Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial][SIZE=2]Roki został znaleziony przy drodze , obolały i połamany. [/FONT]

[FONT=Arial]To cud , że tak mały piesek przeżył zderzenie z samochodem..[/FONT][FONT=Arial]Był w szoku i bardzo cierpiał, aż wył z bólu..[/FONT][FONT=Arial]Roki potrzebował natychmiastowe pomocy. [/FONT][FONT=Arial]Szybko dostał środki przeciwbólowe i uspokajające. [/FONT][FONT=Arial]Później zaczęła się diagnostyka, stwierdzono liczne obrażenia:[/FONT][FONT=Arial]-złamanie prawej łopatki[/FONT][FONT=Arial], złamanie lewej kości łokciowej[/FONT][FONT=Arial]-złamanie dwóch żeber[/FONT][FONT=Arial]-nadwichnięcie nadgarstka[/FONT][FONT=Arial]-stłuczenie kręgosłupa szyjnego[/FONT][FONT=Arial] Roki ma też zaropiałą ranę w okolicy ogona, w której zalęgły się dziesiątki larw much..[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT][FONT=Arial]Roki to młody piesek, ma dopiero 2 lata. Przebywa w lecznicy pod opieką lekarzy. Mimo licznych obrażeń ma szansę na całkowity powrót do zdrowia.Jednak potrzebna jest pomoc. [/FONT][FONT=Arial]Musimy opłacić długie , kosztowne leczenie oraz pobyt w lecznicy. Być może potrzebna będzie także rehabilitacja w późniejszym okresie.[/FONT][FONT=Arial]Bez Państwa pomocy nie damy rady wyleczyć Rokiego. [/FONT][FONT=Arial]Prosimy o wsparcie dla tego dzielnego pieska. [/FONT][FONT=Arial]Roki jest bardzo cierpliwy, spokojnie znosi leczenie, jakby wiedział, że to dla jego dobra..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[/FONT]U Rokiego niestety rozwinęła się sepsa :( Jego stan jest bardzo poważny, nie wiemy czy przeżyje. Łapka musiała zostać amputowana dla ratowania życia.Maluch jest bardzo dzielny i kochany. Każdy kto go pozna, zgodnie twierdzi, że to cudowny, wyjątkowy psiak...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Rokiego nie ma już z nami :-( [']
Wieczorem zasnął jak zawsze.. rano już się nie obudził :-( Nie wiemy co się stało.
Może jakaś ukryta choroba, może wada.. nie wiemy.
Nigdy nie zapomnimy dzielnego maluszka, który tyle przeszedł... :-( Był wyjątkowy, kto poznał osobiście ten wie..
Dziękujemy Lili8522 za wspaniałą opiekę nad maluszkiem.

Fundacja Zmieńmy Los , Ul. Trzech Diamentów 36/20, Bielsko-Biała 43-382

Nr Konta 65103000190109853000303048

Tytułem: Dla Rokiego

rozliczenie:

-422zł - lecznica
+25zł - Majowa
+20zł - Agnieszka G.
+20zł - Karolina Cz.
+25zł - Beciak221
+62zł - Teka88
+10zł - Szymon K.
+100zł - Urszula P.
+30zł - Michał N.
+30zł - Wioletta K.
+130zł - Agata W.
-832zł - lecznica
+450zł - cegiełki

brakuje 372zł

Po operacji:

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże złoty!!!
Moja Zuzia w innym kolorze :( :( :(

Trzymaj się biedaku. Nie damy Ci zginąć!

Lili8522 napisał(a):
Zapisuje, śliczna psina ale to nie jest shih-tzu

To jest mix shih-tzu. Ma troszkę dłuższy pyszczek :)

Posted

ania z poznania napisał(a):

Pięknie dziękuje!! :loveu:

Agucha napisał(a):
Boże złoty!!!
Moja Zuzia w innym kolorze :( :( :(

Trzymaj się biedaku. Nie damy Ci zginąć!

To jest mix shih-tzu. Ma troszkę dłuższy pyszczek :)

Straszne biedactwo. tak mi go żal :( to będzie długie i kosztowne leczenie :(

btw. mam słabość do kudłaczy i w bliższej lu dalszej przyszłości takiego kudłacza chciałabym własnie zaadoptować...
Ale sunie.

Posted

Niestety nie jest dobrze. Mimo podawania antybiotyku rozwija się infekcja w łapce. Musimy niestety brać pod uwagę również czarną wersję, Rokiemu grozi amputacja łapki :( Lekarze walczą o łapkę, psiak dostaje nowe silne leki. Trzymajcie kciuki..

Posted

_bubu_ napisał(a):
Niestety nie jest dobrze. Mimo podawania antybiotyku rozwija się infekcja w łapce. Musimy niestety brać pod uwagę również czarną wersję, Rokiemu grozi amputacja łapki :( Lekarze walczą o łapkę, psiak dostaje nowe silne leki. Trzymajcie kciuki..

Mocno zaciskam kciuki.... walczymy!

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Beata, on został znaleziony w Żywcu, tak?

Bo u mnie na osiedlu roi się od podobnych psiaków i myślałam, że to może któryś z nich...

tak, jest z Żywca.

Posted

[quote name='Bogusik']Moze warto by bylo sprecyzowac o jaka pomoc prosicie i wpisac na 1 str....?![/QUOTE]

[quote name='_bubu_']
[FONT=Arial][SIZE=2][I]Bez Państwa pomocy nie damy rady wyleczyć Rokiego. [/I][/SIZE][/FONT][LEFT] [/LEFT]
[FONT=Arial][SIZE=2][I]Prosimy o wsparcie dla tego dzielnego pieska. [/I][/SIZE][/FONT][LEFT] [/LEFT]
[FONT=Arial][SIZE=2][I]Roki jest bardzo cierpliwy, spokojnie znosi leczenie, jakby wiedział, że to dla jego dobra..

[/I][/SIZE][/FONT][B][COLOR=#b10000]Fundacja Zmieńmy Los , Ul. Trzech Diamentów 36/20, Bielsko-Biała 43-382[/COLOR][/B][B][COLOR=#b10000]
Nr Konta 65103000190109853000303048[/COLOR][/B]
[COLOR=darkred][B]Tytułem: Dla Rokiego[/B][/COLOR][/QUOTE]

Jest napisane...