ewkar Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Sunia na poduszce z łosiem ode mnie.Jak miło.Postaram się o jakieś posłanka dla psiaków. Quote
Murka Posted May 19, 2015 Author Posted May 19, 2015 To chyba renifer ;) Sunia spod Huty została ochrzczona jako CHAŁWA :) Straszny przymilas się z niej zrobił. Po jutrze będzie mieć robione RTG przednich łapek, bo ewidentnie coś tam jest nie tak i jej to przeszkadza. Jeszcze Ira, która już ponad rok jest u nas i nie może znaleźć amatora: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 A co z Irusią nie tak? Ona taka piękna... Zwłaszcza uszy! Quote
ewkar Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 To chyba renifer ;) Sunia spod Huty została ochrzczona jako CHAŁWA :) Straszny przymilas się z niej zrobił. Po jutrze będzie mieć robione RTG przednich łapek, bo ewidentnie coś tam jest nie tak i jej to przeszkadza. Jeszcze Ira, która już ponad rok jest u nas i nie może znaleźć amatora: Renifer, czy łoś, co za różnica, ważne, że suni się podoba. No, proszę, jakie dobre wieści o charakterze hucianej suni.Nie sądziłam, że tak szybko się przełamie.Mam nadzieję, że łapka da się naprawić.Ile ona ma lat? Tak orientacyjnie, oczywiście. A Ira jest piękna, zadbana, jakoś trudno uwierzyć, że żaden z domków się na nią jeszcze nie zdecydował.Że ma siedem lat? To co? Jest już ułożona, a przed nią wiele lat życia.Zwierzęta poza tym starzeją się ładniej niż ludzie i nawet w zaawansowanym wieku lubią się bawić,no i kochają bardzo mocno. 1 Quote
Gusiaczek Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 http://images67.fotosik.pl/888/de66abe6cd243820gen.jpg śliczna suczyna, aż serce boli, że nadal bez domku .... Quote
ala123 Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Ja dopiero dzisiaj zobaczyłam te piękne zdjęcia Jagody,są super :) Jaka ona jest piękna :) Quote
Murka Posted May 20, 2015 Author Posted May 20, 2015 Jagoda jutro ma sterylizację (Toudi już po, dziś zdjęłam mu kołnierz). Bambo wybył dzisiaj do DSu w okolice Biłgoraja :) Dawno nie mieliśmy własnego tymczasa, no to mamy :) Pod posesją DSu Bambo koczował trzy dni piesek (prawdopodobnie wyrzucony), który baardzo chciał się z TZem zabrać (bo TZ zawoził Bambo do DSu). No to się zabrał, teraz jest w lecznicy na oględzinach, jutro go odbierzemy. Quote
ewkar Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 Czyli tu zaszła zmiana....Zerowe saldo, że tak się wyrażę. Dzisiaj Chałwa ma mieć rtg, prawda? Oby to nic poważnego.Trzymam kciuki za sunię. Quote
Gusiaczek Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 Jagoda jutro ma sterylizację (Toudi już po, dziś zdjęłam mu kołnierz). Bambo wybył dzisiaj do DSu w okolice Biłgoraja :) http://images66.fotosik.pl/834/9ad014eb77eef11bgen.jpg Dawno nie mieliśmy własnego tymczasa, no to mamy :) Pod posesją DSu Bambo koczował trzy dni piesek (prawdopodobnie wyrzucony), który baardzo chciał się z TZem zabrać (bo TZ zawoził Bambo do DSu). No to się zabrał, teraz jest w lecznicy na oględzinach, jutro go odbierzemy. HURA! :) Trzymam kciuki za aklimatyzację, wszystkiego dobrego Bambo Kochany :) szkoda, że w tym roku nie jedziemy do Zwierzyńca - odwiedziłabym Chłopaka .... No tak ............... "Zośka wyszła, Hanka przyszła " ....... Quote
Guest TyŚka Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 Super, że już murzynek Bambo est u siebie :) Liczba psów musi się zgadzać... pokaż nam nowego psiaka. On jest u Was w ramach hoteliku czy na DT? Quote
ewkar Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 No i co zdjęcie rtg u Chałwy pokazało? Jest jakiś problem? Quote
Guest TyŚka Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 Szukam transportu dla kociaka Lublin --> Zamość. Ktoś coś? Quote
ewkar Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 Szukam transportu dla kociaka Lublin --> Zamość. Ktoś coś? Spróbuj może na miau. Quote
ewkar Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 No i co zdjęcie rtg u Chałwy pokazało? Jest jakiś problem? Już wiem wszystko. Quote
Murka Posted May 22, 2015 Author Posted May 22, 2015 Chałwa ma niestety sztywny staw. Jak była szczeniorem to jedna kość rosła szybciej, druga wolniej... u szczeniaków i podrostków takie rzeczy się operuje, ale u dorosłego psa jest to trudniejsza sprawa. Na razie sunia dostała leki i zobaczymy czy będzie po nich poprawa. Znalezisko TZa jest u nas na BDT, jak mu zrobię fotki (jak będzie pogoda to jutro) to założę wątek i wrzucę rachunki od weta za odrobaczenie, odpchlenie i szczepienia. Będę robić kolejny bazarek na spłatę długu gorzyckiego to część przeznaczę na te koszty. Psiak jest młody (ma 1,5 roku), jest bardzo ładny i ma fantastyczny milusiński charakter - na pewno szybko znajdzie domek :) Quote
inka33 Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 Murko, może zmień Irze imię do ogłoszeń na sławną "Irasiad"... ;) ;) ;) https://www.youtube.com/watch?v=Y2qqxT7X49s Quote
ewkar Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 Nie ogarniam miau :P Tak jak ja dogo.Miau jest łatwiejsze. Quote
Murka Posted May 23, 2015 Author Posted May 23, 2015 Dziś w nocy do kliniki w Lublinie TZ zawiózł Tabakę... sparaliżowało jej tylną część ciała :( Mamy nadzieję, że wróci do nas... A oto Kongres, którego TZ zgarnął spod posesji DSu Bambo: Quote
Murka Posted May 23, 2015 Author Posted May 23, 2015 Piesek bardzo żywy, lubi wciąż coś robić (w lecznicy się nudził i np. smycz mamlał :) ) - podejrzewamy, że to było powodem, że ktoś się go pozbył. Jest niezwykle przyjacielski, ogromny pieszczoch. Ładnie załatwia się na spacerach, na smyczy chodzi w miarę ok. Quote
Murka Posted May 23, 2015 Author Posted May 23, 2015 Zrobiliśmy też fotki Chałwie, to bardzo grzeczna, subtelna sunia. Bardzo spokojna, garnie się do człowieka i nieśmiało dopomina o głaski. Jest trochę lękliwa, byle hałas ją płoszy. Quote
Recommended Posts