Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przecież ja zejde na zawał. Zmieniałam jej podkład i poszłam wyrzucic ten mokry. Chyba nie domknęłam klatki, bo to było pare sekund. A ona na tych nożynach POSZŁA za mną. Ona szła. A nie wolno.

Posted

Podziwiam Monikę...!!! Sznupka to wyjatkowo ciezki przypadek.
Przy nastepnym połamańcu Monika ( tfu..tfu..) bedzie juz ekspertem.!

A na lepsze zrastanie robiłam 'naszym" biedom takie galarety z cielecych giczy i chrząstek , ew. kurzych łapek.
Gicze sa piekielnie drogie, na szczescie zaprzyjazniona Pani 'psiara"z miesnego obdarowywała nas jak była potrzeba.
Robiłam galaretke, kroiłam na kosteczki i zamrażałam a potem po kawałeczku codziennie do jedzonka.

Szkoda że do Jastrzebia nie po drodze, bo mym narobiła malutkiej i podesłała...

Posted

Ha, o cielęcinie u nas pomarzyć. Zostawiłam z bólem serca Mufinkę u weta. Rozdziewiczyła opatrunek, potem kaszle, bo pewnie wata jej zaszkodziła. Pusto i spokojnie w domu. O 14 tej ją odbieram, pewnie z abażurem wielkim. Nie ma rady.

Posted

Kolnierz jest za duży tym razem i spada jej. Oczywiście bandaż nadgryziony. Może ktoś ma kolnierz 17 , czy coś koło tego. U weta tylko 14 i 24. Jedno za małe , drugie za duże.

Posted

Może kupić jej taki odpowiedni ? Jaki to mniej więcej koszt?
Mogę podskoczyć jutro do moich wetów na Katowickiej po pracy... chyba, że ktoś ma na zbyciu akurat taki rozmiar.

A jak u Was i Mufki? Dajecie radę?

Posted

monika55 napisał(a):
Teraz jest cieńszy ale dłuższy i siega na miednice.. Ona tylko bandaż i watę zajada.

Może przydałyby się jakieś nowe zdjęcia ? Będzie można wstawić na watek i na FB. Jakoś z kasą teraz przystopowało - może bazarek by się jakiś przydał ... kurcze z czegoś trzeba zapłacić za to wszystko wetowi !

Posted

Dziewczyny na FB pytają czego malutkiej brakuje !!! Moniko potrzeba Wam czegoś - może podkłady, karma dla rekonwalescentów czy inne rzeczy. O kasie nie wspomnę ...
I co z kołnierzem - jest taki rozmiar czy trzeba kupić ?

Posted

szafra napisał(a):
Dziewczyny na FB pytają czego malutkiej brakuje !!! Moniko potrzeba Wam czegoś - może podkłady, karma dla rekonwalescentów czy inne rzeczy. O kasie nie wspomnę ...
I co z kołnierzem - jest taki rozmiar czy trzeba kupić ?

Ponawiam pytanie! Co jest potrzebne na już ?

Posted

Na już to chyba tylko kołnierz. I mam tylko paczkę podkładów.Używam je pod dry bed żeby nie przemakało.

Przyłamana jestem bo Mufinka na tę drugą noge nie staje ,podpiera się tylko. A ta po gipsie też może być niesprawna. Nie wiem jak ona będzie chodzić. Nie wiem czy można ją brać na trawe żeby ćwiczyła. Nie wspomnę już o tym że wrzeszczy wniebogłosy jak wychodzę na chwilę. Krzyczy i wariuje jak widzi Dropsa, a ten specjalnie ją drażni. Cyrk na całego.

Posted

malawaszka napisał(a):
nie wiem czy nie za wcześnie na ćwiczenia - to musi wet powiedzieć

Na ćwiczenia za wcześnie! Chyba, że w odciążeniu, ale to wet musi zadecydować i specjalny kubraczek musi wtedy ubierać do tego :evil_lol::evil_lol:.
Popytam o kołnierz.