Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiele psiaków to muszę Ci powiedziec daisy nawet nie wiem w której części schroniska są....ja jeszcze wszystkich nie widziałam....

wiem tak:

foksia ze schronu zabrana (jest na DT w Krakowie, ma dom już stały na oku;))

sunia która ma zdjęcie takie w przybliżeniu (sam oko) to colakowata sunieczka bardzo sympatyczna

terier szkocki (ten bialutki) to faktycznie zadziora...taki trochę mało wychowany maleńki psiaczek)...

kaukaz ma bardzo smutną historię, kasie o nim chyba nie wie...oddała go Pani, która jest cięzko chora i nie może się już nim zajmować...pies też jest już w starszym wieku i ma na imię Nefren (czy jakoś w tym stylu:oops: )

pon-owaty psiak jest....

czarny z pierwszego zdjęcia też wiem gdzie jest...(on ma prawdopodobnie trzecią powiekę czy jak to się nazywa)...

pozostałe psiaki nie są mi znane....

być może je widziałąm, ale z daleka...bo do niektórych wybiegów czy boksów nie da się blisko podejśc gdyż są jedne za drugimi....

a nie mam aparatu z zoom więc mogłam nie zauważyć np. chorego oczka...

boksiowatą widziałam...nawet chyba wklejałam jej zdjcia na forum boksiów na dogomanii, ale jakoś nikt nawet nie zapytał z bokseromaniaków...

to tyle co wiem na bieżąco...

Posted

supergoga napisał(a):
Mam domek w Bydgoszczy dla suni (najlepiej sterylizowanej ale nie jest to warunek) około 2 lat, do małego mieszkania, łagodnej, lubiącej dzieci. Niestety nie mam mozliwości transportu. Ale z Ostródy nie jest daleko - gdyby była szansa za zwrot za paliwo i byłaby taka sunia - czekam na oferty.

u mnie cały czas czeka Mona... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38401 z transportem nie byloby chyba problemu

Posted

matusz5 napisał(a):
http://www.dogomania.pl/forum/showth...56#post2823456

Supergoga wiec popatrz, tam jest wiekszosc suń :smile: Wszyskie tak maja okolo 2 lat lub troszke wiecej lub mniej... jesli któraś by pasowała to daj znać która to w sobote sie wypytam kierownictwa na temat danej suczki :smile:

Tam jest ich sporo. Happy mam w ogłoszeniach, Ruby mi sie podoba, sa jeszcze inne - tylko że to ma być mała i łagodna psinka - jesli możesz mi sprawdzić, która z tych mniejszych suniek jest łagodna dla ludzi, trochę bardziej ufna, nie chowająca sie może w panice - sama nie wiem.
Obiecałam w poniedziałek wysłać pani zestaw sun iek.
Jutro wyjeżdżam do warszawy - nie będę do niedzieli.
Napiszcie mi też, czy w razie czego damy radę z tą Bydgoszczą.

Mone też biorę pod uwagę, wysłałam dzisiaj.

Posted

Ostróda się przypomina...

supergoga najgorzej to ze stwierdzeniem ...jak reaguje na dzieci...moje dzieciaczki jeszcze za małe, żebym je wzięła "na wabia" ;)...

z obecnych informacji to faktycznie Mona jest taka delikatniutka, maleńka...

jest też Rubi...

Szila natomiast dość energiczna...co nie znaczy, że lubi lub nie lubi dzieci...no tak trudno akurat w tym temacie się wypowiedzieć...

a może Mamba (szczeniaczek sunia) ....chyba, że Pani już chce dorosłego psa...

wiele jest fantastycznych psiaków...

tylko ten transport do bydgoszczy....hmmmm....
supergoga a kontrola przedadopcyjna rozumiem wchodzi w grę?:)

Posted

Aga_Mazury napisał(a):

boksiowatą widziałam...nawet chyba wklejałam jej zdjcia na forum boksiów na dogomanii, ale jakoś nikt nawet nie zapytał z bokseromaniaków...

Gdzie jest link do boksiowatej?

Posted

matusz5 napisał(a):
Aga, to ty jutro wkoncu jedziesz do schronu czy nie? ?? bo wczesniej mowilas ze nie jedziesz... teraz juz sam nie wiem :eviltong::eviltong:

miałam nie jechać bo miałam być koło Lublina....ale wyjazd przełożyłam narazie na następny tydzień...więc w tym tygodniu będę a nie będę prawdopodobnie w następnym (albo jeszcze w następnym ;))...

czyli jutro jadę....do Padusia mojego :multi:

Posted

Aga_Mazury napisał(a):

z obecnych informacji to faktycznie Mona jest taka delikatniutka, maleńka...

jest też Rubi...

Szila natomiast dość energiczna...co nie znaczy, że lubi lub nie lubi dzieci...no tak trudno akurat w tym temacie się wypowiedzieć...

a może Mamba (szczeniaczek sunia) ....chyba, że Pani już chce dorosłego psa...

wiele jest fantastycznych psiaków...

tylko ten transport do bydgoszczy....hmmmm....
supergoga a kontrola przedadopcyjna rozumiem wchodzi w grę?:)

No właśnie...co do Szili raczej jest łagodna, w zeszłym tygodniu (jak ją poznałam) była bardzo nieśmiała i ostrożna...choć sama nie wiem, czy ma jakieś "drugie" oblicze. Mona jest wspaniała, i do rodzin z dzieciakami i do babć, więc... natomiast, co do szczeniaków, to rzeczywiście Mamba - trochę szalona,ale milutka. Jest jeszcze Gabi - starsza,ale niegroźna (z mojej obserwacji, chociaż przebywa w boksie z groźnymi suniami)... Myślę jednak,że jest łagodna, ale podkreślam - starsza... Mam jeszcze Karlę i Ritkę z mniejszych suniek...zaraz dam linki..a jak coś jutro przyjrzę się usposobieniem wymienionych psinek:)

Posted

Właśnie dostałam wiadomość w sprawie Mony!!!!

Pani z Bydgoszczy chce właśnie ją...Natomiast gorzej jest z transportem. pani chce ją już w poniedziałek, nie wiem, czy uda się to załatwić z mojej strony, bo wszyscy pracują...

"Witam serdecznie!!!
Z prawdziwą radością ja i moja rodzina chcielibyśmy przygarnąć to maleństwo.Ona ma tekie cudne,mądre i smutne oczka...
Dzięki uprzejmości Pani Małgorzaty dzisiaj dostałam kilka zdjęć pieseczka i "zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia".
Bardzo proszę o kontakt ponieważ jestem zdecydowana zaadoptować piesczka.
Pozdrawiam!!!"
- Oto treść wiadomości

Posted

Sluchajcie, jesli potrzebna byłaby kontrola adopcyjna, to z Bydgoszczy jest Estera, wiem, ze ona działa w schornisku bydgoskim, wiec moze mogłaby pomoc?
A wydaje mi sie, ze transport to nie byłby taki ogormny problem. Pociag z Ostrody do bydgoszczy to jakies 3 godziny, są bezposrednie, albo z przesiadką w Torunia po kilkunastominutowym oczekiwanie, kosztuje to ok 20 złotych ze zniżka, jesli nie mniBj, sa też bilety wycieczkowe, weekednowe+ bilet dla psa w jedną strone za 4 zł- nawet w sobote i niedziele mozna jechac. Wydaje mi sie, ze gdyby był dobry domek dla psa- to chyba mozna to dla niego zrobic.

Posted

ale super że Mona znalazła domek:multi: świetnie też z tą rubryką w gazecie:multi: tylko jest problem ja raczej nie moge jutro sie stawić do schroniska bo z gorączką 38:roll: wole nie ryzykować zwłaszcza że tego tygodnia nie moge zawalić... ale bede myślami z wami
hymmm... swoją drogą to czuje ze troche sie zamało angażuje ale nic niemoge poradzić bo co 2 weekend od 9 do11 mam korki których niemoge przełożyć a jeśli chodzi o internet to niestety nie mam zdolności i zawiele czasu... eh mam nadzieje że rozumiecie
ps
Muszka jest super taraz ma takie wesołe oczka:loveu: straszna z niej pieszczocha i lubi spacerować Aga musimy sie kiedyś wybrać na spacer to zobaczysz jak ładnie teraz wygląda... i mówie ma jeszcze jedną zalete do bloku prawie wcale nie szczeka:p

Posted

zaraz pewnie się zacznie wielkie wklejanie zdjęc po wizycie dzisiejszej w schronie....jakby ktoś był chętnie do pociągnięcia (założenia i zaopiekowania się) wątku to bardzo prosimy i dziekujemy bo nie dajemy we trójkę już rady....

i o poradę Was proszę...

będzie wyżeł podhalan (mix)

boksery

do kogo mam pukać do drzwi...

wyżeł to tanitka dobrze kojarzę?...

a podhalany..jest tu jakiś wielbciel tej rasy

a i będzie jamniczka nasza, ale ona jest cudnaaaaa...ale ją chcemy wyadoptować pewnie z siostrą.....ale czy z chcenia coś wyjdzie ...hmmm..

Posted

Aga możesz mi podrzucić jakieś 2-3 psiaki to założe wątki.Tylko jakoś wyraźnie napiszcie, że to dla mnie bo ja już się trochę gubię w tym wątku:cool3:

Posted

Kara. napisał(a):
Aga możesz mi podrzucić jakieś 2-3 psiaki to założe wątki.Tylko jakoś wyraźnie napiszcie, że to dla mnie bo ja już się trochę gubię w tym wątku:cool3:

dobrze Ciotka..."przydzielę Ci" dwa, trzy serducha :)