mari23 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 [quote name='sylwija']a mój tymczasowicz Shaq pojechał do domku swojego wczoraj. I powinnam się cieszyć, i się cieszę, ale.. to już kolejny psiak, który był u mnie na BDT i zawsze tak strasznie to przeżywam, nie wiem, czy to normalne. generalnie, mam taki wniosek, że BDT mocno wyczerpuje finansowo i emocjonalnie człowieka.[/QUOTE] dokładnie tak! mnie nawet chyba bardziej emocjonalnie, niż finansowo.... czy to normalne? mam nadzieję, że tak, bo jeśliby nie, to jesteśmy dwie "nienormalne" ;) a myślę, że i więcej takich na tym wątku jest:cool3: Quote
necianeta89 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 mój tymczas jedzie w tym tyg do DS. skręca mnie na samą myśl. Quote
Igiełka Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 [quote name='mari23']dokładnie tak! mnie nawet chyba bardziej emocjonalnie, niż finansowo.... czy to normalne? mam nadzieję, że tak, bo jeśliby nie, to jesteśmy dwie "nienormalne" ;) a myślę, że i więcej takich na tym wątku jest:cool3:[/QUOTE] zdecydowanie więcej :lol: prawie cały KWB :cool3: [quote name='necianeta89']mój tymczas jedzie w tym tyg do DS. skręca mnie na samą myśl.[/QUOTE] wiemy że to trudne ale dasz radę - wierzymy w Ciebie :lol: no to Klubowicze jedziemy :eviltong: stałe deklaracje by założyć skarpetę: santino 10zł :) mmd 10zł :) Igiełka 5zł :) necianeta89 5zł :) Roszpunka 5zł :) wstępnie 35zł Kto jeszcze dołoży grosika od serca? razem możemy odnosić sukcesy a nasza wspólna Skarpeta, którą utworzymy ma nam w tym pomóc :lol: Quote
Roszpunka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Ponieważ na razie mam w portfelu wrzesień a i październik zapowiada się nieciekawie, na ten moment deklaruję 5 zetków. Jak tylko sytuacja ulegnie zmianie, obiecuję poprawę :fadein: Quote
Igiełka Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 [quote name='Roszpunka']Ponieważ na razie mam w portfelu wrzesień a i październik zapowiada się nieciekawie, na ten moment deklaruję 5 zetków. Jak tylko sytuacja ulegnie zmianie, obiecuję poprawę :fadein:[/QUOTE] Ciotka to duża pomoc :) super już zapisuję Quote
necianeta89 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Kochane, spokojnie, zacznie się jakieś bazarki robić i się podreperuje finanse :) Quote
Igiełka Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 [quote name='necianeta89']Kochane, spokojnie, zacznie się jakieś bazarki robić i się podreperuje finanse :)[/QUOTE] połączymy siły i uda się :) [quote name='wadercia']no to i ja piątaka deklaruje :D[/QUOTE] wspaniale :) już dopisuję Klubowicze i stałe deklaracje: :lol: santino 10zł :) mmd 10zł :) Igiełka 5zł :) necianeta89 5zł :) Roszpunka 5zł :) wadercia 5zł :) wstępnie mamy 40zł Kto jeszcze pomoże byśmy wspólnymi siłami utworzyli skarpetę ? :cool3: Quote
necianeta89 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 przydałaby się burza mózgów i suuuper genialny bazarek cegiełkowy. Może jakiś konkurs? Czy coś ?:) Quote
Ellig Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='Igiełka']Ciotka to duża pomoc :) super już zapisuję[/QUOTE] 5zl deklaruje za pol roku z gory Quote
kaja69 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 To i ja zadeklaruje 5 zł,więcej nie dam rady...na żebrach jestem... Quote
mmd Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 My już wpłacamy? Czy na razie się określamy? Kaju, czemu jesteś na żebrach? Jeszcze Krecik zmotoryzowany na minusie? Quote
kaja69 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='mmd']My już wpłacamy? Czy na razie się określamy? Kaju, czemu jesteś na żebrach? Jeszcze Krecik zmotoryzowany na minusie?[/QUOTE] Kochana,ja nie tylko mam Krecika :) Dzisiaj kastrowałam wielkopsa mam do zapłaty 130 zł :) a gdzie jeszcze karma i cała reszta...dlatego więcej niz 5 zł nie moge narazie zadeklarować,jak sie u mnie uspokoi to wcale nie mówie ,ze nie wpłace więcej,póki co niestety tylko tyle Quote
mmd Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Wiem co masz - wielkie stado łobuzów :) Wiecie co? Jakoś te potrzeby bym systematyzowała.... Bo teraz jest, że potrzeba na karmę, ale nie wiadomo ile i co... Tu powyżej właśnie jest tak, jakbym to widziała: kastracja - 130. Bo jeśli ja czy ktokolwiek inny będzie chciał robić bazarek czy coś wpłacić to nie wie, ile potrzeba. W jednym BDT jest jeden pies, w innym 10. Teraz skończyłam bazarek na dwa domki - u Roszpunki i u ataK i na początku nie bardzo wiedziałam, jak się do tego zabrać... Quote
mari23 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='Ellig']5zl deklaruje za pol roku z gory[/QUOTE] i ja piątaka mogę co miesiąc wpłacać - może niech to będzie taka "składka członkowska" w klubie....to taka propozycja, oczywiście więcej też można wpłacać...... "pochwalę" się jeszcze , jak urządził mi dziś pokój nowy psiak w domu: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images47.fotosik.pl/1081/e2ea5949423d159fmed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/1081/3ee3eacece90581dmed.jpg[/IMG][/URL] bał się reszty psów, musiałam wracać do pracy, więc zamknęłam go osobno w pokoju, w którym mieszka tylko Ślepek.... taki widok zastałam po powrocie z pracy... ale już posprzątane i nawet nowe firanki wiszą ( tamte obie podarte) Quote
mmd Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 No co? Kwiatki przesadził. Pranie z suszarki prawie pozdejmowane, a firanki pewnie miały iść do prania, ale za wcześnie wróciłaś :diabloti: Quote
mari23 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='mmd']No co? Kwiatki przesadził. Pranie z suszarki prawie pozdejmowane, a firanki pewnie miały iść do prania, ale za wcześnie wróciłaś :diabloti:[/QUOTE] firanki to czas było wyrzucić, do prania tylko zasłony się nadają ;) a psisko słodki i przerażony niestety, dlatego tak zareagował - tylko teraz nie wiem, czy on do mieszkania sie nadaje, jakby sie domek trafił w moim domu przy tak wielkiej gromadzie trudno "ocenić" cechy psa a to Atos [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/1053/73d6464be8297eccmed.jpg[/IMG][/URL] [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1809552055[/URL] to jego allegro i krótka historia Quote
Igiełka Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 [quote name='mmd'] Wiecie co? Jakoś te potrzeby bym systematyzowała.... W jednym BDT jest jeden pies, w innym 10. Teraz skończyłam bazarek na dwa domki - u Roszpunki i u ataK i na początku nie bardzo wiedziałam, jak się do tego zabrać...[/QUOTE] spokojnie wszystko da się zrobić ;) - w pewnym stopniu masz rację że jeden BDT ma jednego podopiecznego a inny 10 tylko paradoksalnie ten co ma jednego czasem jest w większej potrzebie niż ten co ma 10 psiaków- kwestia jest tu stałego żródła dochodu [quote name='mari23']i ja piątaka mogę co miesiąc wpłacać - może niech to będzie taka "składka członkowska" w klubie....to taka propozycja, oczywiście więcej też można wpłacać...... "pochwalę" się jeszcze , jak urządził mi dziś pokój nowy psiak w domu: taki widok zastałam po powrocie z pracy... ale już posprzątane i nawet nowe firanki wiszą ( tamte obie podarte)[/QUOTE] Kobietki idzie nam coraz lepiej :) Cioteczko na początku też o tym myślałam i to jest bardzo dobry pomysł - wplywy ze składki będą przeznaczone na potrzeby naszych podopiecznych- jeszcze zastanawiam się nad pomocą dorażną ( w KWB najbardziej pasowałaby) moją propozycją jest tu przedział kwotowy od 10 do 100zł uważam że na obecną chwilę jest on rozsądny a z czasem zawsze można zmienić wysokość pomocy finansowej jeśli będzie nas jeszcze więcej :) co o tym myślicie? psiak zrobił Ci niespodziankę na swój sposób :cool3: najważniejsze że już posprzątane :lol: Quote
Igiełka Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 [quote name='necianeta89']przydałaby się burza mózgów i suuuper genialny bazarek cegiełkowy. Może jakiś konkurs? Czy coś ?:)[/QUOTE] Ciotka byłam w Twojej dogokawiarence wpadłaś na świetny pomysł i tutaj nie ukrywamy że też liczymy na pomoc z Twojej strony :) [quote name='mmd']My już wpłacamy? Czy na razie się określamy? [/QUOTE] powoli zaczynamy wpłacać i w między czasie ustalimy zasady pomocy finansowej musibyć przejrzyście od samego początku :lol: Wczoraj rozmawiałam z P. Marysią :lol: i wspomiałam troszkę o naszej akcji pomocowej także wygląda na to że będziemy mieć nową Klubowiczkę z czego bardzo cieszę się :multi: Quote
Lili8522 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Dzień Dobry, czy mogę się zapisać?:oops: 1. Lili8522 - woj. Śląskie BDT,ADT i dom tymczasowy po sterylkowy 2. Na dzień dzisiejszy potrzebuje gryzaków dla psiaków 3. oferuje pomoc - ogłoszenia (jeśli mam czas to chętnie), bazarki, robie bransoletki,kolczyki,zawieszki do tel, naszyjniki, breloczki do kluczy. Jeśli dam radę zawsze dorzucę jakiegoś grosika, karmę, koce 4. wątek - [url]http://www.dogomania.pl/threads/213423-Łobuziak-FART-w-DT-potrzebne-OGŁOSZENIA-i-na-kastrację-i-spłacenie-długów[/url]! 5. przeanalizuje wątek i może coś wpadnie do głowy ;) Narazie się dopiero rozkręcem, Fart to mój pierwszy tymczasowicz. Zawsze chodziło mi po głowie żeby być DT ale nie było warunków, teraz kiedy są trochę się boje :oops: Bo wiecie jak to jest... W końcu kto jak nie Wy? Kiedy pies bezpieczny, szczególnie w DT bezpłatnym na wątku robi się cisza... Napewno nie wszędzie tak jest ale zdarza się... Często DT zostaje sam z psiakiem jego finansami i chorobami, bardzo się cieszę że powstał taki wątek może dzięki niemu będę mieć wiecej odwagi i mniej obaw. Nie mogę brać dużej ilości zwierząt bo dom wynajęty a z właścicielami różnie... No i TZ też czasami marudzi... Poprostu to są te obawy finansowe i ludzkie. No to narazie tyle o mnie... ;) Quote
Igiełka Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 [quote name='Lili8522']Dzień Dobry, czy mogę się zapisać?:oops: 1. Lili8522 - woj. Śląskie BDT,ADT i dom tymczasowy po sterylkowy 2. Na dzień dzisiejszy potrzebuje gryzaków dla psiaków 3. oferuje pomoc - ogłoszenia (jeśli mam czas to chętnie), bazarki, robie bransoletki,kolczyki,zawieszki do tel, naszyjniki, breloczki do kluczy. Jeśli dam radę zawsze dorzucę jakiegoś grosika, karmę, koce 4. wątek - [URL]http://www.dogomania.pl/threads/213423-Łobuziak-FART-w-DT-potrzebne-OGŁOSZENIA-i-na-kastrację-i-spłacenie-długów[/URL]! 5. przeanalizuje wątek i może coś wpadnie do głowy ;) Narazie się dopiero rozkręcem, Fart to mój pierwszy tymczasowicz. Zawsze chodziło mi po głowie żeby być DT ale nie było warunków, teraz kiedy są trochę się boje :oops: Bo wiecie jak to jest... W końcu kto jak nie Wy? Kiedy pies bezpieczny, szczególnie w DT bezpłatnym na wątku robi się cisza... Napewno nie wszędzie tak jest ale zdarza się... Często DT zostaje sam z psiakiem jego finansami i chorobami, bardzo się cieszę że powstał taki wątek może dzięki niemu będę mieć wiecej odwagi i mniej obaw. Nie mogę brać dużej ilości zwierząt bo dom wynajęty a z właścicielami różnie... No i TZ też czasami marudzi... Poprostu to są te obawy finansowe i ludzkie. No to narazie tyle o mnie... ;)[/QUOTE] Witamy z radością :lol: u nas Każdy mile widziany :lol: już dopisuję Cię do listy :multi: Quote
Lili8522 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 [B][I]Dziękuję za miłe przyjęcie Cioteczki :loveu:[/I][/B] Jak już tu jestem powiem że mam do oddania pralkę (starą ale pierze) może ktoś będzie zainteresowany bo jak nie to wyląduje na złomie...Tylko ona jest w Bielsku i tu pewnie jest problem... I takie pytanie do Was co jest najlepsze na łupież dla psa? (Rottweiler) Quote
Nutusia Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Nam raz Doktor polecił wyprać Tośkę w nizoralu. Ale nie z powodu łupieżu. Tyle, że skoro NIzoral "za założenia" na łupież, to powinno pomóc ;) Quote
necianeta89 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 i sru... mój tymczasowicz zamieszkał dziś u swoich nowych właścicieli :( Quote
Recommended Posts