Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 665
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pipi rozumiem że nadal czekamy na decyzję Asencji co do dt dla Kai.? I nic jeszcze nie wiadomo? Pisałaś wcześniej że Asencja musi zdecydować, czy nadal chce dać dt dla Kai czy nie.

Posted

Tak, ale Asencja nie pisze nic.
Dzisiaj Kaja rozgryzla worek i podjadala chrupki. Nasypane w misce stoją, a z worka jakby lepsze, choc te same. No i po raz pierwszy dzisiaj byla z nami w calym mieszkaniu. Po prostu otworzylam drzwi i wyszla z pokoju do reszty towarzystwa. Obeszla wszystkie katy i wrocila na swoje poslanko. Wszedl kot do jej pokoju, to sie zdenerwowala i zaczela warczec. Jak ona poszla do kotow, to one na nią nie warczaly, hihi.

Posted

Jak siedziała w tym garażu to jadła karmę prosto z worka. Widziałam to. Pewnie tak jej sie utrwaliło, ze sucha karme je sie prosto z worka. Inaczej tego nie potrafie wytłumaczyć. Zazdrośnica jedna, warczy na koty, no, no, Kajusiu nie można tak. Buziaczki dla babuleńki.

Posted

no wlasnie:p
a przed chwilą az podskakiwala i lapinki podawala, jak jadlam batonik :lol::loveu: dalam gryza ale wyplula i poszla

Posted

Kaja juz nie bardzo che siedziec w pokoju, chce do zgrai, ha, ha. Milego dnia zyczymy kochanym Ciotkom :loveu::loveu::loveu:

Posted

pozdrawiam- jaka dzisiaj piękna pogoda :diabloti:
Moja Kaja (Caillou) wyskakała się i wybrykała i wykąpała dla ochłody
wcale sie nie dziwię, że i ta Kaja chce do zgrai:evil_lol:

Posted

Tak, oni sa przyjazni do wszystkich, sama wiesz jak jest. Z tym, ze nie Kaja nie chodzi jeszcze na druga strone podworka. W domu sie spotyka, raz z jednym, raz z drugim psem. Przed chwilą jadla ze mna kanapki. Zjadla 2 i poprosila do siebie.
Bardzo sie ciesze, ze pozyje jeszcze babciulka ile by tam jej nie zostalo, ale tak w domu, normalnie, z ludzmi, w milosci. Ona taka fajna, ma dobry bardzo charakter. Nie ma w niej cwaniactwa, nachalnosci, wrednosci. Jest posluszna. Bo np. moja Maja, choc starsza od Kai, ale to wredota jest. Ona jak ja myje, to potrafi mnie pogryzc. Albo jest taka delikatna i choc wiem, ze na pewno ja nie boli np. obcinanie pazurkow, to ona wrzeszczy i gryzie. Kaje mozna pokroic na kawalki, ona nie warknie.
Dzisiaj bawila sie z kotem. Okazalo sie, ze nie ma nic przeciwko kotom, a nawet je lubi. To taka duszka kochana.

Posted

Widziałam dziś po raz pierwszy Kaję..Nie widać tego na zdjęciach,ale to starowinka...Niech sobie spokojnie żyje...
Z drugiej strony-jak mozna taką staruszeczkę w garażu trzymać?

Posted

Kajuniu, jaka ty jesteś śliczna!! Tak się cieszę, że jesteś już bezpieczna u Pipi i szczęśliwa, a nie w jakimś okropnym garażu!!! Jakbym tam była, to bym cie wytuliła, ale Pipi zrobi to w moim imieniu :)

Posted

I pomyśleć,że ta biedna babuleńka jeszcze nie tak dawno w zimnym garażu koczowała ...Kajuniu należą ci sie teraz takie wygody,które teraz masz i żyj w nich długo i szczęsliwie.:loveu:

Posted

[quote name='Pipi']Kaja pozdrawia wieczorkiem, juz ziewa, zaraz bedzie juz spac

wygląda jak psia dama!!! i jak jej do twarzy w twej pościeli Pipi :)

Posted

Musze zrobic chyba badania dla Lwa. Spryskalam go Fiprexem porzadnie, odrobaczylam porzadnie i minelo kilka dni, a on wciaz sie drapie, niestety. Skora jest w fatalnym stanie. Nie jestem juz taka pewna, czy to od pcheł. Powinno chociaz troche ogasnac, a tu nic. Jeszcze go wykapiemy dzisiaj porzadnie w takim szamponie, ktory stosowalam Monie jak sie drapala. To chyba hexoderm(?) czy jakos tak. Nie chce sie isc patrzec nazwy teraz:oops:
Kaja caly dzien z psami, ale jak chce pospac, to chodzi do siebie. Bardzo lubi swoje poslanko. Oczywiscie co jakis czas musi tez sprawdzic, czy do jej misek nikt sie nie dobieraevil_lol::loveu: