Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moniczko, to może HMB małej podawać ? Nasza połamana Elwirka dostawała z zalecenia rehabilitantki.

"Rekonwalescencja po zabiegach. Każde założenie opatrunku gipsowego będące następstwem złamania kości prowadzi do stopniowego zaniku mięśni w unieruchomionej kończynie. HMB podawany w czasie unieruchomienia a także w okresie późniejszym nie tylko istotnie przeciwdziała zanikowi mięśni, ale także skraca okres rekonwalescencji pooperacyjnej u psów i kotów. "

Posted

Mona1991 napisał(a):
Normalnie mi to chyba w takich sytuacjach to pomaga... :drinking:Będę alkoholiczką? :crazyeye:

No co ty przecież to na nerwy ... dla zdrowotności ;) ;)

Przypomniałaś mi jak swego czasu z koleżanką z biura przez kilka tygodni dosłownie codziennie piłyśmy coś w biurze. Czasem mały drink czasem martini.
Teraz nie tak nie mogę robić bo .... codziennie woże młodego do przedszkola :eviltong:
Fajne to były czasy a jakie byłyśmy zrelaksowane:evil_lol:

Posted

Monika przepraszam nie dojechałam bo biegiem gnałam do mamy do szpitala po pracy judo mlodego swoim lekarzu. Mama miała zabieg, po znieczuleniu zostawili ją i spadła ze stołu zabiegowego. Ma rozbitą głowę, zrobili jej tomografie. Czuje się źle a ja jestem cała w nerwach. :(
Ale dojade tylko jak będę miała jechać to wyśle smska czy jesteś czy moge. Przepraszam raz jeszcze.

Posted

Dziękujemy pięknie za bazarek. Zaraz lecę zobaczyć.
Shanti, gdybyś mogła zamówić to HMB. Ja nie mam konta internetowego. Oglądam ją i tak mi się wydaje że schudła. Dostaje 2 razy dziennie do syta bo zostawia trochę. A jakoś wydaje się chudziutka. To znaczy głównie dupka chuda bo tam gips. Drugą nogą też przecież połamaną posługuje się całkiem sprawnie. Ta noga w gipsie nie była.

Alinko, trudno. Są ważniejsze sprawy.
Dziś znów kupiłam 2 paczki podkładów. w paczce jest tylko 5 sztuk , a ona leje często. Muszę zmieniać. Wobec tego szafro może nowe wydarzenie na FB. Może nas ktoś poratuje? Nie wiem co sie dzieje ale mi FB ostatnio muli okropnie. Już i tak Mufkę powstawiałam tu i ówdzie, może do Hakera. Nie pamiętam czy tam dałam. Shanti, może wspomnieć o niej p Kasi?

Posted

A co to jest HMB ??? Oświećcie ciotkę :crazyeye::crazyeye:.
Ja na FB cały czas udostępniam Mufkę, wklejam na różne grupy. Nie wiem co można jeszcze zrobić? Chyba nie można zrobić drugiego wydarzenia jeżeli już jedno jest :shake:. Nie można nawet zmienić teraz tytułu w wydarzeniu ... coś tam blokują !

Posted

Nie wiem jakich używają niemowlęta. Te moje są dla ludzi leżących stale w łóżku, nazywają się Seni - 60 na 90cm. Kocyki nie przemakają i nie muszę tyle prać. A sunia ma zawsze suchutko bo podkładam pod Drybed no i nie śmierdzi.

Posted

Poczekam, poczekam.
Ja nie wiem, czy ją coś boli. Dziś o 3ej w nocy tak płakała żałośnie. Siedziałam przy niej i żałowałam że psy nie umieją mówić. Czytam w necie ile się da na temat złamań. Jutro do weta pojadę. Zobaczę co i jak. No i jakiś gabinet rehab. u nas powstał. Wezmę numer i zadzwonie.

Posted

Oj biedne Wy dwie, biedne:-(

Rozliczam skarpetę za pażdziernik.
Na Mufkę oprócz tej jednej już wpisanej w pierwszy post były jeszcze wpłaty od AnnyP 50 zł i od AnnyG 100 zł.

Paypal za listopad
Mariat na Mufinkę 100 zł

Dziękujemy bardzo:loveu::loveu:

Moniko, daj na pw nr konta, poślę Ci za te paragony z 1-szego postu.