Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mateusz właśnie w tym problem, że z Olsztynka do Ostródy w soboty nie ma dojazdu o tej godzinie, pierwszy autobus jest o 9... także zanim trafiłabym już tam na miejsce, to pewnie trochę by minęło, nawet nei wiem, gdzieten autobus się zatrzymuje. Daleko jest od dworca PKS do schroniska?
trzymajcie kciuki za mnie na egzaminie w październiku, hehe ;)

a byli 'rezydenci' się trzymają, kocur świetnie, suńka gorzej, cóż, starość się daje we znaki :(

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

neverend napisał(a):
Po pierwsze to trzeba ją przenieść do innej klatki a przypuszczam,że to nie będzie takie łatwe, bo niestety w schronisku jest dużko psiaków i klatki są już pełne. Ale postaramy się coś innego wymyślić.

Ze spacerami na pewno nie byłoby żadnych problemów, z resocjalizacją także...

Biorąc pod uwage że Morgana jest psem nieadopcyjnym to schronisko powinno zrobić wszystko aby pozbyc się tego psa o ile pojawiła sie taka szansa.
Dlatego znalezienie jej klateczki na miesiąc a być moze tylko na pół. To będzie nic w porównaniu gdy pozbedzie się ze stanu Morgany. Która w przeciwnym razie napewno nie zostanie wyadoptowana.
Jeżeli wszystko pójdzie dobrze, to Morgana zwolni swoje miejsce psu, który szybciej znajdzie domek.

Wiec postarajcie sie tylko bez szaleństw z tą resocjalizacja. Tylko spacerki, mięcho i obserwacja z bezpiecznego dystansu

Posted

Lori Ty jesteś z Olsztynka?

Pewnie chodzi Ci o tą rudą małą sunieczkę? ;) co została wysterylizowana i wyadoptowana :)

ok...trzymamy kciuki za październik :kciuki: i czekamy na wsparcie z Olsztynka :)

a teraz kolejne nasze ostródzkie Skarby ...bidusie

Przedstawiam Sproketa....pies około 5 lat, przywieziony z okolic Lubawy przez Państwo, ktorym wskoczył do samochodu....ma kolczatkę...nikt go nie szukał w schronisku od ponad tygodnia

psi staruszek Grot, przywiązany do drzewa w lesie ...w kagańcu, nie wiem jak długo tam stał bo wygląda jak śmierć głodowa...

Bastek, maleńki około 2 letni młody psiak, który ma masę energii, jest radosny...a wydawało się, że jest agresywny...(jak to pies w klatce zachowuje się inaczej)...zaryzykowałam i okazał się fantastycznym psiakiem...

Kapral pies duży, śliniący się...nie lubi dzieci...tak przypuszczam bo został przywieziony z powodu pogryzienia....ale być może, że został "zmuszony" do takiego zachowania...kto wie jak było i czy w ogóle było...
bardzo sympatyczny, garnący się do ludzi pies...który jest zamknięty w kojcu po Bornie <*>...

i staruszek Fred...mały , krępy starszy Pan...któy pierwszy raz był z nami na spacerku...jeszcze tak do końca trudno mi coś o nim powiedzieć...ja go "sprawdzałam" pod względem "przytulania, tarmoszenia, głaskania"...to tak pod młodych wolontariuszy....wszystko niby ok...jak robiłam to ja...
natomiast potem dałam go lidce i już było trochę gorzej...warczał i raczej mu nie pasowało...
przypomina Łodzką foczkę :)

Posted

z Olsztynka ;)

no dokładnie o tego małego liska ;)
mają z niej pewnie pociechę.. taki kochany rudzielec

ten pierwszy jaki podobny do mojego Bolka <'> pewnie nie było co zrobić z psem na długi weekend :[

bardzo proszę ostródzkie biedy coby trzymały kciuki za 'koleżankę z boksu', która jutro idzie do weta... i ma nadzieję, że diagnoza będzie w miarę optymistyczna

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
nie jesteś na bieżąco :eviltong:

jakieś kilkanaście miunt temu dodawałam :eviltong:

Bo patrze tylko jednym okiem:eviltong:
Chociaz wogóle nie powinnam tym drugim tez. Jak ja nie lubię chorować:placz:

Posted

Aga ! Przyjedzie do Was pan o demnie po onkowatego mlodego 3-6 m-cy.
Moze byc ok. godz. 20. ,nie wiem kiedy. Zobaczcie czy macie takiego u siebie ? Ewentualnie powiedzcie obsludze schroniska i zaproponujcie panu.Ma być to pies ,ktory bedzie duży. Dom dobry na wsi ale nie na łańcuch.

Posted

basia0607 napisał(a):
Aga ! Przyjedzie do Was pan o demnie po onkowatego mlodego 3-6 m-cy.
Moze byc ok. godz. 20. ,nie wiem kiedy. Zobaczcie czy macie takiego u siebie ? Ewentualnie powiedzcie obsludze schroniska i zaproponujcie panu.Ma być to pies ,ktory bedzie duży. Dom dobry na wsi ale nie na łańcuch.

nie mamy takiego psa....obecnie w schronisku

a około godziny 20.00 to już schronisko dawno zamknięte:razz:

Posted

nie mamy....został jeden lisek a w zasadzie liskowa ...do adopcji...sunia z pięknymi lisimi oczami...przepiękna...(mówię o szczeniakach)...no chyba, że na dniach znowu przybędzie podrzuconych szczeniaków...kto wie