Franca81 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Reno2001 napisał(a):Dziewczyny, prośba zgłaszajcie ogłoszenia na Tablica.pl bo tam jeszcze kupa badziewia siedzi (mówię tu o "hodowcach"). Na allegro piękna czystka :) Zgłosiłam dziś już z kilkadziesiąt. ;) Świata nie uratuję ale walczyć z pseudo będę. Quote
Reno2001 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Franca81 napisał(a):Zgłosiłam dziś już z kilkadziesiąt. ;) Świata nie uratuję ale walczyć z pseudo będę. Dokładnie! Ja wczoraj pozgłaszałam w łódzkim i dziś tych ogłoszeń już nie było :) Quote
boksereczkaa Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Ale podobno coś Tablica zaczęła kombinować, że nie będzie ogłoszeń usuwać. Gdzie można takie coś zgłosić? Bo jakby nie było, to przecież portal zezwalający na łamanie prawa, również je łamie. Donvitow skoro masz tyle roboty w schronisku to co tu robisz? Quote
Ciucik Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='Reno2001']Dziewczyny, prośba zgłaszajcie ogłoszenia na Tablica.pl bo tam jeszcze kupa badziewia siedzi (mówię tu o "hodowcach"). Na allegro piękna czystka :) ja dziś zgłaszałam lubelskie.Niestety jeszcze przed chwilą morze anaonsów wisiało.Napisałam też do serwisu Tablica ,że łamią prawo publikując ogłoszenia naruszające Ustawę i że zgłoszę to odpowiednim organom. Będę obserwować i pisać,pisać,pisać..... Dostałam odpowiedź: http://tablica.pl/pomoc/top10/zmiany-dotyczace-zamieszczania-ogloszen-w-kategorii-zwierzeta/ czyli zależy om na zgłoszneiach i będą takie anonse usuwać. Quote
zwiazek2012 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 panbazyl napisał(a):spokojnie, poczekamy na odpowiedzi. I na argumenty. a rozrywka się czasem przyda, byle na poziomie była. Rozrywka powiadasz ?A czemu nie odbierasz telefonu MAGDO Quote
gero Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 podaję pierwsze info o SKPRiKR - Stowarzyszenie Klub Psa i Kota rasowego:loveu: Pani podobno przewodniczaca - woda w ustach i nie potrafi udzielić podstawowych informacji co do KRS , czasu działania , regulaminów, z uporem powtarza że rodowód jej pieska jest ogólnokrajowy, piesek jest nieoznakowany ale na życzenie klienta może go zachipować, nie potrafi podać info o tym jakie wymogi sa w klubie , i czy wogóle mają rejestr, odsyła do pełnomocnika , ale jego telefon milczy :angryy: Dla mnie to na kolanie utworzony klub , bez rejestracji prawnej , aby sprzedac pieski bez rodowodu z jakimś byle jakim papierem - wiec UWAGA nabywcy ! żaden klub kynologiczny w kraju nie przyjmie w swoje szeregi takiego psiaka ! polecam podzwonic a sami sie dowiecie co to za ciekawy twór ! :angryy: Uważam że prawdziwe organizacje kynologiczne powinny się tematem zając i bronić marki psa rasowego - jak broni sie marki np oryginalnych płyt czy odzieży markowej . Zaraz beda wydawać rodowody pieskom po rodzicach chorych lub wadliwych , niedopuszczonych do hodowli w prawdziwych organizacjach kynologicznych prowadzonych przez kynologów a nie przez handlarzy ! Quote
Franca81 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='Ciucik']ja dziś zgłaszałam lubelskie.Niestety jeszcze przed chwilą morze anaonsów wisiało.Napisałam też do serwisu Tablica ,że łamią prawo publikując ogłoszenia naruszające Ustawę i że zgłoszę to odpowiednim organom. Będę obserwować i pisać,pisać,pisać..... Dostałam odpowiedź: http://tablica.pl/pomoc/top10/zmiany-dotyczace-zamieszczania-ogloszen-w-kategorii-zwierzeta/ czyli zależy om na zgłoszneiach i będą takie anonse usuwać. Wątpię, że im zależy. Nie chcą mieć problemów z prawem. Quote
N_i_e_do_W_I_A_R_Y Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='panbazyl']no to gratulacje dla allegro (ciekawe czy zniknął ten berneńczyk?) nie,bernenczyki z SKPiR sa nadal i wystawiaja jezyki http://allegro.pl/bernenski-pies-pasterski-rodowodowe-piekne-maluchy-i2038931012.html Quote
Donvitow Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Donvitow skoro masz tyle roboty w schronisku to co tu robisz? Nie zauważyłaś że jest ciemno. Z psiaczkami pracujemy do 18. Ale zimą do 16. Zamiast klikać w kompa jedź jutro do schroniska tylko uważaj bo psy znają się na ludziach. Quote
boksereczkaa Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 O kurde! Panbazyl uważaj, bo to sekta jakaś i teraz Cię zjedzą MAGDO hahaha :D gero ja wysłałam wczoraj pytanie do tej Pani, ale niestety nie dostałam żadnej odpowiedzi. I nie bałabym się tego, że ten dziwny twór, którym jest stowarzyszenie, o którym pisze zwiazek2012 mogło w jakikolwiek sposób zaszkodzić komukolwiek. Tak jak już było to tu pisane żaden szanujący się hodowca, żaden sędzia nie będzie chciał mieć z tym czymś do czynienia. Drugą kwestią jest brak logicznego porozumienia się z członkami tego przyszłego stowarzyszenia. Niestety w Polsce żeby coś załatwić trzeba się sporo namęczyć i sporo wiedzieć, a tutaj na forum okazało się, że przede wszystkim tej wiedzy brak. Quote
Donvitow Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 gero napisał(a):podaję pierwsze info o SKPRiKR - Stowarzyszenie Klub Psa i Kota rasowego:loveu: Pani podobno przewodniczaca - woda w ustach i nie potrafi udzielić podstawowych informacji co do KRS , czasu działania , regulaminów, z uporem powtarza że rodowód jej pieska jest ogólnokrajowy, piesek jest nieoznakowany ale na życzenie klienta może go zachipować, nie potrafi podać info o tym jakie wymogi sa w klubie , i czy wogóle mają rejestr, odsyła do pełnomocnika , ale jego telefon milczy :angryy: Dla mnie to na kolanie utworzony klub , bez rejestracji prawnej , aby sprzedac pieski bez rodowodu z jakimś byle jakim papierem - wiec UWAGA nabywcy ! żaden klub kynologiczny w kraju nie przyjmie w swoje szeregi takiego psiaka ! polecam podzwonic a sami sie dowiecie co to za ciekawy twór ! :angryy: Uważam że prawdziwe organizacje kynologiczne powinny się tematem zając i bronić marki psa rasowego - jak broni sie marki np oryginalnych płyt czy odzieży markowej . Zaraz beda wydawać rodowody pieskom po rodzicach chorych lub wadliwych , niedopuszczonych do hodowli w prawdziwych organizacjach kynologicznych prowadzonych przez kynologów a nie przez handlarzy ! Nie ma większej patologii w Europie niż Polski związek Kynologiczny. Jego bronisz.? Hodowcy, sędziowie ZK to przecierz totalna patologia. Quote
boksereczkaa Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Donvitow napisał(a): Nie zauważyłaś że jest ciemno. Z psiaczkami pracujemy do 18. Ale zimą do 16. Zamiast klikać w kompa jedź jutro do schroniska tylko uważaj bo psy znają się na ludziach. A pozwolisz, że sama będę wybierać co, kiedy i gdzie będę robić? Mogę? Mam Twoje pozwolenie wszechwiedzący fachowcu każdej psiej dziedziny? P.S Dziewczyny jak tu zgłaszać naruszanie zasad? Bo obrażanie innych użytkowników forum jest chyba naruszeniem? Donvitow, który wparował tutaj apelując do zwiazek2012 teraz sam pozwala ponosić się emocją. Swoją drogą krew mnie zalewa, gdy czytam, że ktoś zarządzający schroniskiem popiera takie stowarzyszenia :( Ale patrząc na to z drugiej strony, to rzeczywiście gdyby zniknęły bezdomne psy, to schroniska nie musiałyby istnieć, więc i kasy by z nich nie było. Donvitow spokojnie, nie martw się bezdomności tak szybko się nie pozbędziemy. Głowa do góry ;) Quote
Franca81 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 boksereczkaa napisał(a): A pozwolisz, że sama będę wybierać co, kiedy i gdzie będę robić? Mogę? Mam Twoje pozwolenie wszechwiedzący fachowcu każdej psiej dziedziny? Najlepiej zignorować boksereczko.... :evil_lol: Nic nie wie o mnie a zwłaszcza o mojej pomocy względem psów w potrzebie a zdanie szybciutko sobie wyrabia... Quote
keksik Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 krs zawsze można sprawdzić tutaj: http://www.krs-online.com.pl/?p=6&look=Stowarzyszenie+Klub+Psa+i+Kota+rasowego i mamy odpowiedź - gratuluję wytrwałości w sprawdzaniu stowarzyszenia SKPiKR Quote
Donvitow Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Klikajcie , klikajcie. Na więcej Was nie stać. / Nie zarządzający a jedynie wolontariusz/ Quote
filodendron Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 boksereczkaa napisał(a):ja wysłałam wczoraj pytanie do tej Pani, ale niestety nie dostałam żadnej odpowiedzi. I nie bałabym się tego, że ten dziwny twór, którym jest stowarzyszenie, o którym pisze zwiazek2012 mogło w jakikolwiek sposób zaszkodzić komukolwiek. Stowarzyszenia-krzaki, powoływane tylko po to aby zalegalizować sprzedaż szczeniąt, mogą zaszkodzić i to bardzo. Ludziom, przeciętnym Kowalskim, trudno było się rozeznać nawet w tym prostym podziale - rodowodowy, nierodowodowy. Teraz będą dodatkowe schody - wielu kupi, bo z papierem. Ba, ucieszy się pewnie, bo tyle się nasłuchał o rasowy=rodowodowy. Dostanie świstek z pieczątką i czyimś podpisem, no i może zdziwi się dopiero wtedy, gdy uzna, że wybrałby się z psem na wystawę, a tu zonk ;) Nie jestem za monopolem, ale powoływanie jakiegokolwiek stowarzyszenia w tym momencie, w styczniu 2012, jeśli się ma uczciwe zamiary, to pomyłka. Quote
boksereczkaa Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Franca81 napisał(a):Najlepiej zignorować boksereczko.... :evil_lol: Nic nie wie o mnie a zwłaszcza o mojej pomocy względem psów w potrzebie a zdanie szybciutko sobie wyrabia... Masz rację :) Od tej chwili ignoruję, chociaż przyznam "letko" nie będzie ;) A to, że nikt z nas nie pomaga, to przecież oczywiste, na forum wzięliśmy się, żeby sobie bazgroły popisać ;) Quote
N_i_e_do_W_I_A_R_Y Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='Donvitow']Nie ma większej patologii w Europie niż Polski związek Kynologiczny. Jego bronisz.? Hodowcy, sędziowie ZK to przecierz totalna patologia. przepraszam,ale nie podpielam tekstu Gero a z Toba Donvitow sie zgadzam w stu procentach. hmmmm...Gero czego bronisz? oczywiscie,ze to patologia. Plyty podroby nieoryginalnej w kolorowym oryginalnym opakowaniu nie kupisz raczej :cool3:,ale z pieskami niestety tak jest-kupujesz z rodowodem-a okazuje sie,ze "w srodku" masz szczeniaczka od Jozka spod Dzialdowa co swojemu zieciowi pod rodowody podstawia.A ziec zadowolony,bo rasowce ma i na wystawach wygrywaja.:shake: Sedziowie rowniez...szkoda mowic,kazdy przeciez wie doskonale,tylko tak sie zawija w te sreberka.Jak swistaki....Ale po co? Quote
boksereczkaa Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 filodendron uzasadnienie mojej opinii było w dalszej części wypowiedzi, której nie zacytowałaś ;) Ja po prostu nie wierzę, że to "coś" ma jakąkolwiek szansę na zaistnienie. Quote
kingula Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Franca81 napisał(a):Wiem bo myślę już nad tym od kilku lat. :evil_lol: Bo chciałam zgłaszać pseuduchy do US. Niestety by wiedzieć jak się sprawa toczy należałoby zrobić to imiennie a że już miałam dość nie miłą sytuację z pseudo to na własne nazwisko działać nie będę. Ale w imieniu organizacji (związku czy stowarzyszenia) zmienia się postać rzeczy. :diabloti: Poza tym inaczej wygląda jak ciągle jedna osoba zgłasza pseuduchy a inaczej jak zrzeszenie (czy związek itd). ja się do Ciebie zapisuję, w ciemno :evil_lol: Quote
Donvitow Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='boksereczkaa']A pozwolisz, że sama będę wybierać co, kiedy i gdzie będę robić? Mogę? Mam Twoje pozwolenie wszechwiedzący fachowcu każdej psiej dziedziny? Klikaj w klawiaturę. W schronie potrzeba normalnych ludzi. No i jeszcze wieje. Jest zimno. Quote
gero Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Donvitow napisał(a):Nie ma większej patologii w Europie niż Polski związek Kynologiczny. Jego bronisz.? Hodowcy, sędziowie ZK to przecierz totalna patologia. Ja bronię marki psa rasowego ! dla mnie pies rasowy - to pies który odpowiada wzorcowi danej rasy , i nad tym czuwaja organizacje kynologiczne , eliminujac z hodowli np wadliwe osobniki ! Rasowy bez takiego dokumentu to PODRÓBA ! i tyle ! a skoro podróba to już nie rasowy , nie markowy ! Quote
filodendron Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='boksereczkaa']filodendron uzasadnienie mojej opinii było w dalszej części wypowiedzi, której nie zacytowałaś ;) Ja po prostu nie wierzę, że to "coś" ma jakąkolwiek szansę na zaistnienie. To taka uwaga "natury ogólnej". Skojarzyło mi się z firmami-krzakami. Wiele osób złapie się na to w dobrej wierze. Skoro łapali się na "ostatniego z miotu i dlatego bez papierów" to tym bardziej na "hodowlę zrzeszoną w czymś tam czymś tam". Myślę, że jednak pseudoorganizacje kynologiczne wcześniej czy później znajdą furtkę, żeby zaistnieć. Quote
boksereczkaa Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='Donvitow'] Klikaj w klawiaturę. W schronie potrzeba normalnych ludzi. No i jeszcze wieje. Jest zimno. Właśnie prosiłam o zezwolenie mi na samodzielne podejmowanie decyzji o tym jak i gdzie będę spędzać swój czas. Zrozumiano? Przeliterować? Czy może będziemy się teraz licytować kto ma więcej dobrych uczynków na koncie? Sorry Donvitow, ale nie jesteś żadnym partnerem do jakiejkolwiek dyskusji. Bijesz tylko pianę, bij ją na swoim podwórku. Ode mnie to tyle. Cześć. filodendron niestety zgadzam się z tym, że prędzej czy później znajdą jakąś furtkę i oczywiście masz rację, że niewtajemniczeni będą przeświadczeni, że kupują psa z rodowodem. Sądzę jednak, że nastąpi to jednak później niż wcześniej, a kiedy już nastąpi to dalej trzeba będzie z nimi walczyć i szukać haków na nich. Niestety tak to wygląda, ale wspólnymi siłami i w dobrej wierze da się wiele osiągnąć ;) Poza tym wielu tych pseudo po prostu nie będzie się chciało bawić w to dalej. Za dużo będzie z tym zamieszania, za dużo formalności, mniejsze zyski. Zostaną tylko Ci na prawdę szurnięci, ale i na nich w końcu przyjdzie czas. Quote
N_i_e_do_W_I_A_R_Y Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Gero ,ale ja Ci jasno wyjasnilam juz? z takim dokumentem ida tez szczeniorki "podkladane" z tak zwanego "pseudo" Quote
Recommended Posts