Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia po wypadku po amputacji łapki....dochodzi do siebie (w łazieńce w budynku)...niestety nie ma szpitala w schronisku ...:(

jest drobną sunią....
i prawdopodobnie miała właścicela bo wszyscy na osiedlu wiedzieli jak ma na imię....ale właścicel jak zobaczył pewnie co się stało to się "wypiął"...co będzie koszty ponosił :placz: dobrze, że drugą łąpę tylną udało się uratować bo byłaby jeszcze gorsza tragedia...

będziemy szukac domku dla nieszczęśnicy....

Posted

Marcel nasz wrócił do schronu :(

jest przywieziony też taki kudłaty sznaucerkowaty...z kolczatką na szyi...
szczeniaków masa...porzuconych po krzakach...

sunia w ciązy :(

w ogóle dzisiaj chyba 6 psów do schronu trafiło....

Posted

Po wizycie w schronisku:

pies mocno pogryziony w boksie Ernesta<*>

sunia ze szczeniakiem:

sunia, prawdopodobnie w ciąży...

no i chmara szczeniaków: 2 sunie i 2 chłopczyki...2 biszkoptowe i 2 brązowe ciemne

Posted

Laluna dla Ciebie kolejne dwa kudłacze :

Pierwsza sunia, młoda bo gdzieś ok. 3 lat. Radosna do ludzi, przyjacielska, łagodna do innych suń i psów. Historia nie znana, od roku w schronisku...

i pies, nic o nim nie wiem, strasznie zadredziały...:shake::-( tylko takie zdjęcia mam:

Jak założysz wątki, to wstawię na wątek suni filmik bo takowy mam:cool3::cool3:

Posted

jeszcze zdjęcia :
Bastka...

i Laluna obok klatki tego zadredziałego jest jeszcze jeden...taki jak Iskierka gdzieś...kudłaczek...(już tak dzisiaj wypatrywałam na "zapas" żeby nie było, że zabrakło...

teraz się podzielmy:

kto jakie wątki zakłada ?

Mamy : Kaję, Bastka, Sarę, Sproket psiak pogryziony (jak go zobaczyłam na wybiegu to myślałam, że to krakowski wodnik...przez chwilę...wygląda bardzo podobnie)...

sunia z Monki ..niestety zapomnielismy z matuszem zrobić fotki, ale i tak bylismy w schronie do 15.00... i już nas upał wykończył,,,

ale warto było zostać....i zobaczyć cud...czyli odnalezienie 18 letniego psa...przez właścicieli...Topika naszego....
odrazu mi się łezka zakręciła...gdyby tak mój Doduś się znalazł....gdyby...też w tym roku miałby 18 lat...

Posted

Załoze. Czy ta sunia to jest ta sama z boksu Zosi? Czy to są dwie sunie kudłaki?
No jak było dzisiaj. Opowiedzcie jak wizyta i jak zareagowała LA Negra ze odchodzi:razz:
I czy byliscie U Iskierki no i jak z Morgana było :cool3:
Bo co do Morgany to sie nie poddaje, mam już nawet program "ostatnia szansa" ale potrzebowałabym wolonatariuszy do pomocy, chętnych:razz:

Guest Elżbieta481
Posted

Aga,czy ktoś w sprawie karmy kontaktuje sie ze schroniskiem w Ostródzie?Na molosach sa nowe informacje nt
waldi481

Posted

Dzisiaj tak jak i tydzień temu pomagali nam wolontariusze z podstawówki, dzisiaj padł w ogóle rekord, w schronisku było łącznie z nami( mną, Aga, cytrynka,neverend) 30 osób

Tutaj była pora wyczesywania i pieszczot;)

Posted

I wszyscy się zmieścili do tego jednego samochodu?:razz:
A czy w tygodniu tez przychodzą wolontariusze do schronu?

Czy ta kudłatka jest ta z boksu Zosi? Bo chce zakładac watki ale nie wiem czy mam dwa czo to jednak i ta sama sunia?

Posted

LALUNA napisał(a):
I wszyscy się zmieścili do tego jednego samochodu?:razz:
A czy w tygodniu tez przychodzą wolontariusze do schronu?

Czy ta kudłatka jest ta z boksu Zosi? Bo chce zakładac watki ale nie wiem czy mam dwa czo to jednak i ta sama sunia?

ta sunia jest z bosku Zosi, ale to nie jest Zosia, tylko inna sunia

a ten drugi kudłacz to pies, z boksów drewnianych

Posted

ta sunia jest z bosku Zosi, ale to nie jest Zosia, tylko inna sunia

Wiem ze nie Zosia, ale włąsnie tam była ta sunia której miałam założyć topic, jest jej filmik i dlatego ustalam czy to jedna i ta sama sunia. Teraz już wiem.

Jak Wam sie podoba dla niej imię Bystra? Bo jak patrzę jak ona tak sie kreci cała w zalotach to takie imie mi sie kojarzy z nia?