mari23 Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 [quote name='zerduszko']Ona ma zbliżony skład do Boscha czy Brita. Ale z tej półki to wiadomo, bez szału ;)[/QUOTE] i ja o dobre rady proszę, też mam problem z wyborem karmy, zwłaszcza przy 10 "tymczasach" ciężko dokonać dobrego wyboru.....ostatnio kupiłam Brita, teraz Purinę senior... Quote
_ogonek_ Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='necianeta89']Marzy mi się karma bez zboża.... hm.[/QUOTE] sucha? Mi polecali Taste of Wild, ale do tanich nie należy... Chyba 7 kg = 120 zł ? Nie pamiętam dokładnie. Quote
cisowianka Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Wczoraj puściłam swoją deklarację za czerwiec (20 zł nadal ) Quote
sleepingbyday Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 necianeta, brit care chyba bez zbóż ma karmy. ma tłuszcz drobiowy, otręby ryżowe i inne tam polisdacharydy czy coś, ale zbóż nie ma. na stronie producenta jest skałd przy każdym rodzaju karmy. iwonam, gratulacje. mmd - z powodu gucia też ;-). oplułaś jadem opiekunów? jakiś ochrzan? Quote
mmd Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Marta - poszło 70, na zdrówko :) SBD - (opiekunkę) ochrzaniłam strasznie, wyplułam cały jad, nie mam już ani grama ;) Na FB wczoraj ludzie dołożyli swoje. Guciowi nic się nie stało - psychicznie i fizycznie. Quote
sajlana Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 wvczoraj poszła moja dekaracja...coś mi się wczoraj wydawała na FB, że Gutek wrócił.. Quote
Roszpunka Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 (edited) [SIZE=4][/SIZE][B].................[/B] Edited June 5, 2012 by Roszpunka Quote
mmd Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='_ogonek_']sucha? Mi polecali Taste of Wild, ale do tanich nie należy... Chyba 7 kg = 120 zł ? Nie pamiętam dokładnie.[/QUOTE] Właśnie kupiłam pierwszy worek dla mojego psa, do tej pory jadł ProNature Holistic, ale wypatrzyłam, że jest niżej w rankingu, a droga jak diabli (90zł za 2,7 kg). Po Taste of the Wild kupal ładny, zero bąkaczy (Orijen jest pierdogenny;)) Kosztuje 119 za 6,8 kg albo 220 za 13,6 kg. [quote name='cisowianka']Wczoraj puściłam swoją deklarację za czerwiec (20 zł nadal )[/QUOTE] Doszło, zaraz wpisuję :) Quote
mari23 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='mmd']Właśnie kupiłam pierwszy worek dla mojego psa, do tej pory jadł ProNature Holistic, ale wypatrzyłam, że jest niżej w rankingu, a droga jak diabli (90zł za 2,7 kg). Po Taste of the Wild kupal ładny, zero bąkaczy (Orijen jest pierdogenny;)) Kosztuje 119 za 6,8 kg albo 220 za 13,6 kg. :)[/QUOTE] ależ mi się ten opis spodobał - świetny! cena niestety nie dla mnie, przy dziesiątce psów wypłaty by mi na sama karmę brakło :( Quote
mmd Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='mari23']ależ mi się ten opis spodobał - świetny! cena niestety nie dla mnie, przy dziesiątce psów wypłaty by mi na sama karmę brakło :([/QUOTE] Ja mogę szaleć, bo mój zjada ok. 3 kg na miesiąc. Nawet jak jest ten pasożyt Gucio ;) to jest 6kg, więc da się przeżyć :) Obaj chętnie wciągają, przy czym w przypadku Gucia to nic nadzwyczajnego, bo on zeżre wszystko, byle dużo :) Quote
Ellig Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='mari23']ależ mi się ten opis spodobał - świetny! cena niestety nie dla mnie, przy dziesiątce psów wypłaty by mi na sama karmę brakło :([/QUOTE] dobra i nie droga promocja tylko 1 dzien. [url]http://allegro.pl/happy-dog-naturcroq-lamb-15kg-3kg-30przysmakow-dos-i2370626134.html[/url] Quote
mari23 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='Ellig']dobra i nie droga promocja tylko 1 dzien. [URL]http://allegro.pl/happy-dog-naturcroq-lamb-15kg-3kg-30przysmakow-dos-i2370626134.html[/URL][/QUOTE] dzięki !!! już tam lecę :) Quote
Ellig Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='mari23']dzięki !!! już tam lecę :)[/QUOTE] Prosze bardzo to bardzo rzetelny dostawca:) Quote
Ellig Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='mmd']Ja mogę szaleć, bo mój zjada ok. 3 kg na miesiąc. Nawet jak jest ten pasożyt Gucio ;) to jest 6kg, więc da się przeżyć :) Obaj chętnie wciągają, przy czym w przypadku Gucia to nic nadzwyczajnego, bo on zeżre wszystko, byle dużo :)[/QUOTE] Gucialinski w koncu wygral konkurs na "jakie mam mozliwosci":evil_lol:wchlaniania:diabloti: Quote
_ogonek_ Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Baloniary, pomóżcie! PIWet chce się pozbyć z biura naszego sercowca Arliczka! Staruszek chyba zejdzie w boksie :( Potrzeba pomocy... [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/227954-PIW-CHCE-SI%C4%98-POZBY%C4%86-PSA-pilnie-potrzebuj%C4%99-pomocy"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227954-PIW-CHCE-SI%C4%98-POZBY%C4%86-PSA-pilnie-potrzebuj%C4%99-pomocy[/URL] PILNE! Quote
sylwija Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 pilnie potrzebuję DT dla tego psiaka: młody, bardzo przyjacielski, wesoły [IMG]http://images10.fotosik.pl/1640/aafa05d2c35fe01cgen.jpg[/IMG] [IMG]http://images10.fotosik.pl/1640/fa41f5df84e42f76gen.jpg[/IMG] Quote
necianeta89 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='sleepingbyday']necianeta, brit care chyba bez zbóż ma karmy. ma tłuszcz drobiowy, otręby ryżowe i inne tam polisdacharydy czy coś, ale zbóż nie ma. na stronie producenta jest skałd przy każdym rodzaju karmy. iwonam, gratulacje. mmd - z powodu gucia też ;-). oplułaś jadem opiekunów? jakiś ochrzan?[/QUOTE] brit jest paskudnie suchy, nie może mój pies jeść takiego bo ma ogromny problem z wypróżnieniem. Więc jestem w kropce. Nie wiem co zamawiać, hm. Podobają mi się skandynawskie karmy... ale nie ma ich dostępnym no i nie znam ceny. Quote
sleepingbyday Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 serio? ja nie mam tego wrażenia, ale może inny rodzaj jedzą moje psy, a może osobniczo twojemu po prostu nie pasuje i już. tak to jest z karmami, niestety nie mam więcej pomysłów. mmd - i dobrze, niech wiedzą, ze my nie wypożyczalnia. Quote
beta ata Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 (edited) Co do karm... Inne "jadalne" dla psa to Bosch, Josera, Arion (tańsze), Acana (drozsza)... Moja nie lubi zbytnio Boscha i to właśnie Bosch wydaje mi sie suchy, ale to pewnie zalezy od rodzaju. Mojej dobrze wchodzi Brit właśnie i Acana. Mysle, że naprawdę zalezy od psa. Od samej suchej karmy moja tez ma zatwardzenia, więc ja mieszam z puszką i dodaje łyżke oliwy i tarte jabłko, bardzo chętnie je i kupki jak marzenie ;-) :-D Ja swojej daje tez dwa,trzy razy w tygodniu świeże mięso z warzywami. Jedni uważają, że to dobrze, inni, że nie powinno sie mieszać typów krmienia , ale ja widzę, że mojej małej to dobrze robi. Ja uważam, że jedzenie samej suchej karmy powoduje pewnego rodzaju upośledzenie trawienia u psa, mianowicie zanika produkcja pewnych enzymów, ktorych wydzielanie jest stymulowane przez rozmaitość składników i ich stężenie w naturalnym pokarmie. Nie ma takiej możliwości, żeby wysuszone, zakonserwowane produkty miały pełny skład biologiczny. Mam teraz tylko jednego niedużego psa, to mogę sobie pozwolić ;-) Edited June 6, 2012 by beta ata Quote
[email protected] Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 chciałam napisac że rezygnuję z bycia dt niektórzy pewnie wiedzą o co chodzi Quote
Lili8522 Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [quote name='[email protected]']chciałam napisac że rezygnuję z bycia dt niektórzy pewnie wiedzą o co chodzi[/QUOTE] :crazyeye: jak to? Ja nie wiem o co chodzi? Gdzie się mogę dowiedzieć? :-( Quote
[email protected] Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 na wątku mojego byłego tymczasa Gacka Quote
_ogonek_ Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [quote name='[email protected]']chciałam napisac że rezygnuję z bycia dt niektórzy pewnie wiedzą o co chodzi[/QUOTE] napisałabym ci żebyś się nie poddawała, bo DT jak na lekarstwo, ale z drugiej strony chyba ugryzę się w język bo w zasadzie guzik wiem o tymczasowaniu psów :( idę przestudiować wątek Gacka. Quote
Lili8522 Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [quote name='[email protected]']na wątku mojego byłego tymczasa Gacka[/QUOTE] Przykro mi... Ale tak to jest że w 99% przypadków DT w razie problemów zostaje sam z psiakiem... później o nic doprosić się nie można... :shake: Może lepiej gdyby u Ciebie tymczas miały szczeniaki? Chodź pewnie teraz Ci tymczasowanie uszami wychodzi... Skądś to znam aż za dobrze i wiem jak się czujesz... Ale nie martw się :Rose: Quote
Recommended Posts