Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już mogę pisać...
Zatem opowiem w kilku zdaniach.

Biorąc pod uwagę możliwości Klaudus__ i Jamora w dziedzinie wydania i odbioru psiaka, wyruszyłem po Aramisa kilka minut po 3 rano. Byłem w Pszczynie przed 6-tą.
Aramis chętnie wyszedł z Klaudus__ z boksu.
Od razu widać było, że coś wyczuwał... Nie chciał odstąpić "swojej Pani" ani na krok. Skakał i łasił się na przemian.
W końcu po krótkich namowach sam wsiadł do samochodu. Przypieliśmy Go. Długie pożegnanie... i w drogę.
(O kilometrowym korku spowodowanych wypadkiem nie ma co wspominać... o konwoju policyjnym blokującym drogę nr 1 też nie... o robotach drogowych tym bardziej...)
Aramis jechał spokojnie jak na te warunki drogowe. Nie szczekał, nie płakał. Czasem tylko wyglądał w moją stronę w nadziei, że Go uwolnię z wpinki którą był zabezpieczony.
W hotelu u Jamora byliśmy kilkanaście minut po 12-tej. Bez problemów udało się Aramisa wypiąć i wyprowadzić z samochodu.
Zaraz zrobił siusiu na trawnik i przez Jamora został zaprowadzony do nowego mieszkania.

W sumie, (tak jak dyktowało mi doświadczenie), Aramis po zmianie otoczenia zachowywał się spokojnie i bezkonfliktowo. Ręce i nogi mam całe. Ucierpiał tylko pas bezpieczeństwa którym Aramis zainteresował się jeszcze w Pszczynie - nowa zabawka? :)

Posted

[quote name='jubu']Już mogę pisać...
Zatem opowiem w kilku zdaniach.

Biorąc pod uwagę możliwości Klaudus__ i Jamora w dziedzinie wydania i odbioru psiaka, wyruszyłem po Aramisa kilka minut po 3 rano. Byłem w Pszczynie przed 6-tą.
Aramis chętnie wyszedł z Klaudus__ z boksu.
Od razu widać było, że coś wyczuwał... Nie chciał odstąpić "swojej Pani" ani na krok. Skakał i łasił się na przemian.
W końcu po krótkich namowach sam wsiadł do samochodu. Przypieliśmy Go. Długie pożegnanie... i w drogę.
(O kilometrowym korku spowodowanych wypadkiem nie ma co wspominać... o konwoju policyjnym blokującym drogę nr 1 też nie... o robotach drogowych tym bardziej...)
Aramis jechał spokojnie jak na te warunki drogowe. Nie szczekał, nie płakał. Czasem tylko wyglądał w moją stronę w nadziei, że Go uwolnię z wpinki którą był zabezpieczony.
W hotelu u Jamora byliśmy kilkanaście minut po 12-tej. Bez problemów udało się Aramisa wypiąć i wyprowadzić z samochodu.
Zaraz zrobił siusiu na trawnik i przez Jamora został zaprowadzony do nowego mieszkania.

W sumie, (tak jak dyktowało mi doświadczenie), Aramis po zmianie otoczenia zachowywał się spokojnie i bezkonfliktowo. Ręce i nogi mam całe. Ucierpiał tylko pas bezpieczeństwa którym Aramis zainteresował się jeszcze w Pszczynie - nowa zabawka? :)[/QUOTE]

Dziękujemy za wieści, cieszymy się ze obaj jesteście cali;)

Posted

Moje Kochane maleństwo :bigcry:
Jubu bardzo Ci dziękuję raz jeszcze!
Za bezproblemowy kontakt, cierpliwość na miejscu ( bo taka 'mała chwilka' to,to nie była z tym wsiadaniem :P I jeszcze ta moja łajza Cię obwarczała :mad: )
Szybka, zwinna i bezproblemowa współpraca ;)

Posted

Cieszę się, że Aramisek już na miejscu i że podróż przebiegła bezproblemowo (mówię o psiaku nie o sytuacji na drodze, bo tej nawet nie komentuję...). Miejmy nadzieję, że teraz niuniek się szybko zaaklimatyzuje i dobrze poczuje u Jamora. Jaka jestem szczęśliwa, że po takim czasie i takiej pracy wielu ludzi w to włożonej wreszcie udało się go wyciągnąć z punktu!

Posted

[quote name='Klaudus__']Moje Kochane maleństwo...
Ciekawe z czego się wyspowiadał i czy tęskni za mną :(

Ja bym nie tęskniła :roll: :evil_lol:

Chyba będą z niego "ludzie" ;) Trzymam kciuki za chłopaka.

Posted

[quote name='Ada44']- nareszcie, bardzo sie cieszę, że pies trafił w odpowiednie ręce, ze zdjęć wynika, że to dobry pies, zagubiony ale dobry....To wspaniały chłopak.
Dobrze,że grzeczny...