Jump to content
Dogomania

ZOSIA - prześliczna, maleńka sunia - juz w nowym domku, u Sleepingbyday :))))

Recommended Posts

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zalatana byłam, ot co.
z agility to jest tak, że pomijając finanse, to zajęcia są w weekendy (przynajmniej te, które sprawdzałam wtedy, jak pierwszy raz o tym rozmawialiśmy)- a ja mam studia podyplomowe i teraz nie dam rady. poza tym z tego, co przeczytałam, do agility potrzebne jest posłuszeństwo - hmmm, hmmm - ja nie umiem jej nauczyć tak porządnie:oops: , więc jej posłuszeństwo nie jest pokazowe, wręcz przeciwnie. może najpierw zwykły trening? ale uwaga uwaga- ostatnimi dniami biegała z zapoznanymi psami przez chwilę :crazyeye: !!!
a poza tym zazdrośćcie nam wszyscy, bo jedziemy na suwalszczyznę na dłuugi tydzień i między innymi będziemy spływać czarną hańczą. zosia będzie stała na oku i wypatrywała gałęzi w wodzie :evil_lol: . ciekawa jest jak jej sie spodoba rzeka, a raczej i czy szybko przestanie się bać.

ps- zosia jest de best :loveu:

Posted

Ale sa takie szkolenie gdzie się robi w 1 etapie posłuszeństwo, w drugim dalsze posłuszeństwo + agility ;) Popytajcie o takich.
A z wypadu mam nadzieję, że będzie duuuużo zdjeć Zośki :loveu:

Posted

to jest myśl, dzięki. chętnie bym na cos takiego z nią poszła, nie ukrywam. mam nadzieję, że to wyjdzie w końcu. zdjęcia będą, nie wytrzymałabym, żeby sie nie pochwalić najładniejszą z pań na całej rzece :razz:

Posted

Wypoczywajcie Dziewczyny i uważajcie na siebie! Niech Wam nie przyjdzie na myśl nurkować po alkoholu:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Liczymy na mnóóóóóóóstwo zdjęć!!!

Posted

sleepingbyday napisał(a):
zalatana byłam, ot co.
z agility to jest tak, że pomijając finanse, to zajęcia są w weekendy (przynajmniej te, które sprawdzałam wtedy, jak pierwszy raz o tym rozmawialiśmy)- a ja mam studia podyplomowe i teraz nie dam rady. poza tym z tego, co przeczytałam, do agility potrzebne jest posłuszeństwo - hmmm, hmmm - ja nie umiem jej nauczyć tak porządnie:oops: , więc jej posłuszeństwo nie jest pokazowe, wręcz przeciwnie. może najpierw zwykły trening? ale uwaga uwaga- ostatnimi dniami biegała z zapoznanymi psami przez chwilę :crazyeye: !!!
a poza tym zazdrośćcie nam wszyscy, bo jedziemy na suwalszczyznę na dłuugi tydzień i między innymi będziemy spływać czarną hańczą. zosia będzie stała na oku i wypatrywała gałęzi w wodzie :evil_lol: . ciekawa jest jak jej sie spodoba rzeka, a raczej i czy szybko przestanie się bać.

ps- zosia jest de best :loveu:

Treningi faktycznie zazwyczaj są w weekendy. W tygodniu ciężko zebrać grupę, a poza tym praca.
Fajnie jest jak psiak jest posłuszny, jest wtedy dużo łatwiej. Natomiast jeśli piesu sie spodoba, to i z posłuszeństwem jest łatwiej, szczególnie na torze. Psy lubią pracować, a żywiołowe psiaki zazwyczaj bardzo lubią agility, a żeby wiedzieć co mają robić muszą patrzeć na przewodnika.:evil_lol:
Koszt też nie jest zaporowy.

Zazdroszczę Wam tego spływu:)

Posted

Asia_M napisał(a):
Wypoczywajcie Dziewczyny i uważajcie na siebie! Niech Wam nie przyjdzie na myśl nurkować po alkoholu:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Liczymy na mnóóóóóóóstwo zdjęć!!!

zosia nie pije, jeszcze nie jest pełnoletnia, poza tym zapisała się do harcerstwa i złożyła ślubowanie:cool3: . do bożonarodzeniowego śledzika - ani kropelki!

Posted

cudownie było! w ogóle nie chciało nam się wracać do miasta...
a zosia wspaniale. juz drugiego dnia sama wskakiwała do kajaka, jedyne, co ją starsznie denerwowało, to jak nie płynęła na pierwszym kajaku. stado ją wyprzedzało :mad: ! wtedy były histerie i piski i próby wyskoczenia do wody i dogonienia reszty. oczywiście udało jej sie wskoczyć do wody ze trzy razy :diabloti: . poza tym cały dzień w lesie był wpsaniały - tyle zapachów pysznych :-). ech... zostałybyśmy jeszcze trochę na wsi...
no i oczywiście zosia była gwiazdą rzeki. wszyscy jej robili zdjęcia - pies na kajaku dumnie spoglądający przed siebie, wsparty o burtę - to dopiero widok :crazyeye: .

na razie 1 zdjęcie, ale będzie więcej.

Posted

a niżej kolejne fotki ze spływu

ja i moja przyjaciółka pilnuje zosię nogami, żeby nie wyskoczyła :shake:

ja z zoską pozujemy do zdjęcia:

zosia-pionierka na dzikich mokradłach:

zocha sprawdza, co się dzieje na tyłach:

wpływamy do śluzy:

fantastyczna podróżniczka, pogromca nieposłusznych kajakarzy :diabloti:

Posted

i ja też. szkoda, że trzeba było wracać... powiem wam, że nie da się zrobić dobrego zdjęcia, które by pokazało, jak tam jest cudownie. poleca bardzo czarną hańczę każdemu, kto nie zna. a ten, kto zna, to wie, że to przecudowne miejsce.
aha, na razie cisza z posikiwaniem... tfu tfu...

Posted

No nareszcie! ;) Nareszcie Zocha ma domu, w który Ją kochają taka jaka jest! :loveu: Chyba lepiej trafić nie mogla, te wyprawy, zabawy... Chyba kazdy pies marzy o takim domu! :loveu: a kciuki trzymamy aby posikiwanie nie wrocilo :thumbs:

Posted

bardzo dziękuję. mam nadzieję, że zośce ze mną dobrze i że czekają ją u mnie długie lata. przekazałam jej "gratulacje", ale nie zwróciła uwagi, bo zajęta jest dziamganiem dinozaura :diabloti:

czy wiedzieliście, że zofia umie stepować?? oto dowód:

Posted

czasem myślę, że dobrze sobie z tego zdaje sprawę, cwana gapa :razz: .
dziś dostała gammolen, boże, nie macie pojęcia, jak ona się sypie! wystarczy przejść obok niej i zostaje biała plama włosia na ubraniu. na spływie od ciągłego siedzienia blisko niej wszystko miałam białe, zresztą nie tylko ja, inni dookoła też. to nie metafora, w życiu nie widziałam takiego linienia!
chciałam jej kupić szczotkę z włosia do wyczesywania, bo to co mam, nie zdaje egzaminu przy takim linieniu, no i zauważyłam, że ludzkie szczotki sa 2x tańsze. paranoja.

Posted

[quote name='sleepingbyday']a niżej kolejne fotki ze spływu

ja i moja przyjaciółka pilnuje zosię nogami, żeby nie wyskoczyła :shake:

ja z zoską pozujemy do zdjęcia:

zosia-pionierka na dzikich mokradłach:

zocha sprawdza, co się dzieje na tyłach:

wpływamy do śluzy:

fantastyczna podróżniczka, pogromca nieposłusznych kajakarzy :diabloti:

Cudne foteczki! Piękne jesteście Dziewuszki i bardzo kochane!:loveu: Jak ja uwielbiam zaglądać na ten wątek!!!:multi: Oby każdemu psiaczkowi udało się tak jak Zośce!

Posted

Ludek napisał(a):
Może ją trzeba trymować. Usuwa się wtedy martwy włos i psiak prawie nie gubi włosa.

o tym w ogóle nie pomyslałam, przyznaję. no, może i racja. zoska i tak gwiazduje, więc w zasadzie należą jej się te salony piękności :cool3: . jakie są ceny takich usług? zupełnie nie ma pojęcia, jakiego rzędu to są kwoty.