kiedyś;)/ lub podjechać autobusem:) a to bardzo chętnie :D Obawiam się że sama bym się gdzieś zagubiła :razz: Quote
Dobcia Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Jadziu, a Ty pamiętasz jak dotrzeć stamtąd? Bo droga nieco zawiła... ;) Pisałam Ci kiedyś na pw instrukcję odnośnie autobusów, masz ją jeszcze? Jeśli nie to napiszę jeszcze raz :) Instrukcje mam:) A trafie na pewno, jak raz idę jakaś drogą, to mi wystarcza, żeby trafić drugi raz;) Poza tym w miarę dobrze znam Bielsko, więc może bez akcji poszukiwawczej się obędzie:evil_lol: Herspri napisał(a):a to bardzo chętnie :D Obawiam się że sama bym się gdzieś zagubiła :razz: To sie jeszcze zgadamy:) Będę w Bielsku o 10, więc jeśli też byś tak przyjechała, to będziemy mieć dość czasu, żeby dojść na lotnisko na 11:) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Ciszę Marmary traktuję jako brak potwierdzenia obecności na niedzielnym zlocie. Zatem wstępnie stwierdzam, że również my się pojawimy. Postaramy się z Szarikową zadbać o wszystko(tylko proszę Was o jakiś taniec słońca, żeby nas deszcz nie zaskoczył ;) ), także o doprowadzenie Was do właściwego miejsca :) Ostateczna godzina i miejsce to 11:00 pod "Karczmą pod Lotniskiem" ale myślę, że będziemy jeszcze zbierać "podróżników" z różnych miejsc dookoła :) Gdyby ktoś nie był pewny, proszę piszcie PW do mnie lub do Moniki - podam swój nr telefonu w razie jakiś awaryjnych sytuacji bądź zabłądzenia :) Jak przedstawia się końcowa lista? Monika? Bo ja się zgubiłam ;) Quote
Herspri Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Kurcze dziewczyny ja odpadam, moja suka ma cieczkę :shake: Sterylizujemy się w maju, miało być szybciej ale wolimy poczekać aż cieczka minie. Quote
Marta&Karmen Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Herspri napisał(a):Kurcze dziewczyny ja odpadam, moja suka ma cieczkę :shake: Sterylizujemy się w maju, miało być szybciej ale wolimy poczekać aż cieczka minie. Mnie możecie liczyć jako "prawie" pewną. Tez mamy zagrożenie cieczką. Quote
Szarik Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Ciszę Marmary traktuję jako brak potwierdzenia obecności na niedzielnym zlocie. Zatem wstępnie stwierdzam, że również my się pojawimy. Postaramy się z Szarikową zadbać o wszystko(tylko proszę Was o jakiś taniec słońca, żeby nas deszcz nie zaskoczył ;) ), także o doprowadzenie Was do właściwego miejsca :) Ostateczna godzina i miejsce to 11:00 pod "Karczmą pod Lotniskiem" ale myślę, że będziemy jeszcze zbierać "podróżników" z różnych miejsc dookoła :) Gdyby ktoś nie był pewny, proszę piszcie PW do mnie lub do Moniki - podam swój nr telefonu w razie jakiś awaryjnych sytuacji bądź zabłądzenia :) Jak przedstawia się końcowa lista? Monika? Bo ja się zgubiłam ;) Tak jest, liczymy Was w listę gości ;) Postaramy się z całej siły, a słońce powinno być, ale i tak tańczcie na wszelki wypadek! Zgadza się, jak ktoś wie, gdzie jest karczma, to w tym miejscu o 11:00, jesli jednak nie, to prosze o kontakt ze mną lub Pinczerką na PW, podamy nr tel. i jakoś się dogadamy zgarniając Was z miejsc Wam odpowiadających. Uu, końcową listę stworzę jutro, bo trochę mi sie pomieszało, a teraz już spać muszę :evil_lol: (Męczący dzień ;)) [quote name='Herspri']Kurcze dziewczyny ja odpadam, moja suka ma cieczkę :shake: Sterylizujemy się w maju, miało być szybciej ale wolimy poczekać aż cieczka minie. Szkoda Hespri :-( A moze uda Ci sie samej przyjść? Ja też prawdopodobnie tak zrobię ;) [quote name='Marta&Karmen']Mnie możecie liczyć jako "prawie" pewną. Tez mamy zagrożenie cieczką. Dobrze, dziękuję za informację, ale mam nadzieję, ze się zjawicie! Cieczka może poczekać :evil_lol: Quote
calineczka793 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Szarik napisał(a):Tak tak, ja pytałam marmary_19, bo mimo tego, ze niejednokrotnie ją prosiłam, to nie daje odpowiedzi i ani my, ani Justyna z Gizmo nie wiedzą co robić. O niespodziewanych wypadkach nie trzeba informować :evil_lol: O to przepraszam, jakoś nie w temacie jestem:razz:...myślałam, że to ogólne pytanie było odnośnie tego kto będzie na Lotnisku...nie jestem na bieżąco i strzelam gafy:evil_lol:...no cała ja:roll: Pozdrawiam! Dorota Ps. wydawało mi się, że marmara_19 chyba się w którymś poście napisała, że nie przyjdzie...no ale może mi się tylko wydawał:eviltong: ps2 Na dzień dzisiejszy potwierdzamy z Magiem swoją obecność, bo zbój musi mi się przyzwyczajać do innych psów :D... Quote
Marta&Karmen Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 a my jutro przejedziemy się chwile autobusem bo tego Karmen jeszcze nie zna:evil_lol: mam do was prośbę wielką - Karmen jest psem raczej nieśmiałym i trochę bojaźliwym - tzn nie ufa obcym ludziom (chociaż ostatnio widzę duzą poprawę, a na ostatniej wystawie przeszła samą siebie w odwadze), ale jednak - proszę was abyście jej nie głaskali tak od razu ona musi się przyzwyczaić do ludzi których nie zna:roll: no i jeszcze nie miała okazji bawić się z tyloma psami naraz więc nie wiem jak się zachowa... Ale licze na wyrozumiałośc z waszej strony. I mam nadzieje że jej dobrze taki spacer zrobi;) Quote
calineczka793 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Marta&Karmen napisał(a): Karmen jest psem raczej nieśmiałym i trochę bojaźliwym - tzn nie ufa obcym ludziom (chociaż ostatnio widzę duzą poprawę, a na ostatniej wystawie przeszła samą siebie w odwadze), (...) no i jeszcze nie miała okazji bawić się z tyloma psami naraz więc nie wiem jak się zachowa... Ale licze na wyrozumiałośc z waszej strony. I mam nadzieje że jej dobrze taki spacer zrobi;) Marta, mój szczeniol pierwszy raz będzie miał okazję zobaczyć i mam nadzieję wyhasać się z tyloma psami...chociaż też mam lekkie obawy, bo coś mi Mago wygląda na chojraka tchórzliwego psa...zobaczymy jak to będzie...:cool3: A co do ludzi...to wiem, że Mago jeszcze sceptycznie podchodzi do "głaskaczy", chowa się za mną:roll:...no ale myślę, że z czasem mu to przejdzie... Pozdrawiam! D. Quote
basia bonnie Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Marta&Karmen napisał(a):a my jutro przejedziemy się chwile autobusem bo tego Karmen jeszcze nie zna:evil_lol: mam do was prośbę wielką - Karmen jest psem raczej nieśmiałym i trochę bojaźliwym - tzn nie ufa obcym ludziom (chociaż ostatnio widzę duzą poprawę, a na ostatniej wystawie przeszła samą siebie w odwadze), ale jednak - proszę was abyście jej nie głaskali tak od razu ona musi się przyzwyczaić do ludzi których nie zna:roll: no i jeszcze nie miała okazji bawić się z tyloma psami naraz więc nie wiem jak się zachowa... Ale licze na wyrozumiałośc z waszej strony. I mam nadzieje że jej dobrze taki spacer zrobi;) Moja sunia ma podobnie, też się boi, a że to taki mały tchórz, więc szczeka:evil_lol: poszczeka, poszczeka, potem jej przejdzie i da się pogłaskać ;) Quote
Szarik Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Spokojnie, będziemy ostrożne. ;) I właśnie dlatego zastanawiam się cały czas, czy brać mojego diabła. Średnio się słucha, musi mieć moocny bodziec. Są to piłeczki, ale przy kilkunastu psach zabawa piłeczkami odpada. Dlatego myślimy, bo to straszny wariat, bardzo nahalny i nie zniechęcający się warczeniem innych psów. raczej go to pobudza do działania :evil_lol: Quote
Dobcia Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Na pewno każdy będzie najbardziej zajęty własnym psem/psami;) A później towarzystwo się rozkręci; to dobra okazja do nowych doświadczeń dla każdego psiaka;) Moniczko, możesz sobie użyc Negra jako bodźca. Znając moją paskudę, szybko wymęczy nawet takiego zucha, jak Szarik:evil_lol: A poważnie, to ja oczywiście biorę zapas smakoli, ale czy to wystarczy aby dobi się słuchał, to nie wiem;) Quote
Marta&Karmen Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Dobcia, widziałam galerię twoich psiaków:) przekochane. Moja najlepsza przyjaciółka ma dobermankę i zawsze się z Karmen bawią. Ale moja szybko odpada z zabawy, bo ta dobermenka ma niespożyte zapasy energii:lol: jakby miała ADHD:) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Nie ma się czego bać :) Ja przypuszczam, że u nas w ruch i tak pójdą patyki, kamienie i smaki, bo Gizmo stwierdzi, że on jest "ponad" towarzystwo, ustawi kogo trzeba i zacznie się nudzić :evil_lol: Już za parę dni spacer! Z tego, co wiem na 100% mają się zjawić: 1. Monika z Szarikiem - DONek 2. Dobcia z Negrem - dobek 3. Basia z Bonnie i Warką - pomieszanie z poplątaniem i psie ADHD :evil_lol: 4. Goldenka z Gordim - golden 5. Beata z Bubu - bulterierek 6. Marta z Karmen - golden 7. Calineczka z Mago - DONek 8. BBeta z Kają - cocker spaniel 9. Ja z Gizmo - pinczer śr. Z tego, co się orientuję parę osób pisało, ale już nikt nie zadeklarował się, że zjawi się na 100%. Jak to będzie z KaL i jej bulterierką? Ktoś jeszcze się obudzi i zgłosi chęć do spacerowania? :) Wiadomo co z Kasią i Luką? Czy wszyscy na pewno wiedzą jak trafić? Goldenko - czy byłaby możliwość, że spotkałybyśmy się jeszcze zanim dojdziemy do "całej reszty"? Chciałabym, żeby Gizmo poznał Gordiego sam na sam, bez stada psów biegających dookoła. Quote
Recommended Posts