mari23 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='sleepingbyday']mari - mamy niemal kopię w korabiewicach. ale jest jeszcze trochę wypłoszony, czy pani jest z tych, co umieją przełamać psie straszki i są cierpliwi wobec faktu, ze pies nie jest z zachowania szczęśliwym godlenem na dzień dobry?[/QUOTE] dałoby się fotki jakieś na maila wysłać? ( mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ) państwo na razie patrzą wzrokowo - żebytaki sam, a tamten przygarnięty był, więc pewnie też bojaźliwy przeglądałam Korabiewickie psiaki i jednego znalazłam trochę podobnego, tylko średniak, a oni małego chcą Quote
Lili8522 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Cioteczki zajrzyjcie tutaj [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232852-Strzałka-i-Wilczka-szukaja-domu-4-suczki-juz-wysterylizowane/page14[/url] Cyt. "w grudniu wyjeżdżam do CZD z dzieckiem-nie wiem na ile dni to zalezy od wyników tomografu-suki musza opuscić mój dom,inaczej zostana wypuszczone na ulicę,a co sie z tym wiąze albo zgina,albo zostana odłowione przez hycla.Tak,tak,jestem podła,tyle,że ja nie ma co z nimi zrobić...nikt ich z pokoju przez ten czas nie wyprowadzi,nie nakarmi,nie ma kto nawet ich wyprowadzić...młodszy synek pojedzie do dziadków,w domu nie będzie nikogo przez kilkanascie godzin,a maz na pewno z nimi nie wyjdzie.Tak to jest..." Bardzo zła sytuacja, czy suczki trafią na ulice? :placz: POMOCY!!!!!!!!!!!!!! na wątku 2 osoby totalna cisza.... nie wiadomo co robić........... :shake: Quote
sleepingbyday Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 mari, nie mam fotek zapisanych w kompie, ale można wyciagnąć i zapisać w jpg ze strony facebooka. my psiaka nazywamy płomykiem, a inni sidem. jego wielkość widać, na zdjęciach jest skala ludzka: [url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.433195833407493.97343.300088980051513&type=1[/url] Quote
Ellig Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Lili8522']Cioteczki zajrzyjcie tutaj [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232852-Strzałka-i-Wilczka-szukaja-domu-4-suczki-juz-wysterylizowane/page14[/URL] Cyt. "w grudniu wyjeżdżam do CZD z dzieckiem-nie wiem na ile dni to zalezy od wyników tomografu-suki musza opuscić mój dom,inaczej zostana wypuszczone na ulicę,a co sie z tym wiąze albo zgina,albo zostana odłowione przez hycla.Tak,tak,jestem podła,tyle,że ja nie ma co z nimi zrobić...nikt ich z pokoju przez ten czas nie wyprowadzi,nie nakarmi,nie ma kto nawet ich wyprowadzić...młodszy synek pojedzie do dziadków,w domu nie będzie nikogo przez kilkanascie godzin,a maz na pewno z nimi nie wyjdzie.Tak to jest..." Bardzo zła sytuacja, czy suczki trafią na ulice? :placz: POMOCY!!!!!!!!!!!!!! na wątku 2 osoby totalna cisza.... nie wiadomo co robić........... :shake:[/QUOTE] Nie mam sily przeczytac calego watku ale krew mnie zalewa ,ze mozna tak myslec i tak pisac....Co za koszmarna nieodpowiedzialnosc i dziecinada nie obrazajac dzieci....Psy na ulicę! To juz lepiej do schroniska:( Quote
mestudio Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Ellig']Nie mam sily przeczytac calego watku ale krew mnie zalewa ,ze mozna tak myslec i tak pisac....Co za koszmarna nieodpowiedzialnosc i dziecinada nie obrazajac dzieci....Psy na ulicę! To juz lepiej do schroniska:([/QUOTE] Dokładnie tak Ellig, poczytałam większość i w ogóle uważam, że tam w przyszłości nie powinny trafić żadne zwierzęta tymczasowe, nie tylko z powodu tej wypowiedzi. Zwierzę potrzebuje poczucia stabilności, a jeśli jest odrzucane przez któregoś z domowników, jeśli w domu przez zwierzęta panuje zła atmosfera to takie zwierzę zawsze będzie zalęknione i zdenerwowane. Jeśli pani pisze,że jak psy zostają w domu z mężem, to on ich na spacer nie wyprowadzi to mi ręce opadają jeszcze niżej niż w momencie informacji o wywaleniu ich na ulicę. Quote
Ellig Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='mestudio']Dokładnie tak Ellig, poczytałam większość i w ogóle uważam, że tam w przyszłości nie powinny trafić żadne zwierzęta tymczasowe, nie tylko z powodu tej wypowiedzi. Zwierzę potrzebuje poczucia stabilności, a jeśli jest odrzucane przez któregoś z domowników, jeśli w domu przez zwierzęta panuje zła atmosfera to takie zwierzę zawsze będzie zalęknione i zdenerwowane. Jeśli pani pisze,że jak psy zostają w domu z mężem, to on ich na spacer nie wyprowadzi to mi ręce opadają jeszcze niżej niż w momencie informacji o wywaleniu ich na ulicę.[/QUOTE] No wlasnie, poddalam jeszcze jedno mozliwe rozwiazanie, zobaczymy czy osoba proszaca o pomoc z niego skorzysta....Przepraszam , ale diabli mnie biora ,ze ludzie sa tacy beztroscy w tak waznych sprawach jak zycie, zycie innych, zycie zwierzat a potem ratuj.....:( Quote
necianeta89 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Czy ja mogę prosić o konto do przelewu? chce zrobić przelew z moją składką , podwyższam ją do 20 zł. Quote
mari23 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='sleepingbyday']mari - mamy niemal kopię w korabiewicach. ale jest jeszcze trochę wypłoszony, czy pani jest z tych, co umieją przełamać psie straszki i są cierpliwi wobec faktu, ze pies nie jest z zachowania szczęśliwym godlenem na dzień dobry?[/QUOTE] zapisałam sobie państwo jutro pojadą poznać pieska z Głogowa ( po zmarłym właścicielu) jeśli się nie zdecydują - zadzwonią do mnie, że mam szukać.... wtedy pokażę im Sida Quote
Macia Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 oj[quote name='mestudio']Na konto Baloniarek poleciało 10% - 62,80 z kolejnego bazarku.[/QUOTE] Dziękuję bardzo już doszło :loveu:. Jutro dopiszę do rozliczenia, bo mi internet szwankuje. [quote name='necianeta89']Czy ja mogę prosić o konto do przelewu? chce zrobić przelew z moją składką , podwyższam ją do 20 zł.[/QUOTE] Chodzi o moje konto jak się domyślam? Już podsyłam. I bardzo dziękujemy :loveu:. Ja z prośbą. Jakby ktoś miał chwilę to moja siostra będzie wdzięczna za zagłosowanie na stronie: [url]http://www.akademia-aquafresh.pl/component/konkursy/rodzice.html[/url] Na zdjęciu jej córka i mąż ;). Z góry dzięki (głosować można codziennie). Quote
Ziutka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Macia'] Ja z prośbą. Jakby ktoś miał chwilę to moja siostra będzie wdzięczna za zagłosowanie na stronie: [URL]http://www.akademia-aquafresh.pl/component/konkursy/rodzice.html[/URL] Na zdjęciu jej córka i mąż ;). Z góry dzięki (głosować można codziennie).[/QUOTE] Macia, na której stronie ? Podaj nazwisko itp. bo tam tyle ludzi, że nie wiem gdzie szukać Quote
NikaEla Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Macia'] Ja z prośbą. Jakby ktoś miał chwilę to moja siostra będzie wdzięczna za zagłosowanie na stronie: [URL]http://www.akademia-aquafresh.pl/component/konkursy/rodzice.html[/URL] Na zdjęciu jej córka i mąż ;). Z góry dzięki (głosować można codziennie).[/QUOTE] ale na którym z tych wielu zdjęć? Quote
Macia Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Miałam dopisać, ale skleroza oczywiście. Nazwisko Błaszczyk. Dzięki :multi:. Quote
Ziutka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Głos oddany rzecz jasna :) Mam problemy z pamięcią, więc jak coś to przypomnij jutro żeby głosować ;) Quote
mestudio Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Ziutka']Głos oddany rzecz jasna :) Mam problemy z pamięcią, więc jak coś to przypomnij jutro żeby głosować ;)[/QUOTE] z pamięcią też???? :-D TZmestudio Quote
Ziutka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='mestudio']z pamięcią też???? :-D TZmestudio[/QUOTE] Znowu się mnie czepiasz ? :angryy: Quote
Ellig Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 [quote name='Ellig'][COLOR=#0000cd][SIZE=4][FONT=comic sans ms][B]W takim razie poprosze o pomoc dla psa na zakup karmy w kwocie 100 zł[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] Cyt."Zamieszczone przez [B]Cudak[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=19927921#post19927921"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL] Czy możemy liczyć na pomoc dla Urgo, w BDT, kończy mu się karma, a na koncie i wątku pusto :-( [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/228646-Mix-husky-z-łańcucha-już-w-DT-u-Myngey-)-KOŃCZY-SIĘ-KARMA-na-koncie-PUSTO"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...a-koncie-PUSTO[/URL]! "[/QUOTE] wlasnie dostalam potwierdzenie zakupu karmu dla Urgo, dziekujemy:) [img]http://imageshack.us/a/img12/8414/dscf1012c.jpg[/img] Quote
Ellig Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 (edited) [quote name='Macia']Miałam dopisać, ale skleroza oczywiście. Nazwisko Błaszczyk. Dzięki :multi:.[/QUOTE] Zaraz zajrze i zaglosuje:) Zaglosowane, potwierdzone:) Edited November 17, 2012 by Ellig Quote
Ziutka Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 O, to lece i ja zagłosować dzisiaj ;) zagłosowane :) Quote
iwoniam Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Gdybyście mieli ochotę - zapraszam na nasze bazarki chcemy jeszcze bardziej pomagać olkuszakom - banerki podlinkowane Dzięki ! Quote
mari23 Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 (edited) [quote name='sleepingbyday']mari - mamy niemal kopię w korabiewicach. ale jest jeszcze trochę wypłoszony, czy pani jest z tych, co umieją przełamać psie straszki i są cierpliwi wobec faktu, ze pies nie jest z zachowania szczęśliwym godlenem na dzień dobry?[/QUOTE] pani dziś dzwoniła - ponieważ nie zdecydowała się na Misia z Głogowa powiedziałam jej, że jest piesek, ale bardzo lękliwy.... chyba trafiłam w czuły punkt, panią to bardzo zainteresowało i dopytuje się o tego lękliwego psiaka - ile ma lat przede wszystkim, lękliwy był na początku ten ich nie żyjący piesek, który też był przygarnięty edytuję, bo pani dzwoniła, Sida widziała i bardzo go chce - prosi o więcej informacji, zwłaszcza o wiek psiaka pyta też, jaki byłyby koszty transportu i czy dałoby się to załatwić jakoś wciąż patrzy na zdjęcie Sida.... pani kilka razy pytała, ile kosztowałby transport, więc myślę, że pokryje koszty.... Edited November 19, 2012 by mari23 Quote
Drzagodha Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='mari23']pani dziś dzwoniła - ponieważ nie zdecydowała się na Misia z Głogowa powiedziałam jej, że jest piesek, ale bardzo lękliwy.... chyba trafiłam w czuły punkt, panią to bardzo zainteresowało i dopytuje się o tego lękliwego psiaka - ile ma lat przede wszystkim, lękliwy był na początku ten ich nie żyjący piesek, który też był przygarnięty edytuję, bo pani dzwoniła, Sida widziała i bardzo go chce - prosi o więcej informacji, zwłaszcza o wiek psiaka pyta też, jaki byłyby koszty transportu i czy dałoby się to załatwić jakoś wciąż patrzy na zdjęcie Sida.... pani kilka razy pytała, ile kosztowałby transport, więc myślę, że pokryje koszty....[/QUOTE] Marysiu, jadę jutro w okolice Wołomina i wracam do Głogowa później, mogę trochę zboczyć z drogi. Daj znać, jak mam psa zgarnąć po drodze ;) Quote
Nutusia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 O tym psiaku chyba SBD pisała i go zaproponowała... Quote
sleepingbyday Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 tak, to korabiewicki sid vel płomyk. własnie się dowiedziałąm, ze ponoć sa jacyś chętnina niego, ale nie wiem nic wiecej, czy to poważne, czy nie, jak tylko sie dowiem, dam znać. Quote
Nutusia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 A to nie ci sami, o których pisze Mari23?!?!?!!? Quote
sleepingbyday Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 nie, nie ci sami, ale to chyba jednak "kaczka dziennikarska" i nie ma na niego chętnych (oprócz tych od mari). czekam na potwierdzenia, żeby już bardziej nie namieszać. Quote
Recommended Posts