ewkar Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Kajtun to taki sto procent kundelka w kundelku.Tak jak koty buraski kojarzą mi się z dzieciństwem, są dla mnie takimi prawdziwymi kotami to kundelki kajtunopodobne właśnie są takimi pieskami.Bardzo je lubię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleepingbyday Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 a państwo od zoi - rozmowy o innym psie są, czy nie? kajtun faktycznie wyzwaniem jest.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inka33 Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Kajtusiek... Kajtunek... Kajtulek... :wub: Gałganie, musisz być grzeczny, skoro wreszcie jakiś domek dał Ci szansę! Mureczko, tu też Ci dziękuję ogromnie! :wub: Również za spory kawałek serca podarowany zbójniczkowi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewkar Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Ergo ma szansę na domek, oby się udało. Obejrzałam sobie wszystkie pieski mieszkające w hoteliku, fajne są, naprawdę.Ira jest przepiękna i bardzo się dziwie, że nie ma jeszcze domku.Wydaje mi się też, że Chałwa może zachwycać urodą i charakterem, ale tutaj nie jestem może obiektywna, mam bowiem do niej szczególny emocjonalny stosunek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleepingbyday Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 chałwa to taki wypłosz z wyglądu, sierść na wszystkie strony, jest wielu amatorów takich psów! ja wolę krótkowlose, ale ze zdjęć chałwa bardzo mi sie podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewkar Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 De gustibus non disputandum est, jak mawiali starożytni.Dla mnie Chałwa jest przepiękna, nie wiem, czy to nie najładniejszy teraz pies u Murki. Bardzo szlachetny wygląd ma Ira.Bambi chyba nie wygrałaby konkursu piękności dla psów, ale jest zachwycająca.To kokiecica i za to ją uwielbiam.A jak nie pokochać Toudiego? Zwłaszcza jak się widzi zdjęcie, gdzie patrzy w obiektyw z przekrzywioną główką.Wydaje mi się, że na zwierzęta patrzy się głównie sercem, nie oczami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted May 30, 2015 Author Share Posted May 30, 2015 a państwo od zoi - rozmowy o innym psie są, czy nie? Oni szukają małej jasnej suczki... a u nas są dwie jasne sunie - ale dużo większe od Zoi. Chciałam im "sprzedać" jasnego szczeniorka, ale koniecznie chcą suczkę. A u nas wczoraj zagościła nowa lokatorka, beagelka o imieniu Tina :) Tina została oddana przez właścicieli, ponieważ notorycznie uciekała z posesji. Znajduje się po opieką Fundacji SOS Beagle. Suńka ma 3,5 roku i jest przesympatyczna. Ale pilnować jej trzeba, bo podobno łazi po płotach jak kot i ma szwędacza w poopce :) Mniej fajna informacja: W CHEŁMIE 28 MAJA ZAGINĄŁ PEDRO! Pan podejrzewa, że ktoś go sobie przywłaszczył... :( Pedro został adoptowany od nas w marcu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted May 30, 2015 Author Share Posted May 30, 2015 Dla osłody parę fotek psiej rodzinki... jasny maluszek ma już zaklepany domek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted May 30, 2015 Author Share Posted May 30, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted May 30, 2015 Author Share Posted May 30, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar.gajko Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Ta sunia ma bardzo mądry wyraz oczu. Czujny, bystry i dobry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewkar Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Szczeniaczki są jak zabawki pluszowe, cudowne.W ogóle cała rodzinka jest do zacałowania.Myślę, że ktoś, kto zobaczy zdjęcia zakocha się w suni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gusiaczek Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Podzielam zachwyt nad sunieczką i maluchami :) mam nadzieję, że Pedro się odnajdzie ..... w takich sytuacjach "kręcę" czarne filmy :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TyŚka Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Trzymam kciuki za odnalezienie Pedro... A biszkopcik to wiedziałam, że długo czekać nie będzie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewkar Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 A ja chyba zakochałam się w psiej mamusi.Ona musi być fantastyczna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleepingbyday Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 De gustibus non disputandum est, jak mawiali starożytni.Dla mnie Chałwa jest przepiękna, nie wiem, czy to nie najładniejszy teraz pies u Murki. Bardzo szlachetny wygląd ma Ira.Bambi chyba nie wygrałaby konkursu piękności dla psów, ale jest zachwycająca.To kokiecica i za to ją uwielbiam.A jak nie pokochać Toudiego? Zwłaszcza jak się widzi zdjęcie, gdzie patrzy w obiektyw z przekrzywioną główką.Wydaje mi się, że na zwierzęta patrzy się głównie sercem, nie oczami. dokładnie, tego słowa mi zabrakło, chałwa ma mega szlachetny wygląd! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewkar Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Murka, rozmawiałam z p.Kasią z UM, nie było jej, była na wakacjach, ale w tym tygodniu ma się zająć sprawą pozostałych dwóch hucianych psów.Niechby już zamieszkały u Ciebie, nie mogę się doczekać, bo one wciąż są bezdomne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted June 1, 2015 Author Share Posted June 1, 2015 Tych psów nie ma, znikły na razie... A dobra wiadomość taka, że ODNALAZŁ SIĘ PEDRO :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TyŚka Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 A dobra wiadomość taka, że ODNALAZŁ SIĘ PEDRO :) Ufff, fantastyczna wiadomość :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar.gajko Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 To kamień z serca, ze się znalazł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewkar Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Tych psów nie ma, znikły na razie... A dobra wiadomość taka, że ODNALAZŁ SIĘ PEDRO :) Dobre wieści o Pedro.Zwykle tak jest, że jak ktoś szuka to znajdzie. Murka, psy są.Możliwe, że przybiegają późnym wieczorem, porozrzucane są bowiem kocie miski, pogryzione, no i są ..hm ślady na trawniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted June 2, 2015 Author Share Posted June 2, 2015 No to nie wiem, Ci Państwo co je dokarmiali twierdzą, że psy znikły. Kari (mama szczeniaków) jest fantastyczna, przylepka i kanapowiec. Nie w głowie jej ucieczki i wędrówki, waruje przy drzwiach do domu ;) A tu w pełnej krasie: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted June 2, 2015 Author Share Posted June 2, 2015 Vanessa i Kongres okazały się idealnie dobraną parą :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted June 2, 2015 Author Share Posted June 2, 2015 I jeszcze Vanessa - to jest dopiero biegacz! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts