Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zerduszko']Ona ma zbliżony skład do Boscha czy Brita. Ale z tej półki to wiadomo, bez szału ;)[/QUOTE]

i ja o dobre rady proszę, też mam problem z wyborem karmy, zwłaszcza przy 10 "tymczasach" ciężko dokonać dobrego wyboru.....ostatnio kupiłam Brita, teraz Purinę senior...

Posted

[quote name='necianeta89']Marzy mi się karma bez zboża.... hm.[/QUOTE]
sucha? Mi polecali Taste of Wild, ale do tanich nie należy... Chyba 7 kg = 120 zł ? Nie pamiętam dokładnie.

Posted

necianeta, brit care chyba bez zbóż ma karmy. ma tłuszcz drobiowy, otręby ryżowe i inne tam polisdacharydy czy coś, ale zbóż nie ma. na stronie producenta jest skałd przy każdym rodzaju karmy.
iwonam, gratulacje.
mmd - z powodu gucia też ;-).

oplułaś jadem opiekunów? jakiś ochrzan?

Posted

Marta - poszło 70, na zdrówko :)

SBD - (opiekunkę) ochrzaniłam strasznie, wyplułam cały jad, nie mam już ani grama ;) Na FB wczoraj ludzie dołożyli swoje.
Guciowi nic się nie stało - psychicznie i fizycznie.

Posted

[quote name='_ogonek_']sucha? Mi polecali Taste of Wild, ale do tanich nie należy... Chyba 7 kg = 120 zł ? Nie pamiętam dokładnie.[/QUOTE]
Właśnie kupiłam pierwszy worek dla mojego psa, do tej pory jadł ProNature Holistic, ale wypatrzyłam, że jest niżej w rankingu, a droga jak diabli (90zł za 2,7 kg). Po Taste of the Wild kupal ładny, zero bąkaczy (Orijen jest pierdogenny;)) Kosztuje 119 za 6,8 kg albo 220 za 13,6 kg.

[quote name='cisowianka']Wczoraj puściłam swoją deklarację za czerwiec (20 zł nadal )[/QUOTE]
Doszło, zaraz wpisuję :)

Posted

[quote name='mmd']Właśnie kupiłam pierwszy worek dla mojego psa, do tej pory jadł ProNature Holistic, ale wypatrzyłam, że jest niżej w rankingu, a droga jak diabli (90zł za 2,7 kg). Po Taste of the Wild kupal ładny, zero bąkaczy (Orijen jest pierdogenny;)) Kosztuje 119 za 6,8 kg albo 220 za 13,6 kg.

:)[/QUOTE]

ależ mi się ten opis spodobał - świetny!
cena niestety nie dla mnie, przy dziesiątce psów wypłaty by mi na sama karmę brakło :(

Posted

[quote name='mari23']ależ mi się ten opis spodobał - świetny!
cena niestety nie dla mnie, przy dziesiątce psów wypłaty by mi na sama karmę brakło :([/QUOTE]
Ja mogę szaleć, bo mój zjada ok. 3 kg na miesiąc. Nawet jak jest ten pasożyt Gucio ;) to jest 6kg, więc da się przeżyć :) Obaj chętnie wciągają, przy czym w przypadku Gucia to nic nadzwyczajnego, bo on zeżre wszystko, byle dużo :)

Posted

[quote name='mari23']ależ mi się ten opis spodobał - świetny!
cena niestety nie dla mnie, przy dziesiątce psów wypłaty by mi na sama karmę brakło :([/QUOTE]

dobra i nie droga promocja tylko 1 dzien.

[url]http://allegro.pl/happy-dog-naturcroq-lamb-15kg-3kg-30przysmakow-dos-i2370626134.html[/url]

Posted

[quote name='Ellig']dobra i nie droga promocja tylko 1 dzien.

[URL]http://allegro.pl/happy-dog-naturcroq-lamb-15kg-3kg-30przysmakow-dos-i2370626134.html[/URL][/QUOTE]

dzięki !!! już tam lecę :)

Posted

[quote name='mmd']Ja mogę szaleć, bo mój zjada ok. 3 kg na miesiąc. Nawet jak jest ten pasożyt Gucio ;) to jest 6kg, więc da się przeżyć :) Obaj chętnie wciągają, przy czym w przypadku Gucia to nic nadzwyczajnego, bo on zeżre wszystko, byle dużo :)[/QUOTE]
Gucialinski w koncu wygral konkurs na "jakie mam mozliwosci":evil_lol:wchlaniania:diabloti:

Posted

Baloniary, pomóżcie! PIWet chce się pozbyć z biura naszego sercowca Arliczka! Staruszek chyba zejdzie w boksie :(
Potrzeba pomocy...
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/227954-PIW-CHCE-SI%C4%98-POZBY%C4%86-PSA-pilnie-potrzebuj%C4%99-pomocy"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227954-PIW-CHCE-SI%C4%98-POZBY%C4%86-PSA-pilnie-potrzebuj%C4%99-pomocy[/URL]
PILNE!

Posted

pilnie potrzebuję DT dla tego psiaka: młody, bardzo przyjacielski, wesoły

[IMG]http://images10.fotosik.pl/1640/aafa05d2c35fe01cgen.jpg[/IMG]

[IMG]http://images10.fotosik.pl/1640/fa41f5df84e42f76gen.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='sleepingbyday']necianeta, brit care chyba bez zbóż ma karmy. ma tłuszcz drobiowy, otręby ryżowe i inne tam polisdacharydy czy coś, ale zbóż nie ma. na stronie producenta jest skałd przy każdym rodzaju karmy.
iwonam, gratulacje.
mmd - z powodu gucia też ;-).

oplułaś jadem opiekunów? jakiś ochrzan?[/QUOTE]

brit jest paskudnie suchy, nie może mój pies jeść takiego bo ma ogromny problem z wypróżnieniem. Więc jestem w kropce. Nie wiem co zamawiać, hm. Podobają mi się skandynawskie karmy... ale nie ma ich dostępnym no i nie znam ceny.

Posted

serio? ja nie mam tego wrażenia, ale może inny rodzaj jedzą moje psy, a może osobniczo twojemu po prostu nie pasuje i już. tak to jest z karmami, niestety nie mam więcej pomysłów.

mmd - i dobrze, niech wiedzą, ze my nie wypożyczalnia.

Posted (edited)

Co do karm...
Inne "jadalne" dla psa to Bosch, Josera, Arion (tańsze), Acana (drozsza)... Moja nie lubi zbytnio Boscha i to właśnie Bosch wydaje mi sie suchy, ale to pewnie zalezy od rodzaju. Mojej dobrze wchodzi Brit właśnie i Acana. Mysle, że naprawdę zalezy od psa. Od samej suchej karmy moja tez ma zatwardzenia, więc ja mieszam z puszką i dodaje łyżke oliwy i tarte jabłko, bardzo chętnie je i kupki jak marzenie ;-) :-D
Ja swojej daje tez dwa,trzy razy w tygodniu świeże mięso z warzywami. Jedni uważają, że to dobrze, inni, że nie powinno sie mieszać typów krmienia , ale ja widzę, że mojej małej to dobrze robi. Ja uważam, że jedzenie samej suchej karmy powoduje pewnego rodzaju upośledzenie trawienia u psa, mianowicie zanika produkcja pewnych enzymów, ktorych wydzielanie jest stymulowane przez rozmaitość składników i ich stężenie w naturalnym pokarmie. Nie ma takiej możliwości, żeby wysuszone, zakonserwowane produkty miały pełny skład biologiczny. Mam teraz tylko jednego niedużego psa, to mogę sobie pozwolić ;-)

Edited by beta ata
Posted

[quote name='[email protected]']chciałam napisac że rezygnuję z bycia dt niektórzy pewnie wiedzą o co chodzi[/QUOTE]
napisałabym ci żebyś się nie poddawała, bo DT jak na lekarstwo, ale z drugiej strony chyba ugryzę się w język bo w zasadzie guzik wiem o tymczasowaniu psów :(
idę przestudiować wątek Gacka.

Posted

[quote name='[email protected]']na wątku mojego byłego tymczasa Gacka[/QUOTE]

Przykro mi... Ale tak to jest że w 99% przypadków DT w razie problemów
zostaje sam z psiakiem... później o nic doprosić się nie można... :shake:

Może lepiej gdyby u Ciebie tymczas miały szczeniaki?
Chodź pewnie teraz Ci tymczasowanie uszami wychodzi...
Skądś to znam aż za dobrze i wiem jak się czujesz...
Ale nie martw się :Rose: