Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po ciężkiej walce, na szczęście bezkrwawej, zastrzyk został podany. Toż to czort mały. Dupka skacze. A mądre to niesamowicie. Załatwia się jak Drops wychodzi na spacer. Dla niej to sygnał. To już jestem w pogotowiu. Od razu umyta i czysta. Mnie pozwala na wszystko, a jak Mona chciała jej dupke wytrzeć to zołza walkę zaczęła:-o. A jak to się złości, warczy, szczeka. A potem patrzy tymi oczyskami pięknymi i przeprasza. Nawet stanęła na nogach na chwilę.:loveu:

Posted

monika55 napisał(a):
Po ciężkiej walce, na szczęście bezkrwawej, zastrzyk został podany. Toż to czort mały. Dupka skacze. A mądre to niesamowicie. Załatwia się jak Drops wychodzi na spacer. Dla niej to sygnał. To już jestem w pogotowiu. Od razu umyta i czysta. Mnie pozwala na wszystko, a jak Mona chciała jej dupke wytrzeć to zołza walkę zaczęła:-o. A jak to się złości, warczy, szczeka. A potem patrzy tymi oczyskami pięknymi i przeprasza. Nawet stanęła na nogach na chwilę.:loveu:

charrakterek :lol:

trzymam :kciuki: za weta!

Posted

Wiem, że nie ma plakatów Mufinki, ale jakby ktoś nam zrobił to w Radomiu może porozwieszać je Laura z FB. No i Żwirka też oczywiście.
Wiem, że Mańkowi zrobił Fochu plakacik.

Posted

Ciekawe jak będzie wyglądać ta rehabilitacja Mufki skoro ona kłapie zębami na prawo i lewo

Mam takiego gada, którego rehabilitować trzeba było w kagańcu, zatrzyki to samo.
Niestety, szybko się wycwanił i jak widział kaganiec, to rozdziawiał szeroko paszczę.:evil_lol: Dał popalić ...;)

Posted

No i jest tak: Mufinka ma zmieniony gips . Gips na 6 tygodni. Pod gipsem jest rana, nie goi się, wczoraj zeszyta bo na szczęście nie ropieje. Sunia znów ma być unieruchomiona co jest trudne i dla niej i dla mnie. Nie wiem co będzie z jej nogami w sensie chodzenia. Na razie się wyczołgała jak mnie zobaczyła rano. Smutny widok, wierzcie mi.:-( Druga noga , tam gdzie gwózdz też musi być oszczędzana. Jak zmusić psa żeby się nie podrywał na domofon lub przy wyjściu Dropsa na spacer. Ciężko jest.

Posted

Podpowiedzieć wetowi że o ile jest to mozliwe, wyciac w gipsie otwór ' na ranę".
Naszej suni rana zrobiła sie w miejscu gwożdziowania.
Nie było widać, bo lapeczka była zagipsowana ale zapach zdradzil że pod gipsem gnój. Pomogło odsłoniecie, czyszczenie rany , antybiotyk..

Biedna malutka....

Posted

Właśnie - może otworek jakiś zrobić tam gdzie jest ta rana. Kurcze to rzeczywiście ciężko - ona na dźwięk i szczekanie psa reaguje i podrywa się :shake::shake:. Nie wiem sama co robić! Nie wiem jak pomóc ? Nie mam pomysłu.

Posted

Na szczęście brała zastrzyki antybiotyku więc się nie paprze. W sobotę jedziemy na oględziny to zapytam o ten otwór. Teraz bierze tabletki. Mała jest wesoła, apetyt jest. Noga cała owinięta i gips dużo cieńszy. Niestety, wrócił kołnierz. Tylko jak na nią patrze to nie skubie.