cavani Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Śliczne stworzenie. Śledzę jej losy od początku. Ktoś mi przysłał zaproszenie na PW. Wczoraj byłam na wizycie przedadopcyjnej z moim tymczasowiczem Łatkiem. Łatek ma 2 lata. Państwo którzy chcieli go adoptować - on 80 lat, ona kilka lat mniej. Pytam państwa, czy w razie choroby, szpitala, będzie się miał kto pieskiem zająć (już nie mówiłam, że na wypadek śmierci). Oni nie wybierają się do szpitala, bo po co. Chorować nie zamierzają. A w razie choroby zajmie się psem córka, ale do siebie to go nie weźmie, bo zięć zwierząt nie lubi. Łatek wrócił ze mną do domu. Nie chcę, żeby kiedyś spotkał go taki los jak Sabę. A czy mogę wiedzieć jaka jest cena tego kojcowego hoteliku w którym przebywa Saba? Quote
cavani Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Nikt się na wątku nie pojawia. Czyżby po moim pytaniu? To jakaś tajemnica? :roll: Jeśli ktoś z mojej wypowiedzi wywnioskował, że pytam pod kątem mojego tymczasowicza, to zapewniam, że wręcz przeciwnie. Po prostu nie znalazłam takiej informacji na wątku, a zastanawiałam się, czy mogłabym jakoś pomóc. Quote
Dada M Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 cavani napisał(a):Nikt się na wątku nie pojawia. Czyżby po moim pytaniu? To jakaś tajemnica? :roll: Nie, skądże ;) Po prostu mam pod opieką dużo wątków i wiele psich spraw, nie zawsze jestem w stanie odpowiadać na bieżąco. Nie jestem pewna, czy dobrze zapamiętałam, ale wydaje mi się, że fundacyjna cena za kojec to 400 zł miesięcznie (gdy przebywają w nim 2 psy) lub 300 zł (gdy przebywa 1) + koszt wyżywienia. Quote
Aimez_moi Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 danavas napisał(a):odwiedzam Sabcię.... Razem z Toba.....:) Quote
Incia Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Co u ślicznej Saby? Jakieś światełko się pojawiło? Quote
Gabi79 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Zaglądam do Sabuni, czy dotarła moja skromna wpłata? Quote
Dada M Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Gabi79 napisał(a):Zaglądam do Sabuni, czy dotarła moja skromna wpłata? Tak, dziękuję bardzo :) U Sabci bez zmian, niestety. Szukamy dla niej DT, najlepiej domowego, to potrwa :-/ Quote
Dada M Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Zapraszam na bazarek książkowy dla staruszka Chojraka: http://www.dogomania.pl/threads/214755-Książki-dla-Chojraka-do-25.09.-godz-23.00 Quote
li1 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Nie chce zapeszac, tfu, tfu, bo dopiero 4 pazdziernika bede miala odpowiedz w sprawie tymczasu Saby, ale jest szansa na wspaniale, domowe, tymczasowe miejsce dla suni (w Warszawie). Quote
Aimez_moi Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Ja takze trzymam kciuki.....bardzo..bardzo mocno......:):) Quote
Dada M Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 li1 napisał(a):Nie chce zapeszac, tfu, tfu, bo dopiero 4 pazdziernika bede miala odpowiedz w sprawie tymczasu Saby, ale jest szansa na wspaniale, domowe, tymczasowe miejsce dla suni (w Warszawie). Mogę prosić o uchylenie rąbka tajemnicy na pw ? ;) Quote
Gabi79 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 li1 napisał(a):Nie chce zapeszac, tfu, tfu, bo dopiero 4 pazdziernika bede miala odpowiedz w sprawie tymczasu Saby, ale jest szansa na wspaniale, domowe, tymczasowe miejsce dla suni (w Warszawie). Jatakże trzymam kciuki za Sabunię Quote
Dada M Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 No, moi drodzy, nie ma co czekać bezczynnie - trzeba ogłaszać suńkę, bo przecież przede wszystkim szukamy jej DS. APSA zgodziła się wystawić Sabie allegro, pełne wyróżnienie opłacimy z funduszy zebranych na bazarku. Potrzebuję chętnych, którzy będą co kilka dni odnawiać ogłoszenia Sabci na najpopularniejszych stronach ogłoszeniowych. Ja mogę to robić na cafeanimal, gumtree, morusku i adopcjapsa. Potrzebne są też fundusze na badania - przydałyby się przynajmniej badania krwi, profil rozszerzony - i odrobaczenie Drontalem (za pierwszym razem Saba dostała coś innego, a dla psa nieodrobaczanego od lat wskazany byłby najlepszy środek). W poniedziałek postaram się wystawić bazarek, z którego część dochodu zostanie przeznaczona na Sabę. Wczoraj byłam u Sabci - jest przekochana, przylepna i wygląda na zadowoloną. Byłyśmy na długim spacerze, a od wolontariuszek fundacji dostała smakołyki. Na widok ludzi Saba szaleje ze szczęścia, próbuje wówczas wydostać się z kojca pełzając przy dziurze pomiędzy podłogą kojca na deskami ściany ;) Quote
li1 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Dzieki Dada & Co za opieke. Zaplace za badania Saby. Do zobaczenia w przyszlym tygodniu. Quote
magdyska25 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Ooooo dzisiaj już 30.09! Czekam z niecierpliwością na wieści :) Quote
MALWA Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Jutro jest 4 pażdziernik! A to oznacza, że już jutro dowiemy sie co z domkiem tymczasowym! Quote
Recommended Posts