Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BBeta, Gizmo jest psem z charakterem, płaszczy się przed wszystkimi suczkami, akceptuje psy, które mu nie podskakują, nawet z nimi szaleje. Ale jeśli jakiś pies podejdzie do niego zjeżony, zacznie warczeć lub spróbuje w jakikolwiek sposób zdominować - od razu odwdzięcza się zębami. Dlatego nie miałam nic przeciwko spacerowaniu z Negro, który Gizmo ulega, z Szarikiem, którego Gizmo zna od małego i z Gordim, który jest psem spokojnym. Lub z jakimkolwiek szczeniakiem. Ale w takim wypadku muszę zrezygnować.

Basiu, lubię Was bardzo - ale psi spacer bez psa nie ma dla mnie sensu :)

Posted

jak to nie ma sensu spacer bez psa :p dogomaniacy to nie tylko właściciele psiaków ;) to ludzie o tym samym zainteresowaniu, więc przyjdź choćby po to żeby pogadać :p

Kiedy to w końcu będzie? bo jak po świętach to ja nie będę dała rady, bo nie będzie mnie od 24 do 31 ;) no i gdzie będzie ten spacer? Żywiec? Bielsko?

Posted

smallpati napisał(a):

Kiedy to w końcu będzie? bo jak po świętach to ja nie będę dała rady, bo nie będzie mnie od 24 do 31 ;) no i gdzie będzie ten spacer? Żywiec? Bielsko?

najprawdopodbniej drugi weekend kwietnia ;) Bielsko , tereny lotniskowe.
A Pati, bierzesz Moli? bo moja ma złe skojarzenia z małymi szkuciatymi suczkami :( bo raz się shih tsu na nią rzuciło:shake:

Posted

Wtedy będę miała na głowie inne obowiązki, spacer z moim własnym psem - naprawdę sama nie jestem w stanie się pojawić.

Spacer ma się odbyć w pierwszy bądź drugi weekend kwietnia na bielskim lotnisku (a dokładnie w okolicach tegoż lotniska) :)

Posted

basia bonnie napisał(a):
najprawdopodbniej drugi weekend kwietnia ;) Bielsko , tereny lotniskowe.
A Pati, bierzesz Moli? bo moja ma złe skojarzenia z małymi szkuciatymi suczkami :( bo raz się shih tsu na nią rzuciło:shake:

oo to pasuje mi ta data, :) tylko gdzie w BB jest lotnisko :crazyeye: ee tam kierowce się znajdzie heh

Nie wiem czy ją zabiorę bo ona jest strasznie uległa i boi się psów, a nawet jakbym zabrała to ona na pewno nie zaatakuję Bonnie :) prędzej ucieknie :p

Posted

smallpati napisał(a):
Nie wiem czy ją zabiorę bo ona jest strasznie uległa i boi się psów, a nawet jakbym zabrała to ona na pewno nie zaatakuję Bonnie :) prędzej ucieknie :p

ooo no to mogę być spokojna :):loveu:

Posted

marmara_19 napisał(a):
pinczerka.. nie przesadzaj... psy sie nie zjedza.. w kagancach najwyzej pobiegaja.. nie umra z tego powodu;p

Marmara mój pies jest naprawdę agresywny wobec psów, które chcą go zdominować. Świeże blizny na mojej własnej ręce, po starciu Gizmo z bokserem świadczą tylko o tym, żeby więcej nie ryzykować. Pinczer nie jest nauczony chodzenia w kagańcu, musiałby iść na smyczy, co chwila jeżąc się na Twojego psa.

Wybaczcie, ale to naprawdę nie ma sensu. Pospacerujemy sobie sami.

A Wam życzę miłego spotkania :)

Posted

marmara_19 napisał(a):
no to skzoda, ze w kagancu chodizc nie potrafi..

:roll:
Justyna musisz iść!
... Z Gizmem sie nie boje iść(w sensie nie boje sie o to, że mogą sobie coś z Gordim zrobić, bo wiem, ze nad nim zapanujesz) a psa marmary nie znam:(
Prooooszeeeee:-(
A tak poza tym marmara pisałaś ze twoj moze sie z samcami nie dogadać?
Small możesz sie zabrać ze mną do BB :D

Posted

marmara_19 napisał(a):
taa mam dylemat;p bo moj z samcami mzoe sie nie dogadac.. napewno bedzie w kagancu na poczatku.. a pozniej sie zobaczy.. jesli sie zgadzacie to sprobujemy dolaczyc:)

Marmara, przepraszam, że się czepiam:roll: no ale goldenka, calineczka, dobcia, bubu i szarik będzie z samcami... dasz radę zapanować nad psem? :roll: żeby potem nie było nieprzyjemnych sytuacji:roll:;)

Posted

Co!? Justyna nie idzie!? Organizator wszystkich dotychczasowych zlotów DGM w Bielsku? Nie podobna, żebyście spacerowali sami w trakcie, gdy my będziemy się bawic na lotnisku, cos trzeba z tym zrobić :shake:.

marmara_19 napisał(a):
no to skzoda, ze w kagancu chodizc nie potrafi.. moj jak go znam skupi sie na ustawianiu mlodego poczwara.. dlatego pewnie w kagancu bedzie.. o ile uda nam sie przyjechac;/

Mój to tez mały 'poczwar', mam nadzieję, że obędzie się bez za dużych nerwów ze strony psów, bo to też mija się z celem, żeby cały spacer polegał na wzajemnym ustawianiu i jeżeniu się.
A jak z tym drugim psem marmara, bo mi nie odpisałaś? Tez jest takim dominantem, czy dominantką? Bo jak nie to może tylko jego byś wzięła...?

Posted

jelsi mialabym jakiekolwiek watpliwosci co do panwoania nad wlasnym psme nie pchalabym sie na spacer... nie chodzilabym z psem bez kaganca po ulicy czy na polach gdzie inne psy tez sie zdarzaja.. i to samce, ktore w 75% same zaczynaja awantury...

co do drugiego psa to w podpisie go widac....

Posted

Justyna, no jak by miało Was nie być... Ciebie, Gizmusia...:shake: Nie wyobrażam sobie tego... To tak, jakby spacer miał odbyć się w Leśnej, a ja i Negro siedzielibyśmy w domu... Rozumiem, że bez psa nie chcesz przyjść, ale mamy dużo czasu... na pewno coś wymyślimy; znajdziemy kompromis;)

Mam dwa psy, ale zdaje sobie sprawę, jaki jest Hasan i nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby go zabrać, bo on pogonił by wszystkie samce zanim ktokolwiek zdążyłby zareagować.

Na spacery w większym gronie można wybierać się tylko z takimi psami, które są zgodne. Mimo, że mam dobermana, to jest to pies jak wszystkim wiadomo, który w razie starcia z innym nie dał by sobie rady. On nie potrafi się bronić, ale jest samcem... a więc nie wzbudza 'miłości' u dominantów... nie mogę ryzykować, że coś mu się stanie:roll:

Posted

Dobcia napisał(a):
Justyna, no jak by miało Was nie być... Ciebie, Gizmusia...:shake: Nie wyobrażam sobie tego... To tak, jakby spacer miał odbyć się w Leśnej, a ja i Negro siedzielibyśmy w domu... Rozumiem, że bez psa nie chcesz przyjść, ale mamy dużo czasu... na pewno coś wymyślimy; znajdziemy kompromis;)

Zgadzam się... ;)

Posted

Mamrmara nie ma cię co obrażać przecież chodzi przede wszystkim o dobro psów, chyba nie chciałabyś żeby Twojemu psu stała się krzywda prawda ?
Ze strony mojej suczki nikomu nic nie grozi, ona jak czuje się zagrożona to chce mi na ręce wskoczyć ( a ma 20 kg :roll: ) , jest z niej trochę panikara i czasem piśnie jak się wystraszy ale to raczej nie problem ;)

Posted

hmm jesli moj pies stanowilby jakies zagrozenie to bym sie nie pchala z nim, nie chodizla w miejsca gdzie sa inne psy itp.... a jesli jedna osoba psize, ze jej pies to dominant i nie poradzi sobie z nim i zaraz leci lawina innych psotow sugerujacych, ze to ja mam sie nie pojawiac bo moj peis warknie i dziewczyna sobie ze swoim nie poradzi to sorry;/

Posted

hmm no tak.. dobre rozwiazanie bedzie w momencie gdy nie przyjade....

juz wcezsniej psialam, ze moj w kagancu bedzie biegal.. dodatkowo moge linke podczepic... to ja bede sie z nim najwyzej meczyla a nie inni... jesli uznam, ze lepiej zbey na smyczy lazil czy cos.. no ale jedna osoba twierdzi, ze ze swoim psem sobie nie poradzi to ja nie powinnam juz jechac zdaniem reszty;/

Posted

marmara, nikt nie powiedział, że nie powinnaś jechać, a z Justyną to nie jest tak, że sobie z Gizmo nie poradzi, trochę ją znam, uwierz mi. Ostatnio byli zaatakowani przez boksera, gdzie teraz ma ręke w bliznach, a Gizmo stał sie wrażliwy na inne psy, woli poprostu nie ryzykować, a nie że sobie nie poradzi, bez przesady. :razz:

Posted

oj Marmara, wcale nikt nie powiedział, że masz nie przyjeżdżać! ;)
nie odbieraj tego tak, my tylko pytamy, bo pisałaś że Twój pies może się nie dogadać z samcami. I nikt wcale nie miał na myśli tego, żebyś nie przyjeżdżała, tylko po prostu myślimy co zrobić, żeby Justyna też mogła przybyć na spacer, bo przecież jakby to było, że Justyna jest tuż obok, ale nie będzie jej z nami? ;) Zresztą Justyna zawsze była na wszystkich naszych spacerkach DGM, dlatego chcemy, żeby była też na tym:razz: i naprawdę nie chodzi o to, żebyś nie przyjeżdżała, tylko o to, żebyś mogła być Ty i Justyna;)

dziewczyny myślimy dalej!:evil_lol::evil_lol: