Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzymamy dalej kciuki !!! Z wymyślaniem imion to kiepsko - czasami się same nasuwają. Teraz to mi nic do głowy nie przychodzi, ale kilka propozycji to się znajdzie :

Fuga
Gafa
Łapa
Mufka
Hope (nadzieja )
Troska
Zula

Może jakieś z tych ?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Małą już przywiozłam. Spi to mam chwilkę. I tak: jedna łapka w gipsie, druga operowana, miednica złamana ale podobno sie nie operuje. Napiła się odrobine wody, jest niesamowicie cierpliwa i spokojna. Troche powalczyła z kołnierzem.
Dziś jeść nie może, jutro jeśli będzie mieć apetyt dostanie troche Convalescence.
I teraz prosze o rady. Ona sie będzie załatwiać pod siebie, jak i czym myć. Musi być czysta bo ma rane na nodze. Co podkładac. I w ogóle. Nie mam doświadczenia z tak chorym psem.
Aha i co dzień jezdzimy na zastrzyki.

Posted

Te podkłady co przy niemowlakach się używa sa dobre bo nie przemakają i dobrze wsiąkają. Przemywałabym gazą i wodą.
Jakby była potrzebna pomoc w transporcie to generalnie codziennie jestem dostępna.
Mała zdrowiej.

Suzka ?:cool3:

Posted

Ja codziennie po 15.00 też będę w gotowości transportowej.
U nas w pracy są takie specjalne dziwne cienkie gąbki ( myją tym chorych leżących ) wystarczy tylko zmoczyć - zapytam czy mi trochę dadzą i z jakim środkiem to jest!
Alinko - Suzka kojarzy mi się tylko z Suzką Twoją ostatnią tymczasowiczką - może jednak inne imię ???? Nie wiem sama ...

Posted

Myślę, że lepiej do mycia była by miękka gaza i do tego szare mydło, przy okazji oczyści trochę ranę na nodze...

A co do imienia, pasuje Mufka, to prawie jak Mufinka, czyli słodka babeczka, a ona jest taka słodka i do schrupania :)
Te podkłady byłyby dobre, polecam je, bo mój chory dziadek musiał ich używać i sprawdzały się, tylko musisz spytać czy są dwustronne, bo takie są najlepsze. Chociaż myślę, że jednostronne też mogłyby być.

Posted

Ja znalazłam takie podkłady chłonne - http://www.kuchniapupila.pl/data/foto.php?f=1833201219%2FPuppy%2520Trainer.jpg&w=250

Koszt - 19.00 zł 15 sztuk.

Pieluchy składające się z kilku warstw: wierzchnie wciągają wilgoć do wewnątrz i zapobiegają jej wydostawaniu się, od spodu dodatkowo chroni specjalna warstwa folii, zaś środek pieluszki wypełniony jest specjalnym żelem, który błyskawicznie chłonie wilgoć i wszystkie zapachy. Pieluszka wysycha w ciągu zaledwie 30tu sekund a łapki psa pozostają zawsze suche i czyste.

Do stosowania z kuwetą dla szczeniąt Savic lub oddzielnie.

1 podkładka starcza dla jednego psa na 1 dzień - to niecałe 1pln za pieluszkę i utrzymanie czystości w domu przez 24 godziny!

Pieluchy sprawdzają się doskonale podczas nauki czystości u szczeniąt, a także w przypadku zwierząt starszych, chorych i takich, które czasowo nie mogą być wyprowadzane. Pieluchy można stosować również w transporterach dla zwierząt jako ich wyściółkę.

Posted

Dziekuje Wam że jesteście. Mufinka , tak jakoś mi spasowało, jest przekochana. Musze przy niej byc bo się czołga za mną. Koniecznie trzeba głaskać i drapac za ucholem. Przeraziłam się z lekka jak stanęła na tych drżących łapinach żeby zmienic boczek. Kupkę jeszcze u weta walnęła, teraz nic. Nawet siku nie. A wypiła troche wody. Gorączki nie ma. Teraz śpi. Na noc dostała kołnierz bo jak nie patrze to próbuje lizać rany.

Posted

Pózno spać poszłam. Poogladałam Mufinke, założyłam kolnierz , mizianko, buzi buzi i spać. Wstawałam i zaglądałam, a rano kołnierz zdjęty. Jak ona to robi?. Martwie się bo nie sika. Może się boi w domu?. Pić pije. Jeść nie chce. Pozycję zmienia. Odleżyn chyba nie będzie.

Posted

monika55 napisał(a):
Pózno spać poszłam. Poogladałam Mufinke, założyłam kolnierz , mizianko, buzi buzi i spać. Wstawałam i zaglądałam, a rano kołnierz zdjęty. Jak ona to robi?. Martwie się bo nie sika. Może się boi w domu?. Pić pije. Jeść nie chce. Pozycję zmienia. Odleżyn chyba nie będzie.

ale w ogóle nie sikała jeszcze po operacji? to niedobrze bo to jest ważne, żeby po narkozie pies zaczął sikać - zadzwoń do weta bo czasem może być potrzebne cewnikowanie

Posted

Jest siku, przescieliłam jej, ma suchutko. Nawet zjadła talerzyk tego świństwa. /ale to brzydko pachnie/. A Drops głupol swieżo po swoim śniadaniu stał i przełykał sline.