shanti Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 (edited) Ja też. Wszystko w rękach suniek, bo Suzka była w podobnej sytuacji jak Mufinka. Z naszego schronu, połamana po wypadku, zoperowana, u Alinki na DT. Państwo adoptowali i ją rehabilitowali. http://www.dogomania.pl/threads/202460-Co-robi%C4%87-co-robi%C4%87-Polamana-sunia-ju%C5%BC-w-domku. Przy okazji przypomniałam sobie że przes Suzkę trafiła do nas Szafra. To już rok ponad Martuś :lol: Edited March 8, 2012 by shanti Quote
szafra Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 shanti napisał(a): Przy okazji przypomniałam sobie że przes Suzkę trafiła do nas Szafra. To już rok ponad Martuś :lol: Faktycznie! Jak ten czas szybko leci - cieszę się, że jestem z Wami. Trzymam kciuki za udaną adopcję - oby dziewczyny się polubiły! Quote
malawaszka Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 super - zaciskam :kciuki: myslałam, że o Susi sznupkę chodziło - też od Was Quote
alina71 Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 [quote name='shanti']Ja też. Wszystko w rękach suniek, bo Suzka była w podobnej sytuacji jak Mufinka. Z naszego schronu, połamana po wypadku, zoperowana, u Alinki na DT. Państwo adoptowali i ją rehabilitowali. http://www.dogomania.pl/threads/202460-Co-robi%C4%87-co-robi%C4%87-Polamana-sunia-ju%C5%BC-w-domku. To była moja dobra decyzja, choć bywalo trudno. I ogromnie się cieszę, że Suzka wyzdrowiała i ma się dobrze. Przeczytałam wątek ech cudnie jest mieć w domu psa. Nawet tylko na dt. Trzymam kciuki za spotkanie. Quote
monika55 Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 Dzwoniła też pani z Niemiec, zauroczona z Mufinką. Mogłaby przyjechać po nią ale dopiero w sierpniu. Czekać tak długo nie możemy, ponadto kto tam by zrobił wizytę itp itd. Jutro jedziemy w odwiedziny do Państwa.Wszystko zależy jak się dziewczyny dogadają. Jeśli będą problemy to szukamy dalej. Zbliża się czas rozstania i nam nerwy puszczają.Ciężko myśleć o tym. To przecież już pół roku jak Mufcia jest u nas. Quote
Iljova Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 witam wszystkich w dniu dzisiejszym, po długiej przerwie zniknięcia dogo Quote
szafra Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Dzisiaj Mufka miała spotkanie na szczycie !!!! Ciekawe jak było ??? Quote
Atrisko Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Oj...oj... prosimy o relację... bo usiedzieć na miejscu spokojnie nie mogę... Quote
Iljova Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 szafra napisał(a):Dzisiaj Mufka miała spotkanie na szczycie !!!! Ciekawe jak było ??? No właśnie ..... Jak było ?!?!?! Quote
monika55 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Już , już piszę. Zajechaliśmy. Ogród ogrodzony, a za ogrodem pola, pola. Suńki galopy urządzały. Nie widać było że obie po operacji łapek. Mufinka jest troszkę większa od Suzi. Suzi próbowała podskubać Mufinkę, na co Mufka reagowała swoim straszliwym szczekaniem.W sumie obydwie się wyszalały bez agresji i zgrzytów. Państwo o wielkich serduchach. Teraz chyba pora na odczucia Państwa. Quote
Iljova Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 To można się już cieszyć ? Tak naprawdę ? To 3 pies z tym tygodniu o którym ja wiem pojechał do domu :-) WOW !!!! Mufinko powodzenia i szczęśliwego życia Quote
WłaścicieleSuzi Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Suzka bardzo dobrze dogaduje się z innymi psami i kotami, na Mufinkę zareagowała niezbyt dobrze (przynajmniej na początku). Może to dlatego, że pierwszy raz obcy psiak był u niej, a nie na odwrót, jak zazwyczaj bywało. Kwestia przyzwyczajenia. Ganiały się bardzo długo (nasza po tych zabawach wyjątkowo przespała całą noc), zaczepiały się wzajemnie. Pewnie dziewczyny się polubią. Jesteśmy zachwyceni Mufką, wydaje się grzeczna i wychowana. Widać, że miała wspaniałą opiekę. Od dawna myślimy nad powiększeniem rodziny :) Chcieliśmy pojechać po kogoś do Schroniska w Jastrzębiu ale nasz samochód szlag trafił i obecnie rozglądamy się za nowym, a to widomo - trwa. Zabawne, my nie możemy jechać po psa, to pies przyjeżdża do nas :) Szukaliśmy też kociąt (nasza Mila wróciła do Babci), mamy dzwonić w kwietniu do Schroniska w Cieszynie, więc jak już powiększymy rodzinę, to porządnie! Ale jak to na wsi, warunki są. A do miasta nie zamierzamy wracać. Ciasno :) Quote
szafra Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Dobrze, że dziewczyny pobiegały i poznały się. Na początek nic więcej od nich nie wymagajmy :p. Większych zgrzytów nie było - to już dobry znak. Myślcie , myślcie ... Quote
monika55 Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Wyjmiemy szwy i jeśli Państwo podtrzymują decyzję to Mufinka w przyszłym tygodniu gotowa. Quote
DT Iwa Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Trzymam kciuki wszystkie te u nóg też a potrafie :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
szafra Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Ojojoj trzeba będzie zrobić imprezkę jak wszystko się uda! Dobre dni nadeszły dla naszych psiaczków! Trzymam kciuki bardzo mocno - u nóżek nie chce mi się tak długo trzymać ( no może przed zaśnięciem) :evil_lol::eviltong:. Quote
Atrisko Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Cudne wieści...Mufcia ale się ładnie pokazałaś...i taki komplement dla Moniki- no gratulacje!!! Trzymamy...oj tak... Quote
Jarosław Lesiewicz Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Bardzo się cieszę, że wszystko zmierza w dobrym kierunku, trzymam kciuki za Mufinkę :) Pozdrawiam !!!! Quote
szafra Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 malawaszka napisał(a):zaciskam nadal :kciuki: I ja mocno trzymam dalej! Quote
WłaścicieleSuzi Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 monika55 napisał(a):Wyjmiemy szwy i jeśli Państwo podtrzymują decyzję to Mufinka w przyszłym tygodniu gotowa. My już dawno się zdecydowaliśmy. Czekamy na Mufi :) Quote
Recommended Posts