Jump to content
Dogomania

Po 10 LATACH od adopcji ODDANO JĄ DO SCHRONISKA !!!! SABA BŁAGA o pomoc !!!!

Recommended Posts

Posted

Śliczne stworzenie. Śledzę jej losy od początku. Ktoś mi przysłał zaproszenie na PW.

Wczoraj byłam na wizycie przedadopcyjnej z moim tymczasowiczem Łatkiem. Łatek ma 2 lata. Państwo którzy chcieli go adoptować - on 80 lat, ona kilka lat mniej. Pytam państwa, czy w razie choroby, szpitala, będzie się miał kto pieskiem zająć (już nie mówiłam, że na wypadek śmierci). Oni nie wybierają się do szpitala, bo po co. Chorować nie zamierzają. A w razie choroby zajmie się psem córka, ale do siebie to go nie weźmie, bo zięć zwierząt nie lubi. Łatek wrócił ze mną do domu. Nie chcę, żeby kiedyś spotkał go taki los jak Sabę.

A czy mogę wiedzieć jaka jest cena tego kojcowego hoteliku w którym przebywa Saba?

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikt się na wątku nie pojawia. Czyżby po moim pytaniu? To jakaś tajemnica? :roll:

Jeśli ktoś z mojej wypowiedzi wywnioskował, że pytam pod kątem mojego tymczasowicza, to zapewniam, że wręcz przeciwnie. Po prostu nie znalazłam takiej informacji na wątku, a zastanawiałam się, czy mogłabym jakoś pomóc.

Posted

cavani napisał(a):
Nikt się na wątku nie pojawia. Czyżby po moim pytaniu? To jakaś tajemnica? :roll:

Nie, skądże ;) Po prostu mam pod opieką dużo wątków i wiele psich spraw, nie zawsze jestem w stanie odpowiadać na bieżąco.

Nie jestem pewna, czy dobrze zapamiętałam, ale wydaje mi się, że fundacyjna cena za kojec to 400 zł miesięcznie (gdy przebywają w nim 2 psy) lub 300 zł (gdy przebywa 1) + koszt wyżywienia.

Posted

Gabi79 napisał(a):
Zaglądam do Sabuni, czy dotarła moja skromna wpłata?

Tak, dziękuję bardzo :)

U Sabci bez zmian, niestety.
Szukamy dla niej DT, najlepiej domowego, to potrwa :-/

Posted

Nie chce zapeszac, tfu, tfu, bo dopiero 4 pazdziernika bede miala odpowiedz w sprawie tymczasu Saby, ale jest szansa na wspaniale, domowe, tymczasowe miejsce dla suni (w Warszawie).

Posted

li1 napisał(a):
Nie chce zapeszac, tfu, tfu, bo dopiero 4 pazdziernika bede miala odpowiedz w sprawie tymczasu Saby, ale jest szansa na wspaniale, domowe, tymczasowe miejsce dla suni (w Warszawie).

Mogę prosić o uchylenie rąbka tajemnicy na pw ? ;)

Posted

li1 napisał(a):

Jatakże trzymam kciuki za Sabunię

Posted

No, moi drodzy, nie ma co czekać bezczynnie - trzeba ogłaszać suńkę, bo przecież przede wszystkim szukamy jej DS.
APSA zgodziła się wystawić Sabie allegro, pełne wyróżnienie opłacimy z funduszy zebranych na bazarku.

Potrzebuję chętnych, którzy będą co kilka dni odnawiać ogłoszenia Sabci na najpopularniejszych stronach ogłoszeniowych.
Ja mogę to robić na cafeanimal, gumtree, morusku i adopcjapsa.

Potrzebne są też fundusze na badania - przydałyby się przynajmniej badania krwi, profil rozszerzony - i odrobaczenie Drontalem (za pierwszym razem Saba dostała coś innego, a dla psa nieodrobaczanego od lat wskazany byłby najlepszy środek).
W poniedziałek postaram się wystawić bazarek, z którego część dochodu zostanie przeznaczona na Sabę.

Wczoraj byłam u Sabci - jest przekochana, przylepna i wygląda na zadowoloną.
Byłyśmy na długim spacerze, a od wolontariuszek fundacji dostała smakołyki.
Na widok ludzi Saba szaleje ze szczęścia, próbuje wówczas wydostać się z kojca pełzając przy dziurze pomiędzy podłogą kojca na deskami ściany ;)