ania91sc Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Chodziło mi o to co Bożena i Ty napisałaś, że po prostu w piątek jest dużo droższe ogłoszenie, bo kosztuje te 44zł z groszem :) Wiadomo najlepszy piątek, najwięcej ludzi, ale jak się dowiedziałam w czwartek (nie licząc oczywiście piątku) jest największy nakład, więc dlatego mówiłam, że lepszy od poniedziałku, wtorku, środy i bodajże soboty :) Tylko tyle mogę potwierdzić :D Quote
ania91sc Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Tutaj przybliżony nakład :D Nakład gazety w czwartek to ok. 60 400 egz. w poniedziałek to ok. 46 700 egz. wtorek, środa, sobota to ok. 38 000 - 40 000 egz. na cały region Śląska - piątek to ok. 211 200 egz. Quote
Romina_74 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Informacje dla wszystkich na przyszłość. Ogłoszenia w DZ: wydanie lokalne - Katowice, emisja - piątek: 6,83 zł. wydanie główne - cały region Śląska, emisja piątek: 44,28 zł. na wydanie główne - cały region Śląska, emisja czwartek: 13,84 zł. Jeśli chcemy, aby ogłoszenie ukazało się w dodatku lokalnym - Katowice, to decyzję na zamieszczenie ogłoszenia wraz z tesktem, przelewem, zdjęciem w jpg należy dostarczyć do DZ najpóźniej we wtorek danego tygodnia do godz. 11.15, na pozostałe wydania czas na jw. jest do środy do godz. 15.30. Ogłoszenia tzw. Fotooferta, przyjmowane są max. do 6 linii. W jednej linii mieści się ok. 29 znaków. Quote
ewes Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Libra dziś na akcji była mega zestresowana. chyba woli spacery na Borki :lol: Może się wybiegać, wyszaleć i od razu stres i całe napięcie z psiaka uchodzi ;)... Libra gdy kogoś nie zna to boi się każdego ruchu tej osoby :shake: dlatego nie nadaje się do domu z małymi dziećmi... dzisiaj gdy staliśmy obok namiotu to 'kocia' wolontariuszka tupała sobie żeby się ogrzać, a Libra ze strachu złapała ją lekko zębami :shake: Ja, Ojcik czy inne osoby które zna mogą z nią robić wszystko, gdy wróciłyśmy ze schroniska, to pozamykałyśmy wszystkie drzwi i spuściłyśmy ją ze smyczy... taka namiastka domu :roll: po 2 latach jej się należy... dałyśmy koc na kanapę, usiadłyśmy sobie na niej i Libra oczywiście wskoczyła i położyła się między nami... Ojcik chciała ją sprawdzić czy ją też tak będzie chciała dziabnąć, więc wzięła puszkę, zaczęła się nią tłuc, potem tupać, skakać, klaskać, poszła do łazienki z Librą... myła miskę, też się tłukła i Libra w ogóle nie zwracała na to uwagi... chyba musimy do niej obce osoby przyprowadzać i neich zaznajamia sie z obcymi, niech zobaczy, że wszyscy ludzie to spoko stworzenia... No i jak tak siedziałyśmy na tej kanapie, to się z Librą bawiłyśmy... tak że tak powiem, bardzo się wczuwając :diabloti:... sierść miałam wszędzie, nawet trochę połknęłam :roll:... ale co tam.. radość Libry nie do opisania! W samochodzie Libra po prostu zasnęła.. położyła pyszczek na kolanach Ojcik i zasnęła.. aż żal było wychodzić z samochodu. Ojcik powiedziała, że jakby mogła to brałaby ją w ciemno... bo zachowuje się identycznie jak Dela... i jest kochaaaaaaana :loveu: a teraz dwa nieudane zdjęcia robione telefonem w samochodzie: Quote
ania91sc Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Niestety ludzie obcy jak przychodzą do schroniska to pewnie się zniechęcają... :( a nie widzą jaka Libra jest jak kogoś pozna... Oby w końcu ktoś ją dostrzegł i dał szansę, a na pewno odwdzięczy się OGROMNĄ miłością :) Quote
saphira18 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 widziałam strach w jej oczach jak obcy ją głaskali... biedaczka, trzeba jej pomóc z tym lękiem:shake: Quote
asiuniab Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 saphira18 napisał(a):widziałam strach w jej oczach jak obcy ją głaskali... biedaczka, trzeba jej pomóc z tym lękiem:shake: Ona potrzebuje oswojenia w dt, inaczej może nie opuścić schroniska:( Quote
saphira18 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 asiuniab napisał(a):Ona potrzebuje oswojenia w dt, inaczej może nie opuścić schroniska:( gdybyśmy miały taką możliwość byłaby już w dt... ale jak w schronisku dalej to co mamy czekać? Quote
ewes Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Oj przydałby się jej DT... ona w schronisku żyje w mega stresie... boi się dosłownie wszystkiego... :shake: a to nie wróży dobrze na jej dalsze losy... bo ona ze starchu staje się agresywna... Quote
soboz4 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Trzeba jej zrobić wydarzenie o szukaniu dt, rozmawiałam o Librze z Ireną, mam z nią rozmawiać wieczorem, ale mówiłam że wyłącznie chodzi o domy dt z socjalizacją, czy wiemy jak Libra zachowuje się w stosunku do kotów??? Quote
ewes Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 soboz4 napisał(a):Trzeba jej zrobić wydarzenie o szukaniu dt, rozmawiałam o Librze z Ireną, mam z nią rozmawiać wieczorem, ale mówiłam że wyłącznie chodzi o domy dt z socjalizacją, czy wiemy jak Libra zachowuje się w stosunku do kotów??? nigdy nie sprawdzałyśmy jej na koty, ale Ojcik mówi, że raczej jakby takiego zobaczyła to uciekłaby w kąt... sprawdzimy w czwartek. to samo jest z psami, w schronisku potrafi pokazać czasem zęby, ale potrafi też ustąpić... z Alfą np, Alfa w sobotę nie raz na Librę zęby pokazała, a Libra za Ojcik się chowała... więc jakby były koty/psy rezydenci to nie powinno być problemu. Quote
asiuniab Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Libra, jak tylko nabierze ogłady, to znajdzie domek w "5 minut" Quote
ewes Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 na pewno, tym bardziej, że ona szybko się uczy i wie (najczęściej :diabloti:) że jak czegoś nie wolno to nie wolno... na stół w schronisku już nie wskakuje :cool3: Quote
Romina_74 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 A jak tam po piątkowym ogłoszeniu w DZ? Jakiś telefon choć jeden, malutki? :( Quote
pralinka94 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 biedna Libra, teraz musi coś w jej sprawie ruszyć, myślę, ze jak intensywnie bedziemy szukać, to znajdzie się ten DT Quote
ewes Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Romina_74 napisał(a):A jak tam po piątkowym ogłoszeniu w DZ? Jakiś telefon choć jeden, malutki? :( właśnie nie było telefonów, a Libry też nie widziałam w DZ...:roll: Quote
Romina_74 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 ewes napisał(a):właśnie nie było telefonów, a Libry też nie widziałam w DZ...:roll: :crazyeye: jak to? a kupiłaś piątkowe wydanie? to raczej nie jest możliwe! ewesko masz egzemplarz tej gazety? bo to co mówisz musi być pewne, żeby reklamować! Quote
ewes Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 (edited) Romina_74 napisał(a)::crazyeye: jak to? a kupiłaś piątkowe wydanie? to raczej nie jest możliwe! ewesko masz egzemplarz tej gazety? bo to co mówisz musi być pewne, żeby reklamować! na 100% jej nie było.. a jak na złość mama wyrzuciła gazetę... za chwileczkę sprawdzę może gdzieś jeszcze leży... mam nadzieję. edit. dzisiaj rano ją wyrzuciła.. muszę znaleźć kogoś kto może mieć piątkowe wydanie... bo teraz to ja już zaczynam wątpić... ale z 5 x przeglądałam i nie znalazłam Libry.. Edited February 5, 2013 by ewes Quote
asiuniab Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 ewes napisał(a):na 100% jej nie było.. a jak na złość mama wyrzuciła gazetę... za chwileczkę sprawdzę może gdzieś jeszcze leży... mam nadzieję. edit. dzisiaj rano ją wyrzuciła.. muszę znaleźć kogoś kto może mieć piątkowe wydanie... bo teraz to ja już zaczynam wątpić... ale z 5 x przeglądałam i nie znalazłam Libry.. ale to i tak chyba trzeba zapytać u źródła w redakcji?? Quote
ewes Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 trochę zamętu narobiłam :oops: nie wiem jak mogłam przeoczyć naszą ślicznotkę przepraszam wszystkich :roll: Quote
ewes Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Romina, dziękujemy serdecznie za dzisiejszy spacerek Librowy :loveu: Mogłabyś wziąć ją jeszcze w sobotę? :roll:, niestety nie będzie nas w schronisku. a jakby ktoś był chętny żeby pospacerować z Alfą (chociaż 20 minut) będę ogromnie wdzięczna. Quote
Romina_74 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 ewes napisał(a):Romina, dziękujemy serdecznie za dzisiejszy spacerek Librowy :loveu: Mogłabyś wziąć ją jeszcze w sobotę? :roll:, niestety nie będzie nas w schronisku. a jakby ktoś był chętny żeby pospacerować z Alfą (chociaż 20 minut) będę ogromnie wdzięczna. Zupełnie nie ma za co :) Wybiegała się dziewczyna z Kajtkiem i Omega nawet z nimi BIEGAŁA :crazyeye: Niestety w sobotę również mnie nie będzie i prosiłam Pawła, żeby razem z Omegą wziął na spacerek Kajtola ... :( Quote
ewes Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 szkoda :( ale Ania z Marcinem wyjdą z 'naszymi' dziewczynami :loveu: dziwisz się, że Libra biegała :cool3:, czy może Omega :eviltong:? Quote
ania91sc Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Dziś Libra była ze mną na spacerku :D Co prawda nie na tak długim jak z Darią ale była bardzo szczęśliwa, że mogła wyjść z boksu i trochę sobie pochodzić. Na spacerze zachowywała się bardzo grzecznie, cały czas spoglądała, czy idę przy Niej :) Dostała trochę jedzonka :) Ale najbardziej chciała się przytulać, cały czas na mnie wskakiwała jak się zatrzymywałyśmy i czekała na smyranko :D A tutaj kilka zdjątek: A kiedy wróci Ojcik? :D To weź powiedz Ojcik, że na Nią czekam w czwartek :D Quote
asiuniab Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 [quote name='ania91sc']Dziś Libra była ze mną na spacerku :D Co prawda nie na tak długim jak z Darią ale była bardzo szczęśliwa, że mogła wyjść z boksu i trochę sobie pochodzić. Na spacerze zachowywała się bardzo grzecznie, cały czas spoglądała, czy idę przy Niej :) Dostała trochę jedzonka :) Ale najbardziej chciała się przytulać, cały czas na mnie wskakiwała jak się zatrzymywałyśmy i czekała na smyranko :D kochani, może poogłaszajmy Librę, że szukamy dt, aby Libra się przestała bać i zaufała człowiekowi (tak żeby obcym ząbków nie pokazywała), a jestem pewna, że Libra znajdzie dom szybko Quote
Recommended Posts