Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Ja też. Wszystko w rękach suniek, bo Suzka była w podobnej sytuacji jak Mufinka. Z naszego schronu, połamana po wypadku, zoperowana, u Alinki na DT. Państwo adoptowali i ją rehabilitowali.

http://www.dogomania.pl/threads/202460-Co-robi%C4%87-co-robi%C4%87-Polamana-sunia-ju%C5%BC-w-domku.

Przy okazji przypomniałam sobie że przes Suzkę trafiła do nas Szafra. To już rok ponad Martuś :lol:

Edited by shanti
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

shanti napisał(a):

Przy okazji przypomniałam sobie że przes Suzkę trafiła do nas Szafra. To już rok ponad Martuś :lol:

Faktycznie! Jak ten czas szybko leci - cieszę się, że jestem z Wami.
Trzymam kciuki za udaną adopcję - oby dziewczyny się polubiły!

Posted

[quote name='shanti']Ja też. Wszystko w rękach suniek, bo Suzka była w podobnej sytuacji jak Mufinka. Z naszego schronu, połamana po wypadku, zoperowana, u Alinki na DT. Państwo adoptowali i ją rehabilitowali.

http://www.dogomania.pl/threads/202460-Co-robi%C4%87-co-robi%C4%87-Polamana-sunia-ju%C5%BC-w-domku.

To była moja dobra decyzja, choć bywalo trudno. I ogromnie się cieszę, że Suzka wyzdrowiała i ma się dobrze. Przeczytałam wątek ech cudnie jest mieć w domu psa. Nawet tylko na dt.
Trzymam kciuki za spotkanie.

Posted

Dzwoniła też pani z Niemiec, zauroczona z Mufinką. Mogłaby przyjechać po nią ale dopiero w sierpniu. Czekać tak długo nie możemy, ponadto kto tam by zrobił wizytę itp itd.
Jutro jedziemy w odwiedziny do Państwa.Wszystko zależy jak się dziewczyny dogadają. Jeśli będą problemy to szukamy dalej.
Zbliża się czas rozstania i nam nerwy puszczają.Ciężko myśleć o tym. To przecież już pół roku jak Mufcia jest u nas.

Posted

Już , już piszę.

Zajechaliśmy. Ogród ogrodzony, a za ogrodem pola, pola. Suńki galopy urządzały. Nie widać było że obie po operacji łapek. Mufinka jest troszkę większa od Suzi. Suzi próbowała podskubać Mufinkę, na co Mufka reagowała swoim straszliwym szczekaniem.W sumie obydwie się wyszalały bez agresji i zgrzytów. Państwo o wielkich serduchach.
Teraz chyba pora na odczucia Państwa.

Posted

To można się już cieszyć ? Tak naprawdę ?
To 3 pies z tym tygodniu o którym ja wiem pojechał do domu :-)
WOW !!!! Mufinko powodzenia i szczęśliwego życia

Posted

Suzka bardzo dobrze dogaduje się z innymi psami i kotami, na Mufinkę zareagowała niezbyt dobrze (przynajmniej na początku). Może to dlatego, że pierwszy raz obcy psiak był u niej, a nie na odwrót, jak zazwyczaj bywało. Kwestia przyzwyczajenia. Ganiały się bardzo długo (nasza po tych zabawach wyjątkowo przespała całą noc), zaczepiały się wzajemnie. Pewnie dziewczyny się polubią.

Jesteśmy zachwyceni Mufką, wydaje się grzeczna i wychowana. Widać, że miała wspaniałą opiekę.

Od dawna myślimy nad powiększeniem rodziny :) Chcieliśmy pojechać po kogoś do Schroniska w Jastrzębiu ale nasz samochód szlag trafił i obecnie rozglądamy się za nowym, a to widomo - trwa. Zabawne, my nie możemy jechać po psa, to pies przyjeżdża do nas :) Szukaliśmy też kociąt (nasza Mila wróciła do Babci), mamy dzwonić w kwietniu do Schroniska w Cieszynie, więc jak już powiększymy rodzinę, to porządnie! Ale jak to na wsi, warunki są. A do miasta nie zamierzamy wracać. Ciasno :)

Posted

Dobrze, że dziewczyny pobiegały i poznały się. Na początek nic więcej od nich nie wymagajmy :p. Większych zgrzytów nie było - to już dobry znak.
Myślcie , myślcie ...

Posted

Ojojoj trzeba będzie zrobić imprezkę jak wszystko się uda!
Dobre dni nadeszły dla naszych psiaczków!
Trzymam kciuki bardzo mocno - u nóżek nie chce mi się tak długo trzymać
( no może przed zaśnięciem) :evil_lol::eviltong:.