Jump to content
Dogomania

Po 10 LATACH od adopcji ODDANO JĄ DO SCHRONISKA !!!! SABA BŁAGA o pomoc !!!!

Recommended Posts

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magdyska25 napisał(a):
Nie ma żadnych tel. w Jej sprawie?........

Niestety nie.
P. dyrektor wyraziła zgodę, by promować Sabę na oficjalnej stronie schroniska - być może to jest szansa, ostatnio odzew z ogłoszeń w schroniskowym kąciku adopcyjnym jest spory.

Będę u Saby w piątek, sprawdzę, jak się miewa.

Posted

Byłam dziś u Saby.
Sunia ma się dobrze, choć coraz wyraźniej widać, że ma już drobne problemy z poruszaniem się, wynikające ze zmian zwyrodnieniowych.
Dobrze by było, gdyby udało się znaleźć dla niej DT lub DS przed zimą :-/
Buda i kojec to nie będzie dla niej najlepsze rozwiązanie.

Humor jej dopisuje, oczywiście najszczęśliwsza jest, gdy obok niej jest człowiek.
Pani Agnieszka (właścicielka hotelu) zauważyła, że Saba czasem "płacze" nocami. Za dnia szczeka tylko wtedy, gdy widzi opiekunów lub wolontariuszy, albo tuż po tym, gdy znikają z jej pola widzenia.
Ogólnie - tęskni za towarzystwem człowieka.
Poza tym jest bardzo grzeczna, ładnie dogaduje się ze swoim kumplem z kojca (stety-niestety Cywil prawdopodobnie w piątek jedzie do DS, więc Sabcia zostanie sama).

Fundusze zebrane na bazarku przygotowanym przez Vermine (bazarek wciąż trwa !!! - zapraszam:http://www.dogomania.pl/threads/213297-DogoPrzepisy-Pomóż-oddanej-po-10-latach-Sabie-!-20.09-22-00) chciałabym przeznaczyć na zachipowanie Saby i wyróżnione allegro dla niej.
Potrzebne będą jeszcze pieniądze na kontrolne badanie krwi i jakiś specyfik na stawy (tu już wet zadecyduje, czy będą to jakieś suplementy, czy leki typu caprodyl) - każda wpłata jednorazowa bardzo się przyda !

Może ktoś ma jakieś fanty na bazarek dla Saby ?

Posted

Saba płacze, tęskni za łóżkiem, za domem, za swoim kątem a babsko? pewnie już nie pamięta jak sunia ma na imię.....

Ja już nie mam niestety żadnych fantów....

Gdzie teraz Saba jest? bo chipowanie w Warszawie jest chyba jeszcze za darmo (trzeba tylko mieć książeczkę psa z aktualnymi szczepieniami). Gdzieś mi się obiło, że do grudnia jest ta akcja.

Posted

Piękna sunia, żal mi jej, nawet bardzo.

Teraz, kiedy jesień się zbliża będzie coraz zimniej, oj szkoda psiny w kojcu, powinna iść jak najszybciej do domu! Tylko skąd te domki brać?

Posted

magdyska25 napisał(a):
Gdzie teraz Saba jest? bo chipowanie w Warszawie jest chyba jeszcze za darmo

Tak, ale właściciel psa musi być zameldowany w Warszawie.
Saba jest oficjalnie podopieczną fundacji Przytul Psa, a ich siedziba jest w Ustanowie pod Warszawą.
Dopytam, może fundacja ma zniżki na chipy.

Dziś Saba była na spacerze z wolontariuszkami fundacji - dostała kostkę do schrupowania.
Dziewczyny mówią, że Sabcia jest słodka :)

Posted

Gabi79 napisał(a):
Zaglądam do Sabuni, Moja koleżanka deklaruje 10zł miesięcznie dla suni - od września

To ja jestem koleżanką Gabi79. Na razie mogę wpłacić jednorazowo 10 zł. Proszę nr konata na pw.