szafra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Trzymamy dalej kciuki !!! Z wymyślaniem imion to kiepsko - czasami się same nasuwają. Teraz to mi nic do głowy nie przychodzi, ale kilka propozycji to się znajdzie : Fuga Gafa Łapa Mufka Hope (nadzieja ) Troska Zula Może jakieś z tych ? Quote
malawaszka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Mufka jest ciekawe :loveu: tylko błagam nie łapa czy coś w tym stylu przpominające o wypadku :oops: Quote
szafra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 AgusiaP napisał(a):Jestem zapisuje Dzięki :p:p. Quote
monika55 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Małą już przywiozłam. Spi to mam chwilkę. I tak: jedna łapka w gipsie, druga operowana, miednica złamana ale podobno sie nie operuje. Napiła się odrobine wody, jest niesamowicie cierpliwa i spokojna. Troche powalczyła z kołnierzem. Dziś jeść nie może, jutro jeśli będzie mieć apetyt dostanie troche Convalescence. I teraz prosze o rady. Ona sie będzie załatwiać pod siebie, jak i czym myć. Musi być czysta bo ma rane na nodze. Co podkładac. I w ogóle. Nie mam doświadczenia z tak chorym psem. Aha i co dzień jezdzimy na zastrzyki. Quote
malawaszka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 co do mycia to myślę, ze woda z szarym mydłem, albo sama woda - weta najlepiej zapytaj, pod nią podkłady higieniczne Quote
alina71 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Te podkłady co przy niemowlakach się używa sa dobre bo nie przemakają i dobrze wsiąkają. Przemywałabym gazą i wodą. Jakby była potrzebna pomoc w transporcie to generalnie codziennie jestem dostępna. Mała zdrowiej. Suzka ?:cool3: Quote
szafra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Ja codziennie po 15.00 też będę w gotowości transportowej. U nas w pracy są takie specjalne dziwne cienkie gąbki ( myją tym chorych leżących ) wystarczy tylko zmoczyć - zapytam czy mi trochę dadzą i z jakim środkiem to jest! Alinko - Suzka kojarzy mi się tylko z Suzką Twoją ostatnią tymczasowiczką - może jednak inne imię ???? Nie wiem sama ... Quote
szafra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 alina71 napisał(a):Mufka mi też pasuje :) Goya Gaja Salsa Fibi albo Figa ( Figa do niej pasuje :p ) Ale Mufka to takie niespotykane ...co myślicie ? Quote
alina71 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Kotka mojej siostry to Mufka oo Fibi słodkie :) Quote
shanti Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Moniko, trzymaj się. Jutro wpadnę Was odwiedzić i przywiozę coś dobrego Maleńkiej. Jak trzeba kocyków, to daj znać. O takie podkłady chodzi? http://allegro.pl/podklady-higieniczne-seni-soft-60x60-cm-5-sztuk-i1797375624.html Quote
kimiji Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Myślę, że lepiej do mycia była by miękka gaza i do tego szare mydło, przy okazji oczyści trochę ranę na nodze... A co do imienia, pasuje Mufka, to prawie jak Mufinka, czyli słodka babeczka, a ona jest taka słodka i do schrupania :) Te podkłady byłyby dobre, polecam je, bo mój chory dziadek musiał ich używać i sprawdzały się, tylko musisz spytać czy są dwustronne, bo takie są najlepsze. Chociaż myślę, że jednostronne też mogłyby być. Quote
szafra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Ja znalazłam takie podkłady chłonne - http://www.kuchniapupila.pl/data/foto.php?f=1833201219%2FPuppy%2520Trainer.jpg&w=250 Koszt - 19.00 zł 15 sztuk. Pieluchy składające się z kilku warstw: wierzchnie wciągają wilgoć do wewnątrz i zapobiegają jej wydostawaniu się, od spodu dodatkowo chroni specjalna warstwa folii, zaś środek pieluszki wypełniony jest specjalnym żelem, który błyskawicznie chłonie wilgoć i wszystkie zapachy. Pieluszka wysycha w ciągu zaledwie 30tu sekund a łapki psa pozostają zawsze suche i czyste. Do stosowania z kuwetą dla szczeniąt Savic lub oddzielnie. 1 podkładka starcza dla jednego psa na 1 dzień - to niecałe 1pln za pieluszkę i utrzymanie czystości w domu przez 24 godziny! Pieluchy sprawdzają się doskonale podczas nauki czystości u szczeniąt, a także w przypadku zwierząt starszych, chorych i takich, które czasowo nie mogą być wyprowadzane. Pieluchy można stosować również w transporterach dla zwierząt jako ich wyściółkę. Quote
szafra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Pani Danusia K z FB wyśle nam jutro priorytetem rano Octenisept do przemywania ran i do mycia. Quote
monika55 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Dziekuje Wam że jesteście. Mufinka , tak jakoś mi spasowało, jest przekochana. Musze przy niej byc bo się czołga za mną. Koniecznie trzeba głaskać i drapac za ucholem. Przeraziłam się z lekka jak stanęła na tych drżących łapinach żeby zmienic boczek. Kupkę jeszcze u weta walnęła, teraz nic. Nawet siku nie. A wypiła troche wody. Gorączki nie ma. Teraz śpi. Na noc dostała kołnierz bo jak nie patrze to próbuje lizać rany. Quote
malawaszka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 no to spokojnej nocy dziewczyny!!! :calus: Quote
monika55 Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Pózno spać poszłam. Poogladałam Mufinke, założyłam kolnierz , mizianko, buzi buzi i spać. Wstawałam i zaglądałam, a rano kołnierz zdjęty. Jak ona to robi?. Martwie się bo nie sika. Może się boi w domu?. Pić pije. Jeść nie chce. Pozycję zmienia. Odleżyn chyba nie będzie. Quote
alina71 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Tak takie podkłady nie wiedziałam, że są dla zwierząt maleńka wracaj do sił Quote
Madziuska Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Mufinka śliczna psinka:) moonika55 zycze powodzenia -super że ją przyjęłaś Quote
malawaszka Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 monika55 napisał(a):Pózno spać poszłam. Poogladałam Mufinke, założyłam kolnierz , mizianko, buzi buzi i spać. Wstawałam i zaglądałam, a rano kołnierz zdjęty. Jak ona to robi?. Martwie się bo nie sika. Może się boi w domu?. Pić pije. Jeść nie chce. Pozycję zmienia. Odleżyn chyba nie będzie. ale w ogóle nie sikała jeszcze po operacji? to niedobrze bo to jest ważne, żeby po narkozie pies zaczął sikać - zadzwoń do weta bo czasem może być potrzebne cewnikowanie Quote
shanti Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Raczej to kwestia stresu. W schronisku też nie chciała siusiać w kennelu. Quote
monika55 Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Jest siku, przescieliłam jej, ma suchutko. Nawet zjadła talerzyk tego świństwa. /ale to brzydko pachnie/. A Drops głupol swieżo po swoim śniadaniu stał i przełykał sline. Quote
Recommended Posts