Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 863
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

blue.berry! Dzis jest czwartek! :) Ale nie ma tego zlego - jutro bedziesz sie mogla cieszyc jeszcze raz :) Ago i Krzysiu! Jeszcze raz wiele dobrego Wam zycze. Czy jak bede kiedys z moja sunka w Kabatach to dacie sie namowic na wspolny spacer?

Posted

Kochani wszystkich zapraszamy na wspólne spacery!! A na Kabatach jest gdzie połazić. Im wiecej psiurów na wycieczki, tym lepiej. W sobotę będziemy obwąchiwać najlepsze trasy - na razie niezbyt długo, bo on jeszcze słabiutki, ale jak się rozkręci na wiosnę, to trasy przełajowe planujemy:evil_lol:
Wiecie co? Ciągle jeszcze nie wierzę, że się spełnia jedno z moich największych marzeń...:p Wzruszam się bez przerwy:placz:

Posted

Kochana! Marzenia po to sa - zeby je spelniac!!! a potem ryczec jak bobr i czym predzej wymyslac sobie nowe :)
Jestes pewna tej lezanki? bo ci zacytuje opis: "idealne dla psów wielkości np. labrador, owczarek niemiecki itp." Moja kanapa zlozona ma 65x140 - jakos sie miescil ;) Nie martw sie tak sobie troche zartuje - umosci sie i bedzie mial przytulnie, wygodnie i cieplutko :)

Posted

marie napisał(a):
Kochana! Marzenia po to sa - zeby je spelniac!!! a potem ryczec jak bobr i czym predzej wymyslac sobie nowe :)
Jestes pewna tej lezanki? bo ci zacytuje opis: "idealne dla psów wielkości np. labrador, owczarek niemiecki itp." Moja kanapa zlozona ma 65x140 - jakos sie miescil ;) Nie martw sie tak sobie troche zartuje - umosci sie i bedzie mial przytulnie, wygodnie i cieplutko :)

Wiesz co, zastanawiałam się nad tym, bo on ma długie łapska, ale pomysleliśmy, że te ograniczniki są miękkie, więc powinien sobie chyba poradzić. To będzie do spania, bo poza tym do leżakowania ma przydzieloną normalna sofę w salonie, wiec będzie miał wybór. podobno wieksze to już tylko dla bernardynów są... No, okaże się, czy się cielaczek pomieści, najwyżej na miarę będziemy szyć:diabloti:

Posted

marie - dzieki - faktycznie dzisiaj to czwartek jest: )) ale taki caly tydzien mam ze juz nie panuje nad czasem hihihi.

legowisko cudne:) to co sie nie zmiesci bedzie sie wysypywac na boki:)
oj bedzie mial nasz Dragon dobrze.
zobacze - jak jutro mi sie uda to podjade do kliniki na 15.00
a jak nie to moze kiedys sie spotkamy na spacerze, a co:)

Posted

No Dziewczynki, my już po kolejnym spacerku:p Drago coraz ładniej chodzi i już tak po łapach nie gryzie, jak sie go poprosi,żeby tego raczej nie czynił:eviltong: No i ...... dziś się troszkę poznaliśmy od strony, hmmm. jakby organicznej:cool1: . Mianowicie poprzez sraczkę. Sraczkę sporą:shake: lekarz mówi, że to nic groźnego, że to raczej z radości, albo zjadł cos i mu akurat nie posłużyło. Pewnie do jutra przejdzie, jak wychodziliśmy, to już było ok. Ale cośmy przeszli, to nasze:evil_lol: Bo zdarzyło się to tuż po spacerku, w boksie niestety. Jakby tu rzec, w trakcie energicznej zabawy:diabloti: Więc było co sprzątać. Jednym słowem Wietnam:diabloti: Było ostro, ale co tam. Kochamy go jeszcze bardziej:lol: Krzyś powiedział: Wiesz Aga, jak się to zdarzy w domu, to setka wódki, szmata w dłoń i jedziemy z szorowaniem:razz: :evil_lol:
A poza tym to już się jutra nie mogę doczekać. Kochany psiur z niego:p
buziaki
A&K
PS A jak się zamieszcza zdjęcia z pliku na forum? Bo my tu nowi:oops:

Posted

o matko a to biedakowi sie przydazylo:( miejmy nadzieje ze to nic powaznego. coooz pies to rowniez i takie historie. moj rudy to pare razy tak sie pochorowal ze do dzis pamietam jak stalam nad wielka kooopa i zastanawialam sie jak ja to teraz sprzatne.

co do zdjec - skorzystajcie z imagesack
http://www.imageshack.us/
po wejsciu na strone przyciskiem Przegladaj wybierasz zdjecie z waszego komputera a potem wciskasz przycisk Host It. ja zaladuje sie nowa strona to trzeba pobrac linka z pola Hotlink for forums (1) i wkleic w posta. i juz.
no a teraz dawajcie zdjecia z odwiedzin:)

Posted

Aż serce rośnie jak się czyta takie słowa. Nawet Wasze podejście do sraczki :) - widać, że już go bardzo kochacie. A co będzie dalej ???:multi::multi::multi:

Jeśli chodzi o wrzucanie zdjęć to tak:
1. Robicie fotę, wrzucacie ją do kompa :eviltong:
2. Zmniejszacie zdjęcie w jakimś programie (Photoshop, Microsoft Office Picture Menager), tak by miało mniej więcej 550x450 pikseli (nie będzie wyłazić poza ramki i rozciągać strony)
3. Rejestrujecie się np. na www.fotosik.pl
4. Logujecie się tamże
5. W górnej części strony, mniej więcej na środku jest napis "dodaj zdjęcie", a obok przycisk "przeglądaj", który naciskacie.
6. Znajdujecie zdjęcie, które chcecie dodać, możecie dodać jego opis (ale nie musicie), klikacie na "dodaj" i czekacie kilka sekund. Zdjęcie dodane! :)
7. Możecie je wrzucić na dogomanię na kilka sposobów: jako miniaturkę na forum, pełen rozmiar na forum, miniaturkę po kliknięciu w którą otwiera się pełen rozmiar.
Powodzenia :)

Posted

Bardzo serdecznie gratuluję Wam decyzji o adopcji psiunia. :loveu: :loveu: :loveu:
Adaptacja do nowych warunków, do domku i właścicieli może potrwać nawet kilka miesięcy, ale jak widzę, właściwego podejścia nie brakuje!!!:multi: :multi: :multi:

Posted

lewkonia napisał(a):
Co do luźnej koopy - to proponuję dietę ryżowo-marchwiowo- kurczakową. I podawać węgiel leczniczy. Ten sposób jest znany na dogo jako "sraczkostop".:evil_lol:

No właśnie też o tym samym dokładnie pomyslałam - to chyba dokładnie taka sama dietka = stoperki jak dla człowieka. pani wet. mówiła, że ew. smecta. Ale może sie samo wyreguluje.
Wiecie co, jeszcze się zastanawiamy nad kablami. Pewnie wszystkich w domu nie damy rady schować, więc po prostu wszystko odłączymy od prądu. Bo jak łobuzowi przyjdzie do głowy je ponadgryzać, to sobie przynajmniej krzywdy nie zrobi, nie?

Posted

Hej! On sobie radzi z twardymi rzeczami - zmlocil mi 30 letnie drewniane prawidlo mojego Taty hihi, z koscia tym bardziej sobie poradzi! A kablami sie nie interesowal. No ale nie byl w pelnej formie. Pewnie lepiej, zeby do nich dostepu nie mial. U mnie sie "sieciowka" ciagnie po calym mieszkaniu i jak na razie wszelkie psie zeby trzymaja sie od niej z dala :) Tak sobie popatrzylam na te zdjecia i mam pytanko: Aga! Ktore z Was jest wieksze? Ty czy Drago?

Posted

Jestem zachwycona Wasza postawa Ago i Krzysiu! wzorcowi przyszli właściciele .... eeeee co ja gadam: juz szczesliwi własciciele Dragonka :D
z niecierpliwością czekam na relacje z pierwszego dnia!