obraczus87 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 ULV - zwariowany dzień, a Ty jestes calkiem normalna :evil_lol: MMD - ja bym w formy zasilania skarbonki dopisała dkelaracje jednorazowe. Może ktoś zechce wpłacic grosik jednorazowo :) Masz rację z tym wyciągnaniem kasy ze skarbonki :evil_lol: ale wiesz, ja mam takie marzenia, że ta skarbonka baloniarek będzie bardzoooooo bogata :evil_lol: Quote
mmd Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Nie jesteś :diabloti: Ale zobacz, jakie dni masz ciekawe... Quote
santino Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Kochane Baloniarki :) Oto pierwsze rozliczenie: WRZESIEŃ: santino: 10 zł necianeta: 20 zł (deklaracja 5 zł za okres wrzesień-grudzień 2011) mmd: 10 zł Ellig: 30 zł (deklaracja 5 zł za 6 miesięcy, tj. wrzesień 2011-luty 2012) roszpunka: 5 zł łącznie mamy w tej chwili 75 zł :):) Bardzo wszystkim serdecznie dziękuję :) Quote
mmd Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='obraczus87']ULV - zwariowany dzień, a Ty jestes calkiem normalna :evil_lol: MMD - ja bym w formy zasilania skarbonki dopisała dkelaracje jednorazowe. Może ktoś zechce wpłacic grosik jednorazowo :) Masz rację z tym wyciągnaniem kasy ze skarbonki :evil_lol: ale wiesz, ja mam takie marzenia, że ta skarbonka baloniarek będzie bardzoooooo bogata :evil_lol:[/QUOTE] [quote name='mmd']Nie jesteś :diabloti: Ale zobacz, jakie dni masz ciekawe...[/QUOTE] W sprawie ulv nie jesteśmy tego samego zdania ;) A co do reszty - racja - dopisałam. Quote
Nutusia Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Ulv - jak napisałaś o pustej lodówce to pierwsze skojarzenie - Kra wyżarła ;) Dobrze, że zdążyłaś zjeść obiad zanim się zorientowała, że w lodówce coś jednak jest!!!! :) Co do normalności się wypowiadać nie będę, bo wyjdzie na to, że też się nieco spóźniłam jak rozumem i zdrowym rozsądkiem dzielili - może nie tak bardzo jak Ty, ale jednak się spóźniłam:evil_lol: Quote
santino Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='santino']ULV dawaj to konto ;)[/QUOTE] Mam, poszło 2 stówy :) Idę doczytać coście naprodukowały :) Quote
Ellig Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='santino']Kochane Baloniarki :) Oto pierwsze rozliczenie: WRZESIEŃ: santino: 10 zł necianeta: 20 zł (deklaracja 5 zł za okres wrzesień-grudzień 2011) mmd: 10 zł Ellig: 30 zł (deklaracja 5 zł za 6 miesięcy, tj. wrzesień 2011-luty 2012) roszpunka: 5 zł łącznie mamy w tej chwili 75 zł :):) Bardzo wszystkim serdecznie dziękuję :)[/QUOTE] Zrobcie miejsce na rozliczenia i wpisy santino w jednym z pierwszych postow:) Quote
anita_happy Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 jak to fajnie w takim NORMALNYM gronie wieczór spędzać :) heh a KOT WYJE :) Ja podczas ostatniej akcji - liczenia psow podczas łapanki jaką nasze miasto cudów Szydłowiec sobie rozganizowało, oczywiście nielegalnie!!! zaczełam sie zastanawiać - co ja do cholery w tym aucie 2 dobe robie! Jeździliśmy za ludźmi, kt wyłapywali psy z terenu Gminy i liczyliśmy sztuki!!!!aby "im nic nie wyparowało" po akcji - w asyście policji chcieliśmy wejsć i zliczyć psy aby miec dowod - nie wpuszczono nas. Policja zliczyła... 10 psów uratowane - nie poszły do piachu! ale co teraz ta debilna gmina z tymi psami zrobi - nie wimey:/ z 14 sztuk - 4 pojechaly do Pabianich do schroniska...reszta na wysypisku śmieci. 10 sztuk w 3 kojcach. Miasto dostało STOS pism - mają sie tłumaczyć za tydzien spowrotem atak na Gminę. tym razem przyjedziemy z karma - ze nuby chcemy im pomoc w grudniu 2010 WYPAROWAŁO 20 sztuk wyłapanych tak sobie Gmina radzi z bezdomnośćią Wracając do naszych dyzurów kiedy to jeździliśmy za wyłapującymi psy pracownikami wysypiska - tak sobie siedziałam sama w aucie i myślałam.. 5 lat studiow wyzszych...2 lata podyplomowych...sukcesy zawodowe - co ja kurna robie w tym aucie...i dlaczego mnie Te ciulasy co psy wylapują w h...a robią? Bo jak jechali z psami, kt wyłapali to chcieli mnie zgubić! ale sie nie daliśmy:) Quote
dorobella Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Ja zaglądam ;) I dodam swoje trzy grosze, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu :angryy: Czasami DT zapominają o tej zasadzie i na hurrrra,byle szybko próbują wyadoptować zwierza. Poniższy zwierz trafił do mnie z DT w wieku 8,5 lat, z niedowagą ok. 1,5-2 kg, po sajgonie - w ciągu 14 dni odrobaczenie, szczepienie na wirusówki, grzyba,pobranie krwi,narkoza i usunięcie kamienia plus sanacja. Dodam, że w tym czasie miał obustronny stan zapalny uszu i przewlekłe zapalenie pęcherza,plus grzyba i gronkowca. Kot został wyadoptowany jako zdrowy. DT dostał datek i to nie mały. Na szczęście trafił do mnie, bo pewnie już biegałby za TM. Czasem DT musi mieć intuicję i wyczuć co można, a co nie. Bo zdarza się, że lecznice robią zabiegi i inne na prośbę klienta. Np. łączona wścieklizna z wirusówkami- moja suka po wirusówkach dostaje wstrząsu, a po łączonych byłaby masakra :shake: W jego przypadku o mały włos nie sprawdziło się przysłowie "Co nagle,to po diable". Są nawroty, kot jest leczony. Chucham i dmucham. Jak się uda dociągnie 12 lat. Jesteśmy znowu na etapie karmienia, ostatnio karmiłam go ręcznie ponad rok. Datek ze strony domu nie jest złym pomysłem. Jeśli domku nie stać na datek np. 50-100 zł co w sytuacji jeśli zwierzak zachoruje... niektóre domy widząc, że coś się dzieje czekają, aż minie. Bo wet kosztuje. Czasem jak nie mija - footro wraca do DT - w stanie :-( [URL="http://wstaw.org/h/182a761b189/"][IMG]http://wstaw.org/m/2011/09/14/Zdj%C4%99cia-0062_jpg_300x300_q85.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://wstaw.org/h/8d25d1a0a98/"][IMG]http://wstaw.org/m/2011/09/14/S4035915_JPG_300x300_q85.jpg[/IMG][/URL] Quote
mari23 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='santino']Możemy przekazać 200 zł ze spadku po Rudim. W kwestii deklaracji wysłałam nr konta do roszpunki i necianeta[/QUOTE] super! cieszę się bardzo ! i też poproszę o "balonowy" nr konta Quote
necianeta89 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Mnie krew zalewa jak spotykam w parku ludzi, który mają psy a nie chcą wydać na nie ani grosza..! Przykład: Mam spaniela, i spotkałam kobiete ze swoją spanielką. Ta paróweczka, okrąglutki pulpecik, młodsza od mojego (!), nie ma połowy zębów i tak zarośnięta, że szok. Pytam, czemu nie chodzi z nią do fryzjera i jej chociaż nie obcina włosków między podszukami (spaniele mają to do siebie, że te włosy są tak grube i jest ich dużo i psiak biedny się męczy, boli go to, wszystkie śmieci się tak plątają) a ona mi powiedziała, że nie wyda na psa 70 zł (!) za fryzjera! Dwa razy do roku! Nie i już. Poza tym mówi mi, że nie ma połowy zębów, bo za duży usad i jej powypadały. LUUUUUDZIE! To co po decydowaliście się na takie psiaki ?! Normalnie mi nóż w kieszeni się otwiera. A kobieta wyglądała na zadbaną. Włoski rozjaśnione, uczesane. I się mi bezczelnie śmieje w twarz. Ugryzłam się w język, obróciłam i poszłam. Poza tym chciałam wam coś powiedzieć na temat klubu ale zapomniałam. Jak się mi przypomni to napiszę ;) Quote
dorobella Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Taa i psy z przetrwałymi zębami mlecznymi,ale po co usuwać- same wypadną kiedyś. Ja po zaadoptowaniu kota,wydzwaniałam jak debil do lecznicy, bo kota jadł 24/24 po trochu, ale nie było stolca. Pojawił się po 4 dniach, ale mieliśmy w razie czego umówiony zabieg. Kot był tak głodny, że nie miał czym tej kupy zrobić. Stan zapalny uszu - jedynym objawem poza syfem w uszach,pozostałość po inwazji świerzba- było łzawienie oka. Kot dostawał krople i zastrzyki, steryd i antybiotyk, dojazd i wizyty w lecznicy co drugi dzień. Cud, że przy takiej niedowadze,szczepionki i inne cuda, w tak krótkim czasie - nie zabiły kota. Niektóre DT też nie powinny brać zwierząt. Ja mam przewlekłe chorego kota na DT ponad rok, nie znalazłam jeszcze osoby, która byłaby godna jego adopcji. Bo ja sobie żyły wypruwam i nie pozwolę, żeby jakiś DS go w wyniku zaniedbań wysłał za TM. Quote
obraczus87 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Santino nie mam Twojego numeru konta :) Quote
santino Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='obraczus87']Santino nie mam Twojego numeru konta :)[/QUOTE] Już wysyłam :) Quote
fiorsteinbock Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Ufff, mam straszne zaleglosci! Quote
Nutusia Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Ufff, mam straszne zaleglosci![/QUOTE] Niestety, sporo tu off-ów :( Za dużo... Quote
Ellig Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Posluchajcie tu jest straszny balagan , nie mozna przeczytac tego co jest najwazniejsze, watek nie jest przejrzysty, nie mam czasu przegladac takiej ilosci wpisow nie na temat...........sorry. Quote
obraczus87 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Ja sie już zaczęłam gubić. Ale ja nie mam psa na Dt wiec... ;) sie nie wypowiadam. Wyslalam skromna skladke za 09 i 10. Quote
santino Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='obraczus87']Ja sie już zaczęłam gubić. Ale ja nie mam psa na Dt wiec... ;) sie nie wypowiadam. Wyslalam skromna skladke za 09 i 10.[/QUOTE] Super jak tylko dojdzie to dam znać. Może poprosić moda o oczyszczenie wątku? Quote
Nutusia Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Trzeba będzie, bo trudno się połapać i wrócić do rzeczy najistotniejszych... Quote
dominikabankert Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 moge was wspomagac kwota 5zl miesiecznie wiecej nie dam rady.....tyle chociaz moge Quote
Nutusia Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Fajnie - dzięki Domiś! :) I jak miło, że do nas zajrzałaś! Quote
dominikabankert Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 tylko poprosze o numer konta na priv to w poniedzialek Wam przeleje:) Quote
ataK Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 A ja się pochwalę... Mam nową tymczaskę... Od paru godzin... Quote
Recommended Posts