natalka9860 Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 rozumiem:) ale szkoda psiaka, 2 miesiące u Jamora mogą nie wystarczyć, co potem? znów do schroniska?:( Quote
Panna Marple Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 natalka9860 napisał(a):rozumiem:) ale szkoda psiaka, 2 miesiące u Jamora mogą nie wystarczyć, co potem? znów do schroniska?:( Może wtedy już będzie się nadawał do "normalnego" hoteliku. Z obecnymi problemami pies jest nieadopcyjny, niestety Quote
Justa i zwierzaki Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Panna Marple napisał(a):Powtórzę to, co już napisalam: biedny płaci dwa razy... Jeśli wybrany zostanie ze względu na cenę hotel niedopasowany do problemów Aramisa, to te pieniądze pójdą w błoto, bo brak odpowiedniego podejścia do psa (a w jego przypadku nie jest to proste) może jeszcze pogorszyć sytuację Zgadzam sie w 100% Quote
majku33krakow Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 natalka9860 napisał(a):rozumiem:) ale szkoda psiaka, 2 miesiące u Jamora mogą nie wystarczyć, co potem? znów do schroniska?:( trzeba spytac jamora ile miej więcej psu trzeba czasu poświęcić,tak na oko. Quote
Cromikowa Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Zaglądam w odpowiedzi na zaproszenie, niestety finansowo nie wspomogę, ale jeśli potrzebny jest hotel ze szkoleniem to mogę polecić sprawdzone miejsce: http://www.psiasfora.pl/ Hotel mieści się pod Zieloną Górą, nasza Fundacja początkowo z niego korzystala (póki nie mieliśmy bezplatnych DT), mimo że nasze psy, które tam byly nie wymagaly specjalnego szkolenia to wiem, że hotel prowadzą bardzo doświadczone osoby, mają ogromne serca dla psów i w cenie jest dojazd do weterynarza, a także np podawanie leków (jeśli jest taka potrzeba). Nie wiem jak teraz ksztaltują się tam ceny, my jako Fundacja mieliśmy spore zniżki w stosunku do ceny podstawowej. Wiem, że z hotelu tego korzystala także Fundacja od bokserów i trzymali tam psa, z którym byly ogromne problemy (wróci z adopcji po pogryzieniu, musial opuścić inny hotel, bo nie radzono sobie tam z nim), w Psiej Sforze Pan Marek potrafil sobie z nim poradzić i fachowo do niego podejść. Quote
natalka9860 Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 dziękujemy za pomoc:) miejmy nadzieje że psiulek będzie nadawał się do hoteliku normalnego po 2 mies.... Quote
magdamiecka Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Rozgłaszam,a czy Aramis ma wydarzenie na fb?? jeśli nie warto zrobić,fb ma dużą siłę przebicia!!! póki co podnoszę i zaglądam na bazarek!! Quote
Lonley Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 [quote name='magdamiecka']Rozgłaszam,a czy Aramis ma wydarzenie na fb?? jeśli nie warto zrobić,fb ma dużą siłę przebicia!!! póki co podnoszę i zaglądam na bazarek!! Ma fb http://www.facebook.com/events/242007542582046/ Quote
AtaO Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Odwiedzam Aramisa-urwisa....:) Przy okazji zapraszam na wątek Ziry - z tego samego Punktu co Aramis. Może nawet mają boksy obok siebie ? Zajrzyjcie, proszę....... http://www.dogomania.pl/forum/threads/231454-ONka-ZIRA-wiecznie-zadowolona-suczka-Czy-znajdzie-swojego-optymist%C4%99-POM%C3%93%C5%BB Quote
ewu Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Aramisku tyle starań dla Ciebie- kochany:) Quote
asiuniab Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 kochani dziękuję za wszystkie rady i przybycie na wątek Aramiska, On nie wie, że walczymy o Niego, ale jakby wiedział, myślę, że byłby także wdzięczny:) przepraszam, że nie jestem aktywna w ostatnich dwóch dniach, ale weekendy to dla mniej intensywny czas, bo TZ jest w domu i muszę to maksymalnie wykorzystać, i w związku z tym nie ma nas w ogóle w domu, a ja nie mam jak zaglądnąć do neta:( Quote
natalka9860 Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Nie martw się Asiunia:) musimy się przyzwyczajać ze ciebie nie ma:) bo jak pójdziesz do szpitala to kilka dni nie będzie i co wtedy?:) musimy dać radę, a ty też masz swoje życie:) trzymaj się:):loveu: Quote
Kamila Proc Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 znalam kiedy psiaka o imieniu Atos Quote
asiuniab Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Kamila Proc napisał(a):ale zadnego Portosa nie znalam może Portosy mają więcej szczęścia i grzeją tyłeczki w swoich domkach; Quote
cisowianka Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 asiuniab napisał(a):może Portosy mają więcej szczęścia i grzeją tyłeczki w swoich domkach; Moja siostra miała owczarka niemieckiego długowłosego Portosa ;) Miała bo 3 lata temu oszedł w wieku 13 lat. Quote
asiuniab Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Aramisku, jak tylko znajdę chwilkę postaram się jeszcze rozesłać wątek do osób z nikiem zaczynającym się od B i D; Quote
anica Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Dziękuję za zaproszenie :) troszkę poczytam... zapoznam się z chłopakiem.... Quote
Ada44 Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 - pojawię się na powrót pod koniec miesiąca- nawał pracy, niestety,,,,potwierdzam moje deklaracje i proszę, myślcie odrobinę pozytywnie,,,,musi być dobrze, Aramis będzie wspaniałym psem,,,,, Quote
Avilia Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Dokładnie,takie podejście jest nam tu potrzebne! Ada44 napisał(a):- pojawię się na powrót pod koniec miesiąca- nawał pracy, niestety,,,,potwierdzam moje deklaracje i proszę, myślcie odrobinę pozytywnie,,,,musi być dobrze, Aramis będzie wspaniałym psem,,,,, Quote
Gosia121 Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Dziękuję za zaproszenie. Jeżeli idzie o finanse to na chwilę obecna mam nóż na gardle i nie mogę wspomóc finansowo. Mogę podpowiedzieć taką sprawę. W Tarnowskich Górach mieści się szkoła układania psów innymi troszkę sposobami niż to było kiedyś /łagodnie smaczkami itp.i trochę behawioralnie/. Obserwowałam kilka razy ich zajęcia nie wszystko do mnie przemawiało co było robione z psami ale sporo osób korzysta z ich pomocy. Nie wiem jakie kwoty biorą za pomoc i kurs ale nie dawno rozmawiałam z współwłaścicielem i mówił mi że jakiś czas temu mieli przywiezione z Anglii 2 agresywne amstafy które miały iść pod igłę i udało im się ułożyć psy i są teraz bardzo łagodne i spokojne.Nie atakują człowieka i jest wszystko OK z psami.Ponoć są w stałym kontakcie z właścicielami i nie ma problemów z psami. Niestety nie pamiętam jak się nazywa ta szkoła dla psów ale mogę poszperać jeżeli będzie taka potrzeba. Zbliża się wrzesień więc na pewno zaczną zajęcia po wakacyjnej przerwie.Może w czymś pomogą lub doradzą. Na razie tyle mogę pomóc przepraszam. Jeżeli w czymś mogę jeszcze pomóc proszę o info. Quote
asiuniab Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Gosia121 napisał(a):Dziękuję za zaproszenie. Jeżeli idzie o finanse to na chwilę obecna mam nóż na gardle i nie mogę wspomóc finansowo. Mogę podpowiedzieć taką sprawę. W Tarnowskich Górach mieści się szkoła układania psów innymi troszkę sposobami niż to było kiedyś /łagodnie smaczkami itp.i trochę behawioralnie/. Obserwowałam kilka razy ich zajęcia nie wszystko do mnie przemawiało co było robione z psami ale sporo osób korzysta z ich pomocy. Nie wiem jakie kwoty biorą za pomoc i kurs ale nie dawno rozmawiałam z współwłaścicielem i mówił mi że jakiś czas temu mieli przywiezione z Anglii 2 agresywne amstafy które miały iść pod igłę i udało im się ułożyć psy i są teraz bardzo łagodne i spokojne.Nie atakują człowieka i jest wszystko OK z psami.Ponoć są w stałym kontakcie z właścicielami i nie ma problemów z psami. Niestety nie pamiętam jak się nazywa ta szkoła dla psów ale mogę poszperać jeżeli będzie taka potrzeba. Zbliża się wrzesień więc na pewno zaczną zajęcia po wakacyjnej przerwie.Może w czymś pomogą lub doradzą. Na razie tyle mogę pomóc przepraszam. Jeżeli w czymś mogę jeszcze pomóc proszę o info. każda pomoc się liczy, dziękujemy za zainteresowanie i sugestię:) Quote
Recommended Posts