Jump to content
Dogomania

Po 10 LATACH od adopcji ODDANO JĄ DO SCHRONISKA !!!! SABA BŁAGA o pomoc !!!!

Recommended Posts

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dada M napisał(a):
W najbliższym czasie zwolni się miejsce dla Saby w domowym hoteliku u Astaroth.
Cena 450 zł (razem z karmą Nutra) - Li1, co Ty na to ?

Jestem za . Co domowe to domowe.

Posted

Ok, w takim razie po weekendzie Saba pojedzie do Astaroth :)
Nie mogę się już doczekać :)

Dotarły wpłaty:

14.11 - Gabi79 - 10 zł
18.11 - Daga80 - 10 zł

Dziękuję bardzo :)

Posted

Saba przeszła pozytywnie "test na drugą suczkę" :)
Puszczona z luźną smyczą idzie grzecznie, pilnuje się.

APSA - błagam, miej litość. Dawno nie widziałam tak fatalnego własnego zdjęcia ;)

Posted

Aimez_moi napisał(a):
A ja wlasnie mialam napisac, ze nie wiem ktora ladniejsza.....:):)

Kochana jesteś :)
ale wciąż muszę się bronić - na co dzień wyglądam raczej tak i tego się będę trzymać ;)

APSA napisał(a):
Z braku jakichkolwiek nadających się do publikacji zdjęć z drugą suczką musiałam dać to ;)

Ja nawet nie zauważyłam Puni na tym zdjęciu, myślałam, że to jakiś krzak ;)
Dobrze, że co jakiś czas kasujesz swoje posty ;)
Dobra, koniec OFF TOPA !

Saba jest przeurocza i ślicznie wyszła na tych zdjęciach :)
Niestety wciąż kuleje na przednią łapę (tzn. ostatnio podobno nie kulała, ale dziś było to wyraźnie widać).
Myślę, że przed zabraniem jej do Astaroth trzeba będzie jednak zrobić prześwietlenie.

Aimez_moi napisał(a):
Poprosze o numer konta to choc kilka groszy podesle dla Sabuchny.....

Dziękuję :) Zaraz wyślę nr konta.

Posted

Sabcia od wczoraj jest u Astaroth :cool3:

Mieliśmy milion przygód, zanim udało się dowieźć ją do hotelu, ale dotarliśmy do celu :)
Mam kilka fotek, jutro wkleję.
Saba ładnie dogadała się z resztą stada.

Posted

No, w końcu mam dostęp do w miarę sprawnego łącza, postaram się zaraz wkleić zdjęcia Saby.

Saba miała ostatnio sporo przygód, bo fundacja znalazła dla niej tańszy kojec (docelowo Sabcia miała się przeprowadzić do domu pani Kasi, na której działce ten kojec stoi) i udało mi się uzgodnić z p. Kasią, żeby sunia od razu trafiła do domu.
Ale po dokładnym przemyśleniu sprawy (p. Kasia nie wie, jak długo będzie prowadzić PDT; w domu mogą mieszkać tylko psy zachowujące czystość (już w hotelu u Astaroth okazało się, że Saba czasem siusia w domu), biorąc pod uwagę jeszcze kilka innych czynników - podjęliśmy decyzję, że Saba pojedzie jednak do Astaroth).
Sunia spędziła jedną noc u p. Kasi i następnego dnia rano odebrałam ją, żeby w biegu zdążyć do Astaroth.
I ... oczywiście złapaliśmy gumę ;)
40 min zajęło ściąganie opony, na zapasowej też daleko nie dojechaliśmy, do zakładu wulkanizacyjnego szliśmy pieszo ;)
Już u Astaroth Saba była początkowo zdezorientowana tak dużą ilością psów, z których każdy chciał sprawdzić, kim jest ta nowa, ogromna koleżanka - ale już po kilku godzinach poczuła się swobodniej.

Niestety, okazało się, że Saba bardzo często siusia (zarówno w ogrodzie, na spacerze, jak i w domu) - więc jeszcze tego samego dnia zawiozłam próbkę moczu do badania (koszt badania - 20 zł).
Wyniki są dobre, jedynym odstępstwem od normy jest śladowa ilość białka w moczu.
Niemniej jednak wciąż zdarza się Sabie nasiusiać w domu (wygląda to trochę na znaczenie terenu ;)), miejmy nadzieję, że uda się to opanować.

Li1 - prześlę Ci zaraz nr konta Astaroth.
Chciałabym wystawić bazarek, z którego część dochodu zostanie przeznaczona na Sabę - będę miała trochę czasu we wtorek.
Bardzo się przyda pomoc finansowa !
Zamówię na bazarku pakiet ogłoszeń - APSA, czy wciąż mogę na Ciebie liczyć, jesli chodzi o wystawienie wyróżnionego allegro dla Saby ?