ewes Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 to czekamy na relację ;) bo jestem ciekawa co powie Beata :) Quote
golddigga Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 A wiec przede wszystkim zmienic karme. Musze znalezc i kupic przez internet taka bez kukurydzy i pszenicy, zmiana diety podobno moze wiele zdzialac! Po drugie musze Libre nauczyc wiecej komend. Libra musi nauczyc sie zostawac w miejscu w chwili, kiedy ktos przychodzi do domu. Wtedy, kiedy ja bede otwierac drzwi, Ona ma siedziec na koncu przedpokoju i grzecznie czekac. Ktos wtedy moze sie bez obaw rozebrac i przejsc do pokoju. Goscie powinni Ja ignorowac. Jedzenie Libra ma dostawac zawsze jako nagrode za wykonanie komendy. Moge podzielic Jej calodzienna porcje na kilka mniejszych i za kazdym razem robic krotkie sesje posluszenstwa i nagradzania. :lol: Mam Ja wypraszac z kuchni, kiedy robie jedzenie a Ona czekajac czy cos Jej "skapnie" staje sie nieprzyjemna i atakuje Bejlika. Czyli nauka i dyscyplina. Musze nauczyc Ja ze nie musi sama podejmowac decyzji bo ja powiem Jej co, jak i kiedy ma zrobic, a Ona powinna wykonywac polecenia chetnie wiedzac, ze zostanie pochwalona lub nagrodzona. Uff...ciekawe czy damy rade :roll: Quote
asiuniab Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 no to czekamy na pozytywne rezultaty:) Quote
ewes Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 (edited) również trzymam kciuki! na początku może być ciężko, ale jak zobaczycie postępy to na pewno będzie łatwiej i jaka radość :) powodzenia! Edited February 20, 2013 by ewes Quote
Istar19 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 nowy banerek dla Libry :) w weekend mogę pomyśleć nad innym :) Quote
golddigga Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Bardzo fajne banerki :lol: Wieczorem wrzuce jakis filmik naszego coraz grzeczniejszego diabelka :evil_lol: Quote
asiuniab Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 golddigga napisał(a):Bardzo fajne banerki :lol: Wieczorem wrzuce jakis filmik naszego coraz grzeczniejszego diabelka :evil_lol: no to cierpliwie czekamy:) Quote
ewes Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 (edited) o tak czekamy! i na jakąś relację co tam u suni? czy została już sama w domu? :) Istar19 - WIELKIE DZIĘKI! :loveu: Edited February 21, 2013 by ewes Quote
golddigga Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Pierwsze postepy!!! Jeszcze we wtorek Libra wogole nie umiala sie bawic i na kazda probe Bejlika reagowala wystawianiem zebow, a wczoraj wieczorem taka zmiana. Dzisiaj tez sie pieknie bawily, gonily sie po calym mieszkaniu. :lol: [video=youtube;3Ftv1nc_m6M]http://www.youtube.com/watch?v=3Ftv1nc_m6M[/video] Czasami jeszcze chce go, nie ugryzc, ale zlapac zebami, ale my nauczylismy sie juz rozpoznawac jej zamiary i strofujemy ja zanim jeszcze cokolwiek zrobi. W mieszkaniu zostaly pieski same dopiero raz na 15 minut, ale itak sie denerwowalam, naszczescie wszystko bylo w porzadku, zadnych problemow. Caly czas jest niepewna i nieufna w stosunku do obcych osob odwiedzajacych nas ale juz przynajmniej wiemy jak postepowac i raczej z czasem jej to przejdzie. Ogolnie jest cudowna, przytula sie, jest wesola i posluszna. :D Quote
ania91sc Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Hehehe :D Ale zaczepki :D Dobrana z nich para :) Cieszę się, że wszystko zaczyna się dobrze układać :) Quote
asiuniab Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 ależ masz cudności w domu, a Libra jest taka uśmiechnięta, niesamowite:) Quote
ewes Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 :loveu::loveu::loveu: super, że wszystko zmierza w dobrym kierunku, jak widać, Libra po prostu potrzebuje czasu. A jak fajnie na koniec padła :D Quote
soboz4 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 jak dobrze, że pannica coraz grzeczniejsza! Quote
PannaAnna Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Ale super,że już robi postępy! :) Nasz czarny diabełek :diabloti::loveu: Quote
Romina_74 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 kochana, grzeczna Libra :) jak bardzo sie ciesze, że dostała taką szansę! :) Quote
ewes Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='saphira18']Libra Libra, co u ciebie?[/QUOTE] uprzedziłaś mnie z pytaniem :evil_lol: Quote
maciaszek Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Mogę prosić o jakiś aktualny tekst o Librze? Podmieniłabym na stronkach, bo tam ciągle o schronisku mowa... Quote
golddigga Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 U Libruni wszystko dobrze :lol: Juz sie czuje zupelnie jak u siebie w domu. Coprawda sa z nia jeszcze pewne problemy i wciaz wiele pracy przed nami, ale idziemy do przodu! ;-) Z Bejlikem sa juz niemal jak rodzenstwo, staja nawzajem w swojej obronie, dziela sie jedzeniem i smakolykami, bawia sie caly czas, nawet czasami ciezko im przerwac jak zaczynaja przesadzac w szalenstwie. W weekend bylismy w gosciach! Libra poznala wszystkich na zewnatrz, zostala prowadzona na smyczy przez kolejne osoby, a po spacerze, juz w obcym domu zachowywala sie zdumiewajaco dobrze, pomimo obecnosci obcych ludzi i psow! Dawala sie glaskac, bawila sie, pozniej sie zdrzemnela. Nadal jednak chce gryzc (tzn lapac zebami, bo to nie jest prawdziwe gryzienie) kiedy ktos wykona gwaltowny ruch, pojawi sie nagle znikad i ja przestraszy lub przychodzi do nas (nad tym trzeba popracowac najbardziej). Poza tym ona jest takim doroslym szczeniakiem hehe. Jej wiedza na temat mieszkania wsrod ludzi i panujacych zasad jest na poziomie czteromiesiecznego szczeniaka, a mozliwosci natomiast na poziomie doroslego psa dlatego caly czas trzeba ja miec na oku, pilnowac zeby nie psocila. Zdarzylo sie jej probowac pogryzc kabel, firanke,dwa razy ukradla jedzenie z blatu w kuchni, kilka razy znalazlam ja na sofie bawiaca sie moim butem, na szczescie nie przyszlam za pozno! :eviltong: Kiedy zostaja pieski same w domu, musze chowac wszystko co mogloby ja zainteresowac, stoly musza byc puste, kable i buty pochowane, drzwi do lazienki zamkniete a itak zawsze sie boje ze cos wymysli. :lol: :diabloti: Quote
ewes Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Ogromnie się cieszę, że pracujecie z Librą i że dziewczyna robi postępy :lol: ucałuj kochaną ode mnie i od Ojcik :) Libra zachowuj się :mad: nie jesteś już szczeniakiem! Golddigga to ja ponowię prośbę maciaszka o opis na stronę schroniska ;) i może jakieś zdjęcie :cool3: Quote
soboz4 Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Świetnie się czyta takie dobre nowinki! Quote
pralinka94 Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 ale super :D widać, że Libra stara się dostosować, mądra z niej psica, oby tak dalej! Quote
Recommended Posts