Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

shanti napisał(a):
Łatwo powiedzieć. Gorzej zrobić. U nas w mieście poziom wiedzy wetów mniej więcej ten sam, a jej potrzebny będzie najprawdopodobniej ortopeda.

czyli własnie Doktor Gierek - jest świetnym ortopedą

Posted

Bartek (wet) jest bardziej nastawiony na dr Fabisza, choć dr Gierka też nie wyklucza. Echh... Zobaczymy w najbliższych dniach co postanowi Monika.
Jak ją odbierałam i wiozłam do Moniki było ok. Monia dzwoniła mi że mała pojadła i odsypia nocny stres. Objeździli całe miasto za zapisanymi lekami.

Posted

malawaszka napisał(a):
a tak - dr Fabisz to równie świetny wybór - jak najbardziej!

A do którego mamy bliżej z Jastrzębia? Chociaż to właściwie nie jest najważniejsze...

Posted

odległości są bardzo bardzo podobne bo Fabisz jest w Chorzowie, a Gierek w Katowicach - obydwie lecznice są rzut beretem od siebie więc czy tu czy tu to powinno być dobrze, mam tylko nadzieję, że się uda bo tego czasu już dużo minęło - kurcze strasznie współczuję Monice i Mufince

Posted

Na razie dni wyjazdów i tak nic nie załatwie. Trzeba troszkę odczekać. Ona świeżo po operacji. Leki w końcu dostałam, już podałam. Mufinka chyba osłabiona bo dużo spi , apetyt dopisuje, jak na nią dużo pije. Może sucho w mieszkaniu, staram się wietrzyć. Jak trzeba będzie to pojedziemy gdzie się da. No i pierwsze wydatki. Kupiłam leki i podkłady. Poproszę TZ żeby mi zeskanował paragony. Nie jest tego dużo. Boję się czy podołamy wydatkom w klinikach.

Posted

Operacja była wczoraj wieczorem. Chyba łamał kość i wstawiał drut. No i nowy gips. Stwierdził że ta kość jakaś miękka jest i drut się przemieszcza. I znów 6 tygodni. Dostała Ossopan i Devikap. Co jeszcze podawać na wzmocnienie kości? Daję w tygodniu gotowane żółtko i dobry twarożek, oczywiście różne rodzaje mięsa i warzywa. Co jeszcze?

Posted

Ortopeda będzie 100 razy lepiej wiedział co z tym robić, ewentualnie zrobić, jak robić i czy wogóle jest dobrze zrobione, czy zaś coś nie jest spartaczone. Za jakie grzechy ten pies musi tyle przechodzić... Toż to porażka jakaś jest...

Posted

W/g weta jeśli po tej operacji coś będzie nie tak, odpukać, zostaje tylko ortopeda. Ja się nie wypowiadam, bo się nie znam. Choć nie powiem, zadowolona nie jestem z tego co było. :shake:

Posted

Poranne obrzędy dokonane. Tabletki - ona zjada pieknie, z Dropsem walczę a tak potem gdzieś w brodzie znajduję. Potem sprzatanie i mizianie obowiązkowe. Na dwie ręce , bo jedno zazdrosne o drugie. Sniadanko. I teraz odsypiaja bo pełne brzuszki.

Teraz to już chyba pozostaje odczekać trochę. Może zacznie się zrastać. Ona jakoś mało się rusza. To dobrze.

Posted

shanti napisał(a):
W/g weta jeśli po tej operacji coś będzie nie tak, odpukać, zostaje tylko ortopeda. Ja się nie wypowiadam, bo się nie znam. Choć nie powiem, zadowolona nie jestem z tego co było. :shake:

szkoda że zrobił jej teraz operację - źle! powinien odpuścić i skierować ją do specjalisty... to takie trochę - do trzech razy sztuka, tylko szkoda, że pies przez to cierpi! jak raz nie podołał to nie wiem po co drugi raz robił to samo...

no ale po ptokach... więc trzymam :kciuki: żeby jednak malutka już nie musiała mieć więcej operacji!

a o kosztach coś wiadomo? czy dalej tajemnica?

Posted

Pewnie dalej tajemnica, ale to jest pytanko do Pani Krysi... Dzisiaj zastrzyk był prawie bezproblemowy, tylko jeszcze siebie przez przypadek dziabłam. :eviltong: Jestem dobrej myśli, mimo tego, że wszystko się wali...

Posted

Ja tez współczuję Moniczko !

O Ossopanie pisałam zaraz na wstępie, ale jakos sie rozmyło...Żal malutkiej, żal Ciebie...
dr.Gierek operował 'naszą" Igę z mojego podpisu. Koszt zabiegu był bardzo przyzwoity, chyba po kosztach własnych.

No coz, szkoda że " po ptokach."...
Niech przynajmniej dostaje przeciwbolowe.Ponoć mają też własciwości przyspieszajace gojenie...

Posted

Nie, nie rozmyło się o Ossopanie. To wet był przeciwny. Stwierdził, jak pamiętam, że trzeba uwaznie dawkować z wit.D i coś tam. Komus trzeba wierzyć jak się człowiek nie zna. Teraz podaję. Przeciwbólowe to miała zastrzyki. a tabletki można? jeśli tak to jakie?

Posted

Chyba można ją ogłaszać. Nie bardzo wierzę że się ktoś znajdzie ale może...

Coś o niej: Ma około roku, jest psem radosnym, wpatrzonym w człowieka. Jest tylko odrobaczona, będzie jak przyjdzie pora zaszczepiona i wysterylizowana. Uwielbia się bawić, choć teraz jest to trudne, czasem wystarczy jej tylko się przytulic. Szybko się uczy. Wybredna w jedzeniu nie jest.

Posted

Trzeba wierzyć w cuda. Łaciatego, chudego połamańca ludzie wzięli w zeszłym roku bezpośrednio ze schroniska. Wyleczyli, operacje miał dwa razy, też gwoździowanie nogi i jest ok.Odwiedzili nas kiedyś, to psa nie poznałam. Taki był wyrośniety i odkarmiony.

Posted

Uff, poranne biegi zaliczone. Zgred Drops jak tylko zobaczy ze szykuję leki , robi takie sprinty po domu , że drania dopaść nie mogę. On który nigdy nie biega tylko truchci pomalutku, tu dostaje takiego wigoru. Mufinka pięknie zjada leki. Tylko jak widzi latającego Dropsa to prawie szału dostaje w klatce. Chciałam się wziąć za ogłoszenia ale Mufka płacze okrutnie jak tylko wyjdę, no i po robocie. Zresztą płacze bo : wychodzę, robi kupę, nudzi się, bo....Sąsiedzi pomyślą ze jej krzywdę robie. A głosik donośny, oj donośny. Tak że poranne atrakcje zaliczone. Znowu przenoszę klatkę żeby mnie miała na widoku.