Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Campari wychodząc na siku trzyma się już dość prosto i nie ciągnie łap. Wracając - podglądam ją z okna - idzie utykając tylko na tylne łapki. Nadal nie lubi być podpinana i jest wybitnie czujna ;) Mogę ją czochrać, głaskać, drapać za uszami, ale gdy tylko MYŚL o złapaniu za obrożę i wyprowadzeniu zakiełkuje w mej głowie słyszę kłapnięcie "stop klatka".

Posted

I tak niesamowite postępy robi to suczydło :)
Czarodziejko, ale nic o kosztach nie piszesz, a skoro ciągle bierze Movalis, to jakieś koszty jednak są. I jak uważasz, dokupić je suplement na stawy?

Posted

Movalis wciąż jeszcze mam, więc nie ma kosztów. Na jej masę podaję pół tabletki dziennie. Wyłykała Arthroscan Plus - dawkę wysycającą, wciąż dostaje jeszcze prochy na przyrost masy mięśniowej i Dolfos Senior - witaminy dla staruszków - kupuję regularnie wiaderko i daję wszystkim. Myślę, że nadal potrzebna jest jej suplementacja na stawy i masę mięśniową. Myślę, że samopoczucie ma dobre, psychicznie jest stabilna i mimo strachliwej natury ma swój bezpieczny kątek, w którym jest jej dobrze. Może lepiej byłoby jej w pomieszczeniu, ale wówczas nie wychodziłaby samodzielnie, bo nie byłoby jak i sikałaby w środku. Posłanka są grube - na kołdrach i pontonach z kocami i narzutami. Campari może sama wychodzić potajemnie na swoje spacerki, załatwić się i wrócić na suche legowisko. Część psów sypia w chłody w sypialni, ale jej tam przecież siłą nie zaciągnę po to tylko, żeby leżała w obsiuranych pościelach. Na szczęście jest dość futrzasta i dobrze odżywiona, częściej się też przemieszcza, więc raczej nie jest jej zimno. Dziś przykucnęłam, postawiłam miskę z kolacją między swoimi kolanami, a obok była Julka. Campari podeszła do nas i spokojnie przystąpiła do posiłku. Na stojąco! Od jakiegoś czasu je już na stojąco, a nie w dziwnych przysiadach. Garnuszek z wodą też stoi w rogu, z dala od legowisk i musi do niego podejść. Daje się przytulać Julce, chętnie zjada kanapki szkolne, jak się jej trafą i w ogóle jest kochana. Kiedy sprzątam, wietrzę i trzepię legowiska schodzi mi grzecznie na inne miejsce i wraca tam, gdzie jej wskażę.

Posted

Od jakiegoś czasu Campari jak gdyby nigdy nic spaceruje sobie w dzień po podwórku. Dziś nawet zaczepiała Arona próbując na niego wskoczyć!!! Łapała w pyszczek śnieg i kopała w nim nosem dołki. Łapki, jak widać na zdjęciu stoją dość stabilnie, a na początku ciągnęła a sobą dwie chude witki. Troszkę schudła, troszkę nabrała masy mięśniowej i chodzenie nie jest już chyba dla niej problemem.

Zaniepokojona, bo ujrzała mnie z aparatem w oknie, ale nie wystraszyła się. Poszła zaczepiać Arona.

Posted

Aż niedowiary, że to ta sama dziewczynka :)
Jak sobue przypomnę jej spacery (dosłownie kilka wywiezień) w schronie, to same łzy lecą do oczu :)
Czarodziejko, niesamowitą radość sprawiłaś tymi zdjęciami :)

Posted

Campari naskakuje na Arona stając na tylnych łapach! To jest szok dopiero! I ciągnie go za kudłate ucho zachęcając do zabawy! Wodę stawiam już pod murem, a nie w garażu, tak więc sama musi iść i się napić, a kiedy idzie jedzenie, to ona już stoi i dochodzi, kiedy je stawiam.

Posted

bardzo się cieszę że sunia trochę się otworzyła - "Czarodziejkowy Raj" jak zwykle działa...niejeden "ludź" chciałby się tam załapać na pobyt...ja pierwsza się zapisuję

Posted

[quote name='Czarodziejka'] sypia wtulona w potężne futro Arona i wcale jej nie przeszkadza, że on głuchy i kupę robi na śpiku ;)[/QUOTE]
bo miłość to ślepa jest :D i nie zawsze najmądrzejsza ;)

Posted

czyli miłość nie pyta ani o wiek, ani o urodę ani o fizyczną sprawność- po prostu dopada niezależnie od wszystkiego...a takim bidulkom jest w parze raźniej i niech tak będzie kochana dziewczynko jak najdłużej