Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

dwie stare malutkie delikatne sunie po smierci kochajacej Pani trafily do wroclawskiego schroniska.
pilnie poszukuja wspolnego DS, BDT lub deklaracji na DT

sa to sunie ktore maja bardzo niewielkie szanse na adopcje ze wzgledu na wiek 16 lat i 12 lat i ze powinny trafic do adopcji razem

moze tutaj znajdzie sie ktos kto pomoze i nie tylko gustuje w mlodych adopcyjnych pieskach

http://www.dogomania.pl/threads/219827-Biszkoptowe-minisuczki-matka-z-córką-marzą-o-ciepłym-domu.

sunie bardzo prosza o pomoc

Edited by Gruba Berta
Posted

Do mnie dziś na DT trafiła taka malutka szczeniorka:

Przywieźli ją jej opiekunowie, bo pies jest głupi i niczego nie potrafi się nauczyć, a co gorsza, czasem szczeka (również w nocy) :shake:
Była u nich trzy miesiące...

Posted

Nikaragua napisał(a):
może myśleli, ze to kot?

Eeee tam, zachowywali się jak wielcy znawcy psów. Przekazali mi ją jak paczkę, bo gdzieś się spieszyli.
Psina mało nie oszalała z rozpaczy, a oni nawet się za nią nie obejrzeli :(

Posted

Ale najśmieszniejsze jest to, że tak naprawdę to fajna, bystra sunieczka... W czasie kolacji nauczyła się komendy "siad", a kiedy chce wyjść na spacer, bierze w pyszczek swoją smycz i piszczy pod drzwiami... Nie wiem, o co im chodziło, ale dobrze, że nie jest już u nich. Młodziutka jest, malutka, ładna, szybciutko znajdzie fajny domek :)

Posted

Jeszcze z jedno pokolenie i ludzie zaczną swoje dzieci oddawać bo głupie i nie spełniają ich oczekiwań.

Taaak?
http://dziendobry.tvn.pl/video/adoptowali-dziecko-a-pozniej-zwrocili-je-domu-dziecka,1,newest,17949.html

Słuchajcie mam niesmiałą prośbę.... :oops: Czy miałabym szanse na jakies wsparcie- w domu 7 kocich tymczasów, 2 psie, że juz nie mówie o własnej bandzie; ostatnio odrobaczanie tylko dzięki uprzejmosci weta kosztowało ponad 80 zł.... Niedługo muszę znów powtórzyc Arysiowi posiew moczu, Tosia potrzebuje szczepień, a Sabina- leków.

I jeszcze jedna prośba- rozglądajcie się w sklepach, czy gdzies nie będzie promocji, czy wyprzedaży pieluszek Drynights.... u nas są po 32 zł/paczka, w której jest chyba 9 sztuk . A dla Kraksy one są idealnie wygodne na spacer. Oczywiście kasę oddam.

Posted

Dzień dobry. Psy nakarmione? ;)

Ulv - podaj wątek psiaka, podaj kwotę, jakiej potrzebujesz i na co. Pamiętaj, że Ciebie dotyczy zwrot 25% w terminie 6 tygodni (nie płacisz składek).

Zasady udzielania pomocy:

-Udzielamy pomocy psiakom, które mają wątek na dogomanii należy podać link oraz krótką informację na co potrzebne jest wsparcie finansowe i w jakiej kwocie
-Każdy Klubowicz, który zgłosił psiaka w potrzebie i otrzymał pomoc jest zobowiązany w terminie do 6tygodni od uzyskania pomocy wpłacić 25% kwoty uzyskanego wsparcia ( wpłata ze środków własnych/ bazarku itp)
-Klubowicze posiadający stałą deklarację (wpłacający od minimum 4miesięcy) na Skarpetę Baloniarską mogą wnioskować o przyznanie wyższej kwoty pieniędzy a także raz w miesiącu mogą otrzymać pomoc bez konieczności zwrotu 25%
- wnioski z prośbą o pomoc rozpatruje Zarząd Klubu złożony z trzech Osób- do udzielenia pomocy wystarczy decyzja dwóch członków Zarządu
- w przypadku pozytywnej decyzji Klubowicz zobowiązany jest do przesłania Skarbnikowi Skarpety na pw nr konta na który należy przesłac pieniądze
- po otrzymaniu wsparcia finansowego wnioskujący Klubowicz gdy pieniądze fizycznie znajdą się na ustalonym wcześniej koncie robi wpis na tym wątku potwierdzający otrzymanie pomocy

Posted

pomóżcie ten FB rozgłaszać - http://www.facebook.com/media/set/?set=a.319731868058040.80238.111393995558496&type=3
ja nawet nie wiem, jak tam zaproszenie wysłać..

Fundacja która zgodziła się użyczyć rachunku i która pomaga w zbiórce pieniędzy to:

Fundacja Fundacja Azylu pod Psim Aniołem
ul. Kosodrzewiny 7/9
04-979 Warszawa

Rachunek bankowy
03 1020 1042 0000 8802 0109 6528

Przelewy zagraniczne:
Kod BIC (Swift): BPKOPLPW
IBAN: PL03 1020 1042 0000 8802 0109 6528

z dopiskiem: Asik .

Koszty będą duże; gdyby ktoś mógł Asika wspomóc, to bardzo poproszę, bo nie dam rady sama :-( Fundacja nie pokryje kosztów, tylko (i aż ) pomaga w ogłaszaniu

A może wiecie, kogo można poprosić o allegro cegiełkowe?

Posted

ulvhedinn napisał(a):
I jeszcze jedna prośba- rozglądajcie się w sklepach, czy gdzies nie będzie promocji, czy wyprzedaży pieluszek Drynights.... u nas są po 32 zł/paczka, w której jest chyba 9 sztuk . A dla Kraksy one są idealnie wygodne na spacer. Oczywiście kasę oddam.

będę się rozglądać, to mają być Huggies? i który rozmiar? 15-30kg?