Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

monika55 napisał(a):
Pełna ekscytacja.:evil_lol::evil_lol: Syrop kupiłam ale nie było potrzeby go używać. Wystrugała kupe jak chałupe.:oops:
Rozmawiałam z wetem. We wtorek rentgen i sprawdzenie jak sie goi. Tego leku nie radził raczej podawać. Trzeba go dawać z wit. D3 . Łatwo przedawkować , a przy unieruchomionym psie mogą się tworzyć kamienie. To jeszcze szczeniak dobrze odkarmiony to i powinno wszystko pięknie się zrastać. Zastrzyki jeszcze są.
Jaka ona była zawstydzona, biedna.

a jeszcze do tego fakt, że nas tym tak ucieszyła :)

Posted

Biedna nie rozumie ... nauczona czystości w domu !
Trzymajcie się dziewczyny - jutro wyjeżdżam i nie będzie mnie do czwartku. Nie wiem czy do komputera będę miała dostęp. O paczkach powiadomiłam rodzinkę to odbiorą.

Posted

O rany, paskudnie te krwiaczysko wygląda :shake:
Chciało by sie pomóc Wam bardziej Moniko, ale nie wiadomo jak.
Jeśli coś potrzeba daj znać. Jak się skończą cycuchy kurzęce to też daj cynk, dowiozę.

Dziękujemy Panu Tomaszowi C z FB za 20 zł na sznupeńkę.

Posted

To jednak było uderzenie przez samochód.Ona mała jest. Pamietam jak miałam złamaną noge to spod gipsu też mi takie krwiaki wyszły. Ja ja obmywam Octeniseptem i szafra mi przyniosła takie dziwne gąbeczki czymś nasączone, używane przy pielęgnacji ludzi. Na brzuszku krwiak się wchłonął, a teraz wyszły te. Boje się odleżyn ale ona nie chce zmieniać boku. Mona przełożyła ją na drugi to mozolnie wróciła na ten pierwszy. Wole jej już nie ruszać. Straciła troche humor po tym przekładaniu. Widocznie ja bolało.
Mona, dziekuje za robienie zastrzyków.

Posted

Biedactwo straszne...
Na lepsze zrastanie dobre sa też galaretki z kurzych łapek i giczy cielecych. Ja to robiłam hurtowo, zalewałam tacki, kroiłam na kwadraciki i zamrażałam a potem po kawałeczki do jedzonka....
Jest z tym troche roboty, ale miałam taki wewnętrzny mus przy połamańcach...

Posted

Podkłady będą na cały miesiąc, jeśli chodzi o odleżyny to będzie maść ze szpitala, robiona w aptece na zamówienie. ;) Bo jedyna dobra to Sudocrem ale kosztuje.... TROCHE DUŻO. Jeśli chodzi o krwiaka, powinien sam się wchłonąć bezproblemowo i jedyna maść jaka jest na takie cuś, to np. Lioton 1000, ale to bardziej na siniaki. W szpitalach na krwiaki nic nie stosują bo żaden krem nic nie da. Same się wchłaniają a jak nie to się je przecina i skrzepy wyciąga. Ale nasza Sznupa młoda i wesoła, da se rade ze wszystkim. :cool1:

Posted

DZIR napisał(a):
Na krwiaki ,sińce- żel, maść z arniki. Wszystkiego najlepszego dzielna psinko . Dla opiekunki też- wszystkiego najlepszego.

o tym właśnie pisałam

Maść z wyciągiem z arniki

Zastosowanie: substancje czynne zawarte w arnice pomagają zwalczyć obrzęki i krwiaki po urazach i stłuczeniach. Przyśpieszają wxhłanianie, zmniejszają ból i wzmacniają ściany naczyń. Maśc polecana także w przypadkach oparzeń i odmrożeń.

Posted

Mona wielkie dzięki za robienie zastrzyków i za podkłady. Sa rewelacyjne. Ma suchutko, bielutko i komfortowo. Wet musi jej podać narkoze i dopiero wtedy obejrzy pod rentgenem. Siniaki chyba musza się wchłonąć. Odleżyn nie ma. Siniak nowy przy ogonku. Nic dziwnego - operacja i uderzenie mocne. W środku pewnie nic nie uszkodzone - je, pije, sika i kupka. Wydaje sie że kontroluje bo sika tylko w nocy.

Posted

Małej zaczyna sie nudzic. Ona chce się bawić. Zabawkami nie umie. Czołga się do rąk, delikatnie podgryza. Wesolutka dziewuszka. Dziś niezdarnie usiadła. Musiałam ja położyc. Boję się że za wcześnie.