Jump to content
Dogomania

Po 10 LATACH od adopcji ODDANO JĄ DO SCHRONISKA !!!! SABA BŁAGA o pomoc !!!!

Recommended Posts

Posted

Pies na dt u pani, ktora mialam namowic na zajecie sie Saba, zostaje jeszcze ok 2 tygodnie. Ma lekkie komplikacje po operacji.
Zadzwonie jutro do Dada M.

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dotarły wpłaty:

26.09 - 10 zł od Dagi80
7.10 - 10 zł od Gabi79

Dziękuję pięknie :)

Czy ktoś mógłby przygotować wzór plakatu adopcyjnego Saby, który można by było wieszać w lecznicach, sklepach zoologicznych itp. ?

Posted

[quote name='li1']Plakat bardzo potrzebny. A kto je wydrukuje? ( Apsa chyba nie, bo w delegacji).
Zaplacilam za hotelik Sabuni.[/QUOTE]

Dziękuję pięknie :) Przelew już dotarł do fundacji.

Poprosiłam znajomą graficzkę o przygotowanie plakatu dla Sabci, potrzeba nam tylko osoby, która mogłaby to wydrukować w kolorze.

Byłyśmy wczoraj u Saby, dzięki pomocy Li1 i jej sąsiada udało się zabrać sunię do lecznicy - podziękowania :)
Pobrano suczce krew do badania, została zachipowana, wzięłyśmy też Drontal plus i obrożę Kiltix.
Za wszystko wyszło ok. 200 zł (dokładne rozliczenie będę mieć na początku listopada).
Li1 podarowała na ten cel 100 zł (dziękuję !), reszta zostanie opłacona z funduszy zebranych na bazarku.

Przy okazji okazało się, że Sabcia niekoniecznie reaguje pozytywnie na koty.
W lecznicy jest kot-rezydent - i Saba była bardzo spięta, gdy kot krecił się po poczekalni, a nawet chwilami wyglądała, jakby miała chęć go upolować.

Posted

Oj, zapomnialam napisac, ze Saba nie moze pojechac do mojej znajomej na DT, bo jest tam kot. Nie wiem, czy Saba na 100% nie lubi kotow, ale po obserwacji w przychodni ani Dada, ani ja nie chcemy dopuscic do konfrontacji zwierzakow u pani E. I co bedzie z nasza mala?

Posted

Saba od ok. 2 tygodni jest sama w kojcu, bo jej towarzysz Cywil został adoptowany.
Jest smutna :-/

Zastanówcie się proszę, czy nie możecie polecić jakiegoś dobrego domowego hotelu lub PDT.
Saba potrzebuje bliskości człowieka, codziennego kontaktu, spacerów, przytulania itd.
Trzymanie jej w hotelu kojcowym nie ma sensu, tym bardziej, że odkąd jest sama, cena jej pobytu w kojcu jest zbliżona do ceny pobytu w porządnym, dogomaniackim, domowym hotelu (400 zł + karma).

Posted

[quote name='Dada M']Saba od ok. 2 tygodni jest sama w kojcu, bo jej towarzysz Cywil został adoptowany.
Jest smutna :-/

Zastanówcie się proszę, czy nie możecie polecić jakiegoś dobrego domowego hotelu lub PDT.
Saba potrzebuje bliskości człowieka, codziennego kontaktu, spacerów, przytulania itd.
Trzymanie jej w hotelu kojcowym nie ma sensu, tym bardziej, że odkąd jest sama, cena jej pobytu w kojcu jest zbliżona do ceny pobytu w porządnym, dogomaniackim, domowym hotelu (400 zł + karma).Zaraz zrobię przelew dla Sabci za listopad. Tak sobie myślę, że ostatnio Bruno z tego wątku http://www.dogomania.pl/threads/213578-Sosnowiec!-Trzymajmy-sercem-za-domus!-poniewierany-!-pomocyyyyyy! znalazł dom, można zapytać, czy by Sabci tam nie przyjęli, to płatny dt ale domowy. Napiszcie do którejś z ciotek, chyba najlepiej do MICHELLE04.