Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 914
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, coś w tym jest. Zrobiło się zimno i nie przyjemnie a oni sobie śpią jak dwa niedźwiadki :)
Jeśli chodzi o frędzle to były ooooooooooookropne. Jak patrzę na stare zdjęcia - nie chcę do tego wracać :)
Jak już Szagiemu odrosną włoski to dopiero będzie nie do poznania :) Będzie piękny facet.

Posted

Kamcia i Kondziu napisał(a):
Jeśli chodzi o frędzle to były ooooooooooookropne. Jak patrzę na stare zdjęcia - nie chcę do tego wracać :)
Jak już Szagiemu odrosną włoski to dopiero będzie nie do poznania :) Będzie piękny facet.

:sweetCyb::bigcool::laugh2_2:

Posted

Uff, stęskniłam się :D :D :D
Komentarzy nt frędzli tradycyjnie nie zauważam :stop::stop::stop: ;)

Co do wchodzenia po schodach - u mnie na początku było to samo :( po kilkunastu dniach Szagi ogarnął, że schody nie gryzą, ale jak jeździliśmy do mojej mamy to było to samo i też musiałam malucha na rękach nosić... Nic na siłę - jak się przekona, że krzywda mu się na schodach nie stanie to będzie po nich śmigał ;)
Co do szczekania na inne psy - nie mam pomysłu :( sama próbowałam go tego nauczyć, ale bez rezultatu :( co ciekawe z żadnym ze znajomych psów (samców) nigdy nie miał zatargów, ale na spacerze na smyczy sadził się na każdego przechodzącego i pyskował mu tak, że uszy puchły ...

Zdjęcia boskie, cudne, rewelacyjne, uspokajające :)

Posted

Ostatnio Victoria jakaśtam pokazywała co robić, żeby pies nie obszczekiwal innych a wiec:

zastosowała klikera i nauczyła psiaka otrzymywać nagrodę na klikera.

Wychodząc z domu używała klikera. Jeżeli psiak wciąż szczekał na inne wracał do domu i wychodziła ponownie ( w tym wypadku powrót na klatkę). I tak w kółko i w kółko... no i przestał za ...setnym razem :)

Szczekanie na psy daleko od domu:
Jeżeli pies szczeka na innego należy wziąć go i iść w przeciwnym kierunku. Stanąć, wydać komende "WATCH ME" :) kliker i smakolyk. Później znowu obieramy właściwy kierunek jeżeli psiak znowu szczeka idziemy w drugim kierunku i to samo. Za ...setnym razem przestal szczekac ;)

POWODZENIA!

Posted

Rewelacja napisał(a):
Taki z Szagiego sznup jak ze mnie Linda Evangelista :P

A kto Cię tam wie Rewelacja...
U Szagiego co najmniej jeden z przodków był sznupem:) Bo charakterku po jamniku to On raczej nie ma;)

Posted

Rewelacja napisał(a):
Ona poradziła sobie z owczarkiem australijskim....
Taki z Szagiego sznup jak ze mnie Linda Evangelista :P

Ale nie porównuj owsika do sznupa, niebo a ziemia :lol: Poza tym ona to sobie może poradzić, bo to ona, a nie my :P

Posted

he he he Szagi to sznup pęłną gębą :) zachowuje się jak jego rasa, szybko się uczy i jak czegoś nie chce zrobić to udaje głupa (nauczył się podawać łapkę ale jak nie chce to się gapi jakby nic nie rozumiał. Na spacerach w czasie napotkania innych psów, zmieniamy kierunek i .. zaczynam tłumaczenie (jak trzylatkowi). Ogólnie to bardzo dużo tłumaczyłam Larze i tak samo robię z Szagim. To są moje skarby i nie wyobrażam sobie wychowania ich bez moich rozmów z nimi :) Szagi bardzo ładnie śpiewa i czasem uprawiamy ten sport. Ostatnio moje maleństwa tak kładą się spać że dla mnie brakuje już miejsca, po "przepchaniu" ich w drugi koniec łóżka za chwilę zostaję pomalutku spychana bo towarzystwo ma za ciasno he he. Poranki są bardzo radosne. Lara śpi w najlepsze, Szagi wskakuje na mnie i całuje - no wstawaj wstawaj. Dużo by można było pisać , cały czas czegoś nowego się uczymy, dowiadujemy. Zobaczymy co przyniesie nam jutro...
Pozdrawiamy cieplutko i czekamy na śnieg bo często musimy myć łapki po spacerach :)

• 2 months later...