Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dajcie znać, jakie postępy są zdrowotne po Movalisie. Mój pies brał jeszcze Cartrophen, ale to bylo drogie pioruństwo, choć zadziałało dobrze. Dzięki temu może teraz brać Cimalgex. Czyli Cimalgex i Trocoxil za słaby wg wetów, szkoda, bo mniej szkodliwe.
Oby coś pomogło dziewczynce, trzymam kciuki.

Posted

Trocoxil i pochodne niestety w przypadku Campari już odpadają. Sunia ma poważne zmiany w kręgosłupie :-( I na to działają już tylko leki bardzo kierunkowe. Dla Campari jest dziś najważniejsze aby się podniosła i zaczęła chodzić. Ruch, odbudowa mięśni stabilizujących kręgosłup to najważniejsze.

Posted

O, a ja myślałam, że właśnie ten Trocoxil to takie cudo jest. A tu się okazuje, że owszem zdrowszy ale słabszy.
Ja zwykle stosuję Cartrophen (Carprodyl), Campari akurat inaczej wet zalecił ale wiem że melovan (itp) to alternatywa dla cartrophenu).

Liczę na to, że w końcu sama Czarodziejka tu zawita :)

Posted

Ciotki, wszystkie wymienione przez Was specyfiki to leki niesterydowe przeciwzapalne.
Trzeba przy ich podawaniu baczyć na trzustkę i watrobę.
Ale pidawane przez jakiś czas, zadziałają u starowiny przeciwbólowo - i o to chodzi.

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Czarodziejką.
Campari jest w stanie chodzić, ale nie bardzo chce. Głównie czas spędza w środku na posłankach (zmienia pozycje, zmienia posłanka). Wychodzi tylko w celach wc. A ma zaniki mięśni tylnych łapek i musi ćwiczyć. Więc Czarodziejka zmusza ją do chodzenia :) Wyprowadza ją na siłę z pomieszczenia, idzie z nią przez teren do bramy i puszcza. A wtedy sunia leci sama na posłanka. I od początku.
Od dziś ma być nowe ćwiczenie - miska nie przy posłaniu a na zewnątrz - chcesz jeść? to idź :diabloti: apetyt ma aż za duży, więc mobilizację będzie miała.

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Pieniążki na Campari za chwilkę polecą ....jak dotrą pięknie proszę o potwierdzenie na tym bazarku :)
http://www.dogomania.pl/threads/214441-ROZLICZAMY!!!-Moc-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-...Ty-decydujesz-za-ile-kupujesz-...20.09./page11
Z góry pięknie dziękuję :)

Cieszę się że w końcu są :) zatem proszę o potwierdzenie na bazarku abym mogła go ostatecznie zamknąć :)

Posted

APSA napisał(a):
Czy jest szansa na nowe zdjęcia suńci?
Chętniej zobaczyłabym jej ćwiczenia :)

Też liczyłam, że Czarodziejka się tu odezwie, ale na razie problemy z netem, no i z czasem - jak się ma takie stado staruszków, to zawsze coś któremu bardziej dolega...