Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iza_szumielewicz napisał(a):
Kurczę, czy to jest ta wolnostojąca budka całodobowa czy nie? Zaraz mam autobus. Nie do końca rozumiem ten opis:roll:

od strony srodmiescia przystanek ciszewskiego - 503, 185, 166, 14... ze stegien

3 min od przystanku autobusowego

Posted

[quote name='pixie']
Dzwonila asiaf1.
Pies zostaje w klinice. Jednakze stan jest powazny , Podejrzewaja ostatnie stadium parwowirozy.
Bryznelo krwia z odbytu. Asia nie moze wrocic do pracy, bo ubranie ma we krwi.

Temperatura psa 35 stopni

Teraz to juz w rekach wet i Opatrznosci.

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: pies w agonii w rowie, dzwonisz jako osoba szukająca pomocy i nie pojmuję-naprawdę-co powiedzieli? nie przyjedziemy ...bo co? bo co dopytuję się dlaczego? NIE ZNALAZŁAM TUTAJ ODPOWIEDZI?

Posted

no wlasnie wlasciciela...hmmmm
juz lepiej by byl bez wlasciciela-
oby tylko przezyl
juz go cioteczki wychuchaja, wypieszcza
zmieni sie nie do poznania
to podobno bardzo zywy, wesoly psiak,
i co ty piesku zawiniles?
Wlochatku?

Posted

pixie napisał(a):

no wlasnie wlasciciela...hmmmm
juz lepiej by byl bez wlasciciela-
oby tylko przezyl
juz go cioteczki wychuchaja, wypieszcza
zmieni sie nie do poznania
to podobno bardzo zywy, wesoly psiak,
i co ty piesku zawiniles?
Wlochatku?

on nie zwinił w niczym i dlatego teraz jak przezyje - A PRZEżYJE!!! MUSI!!! - znajdziemy mu nowy, najlepszy domek!!!

Posted

[quote name='oktawia6']
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: pies w agonii w rowie, dzwonisz jako osoba szukająca pomocy i nie pojmuję-naprawdę-co powiedzieli? nie przyjedziemy ...bo co? bo co dopytuję się dlaczego? NIE ZNALAZŁAM TUTAJ ODPOWIEDZI?

nie podali przyczyny, po prostu NIE!!!

Posted

[quote name='oktawia6']:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: pies w agonii w rowie, dzwonisz jako osoba szukająca pomocy i nie pojmuję-naprawdę-co powiedzieli? nie przyjedziemy ...bo co? bo co dopytuję się dlaczego? NIE ZNALAZŁAM TUTAJ ODPOWIEDZI?

witaj
po pierwsze serdecznie... oktawio
po drugie, to byl wyscig z czasem, nawet jesli padlaby odpowiedz nie zmusisz sluzb pana Orzechowskiego do udzielenia pomocy
niestety
po trzecie miasto nie odmowilo, lecz termin...

po trzecie bylysmy 3 w watku
eloise i jej tata zaocznie, fidelek i ja i obledne szukanie rozwiazania, najszybszego, najskuteczniejszego
w miedzyczasie ilez telefonow
w psim losie powiedziano, ze nie pojada, poradzili by dzwonic do strazy dla zw, tamci odeslali do SM/eko patrol
ci ostatni ze przyjada za 1,5 godz a eloise na ursynowie, zas jej tata nie moze wyjsc z domu
a ja w tym momencie widze czarno scenariusz pomocy sluzb miejskich

wtedy pomysl no to ksiazeca, poprzez fundacje Maja moze maja jej numer, no bo w watku klifforda nie ma karetki...
niewiele myslac dzwonie do asiaf1 i ona na leb naszyje z pracy pedzi po pudelka i jedzie...

dalej juz znasz - tak asiaf1..hmmjesli piesprzezyje o tylko dzieki niej

wiesz co..rece opadaja
a jakby dogo nie bylo..ile takich istnien przepada

nie powiem, ze jestem zdegustowana - jestem zadziwiona/ delikatne okreslenie/

kiedys pamietam takie akcje psiego losu- komentarz na dogo, jak w wyscigu pokoju
1wsza z minutami psiobus przyjezdza, psiobus odjezdza etc zabieg trwa, komunikat za 15 min...
wyrezyserowana pomoc

pamietam...
podroz do bielska-bialej...
a tu, PLos choc mogl pomoc w przewiezieniu psa, we wstepnej diagnozie...
czas, zimno, pies lezy nie rusza sie...
widac nie ten przypadek, niezbyt medialny...
etc etc

widac jak dwoch sie nie moze dogadac tam, trzeci....traci

gorzej, bo traci pies

Posted

Zmieniam Ize i oczywiscie szykuje jedzenie poledwice z ryzem i warzywami, jesli zacznie jesc bedzie na 100% dobrze. Moge byc u niego do 1 w nocy potem musze wrocic, mam chrzciny wnusia i duzo roboty z tym zwiazanej. jutro tez moge na dwie godzinki podskoczyc.
Moj tef 0503 348 960

Posted

kora on wczoraj nie chcial jesc..moze tez miec skurczony zoladek, no ale ty masz wieksze doswiadczenie

dr mularczuk ten od gamon, powiedzial, ze najwazniejsze odzyskania temperatury.wtedy mozna podawac juz lekarstwo i nie zaszkodzi; w przeciwnym razie moze zaszkodzic

olga 123 tez jest ursynow jak pamietam
Kto ciebie zmieni?

Posted

pidzej napisał(a):
ja i asiamm możemy jechać na noc
dzwoniłam do Izy, Kora zmieni ją chyba do 23-nie usłyszałam- my będziemy tam przed 23cią albo troszkę po

to juz dobrze

pidzej tam jest koc a wlasciwie dwa zostawione,nie odebrane po be-zuni
poproscie o nie: czarno-zolty wkrate duza, lekko wlochaty i drugi a la derka, cienszy, w paski jak lowicki...mozna podlozyc pod cialo wzdluz
mozesie przydac. moze mu podlozyc pod niego

Posted

pidzej tam jest koc a wlasciwie dwa zostawione,nie odebrane po be-zuni
poproscie o nie: czarno-zolty wkrate duza, lekko wlochaty i drugi a la derka, cienszy, w paski jak lowicki...mozna podlozyc pod cialo wzdluz
mozesie przydac. moze mu podlozyc pod niego

ok

nie wiem jak asiam ale ja mogę być do 7.30-8.00 rano

Posted

Przed chwilą dzwoniła Iza Szumielewicz.
Potrzebna PILNIE surowica BODYGLOB 5 ml.
Pies już dostał 5 ml, ale jeszcze potrzebne. Jak jest więcej to byłoby super!
Pies próbuje się podnosić. Temp. skoczyła do 39,5!!! On zaczął walkę o Zycie! Musimy mu pomóc!!! Zasługuje na to!!!
Do końca świąt będzie leczony na koszt gminy, potem, jak nie znajdzie się nic innego ma trafić na Paluch. Jeśli do tego dojdzie, Iza spróbuje załatwić z Dejnarowicz, żeby mieszkał w biurze, ale mam nadzieję, że coś wymyślimy i nie pojedzie tam. Jutro będzie pobierana krew.
Ponawiam błaganie SUROWICA BODYGLOB
Kto może załatwić???
On zaczął walczyć o życie. POMOOOOOOOOCYYYYYYYYY

Po Korze przychodzi Pidżej na całą noc. Jesteście cudowne dziewczyny!

Posted

fidelek2 napisał(a):
boże...co za akcja...enia pisała że ma Bodyglob, ale nie 5 a 2,5 ml...

to chyba lepsze coś nic niż , trzymam kciuki, poza tym niewiele mogę :shake:

Posted

Jestem wolontariuszka z Palucha, jak psiak przezyje i trafi na Paluch to obiecuje ze osobiscie sie nim zaopiekuje, na razie mam u siebie w domu na tymczasie psiaka, jesli do tego czasu znajdzie on domek, to mogę tego bidulke wziąśc na tymczas.