Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jamor prosił aby zamieścić treść maila jakiego do mnie wysłał początkiem września:

[FONT=Arial]proponuje tak : [/FONT]
[FONT=Arial]- wezme waszego psa poza kolejką na miesiąc czasu, zdioagonzujemy co w nim siedzi . Postaram sie z nim dogadać aby mogł iśc do ludzi. NIe obiecuje cudów. Wezeme dopiero wtedy, jak bedziecie miały zapewnione miejsce (za te 300 lub 200 zł) gdzie mogłby iśc i czekać na swój DS. [/FONT]
[FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]wiec kolejnośc taka :[/FONT]
[FONT=Arial]- szukac tego taniego DT gdzie bedzie mogł spokojnie potem czekac na DS - podpisac umowe wstepinie, ze na bank go przyja i nie zostawią was na lodzie[/FONT]
[FONT=Arial]- pisac do mnie abym przygotował miejsce na dzien taki a taki bo pies przyjezdza[/FONT]
[FONT=Arial]- pies trafia do mnie, ja mu daje dupy aby mnie pokochał, robimy rozne rzaczy aby tez pokochał innych[/FONT]
[FONT=Arial]- po 30 dniach pies jedzie do taniego DT, tam czeka na DS[/FONT]
[FONT=Arial]- prosze liczyc sie z tym, ze pies jego gabarytów z łatą agresji ktora juz mu przyszyto - bedzie szukał długo DS, bardzo długo........[/FONT]
[FONT=Arial]- warto zapytac sie na wątku czy są przygotowani na to. że pies moze szukac domu dwa lata a moze dłuzej....[/FONT]

I dzisiaj otrzymałam jeszcze jednego:

[FONT=Arial]prosze o wrzucenie na wątek tego co pisałem, warunków przyjecia waszego psa: ustalenie hotelu do ktorego pojedzie pies po 30 dniach pobytu u mnie. [/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]ps: miejsce trzymam to wtorku, za długo to sie ciagnie .......... Potem juz normalnie w kolejce[/FONT]

Posted

dobra- nie ma teraz co pisać.

Na weekend nie da się wykombinować transportu?

Jamor chyba też nie może czekać wieczność bo gdzie nie spojrzysz tam bezdomniaki na cito szukające dt/hotelu/ds.

a po Jamorze gdzie chcecie go umieścić? macie jakieś miejsce bo już straciłam rachubę.

Posted

[quote name='Klaudus__']Z forum.
Wysłałam, wysłałam...

Klaudus a kontaktowałaś się z moją teściową? Może ma miejsce i go przyjmie. Zadzwońcie, opiszcie sytuację, negocjujcie ceny. Teściowa ma hotel w Mikołowie, z Pszczyny to rzut bertem

Posted

Dzięki Katarzyno, że pamiętałaś o Aramisku. Spróbujcie dziewczyny tam zadzwonić. Jeśli będą Wam odpowiadały warunki i zdecydujecie się na teściową Katarzyny, to DT mamy z głowy, Jamora będzie można poinformować, zostaje transport.

Posted

Niestety z Andrzejem się nie zdzwoniłam...
Napiszę do Niego jeszcze na forum.
Chociaż wątpię,że tu zagląda.
Justa też dzwoniła do znajomego,ale nie dało rady.
Jeszcze będę szuała.

Posted

[quote name='Ada44']- witam, już wróciłam, ile będzie kosztował transport aramisa do Jamora??? o jaką sumę chodzi???[/QUOTE]

Odezwała się do mnie Lobaria ,że jest możliwy transport łączony za 330zł?
Lobaria jeszcze dogaduje co i jak.

Posted

[quote name='Avilia']Odezwała się do mnie Lobaria ,że jest możliwy transport łączony za 330zł?
Lobaria jeszcze dogaduje co i jak.[/QUOTE]

- a ile to jest kilometrów? z kąd do kąd???

Posted

Ok. 1000 w obie strony, bo tamten psiak ma być zabrany z Warszawy - a nie, jak było pierwotnie - z Bydgoszczy, więc pewnie wyjdzie jeszcze mniej za psiaka.
Szara Przystań musi mieć rachunek / podraża to o 20 % /, ale powiedzieli, że różnicę biorą na siebie.

Swoją część za Aramisa wpłacamy na konto fundacji, na ta chwilę tyle udało mi ustalić.

Posted

[quote name='Lobaria']Ok. 1000 w obie strony, bo tamten psiak ma być zabrany z Warszawy - a nie, jak było pierwotnie - z Bydgoszczy, więc pewnie wyjdzie jeszcze mniej za psiaka.
Szara Przystań musi mieć rachunek / podraża to o 20 % /, ale powiedzieli, że różnicę biorą na siebie.

Swoją część za Aramisa wpłacamy na konto fundacji, na ta chwilę tyle udało mi ustalić.[/QUOTE]

- czyli za Aramisa byłoby 165 zł ???
- kiedy będzie transport???
- z tego co pisze Jamor musi być do wtorku....
- wiesz co, napisz do mnie na priv...

Posted

[quote name='Ada44']- czyli za Aramisa byłoby 165 zł ???
- kiedy będzie transport???
- z tego co pisze Jamor musi być do wtorku....
- wiesz co, napisz do mnie na priv...[/QUOTE]

Nie, źle zrozumiałaś - po ok. 280 - 300 zł za jednego psiaka - 165 zł za psiaka to byłoby znacznie poniżej ceny benzyny...

Posted

Ale 300 zł za 1000km w obie strony to jest naprawdę niewiele dzięki temu, że to łączony transport. Nie ma co się moim zdaniem zastanawiać nawet nad tym-spłuczemy się,ale nic lepszego nie znajdziemy...

Posted

[quote name='Lobaria']Ok. 1000 w obie strony, bo tamten psiak ma być zabrany z Warszawy - a nie, jak było pierwotnie - z Bydgoszczy, więc pewnie wyjdzie jeszcze mniej za psiaka.

Swoją część za Aramisa wpłacamy na konto fundacji, na ta chwilę tyle udało mi ustalić.[/QUOTE]

No to ja przypomnę,że wpłaty na Aramisa także idą na konto fundacyjne,a fundacja musi się rozliczać na podstawie faktur,rachunków.