Jump to content
Dogomania

Po 10 LATACH od adopcji ODDANO JĄ DO SCHRONISKA !!!! SABA BŁAGA o pomoc !!!!

Recommended Posts

Posted

Ok, będzie gotowiec :)

Jak się okazuje, Saba jest zaborcza, ciągle chciałaby skupiać na sobie uwagę człowieka ;)
I jako jedyny psiak z hotelu lubi tańczyć ! :)

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Astaroth napisał(a):
no nie wygadałaś że tańcze z psami ;)
To wszystko przez te świąteczne piosenki, powodują głupawkę :)

To Ty się wygadałaś, że tańczysz z psami ;)
Ja tylko napisałam, że SABA lubi tańczyć ! :)

Posted

Astaroth napisał(a):
no trudno żeby sama z siebie zaczeła tańczyć

E, nieprawda - np. moje futra tańczą regularnie ... jak tylko poczują zapach mięsa i jak wracamy do domu z "polowania" obładowani siatami ;)

Astaroth napisał(a):
a i Janusza tu chyba nikt nie podejrzewa

Ja podejrzewam :) Jak każdy twardziel, Janusz musi mieć jakieś pęknięcie w zbroi ;)

Posted

Ze skarpety Szagiego przekazuję dla Saby 50 zł (Szagi znalazł już DS):

http://www.dogomania.pl/threads/213800-Mały-kudłacz-SZAGI-niegdyś-bity-zaniedbywany-i-bezdomny-teraz-w-DS-)

Była właścicielka Saby mówiła, że suka jest wykastrowana.
Ale trzeba brać poprawkę na jej słowa - kto wie, które z podanych przez nią informacji są prawdziwe.
Np. na książeczce Saby widnieje imię "Milu" (było zamazane flamastrem i obok wpisane imię "Saba"), więc możliwe, że sunia nigdy nie miała swojej książeczki (albo jest to książeczka z pierwszego domu Saby - ponoć kilkumiesięczna Saba została oddana na Paluch przez pierwszych właścicieli, bo nie radzili sobie z tak młodym, żywiołowym psem). A może nawet historia o tym, że Saba jest z Palucha jest zmyślona ... schronisko nie ma pełnej dokumentacji z roku 2001, więc pewności nie ma.

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Ja tam nie chce byc natretna .......ale do tej pory nie dostalam konta do wplaty dla Saby.......

Wcale się nie dziwię, ostatnimi czasy zdecydowanie nie mam głowy na karku :oops:
Za chwilkę wyślę, dzięki za przypomnienie :cool3:

Dotarła wpłata od Gabi79 - 10 zł za XII - dziękuję :)

Dostałam rozliczenie od fundacji - kosztów hotelowania w październiku i grudniu nie pamiętam, ale za badania wyszło 246 zł + 8% VAT (razem 265,68 zł).
Przelałam fundacji 265 zł w 2 ratach (160 zł jakiś czas temu i 105 zł kilka dni temu).

Posted

APSA - czy masz adres mailowy do Li1 ?
Widziałam, że została zbanowana (chyba na stałe).

U Sabci wszystko w porządku, ale niestety sprawy finansowe mocno zaczynają mnie martwić.
Nie zostały opłacone faktury za hotelowanie w październiku i listopadzie.
Jutro trzeba opłacić ostatni miesiąc pobytu Saby u Astaroth.

Posted

Chwilowo Saba ma poważniejszy problem niż znaczenie terenu, niestety :-/
Od kilku dni intensywnie wylizuje sobie przednie łapy, wygląda na to, że ją bolą.
Na razie pożyczymy od Tytusa kilka tabletek suplementu na stawy, a w nowym roku prawdopodobnie trzeba będzie wykonać badania.

Poza tym - Sabcia jest już 100% sunią kanapowo-fotelową :)

Posted

Bez zmian :-/
Astaroth skonsultuje się ze swoją zaufaną wetką i ona doradzi, jakie badania należy zrobić Sabie.

Czy ktoś ma jakieś rzeczy na bazarek ?
Sytuacja finansowa Saby jest bardzo zła, nie mogę skontaktować się z jej sponsorką, nie wiem, na czym stoimy.
Trzeba opłacić grudzień - 465 zł (15 zł za dobę), zaraz trzeba będzie myśleć o rachunku styczniowym, a przecież w perspektywie są jeszcze badania.
Zaczynam rozsyłać pw z prośbą o pomoc - i każdego proszę o to samo.
Saba nie może wrócić do schroniska !

Posted

mogę wysłać fanty na bazarek jeśli ktoś będzie robić....ja czasowo nie wyrobie, ale mam ładne kolczyki i trochę innej biżuterii....chętnie się podzielę, tylko poproszę adres na pw...