bachar Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Jejku wpisze się BUREK po BYSTREJ i Łatku...i tak 4 pokolenia :) Quote
zwiazek2012 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Czyli widzę że zazdrość Panią zżera iż powstaje konkurencyjny związek do tego w którym Pani jest członkiem. I może z biegiem czasu jak zaczną wam odpływać ludzie ze związku pukniecie się wreszcie w głowę i zaprzestaniecie monopolistycznych praktyk. Ale czegoż można się po was spodziewać kiedy WAS KOMUNA I PZPR ukształtowało i nadal mentalnością tkwicie w tym systemie. Quote
boksereczkaa Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 zwiazek przecież sam pisałeś o tym, że w Waszym stowarzyszeniu jak i wystawach będą mogły brać udział psy bez rodowodów, więc chyba logiczne, że nie rasowe. Quote
Franca81 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Szanowni Państwo. To ja z drugiej strony. Proponuję założenie stowarzyszenia, które będzie zgłaszało wszystkie nielegalne pseudohodowle do Urzędu Skarbowego. Oraz oczywiście na policję czy Straż miejską o prowadzeniu nielegalnych pseudohodowli sprzedających w celach zarobkowych psy. Niech to stowarzyszenie także pilnuje i sprawdza czy na wszelkich portalach ogłoszeniowych (i aukcyjnych) oszuści nie starają się poprzez manipulację słowami kluczowymi sprzedać psy nierasowe z pobudek podanych powyżej. :diabloti: Quote
filodendron Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 W życiu bym nie przypuściła, że w narodzie drzemie taka potrzeba rozmnażania psów... Normalnie wiosna ludów... :shake: A jak znajoma mi tłumaczyła, że dla wielu ludzi to jedyne źródło utrzymania, to tak nie do końca wierzyłam (pomijając fabryki psów). Biedny, szary Kowalski pogubi się w tym wszystkim :shake: Quote
bachar Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='zwiazek2012']Czyli widzę że zazdrość Panią zżera iż powstaje konkurencyjny związek do tego w którym Pani jest członkiem. I może z biegiem czasu jak zaczną wam odpływać ludzie ze związku pukniecie się wreszcie w głowę i zaprzestaniecie monopolistycznych praktyk. Ale czegoż można się po was spodziewać kiedy WAS KOMUNA I PZPR ukształtowało i nadal mentalnością tkwicie w tym systemie. Nie wystraszyłam się PKPR-u, to i ten mnie nie rusza :) Quote
ageralion Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='zwiazek2012']Czyli widzę że zazdrość Panią zżera iż powstaje konkurencyjny związek do tego w którym Pani jest członkiem. I może z biegiem czasu jak zaczną wam odpływać ludzie ze związku pukniecie się wreszcie w głowę i zaprzestaniecie monopolistycznych praktyk. Ale czegoż można się po was spodziewać kiedy WAS KOMUNA I PZPR ukształtowało i nadal mentalnością tkwicie w tym systemie. Zwiazek mozesz odniesci sie do mojego postu i pytan? Bardzo mnie ciekawia cele jakie stawiacie swojej organizacji i kotre zawrzecie w statucie. Bedzie tam wzmianka o pomocy w walce z pseudo? Quote
zwiazek2012 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 A jak powstawała nowa rasa to skąd brano matecznik ? Teraz jest dużo prościej będziemy bazować na psach z metrykami i rodowodami innych organizacji jak również na psach bez rodowodu w tzw typie 9 w tym przypadku na psach które maja najlepsze walory użytkowe jaki eksterier-owe. Quote
ageralion Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Franca81 napisał(a):Szanowni Państwo. To ja z drugiej strony. Proponuję założenie stowarzyszenia, które będzie zgłaszało wszystkie nielegalne pseudohodowle do Urzędu Skarbowego. Oraz oczywiście na policję czy Straż miejską o prowadzeniu nielegalnych pseudohodowli sprzedających w celach zarobkowych psy. Niech to stowarzyszenie także pilnuje i sprawdza czy na wszelkich portalach ogłoszeniowych (i aukcyjnych) oszuści nie starają się poprzez manipulację słowami kluczowymi sprzedać psy nierasowe z pobudek podanych powyżej. :diabloti: Wiesz, ze to wcale nie jest taki glupi pomysl :) Quote
panbazyl Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='zwiazek2012']Czyli widzę że zazdrość Panią zżera iż powstaje konkurencyjny związek do tego w którym Pani jest członkiem. I może z biegiem czasu jak zaczną wam odpływać ludzie ze związku pukniecie się wreszcie w głowę i zaprzestaniecie monopolistycznych praktyk. Ale czegoż można się po was spodziewać kiedy WAS KOMUNA I PZPR ukształtowało i nadal mentalnością tkwicie w tym systemie. Uwielbiam czytac te posty :) To co - gnębimy się dalej? Ja jestem bardzo, ale to bardzo daleka od zazdrości. Jedyne co nie toleruje to głupoty i dręczenia istot które same nie mogą sobie poradzić. A konkurencja jest zdrowa - poza ZKwP jest jeszcze PKPR (też dziwadło) - jesli ZK nie odpowiada to można tam przecież. Chyba, ze i tu i tam tyle się nabroilo, że zakłada sie nowe (s)twory. Quote
Ciucik Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 panbazyl napisał(a):skąd weźmiecie matecznik z rodowodami? Z jakich innych organizacji? A mało tego mają po chlewikach i obórkach?:-( Wystarczy obejrzeć zdjęcia oferowanych na Allegro lub Tablicy. Piękne sztuki i jak utrzymane:angryy: Quote
bachar Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 zwiazek2012 napisał(a):A jak powstawała nowa rasa to skąd brano matecznik ? Teraz jest dużo prościej będziemy bazować na psach z metrykami i rodowodami innych organizacji jak również na psach bez rodowodu w tzw typie 9 w tym przypadku na psach które maja najlepsze walory użytkowe jaki eksterier-owe. A co będzie jak uradzi się dajmy na to...czarny york. Będą jakieś wzorce ras? Quote
Franca81 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 ageralion napisał(a):Wiesz, ze to wcale nie jest taki glupi pomysl :) Wiem bo myślę już nad tym od kilku lat. :evil_lol: Bo chciałam zgłaszać pseuduchy do US. Niestety by wiedzieć jak się sprawa toczy należałoby zrobić to imiennie a że już miałam dość nie miłą sytuację z pseudo to na własne nazwisko działać nie będę. Ale w imieniu organizacji (związku czy stowarzyszenia) zmienia się postać rzeczy. :diabloti: Poza tym inaczej wygląda jak ciągle jedna osoba zgłasza pseuduchy a inaczej jak zrzeszenie (czy związek itd). Quote
zwiazek2012 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='boksereczkaa']zwiazek przecież sam pisałeś o tym, że w Waszym stowarzyszeniu jak i wystawach będą mogły brać udział psy bez rodowodów, więc chyba logiczne, że nie rasowe. Do stowarzyszenia bedą mogli przystąpić właściciele zarówno Psów z rodowodem jak i w typie rasy po odpowiednim zakwalifikowaniu przez naszą komisję . Stowarzyszenie będzie wydawać swoje rodowody oraz będzie organizowało wystawy psów . W wystawach będą mogły wziąć udział psy ze wszystkich organizacji kynologicznych działających w Polsce i Europie Czytanie ze zrozumieniem. To też będzie wymagane od naszych członków więc TY na pewno się nie załapiesz . Quote
panbazyl Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Franca81 napisał(a):Szanowni Państwo. To ja z drugiej strony. Proponuję założenie stowarzyszenia, które będzie zgłaszało wszystkie nielegalne pseudohodowle do Urzędu Skarbowego. Oraz oczywiście na policję czy Straż miejską o prowadzeniu nielegalnych pseudohodowli sprzedających w celach zarobkowych psy. Niech to stowarzyszenie także pilnuje i sprawdza czy na wszelkich portalach ogłoszeniowych (i aukcyjnych) oszuści nie starają się poprzez manipulację słowami kluczowymi sprzedać psy nierasowe z pobudek podanych powyżej. :diabloti: Nie ma potzreby zakładania takiego stowarzyszenia - chyba że chcesz. Spokojnie mogą to zrobic stowarzyszenia juz istniejące a mające w satucie taką działalnośc - bedzie to duzo szybciej, bo procedura z zakładaniem stowarzyszenia jest dośc dluga. zapewne niedlugo sie tu pojawią ludzie z takich organizacji. Quote
panbazyl Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 bachar napisał(a):A co będzie jak uradzi się dajmy na to...czarny york. Będą jakieś wzorce ras? no to bedzie prototyp. Quote
zwiazek2012 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Że ty tam mieszkasz to w to nie wątpię bo poziom twojego pismactwa na to wskazuje Quote
Franca81 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 panbazyl napisał(a):Nie ma potzreby zakładania takiego stowarzyszenia - chyba że chcesz. Spokojnie mogą to zrobic stowarzyszenia juz istniejące a mające w satucie taką działalnośc - bedzie to duzo szybciej, bo procedura z zakładaniem stowarzyszenia jest dośc dluga. zapewne niedlugo sie tu pojawią ludzie z takich organizacji. Zapewne mówisz o wszelakich fundacjach? Tylko pytanie czy przy takim problemie bezdomności mają oni czas na zajmowanie się jeszcze tym... To samo w stosunku do SdZ... Quote
Agnes_de Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Witam serdecznie, Nowelizacja ustawy o ochronie zwierząt wydaje sie byc sluszna,ale ja mam tylko jedno pytanie...powszechnie wiadomo ze owe pseldohodowle byly zlem pod kazdym wzgledem...ale jesli my to wiemy ze byly zlem to pytam sie ci Ci zli ludzie ktorzy je prowadzili dzis zrobia z tymi sukami rozplodowymi? co sie stanie z tymi setkami szczeniat ktore juz sie narodzily? czy w tym momencie wraz z ustawa problem zniknal? bo mam wrazenie ze teraz beda masowe mordy tch zwierzat. Quote
ageralion Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 panbazyl napisał(a):Nie ma potzreby zakładania takiego stowarzyszenia - chyba że chcesz. Spokojnie mogą to zrobic stowarzyszenia juz istniejące a mające w satucie taką działalnośc - bedzie to duzo szybciej, bo procedura z zakładaniem stowarzyszenia jest dośc dluga. zapewne niedlugo sie tu pojawią ludzie z takich organizacji. My chyba mamy wpis w statucie odnosnie wali z nielegalnymi hodowlami psow... az musze sprawdzic. Pisalysmy go jak juz byla w planach ustawa nowa, wiec... ide czytac... Quote
zwiazek2012 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Dlaczego tylko pseudo przecież 90% zrzeszonych nie jest zarejestrowana w US . Wbrew wszystkim mitom podatek jest niski i wynosi ok 20 za szt hodowlaną Quote
panbazyl Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Franca81 napisał(a):Zapewne mówisz o wszelakich fundacjach? Tylko pytanie czy przy takim problemie bezdomności mają oni czas na zajmowanie się jeszcze tym... To samo w stosunku do SdZ... nie tylko fundacje, ale i stowarzyszenia (dzialam w kilku, ale nakierowanych na kulturę, szeroko rozumiana ekologię, edukację, ale zapisu o prawach zwierząt nie mamy - mozna go dopisac, ale każda zmiana kosztuje i trwa trochę, zapewne to zrobimy). Trzeba rozruszać Vivę, Straż dla zwierząt, róznej maści organizacje ekologiczne. Bo to też i szansa aby w przyszłosci te organizacje miały mniej do roboty w sferze stricte bezdomności a zajęły sie więcej edukacją prozwierzęcą czy czyms w podobnym stylu, aby bylo jak najmniej oszołomków dziajającyhc jednynie dla dziwnie pojetego zysku. Quote
boksereczkaa Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='zwiazek2012']Do stowarzyszenia bedą mogli przystąpić właściciele zarówno Psów z rodowodem jak i w typie rasy po odpowiednim zakwalifikowaniu przez naszą komisję . Stowarzyszenie będzie wydawać swoje rodowody oraz będzie organizowało wystawy psów . W wystawach będą mogły wziąć udział psy ze wszystkich organizacji kynologicznych działających w Polsce i Europie Czytanie ze zrozumieniem. To też będzie wymagane od naszych członków więc TY na pewno się nie załapiesz . Hihi a już miałam nadzieję, że pozwolicie mi zasilić Wasze szeregi :( Słuchaj piszesz takie brednie, że prawie oplułam monitor (zresztą pewnie nie jestem jedyna). Pytałeś o opinie. Opinie już dostałeś. Uważamy Twój pomysł za śmieszny. Czego jeszcze chcesz? Czego oczekujesz? Gratulacji? Wybacz, ale chyba złe miejsce znalazłeś :D Quote
zwiazek2012 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 ageralion napisał(a):Zwiazek mozesz odniesci sie do mojego postu i pytan? Bardzo mnie ciekawia cele jakie stawiacie swojej organizacji i kotre zawrzecie w statucie. Bedzie tam wzmianka o pomocy w walce z pseudo? Identyczne jak FCI a nawet lepsze. Quote
Franca81 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Agnes_de napisał(a):Witam serdecznie, Nowelizacja ustawy o ochronie zwierząt wydaje sie byc sluszna,ale ja mam tylko jedno pytanie...powszechnie wiadomo ze owe pseldohodowle byly zlem pod kazdym wzgledem...ale jesli my to wiemy ze byly zlem to pytam sie ci Ci zli ludzie ktorzy je prowadzili dzis zrobia z tymi sukami rozplodowymi? co sie stanie z tymi setkami szczeniat ktore juz sie narodzily? czy w tym momencie wraz z ustawa problem zniknal? bo mam wrazenie ze teraz beda masowe mordy tch zwierzat. A czy z tego powodu mamy to zostawić tak jak jest? Niestety takie jest życie. Różowo nie jest. Zapewne będzie boom psów porzuconych w typie ras... Zapewne co gorsi będą topić i inne takie (czyli zabijać). I własnie o to chodzi by zmusić ich do oddania tych psów (sic! za darmo!) i zaprzestania produkcji. Ale w końcu stanowczo zmniejszy się liczba pseuduchów. Popatrz jak jest w norwegii - jaki tam jest stosunek psów rasowych do nierasowych... Agnes a zobacz sobie jaki już od dawien dawna jest problem z sukami z pseudo co już sa niepotrzebne. Pozbywają się ich od dawna. Bo nie są już im potrzebne to trzeba się pozbyć. Zobacz ile w schroniskach jest suk w typie ras z powyciąganymi cycami (świadczacymi o co cieczkowym rozrodzie)... Problem pozbywania się niepotrzebnych psów (bo nie sa już potrzebne albo bo jest nowy trend na inną rasę to tych się pozbywam i produkuje rasę "trendy") istniał od dawna... Szkoda, że tego nie zauważyłaś... Quote
Recommended Posts